Scor roma

10-05-2025
Alina456
Nu este medic/terapeut
Alina456
Buna ziua ziua in urma unui test scor roma mia iesit 10.79, he 4 60.4 iar ca 125 7.7, normal ar trebui sa fie mai mic sau egal cu 11.4 dar am vazut ca rezultatul meu se apropie de 11.4 poate sa fie vreo problema?am fost si la ginecolog nu mi a zis nimic decat ca e totul in regula doar rezultatul se cam apropie de limite
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 18:24
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Scorul ROMA (Risk of Ovarian Malignancy Algorithm) combină HE4 și CA 125 pentru a evalua riscul de cancer ovarian epitelial și valorile dumneavoastră sunt liniștitoare.

Interpretarea valorilor

• Scor ROMA 10, 79 față de pragul de 11, 4 (premenopauza) — sub limita de risc crescut, ceea ce înseamnă că testul nu semnalează un risc ridicat

• HE4 60, 4 pg/mL — în limite normale pentru o femeie premenopauzală (valorile normale sunt de obicei sub 70-90 pg/mL, în funcție de laborator)

• CA 125 7, 7 U/mL — net sub pragul de alarmă de 35 U/mL, deci normal

Concluzie

Apropierea de limita superioară a scorului ROMA nu este un motiv de îngrijorare — testul a funcționat exact cum trebuie: a exclus un risc crescut. Ginecologul dumneavoastră a evaluat corect că totul este în regulă.

Dacă apar simptome noi (dureri pelvine persistente, balonare cronică, sângerări anormale), menționați-le la viitoarea consultație ginecologică. Altfel, monitorizarea de rutină anuală este suficientă.

Adaugă un comentariu / răspuns