Candida bucala

11-04-2021
lumysv
Nu este medic/terapeut
lumysv
Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva ca nu mai stiu incotro sa apuc! Am de un an de zile, o ciuperca (candida) doar pe limba, nu am pe cerul gurii sau pe gingii... am luat tratament antifungic si nimic, am fost la ORL si mi a dat tratament cu nistatina 4/zi, am renuntat o luna la lactate, gargara cu bicarbonat si glicerina boraxata, am facut analize( am luat culturi de pe limba) si rezultatul negativ! Oare ce sa mai fac?
Multumesc frumos!
3 comentarii
0
11-04-2021, ora 09:23
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca nu iese ciuperca la analiza si nu trece cu tratament de ciuperca... poate ca nu este ciuperca. Daca la periajul limbii sau la raclare cu o spatula sau o coada de lingura, nu se desprinde membrana alba, este foarte putin probabil sa fie candida. Exista si alte cauze pentru o limba alba, pentru care trebuie completate investigatiile cu analize de sange si eventual biopsie. Reluati consultul la ORL.
0
11-04-2021, ora 10:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ați mai citit ce sa postat pe forum despre Limba.. Oglinda tractului Digestiv????
Cum arata limba.. Cam asa arata și mucoasa intestinelor
0
23-06-2021, ora 21:42
Giorgiana Daniela
Nu este medic/terapeut
Giorgiana Daniela
Buna seara, din Martie mi s a dezvoltat brusc intr o seara ceva alb pe limba, totodata am inceput SA am probleme de inghitire, saliva putina, gura uscata si senzatie de arsura si uneori durere.
Am fost la Mai multi medici si chiar cateva zile in spital. Mi s au facut analize, endoscopie, CT scan la cap si gat, toate bune,
Au zis CA am un inceput de gastrita(am luat tratament 1 Luna de zile) si candidoza bucala(abia CE am terminat acum 1 saptamana 21 zile tratament).
Incepusem SA ma simt Mai bine, simptomele SE ameliorasera pana acum Doua zile, cand au revenit.
Sub albeata de pe limba Este ceva cu aspect paros CE nu SE curata la periaj si tot odata am observat pe lateralele limbii in spate ceva bubite destul de Mari de culoare Rosie.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva?
Ma tot gandesc CA nu Este candidoza, am uitat SA mentionez CA nu mi s a prelevat mostre de pe limba, nu stiu am inceput SA am stari de anxietate, niciun tratament incercat din Martie si pana acum nu a dat rezultate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: