Care este starea dupa operatie de tiroida?
Cred ca trebuia sa consulti acei endo inainte de operatie. Sigur ca se salveaza un lob sanatos, cu tesut normal, dar la tine parenchimul era micronodular dupa cate stiu, asa ca mai tarziu probabil ca urma inca o interventie.
Partea cu malignizarea e grea vad si pentru unii endocrinologi, asa ca nu mai insist, am spus ce am avut de spus si literatura e plina de adenoame "gazduind" tumoarea maligna.
Cel mai bine e sa te documentezi foarte bine inainte de orice interventie - tiroidectomie sau tratament cu i131- si sa nu te lasi pe mana "sistemului". pana la urma buna sau proasta e alegerea ta. Dupa aceea degeaba te contrazici cu terte persoane, pe mine oricum nu ma convingi si mi-am cam pierdut si rabdarea, tb sa recunosc.
Partea cu malignizarea e grea vad si pentru unii endocrinologi, asa ca nu mai insist, am spus ce am avut de spus si literatura e plina de adenoame "gazduind" tumoarea maligna.
Cel mai bine e sa te documentezi foarte bine inainte de orice interventie - tiroidectomie sau tratament cu i131- si sa nu te lasi pe mana "sistemului". pana la urma buna sau proasta e alegerea ta. Dupa aceea degeaba te contrazici cu terte persoane, pe mine oricum nu ma convingi si mi-am cam pierdut si rabdarea, tb sa recunosc.
Dap ai dreptate...asta am spus si eu ca e tardiv. Nu stiam la momentul respectiv ca exista atatea abordari si ca fiecare endo vede lucrurile diferit. Eu doar am tras un semnal de alarma pt cei ce urmeaza sa se opereze de tratamentul suboptim pe care il pot primi si cum se trimit pacientii prea usor la operatie cu indicatie speciala cum am primit eu de tiroidectomie totala. Practic au mers in "orb" nestiind natura parenchimului(asta se putea vedea la punctie). La asta m-am referit, pui diagnostic gusa polinodulara fara sa stii nimic pe un macronodul. Referitor la descrierea parenchimumului am dubii si aici ca nu e o acoperire a tipurilor de interventii totale.
Buna blutux, pe 20 mai am făcut terapia cu iod și ieri am făcut analizele rezultatul fiind cel ce jos.Ce părere aveți?
Tiroglobulina < 0, 04 ng/mL interval 3, 5 - 77
Ac anti Tg 47, 4 interval <=60, 0
Ft3. 3, 48pg/ml. Interval. 1, 88-3, 18
5, 36 pool/L. Interval. 2, 90 -4, 90
Ft4. 1, 05 ng/dL. Interval 0, 78 -1, 48
13, 51pmol/L. Interval 9, 01 -19, 05
Tsh. 0, 2788mUI/L. Interval 0, 3500 -4, 9400
Ca ionic 1, 17 mol/L. Interval. 1, 12 -1, 31
Creatinina 0, 71 mg/dL. Interval 0, 55 -1, 02
Și hemoleucograma care a ieșit modificata.poate fii de la iod?
Hematii. 3760000 mm3. Interval. 4000000-5000000
Hemoglobina. 9, 1. f/dL. Interval 12-16
Hematocrit. 28, 4%. Interval 36-48
MCV. 75, 4 fL. Interval 84-96
MCH. 24, 3 pg. Interval 28-34
MCHC. 32, 2 g/dL. Interval 32-36
RDW. 15, 3%. Interval. 11, 5 -14, 5
Trombocite. 178000 mm3 interv 140000-400000
Leucocite. 5750 mm3. Interv. 4500 -11000
Neutrofile. 72, 40 %. 4170/mm3 Interv 45-70
Limfocite 19, 10 %. 1090/mm3. Interv 22 -43
Monolcite. 6, 50%. 370 mm3. Interv 0-7
Eozinofile. 1, 60%. 90 mm3. Interv 0-4, 10
Bazofile. 0, 40%. 20 mm3 Interv 0 -1, 80
Fier. 26.ug/dL Interv 50-170
4, 7 umil/L. Interv 9 -30, 4
Menționez ca înainte de iod hemoglobina era 11, 5 și doza de euthirox pe care o am acum este de 100.multumesc
Tiroglobulina < 0, 04 ng/mL interval 3, 5 - 77
Ac anti Tg 47, 4 interval <=60, 0
Ft3. 3, 48pg/ml. Interval. 1, 88-3, 18
5, 36 pool/L. Interval. 2, 90 -4, 90
Ft4. 1, 05 ng/dL. Interval 0, 78 -1, 48
13, 51pmol/L. Interval 9, 01 -19, 05
Tsh. 0, 2788mUI/L. Interval 0, 3500 -4, 9400
Ca ionic 1, 17 mol/L. Interval. 1, 12 -1, 31
Creatinina 0, 71 mg/dL. Interval 0, 55 -1, 02
Și hemoleucograma care a ieșit modificata.poate fii de la iod?
Hematii. 3760000 mm3. Interval. 4000000-5000000
Hemoglobina. 9, 1. f/dL. Interval 12-16
Hematocrit. 28, 4%. Interval 36-48
MCV. 75, 4 fL. Interval 84-96
MCH. 24, 3 pg. Interval 28-34
MCHC. 32, 2 g/dL. Interval 32-36
RDW. 15, 3%. Interval. 11, 5 -14, 5
Trombocite. 178000 mm3 interv 140000-400000
Leucocite. 5750 mm3. Interv. 4500 -11000
Neutrofile. 72, 40 %. 4170/mm3 Interv 45-70
Limfocite 19, 10 %. 1090/mm3. Interv 22 -43
Monolcite. 6, 50%. 370 mm3. Interv 0-7
Eozinofile. 1, 60%. 90 mm3. Interv 0-4, 10
Bazofile. 0, 40%. 20 mm3 Interv 0 -1, 80
Fier. 26.ug/dL Interv 50-170
4, 7 umil/L. Interv 9 -30, 4
Menționez ca înainte de iod hemoglobina era 11, 5 și doza de euthirox pe care o am acum este de 100.multumesc
Hemograma usor modificata poate fi din cauza tratamentului cu I131 si de regula e tranzitorie.
Importanta aici e anemia feripriva - lipsa de fier sau folosirea defectuoasa a fierului in organism, trebuie tratata.
Tg sub tratament e nedetectabila si e un lucru foarte bun, sunt ceva anticorpi prezenti, probabil vor mai scadea in continuare.
La 9-12 luni dupa trat. cu i131 se va masura Tg pe intrerupere plus ecografie si atunci se vor vedea si mai bine rezultatele.
Importanta aici e anemia feripriva - lipsa de fier sau folosirea defectuoasa a fierului in organism, trebuie tratata.
Tg sub tratament e nedetectabila si e un lucru foarte bun, sunt ceva anticorpi prezenti, probabil vor mai scadea in continuare.
La 9-12 luni dupa trat. cu i131 se va masura Tg pe intrerupere plus ecografie si atunci se vor vedea si mai bine rezultatele.
Salut,
Blutux, as avea rugamintea, daca imi permiti, sa imi spui cum stau :
75 mcg 7/7, doza redusa de vreo 2 luni (cam asa)
Cycloproginova prima luna din cele 3 date
Echo - lob drept restant 1cm3, structura omogena
tsh 3, 04 referinta 0, 35 - 4, 94
ft3 1, 84 referinta 1, 71 - 3, 71
ft4 1, 08 referinta 0, 7 - 1, 48
Ti se pare in regula?
Nu ar trebui sa mai reduc un pic tsh.ul?
Multumesc
Cu prietenie,
Blutux, as avea rugamintea, daca imi permiti, sa imi spui cum stau :
75 mcg 7/7, doza redusa de vreo 2 luni (cam asa)
Cycloproginova prima luna din cele 3 date
Echo - lob drept restant 1cm3, structura omogena
tsh 3, 04 referinta 0, 35 - 4, 94
ft3 1, 84 referinta 1, 71 - 3, 71
ft4 1, 08 referinta 0, 7 - 1, 48
Ti se pare in regula?
Nu ar trebui sa mai reduc un pic tsh.ul?
Multumesc
Cu prietenie,
Da, ar mai trebui redus la < 2 prin diferite combinatii, exemplu - 2 zile pe saptamana o doza mai mare de 75, stie endocrinologul; si urmarit anual si tesutul acela restant, daca exista cu adevarat... unii endocrinologi nu sunt asa de buni la echo...
A fost tiroidectomie totala sau mai putin ?
A fost tiroidectomie totala sau mai putin ?
Salut Blutux,
Mda...si eu cumva m-am gandit ca nu corespunde doza pe care o am cu existenta acelui tesut restant.
Mi-a zis sa cresc la 100mcg 75cmg 5/7 si din august 100mcg 7/7
Am mai incercat sa fac asta dar mi-a crescut pulsul pe la 85 in repaus...si am renuntat. am gresit nu?
Multumesc
Cu prietenie,
Mda...si eu cumva m-am gandit ca nu corespunde doza pe care o am cu existenta acelui tesut restant.
Mi-a zis sa cresc la 100mcg 75cmg 5/7 si din august 100mcg 7/7
Am mai incercat sa fac asta dar mi-a crescut pulsul pe la 85 in repaus...si am renuntat. am gresit nu?
Multumesc
Cu prietenie,
Completare:
mi-a dat 2 variante: joi / duminica 100mcg, restul 75mcg
sau
87.5mcg zilnic
Eu prefer a doua varianta ptr ca un puls crescut nu ma avantajeaza la sport. luni / miercuri / vineri jogging; vineri / sambata / duminica inot cam 60 de bazine pe sedinta. sunt obisnuita sa mananc mult si parca nu mai pot tine echilibrul... adica a aparut ceva tesut adipos pe abdomen pe care inainte nu il aveam. acum am 62kg, sunt o tipa inalta.
Blutux, crezi ca e mai bine sa aleg a doua varianta?
Multumesc
mi-a dat 2 variante: joi / duminica 100mcg, restul 75mcg
sau
87.5mcg zilnic
Eu prefer a doua varianta ptr ca un puls crescut nu ma avantajeaza la sport. luni / miercuri / vineri jogging; vineri / sambata / duminica inot cam 60 de bazine pe sedinta. sunt obisnuita sa mananc mult si parca nu mai pot tine echilibrul... adica a aparut ceva tesut adipos pe abdomen pe care inainte nu il aveam. acum am 62kg, sunt o tipa inalta.
Blutux, crezi ca e mai bine sa aleg a doua varianta?
Multumesc
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarele probleme:
-doza de iod luata in Martie cu urmatoarele rezultate la analize facute la synevo (inainte de iod): TG 3.9 si Anti-tiroglobulina <10 iar acum dupa 4 luni de la tratament am facut analize sub tratament cu euthyrox si mi-a iesit TG< 0.04 si Anti tiroglobulina 10.75.Nu inteleg de ce a crescut anti-tiroglobulina in conditiile in care abia am luat iodul!?
-primele 8 saptamani dupa iod am luat urmatoarea schema de euthyrox: luni, miercuri si vineri 150 ug iar in restul zilelor 125 ug si am avut TSH 0.042 iar acum cu tratament redus la 125 ug de luni pana sambata si duminica 100 ug mi-a iesit TSH-ul 0.021.Nu ar fi trebuit sa creasca putin daca am micsorat doza de tratament?
Mentionez ca diagnosticul a fost carcinom tiroidian papial varianta Hobanil
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarele probleme:
-doza de iod luata in Martie cu urmatoarele rezultate la analize facute la synevo (inainte de iod): TG 3.9 si Anti-tiroglobulina <10 iar acum dupa 4 luni de la tratament am facut analize sub tratament cu euthyrox si mi-a iesit TG< 0.04 si Anti tiroglobulina 10.75.Nu inteleg de ce a crescut anti-tiroglobulina in conditiile in care abia am luat iodul!?
-primele 8 saptamani dupa iod am luat urmatoarea schema de euthyrox: luni, miercuri si vineri 150 ug iar in restul zilelor 125 ug si am avut TSH 0.042 iar acum cu tratament redus la 125 ug de luni pana sambata si duminica 100 ug mi-a iesit TSH-ul 0.021.Nu ar fi trebuit sa creasca putin daca am micsorat doza de tratament?
Mentionez ca diagnosticul a fost carcinom tiroidian papial varianta Hobanil
Multumesc
@Sunny 2018
Da, a doua varianta ar fi mai buna deocamdata, e si sezonul cald.
@Ela88
Teoretic orice "atac" asupra tesutului tiroidian este insotit de eliberare initiala de Tg si deci posibila reactie a anticorpilor care apoi nu scad asa de repede ca Tg. Oricum, valoarea anticorpilor e la limita de detectie nu reprezinta mare lucru, dar trebuie urmarita foarte atent, ca si Tg, Doua ecografii pe an sunt obligatorii, ca si alte investigatii recomandate de medic, e un tip de carcinom foarte rar si agresiv.
TSH scade in mod natural in sezonul cald, asta poate fi o explicatie.
Da, a doua varianta ar fi mai buna deocamdata, e si sezonul cald.
@Ela88
Teoretic orice "atac" asupra tesutului tiroidian este insotit de eliberare initiala de Tg si deci posibila reactie a anticorpilor care apoi nu scad asa de repede ca Tg. Oricum, valoarea anticorpilor e la limita de detectie nu reprezinta mare lucru, dar trebuie urmarita foarte atent, ca si Tg, Doua ecografii pe an sunt obligatorii, ca si alte investigatii recomandate de medic, e un tip de carcinom foarte rar si agresiv.
TSH scade in mod natural in sezonul cald, asta poate fi o explicatie.
Salut tuturor,
Blutux,
Chirurgul a spus ca a lasat o parte din lobul drept, paratiroidele intacte (calcemia este 10, 1), osteodensitometria imi spune ca sunt in parametri (sunt un pic stresata sa mentin o activitate cardiaca sanatoasa, o masa osoasa buna prin sport si o calitate buna a sanatatii si alimentatiei ), mi-a mai spus sa tin tsh max 2 prin ajutarea dozei de euthyrox pentru a mentine tiroida restanta la o activitate mai scazuta (cel putin asa am inteles eu din explicatiile Dlui Doctor). am inceput de astazi cu 87, 5mcg. daca imi creste cumva pulsul in perioada aceasta de acomodare, o sa iau putin concor. nu stiu daca e corect / obiectiv ce spun, dar sunt obisnuita pe un tsh mic...asa imi spune corpul...posibil sa fiu subiectiva. nu folosesc niciun fel de suplimente (calciu, vit D, seleniu, etc. incerc sa le aduc prin alimentatie, jogging-ul il practic dimineata la ora 6, 9 luni pe an, presupun ca se activeaza suficienta vit D, consum lactate, eu stiu ca lactatele mai grase contin mai mult calciu decat cele degresate pe care le evit, mananc absolut normal si cate putin din toate).singurul viciu, fumez, sa nu ma certati, stiu, sportul si fumatul cum se impaca? pe mine nu ma deranjeaza, vad ca am o capacitate pulmonara buna, randament bun, imi evaluez parametrii in timpului efortului fizic, am avut un BAV I care a disparut de cateva luni, sper sa fie bine pe medicatia de susbtitutie cu euthyrox.
Cu prietenie,
Blutux,
Chirurgul a spus ca a lasat o parte din lobul drept, paratiroidele intacte (calcemia este 10, 1), osteodensitometria imi spune ca sunt in parametri (sunt un pic stresata sa mentin o activitate cardiaca sanatoasa, o masa osoasa buna prin sport si o calitate buna a sanatatii si alimentatiei ), mi-a mai spus sa tin tsh max 2 prin ajutarea dozei de euthyrox pentru a mentine tiroida restanta la o activitate mai scazuta (cel putin asa am inteles eu din explicatiile Dlui Doctor). am inceput de astazi cu 87, 5mcg. daca imi creste cumva pulsul in perioada aceasta de acomodare, o sa iau putin concor. nu stiu daca e corect / obiectiv ce spun, dar sunt obisnuita pe un tsh mic...asa imi spune corpul...posibil sa fiu subiectiva. nu folosesc niciun fel de suplimente (calciu, vit D, seleniu, etc. incerc sa le aduc prin alimentatie, jogging-ul il practic dimineata la ora 6, 9 luni pe an, presupun ca se activeaza suficienta vit D, consum lactate, eu stiu ca lactatele mai grase contin mai mult calciu decat cele degresate pe care le evit, mananc absolut normal si cate putin din toate).singurul viciu, fumez, sa nu ma certati, stiu, sportul si fumatul cum se impaca? pe mine nu ma deranjeaza, vad ca am o capacitate pulmonara buna, randament bun, imi evaluez parametrii in timpului efortului fizic, am avut un BAV I care a disparut de cateva luni, sper sa fie bine pe medicatia de susbtitutie cu euthyrox.
Cu prietenie,
Si sa nu uiti ca Euthyroxul tb luat cu minim 30 minute inainte de orice mancare sau cafea si e de preferat sa treaca cateva ore inainte de orice medicament sau eventual supliment. Fumatul stii bine ca nu are nici un rost si e un risc suplimentar, sunt deja de ajuns noxele urbane pentru orice afectiune grava a plamanilor...
Hey, Blutux,
Iau euthyrox-ul la 30 de minute dupa activitatea sportiva de dimineata.
Nu consum absolut nimic 1h dupa Euthyrox.
Alte medicamente, da, daca este cazul, la minimum 5h de la Euthyrox.
Mda..si de aceasta data ai dreptate :) mereu ai tu dreptate, fumatul este o chestie ingrozitoare dar pe care nu o pot scoate...adica o cafea proaspat macinata (cu lapte, insa), doua croissante calde facute in casa...si sa fumez...sunt printre "plaisirs interdits" ale vietii mele...sunt asa de disciplinata asa incat undeva trebuie sa "rasufle" intr-un mic pacat, hai, doua (trei) :)
Cu prietenie,
Iau euthyrox-ul la 30 de minute dupa activitatea sportiva de dimineata.
Nu consum absolut nimic 1h dupa Euthyrox.
Alte medicamente, da, daca este cazul, la minimum 5h de la Euthyrox.
Mda..si de aceasta data ai dreptate :) mereu ai tu dreptate, fumatul este o chestie ingrozitoare dar pe care nu o pot scoate...adica o cafea proaspat macinata (cu lapte, insa), doua croissante calde facute in casa...si sa fumez...sunt printre "plaisirs interdits" ale vietii mele...sunt asa de disciplinata asa incat undeva trebuie sa "rasufle" intr-un mic pacat, hai, doua (trei) :)
Cu prietenie,
Salut,
Blutux, as avea o intrebare, daca imi permiti..
Ma deranjeaza pulsul cumva, in sensul ca desi bataile pe minut sunt normale, adica mai mult de 67-68 in repaus nu am, le simt puternic batute, asa fel incat le simt in gat, uneori niciodata toata ziua, alteori cam toata ziua, mai ales dupa ce cam exagerez cu activitatea sportiva. in plus. am o senzatie de jena / durere precordiala..
Ce parere ai?
Blutux, as avea o intrebare, daca imi permiti..
Ma deranjeaza pulsul cumva, in sensul ca desi bataile pe minut sunt normale, adica mai mult de 67-68 in repaus nu am, le simt puternic batute, asa fel incat le simt in gat, uneori niciodata toata ziua, alteori cam toata ziua, mai ales dupa ce cam exagerez cu activitatea sportiva. in plus. am o senzatie de jena / durere precordiala..
Ce parere ai?
Parerea mea e sa consulti un cardiolog bun, cu echo, e cel mai in masura sa stabileasca eventualul diagnostic si tratament.
Cred ca sunt implicati mai multi factori, efortul fizic sustinut, medicamentul de substitutie, alte medicamente...
Cred ca sunt implicati mai multi factori, efortul fizic sustinut, medicamentul de substitutie, alte medicamente...
Salut,
Blutux, multumesc.
Mda, asa o sa fac.
Cu prietenie,
Blutux, multumesc.
Mda, asa o sa fac.
Cu prietenie,
Buna ziua!
@Blutux, astept cu mare, mare incredere o parere despre situatia mea.
In data de 4 iunie am fost internata la I.N.Parhon pentru tiroidectomie totala, fiind diagnostica cu gusa polinodulara cu unul din noduli suspect.
Vineri, 12 iunie am fost la control si am primit rezultatul anatomopatologic care ma framanta mult de tot.
1) Carcinom papilar multifocal : focar LDT3, 2/3cm, incapsulat, cu arii multiple de minima invazie capsulara si de invazie pe vase limfatice si sanguine capsulare; microfocar neincapsulat LST 0, 6/0, 5 cm, infiltrativ marginal.
2) Trei limfoganglioni periistmic si unul perilobar drept cu aspect reactiv.
3) Parenchim de fond cu aspect de tiroidita cronica.
Cod morfologic M8260/3
Stadialitate postchirurgicala PT PT3 m
Stadialitate postchirurgicalal PN PN 0
Stadialitate agregata ST ST3
Late date de tip prognostic L1 V1
Am transcris tot raportul validat de DL Dr Dumitru Ioachim
DL Dr care m- a operat D Brasoveanu nu mi a explicat aproape nimic.m -a trimis cu tot dosarul medical la medicina nucleara, la dl Dr Goldstein
Acesta m - a programat pe data de 12 august pentru terapia cu iod. Am primit indicatii despre dieta de 4 saptamani fara alimente ce contin iod si analizele care trebuie sa le aduc Tg, Antitg si Tsh
Situatia mea e foarte grava daca am fost programata atat de repede la terapia cu iod???
Te rog sa ma ajuti sa inteleg cum stau lucrurile si la ce sa ma astept chiar daca sunt informatii dureroase.
Multumesc din suflet si apreciez tot ce faci!
@Blutux, astept cu mare, mare incredere o parere despre situatia mea.
In data de 4 iunie am fost internata la I.N.Parhon pentru tiroidectomie totala, fiind diagnostica cu gusa polinodulara cu unul din noduli suspect.
Vineri, 12 iunie am fost la control si am primit rezultatul anatomopatologic care ma framanta mult de tot.
1) Carcinom papilar multifocal : focar LDT3, 2/3cm, incapsulat, cu arii multiple de minima invazie capsulara si de invazie pe vase limfatice si sanguine capsulare; microfocar neincapsulat LST 0, 6/0, 5 cm, infiltrativ marginal.
2) Trei limfoganglioni periistmic si unul perilobar drept cu aspect reactiv.
3) Parenchim de fond cu aspect de tiroidita cronica.
Cod morfologic M8260/3
Stadialitate postchirurgicala PT PT3 m
Stadialitate postchirurgicalal PN PN 0
Stadialitate agregata ST ST3
Late date de tip prognostic L1 V1
Am transcris tot raportul validat de DL Dr Dumitru Ioachim
DL Dr care m- a operat D Brasoveanu nu mi a explicat aproape nimic.m -a trimis cu tot dosarul medical la medicina nucleara, la dl Dr Goldstein
Acesta m - a programat pe data de 12 august pentru terapia cu iod. Am primit indicatii despre dieta de 4 saptamani fara alimente ce contin iod si analizele care trebuie sa le aduc Tg, Antitg si Tsh
Situatia mea e foarte grava daca am fost programata atat de repede la terapia cu iod???
Te rog sa ma ajuti sa inteleg cum stau lucrurile si la ce sa ma astept chiar daca sunt informatii dureroase.
Multumesc din suflet si apreciez tot ce faci!
Revin cu o corectura : vineri 12iulie am fost la control si tot atunci am primitit si rezultatul anatomopatologic
Am uitat sa spun rezultatul din prima zi fara eutirox 100 mg
Ft4. 16, 2
Tsh 35, 1
CE inseamna un Tsh atat de mare ?
Multumesc mult
Am uitat sa spun rezultatul din prima zi fara eutirox 100 mg
Ft4. 16, 2
Tsh 35, 1
CE inseamna un Tsh atat de mare ?
Multumesc mult
Momentan, situatia nu e grava, dar terapia cu iod radioactiv e urgenta datorita invaziei prezentate mai sus, care te incadreaza in categoria de risc intermediar de revenire a bolii - majoritatea pacientilor sunt de risc scazut, iar un nr. foarte redus de pacienti mai sunt si de risc inalt.. Valoarea TG si AntiTG dinainte de iod si scintigrafia intregului corp dupa iod vor aduce mai multe clarificari. Scopul terapiei este de a distruge tesutul remanent benign si resturile microscopice maligne ramase dupa tiroidectomie.
Valoarea mare a TSH arata ca doza de eutirox nu a fost reglata suficient pentru supresie, dupa terapia cu iod TSH va trebui sa fie supresat probabil < 0.1 sau macar <0.5, va decide doctorul.
Valoarea mare a TSH arata ca doza de eutirox nu a fost reglata suficient pentru supresie, dupa terapia cu iod TSH va trebui sa fie supresat probabil < 0.1 sau macar <0.5, va decide doctorul.
Multumesc pentru raspunsurile extrem de promte si documentate, pentru rabdare si, mai ales, pentru omenie!!!!
Bună seara! Vă rog dacă poate să - mi recomande cineva un endocrinolog bun pentru echo și dacă e posibil cu abilități oncologice, în Constanța sau București? La un spital unde se poate face programare.Sanatate tuturor! Uly, mulțumește destinului că ai ajuns la timp, e frustrant să descoperi că dacă făceai "operația" ieri, azi nu vorbeam despre carcinom.
@gul20
Din ce am tot aprofundat eu in ultimul timp, merita vazut si cerut o parere dlui. Dr Goldstein. Se poate face o programare la dansul la Sanador fara liste interminabile de asteptare ca la Parhon. Ai dreptate cu ceea ce spui. Dar sa stii ca este frustrant si sa ai diagnostic postoperator adenom folicular adica un adenom toxic ce se putea "trata" cu o lobectomie. De aceea recomand vizite si controale la medici specialisti de renume care pot pune un diagnostic fara frica si care isi asuma diagnosticul nu la orice endocrinolog ce pune diagnostic de polinodulara pe un macronodul sau de frica sa nu fie un carcinom. Intr-adevar diferentele intre un adenom folicular si un carcinom folicular nu se pot face decat cu proba pe masa ca sa zic asa. De aceea se recomanda lobectomie si completare tiroidectomie daca se necesita. La noi abordarea nu este conservativa deloc si pleaca de la premiza ca orice adenom ascunde un carcinom, interventiile fiind prea drastice astfel incat nici macar chirurgii experimentati nu vor sa isi asume o reinterventie de completare de teama riscurilor clar mai mari.
Din ce am tot aprofundat eu in ultimul timp, merita vazut si cerut o parere dlui. Dr Goldstein. Se poate face o programare la dansul la Sanador fara liste interminabile de asteptare ca la Parhon. Ai dreptate cu ceea ce spui. Dar sa stii ca este frustrant si sa ai diagnostic postoperator adenom folicular adica un adenom toxic ce se putea "trata" cu o lobectomie. De aceea recomand vizite si controale la medici specialisti de renume care pot pune un diagnostic fara frica si care isi asuma diagnosticul nu la orice endocrinolog ce pune diagnostic de polinodulara pe un macronodul sau de frica sa nu fie un carcinom. Intr-adevar diferentele intre un adenom folicular si un carcinom folicular nu se pot face decat cu proba pe masa ca sa zic asa. De aceea se recomanda lobectomie si completare tiroidectomie daca se necesita. La noi abordarea nu este conservativa deloc si pleaca de la premiza ca orice adenom ascunde un carcinom, interventiile fiind prea drastice astfel incat nici macar chirurgii experimentati nu vor sa isi asume o reinterventie de completare de teama riscurilor clar mai mari.
Ultima propozitie e fara acoperire, e un exemplu de dezinformare sau exagerare, se fac si la noi o groaza de reinterventii de completare a tiroidectomiei partiale, chirurgii experimentati nu au probleme cu "asumarea".
Risc mai mare de reinterventie exista pentru recidiva bolii maligne in loji dupa ce s-a facut tiroidectomia totala, dar si asta se face in centrele universitare fara mari probleme.
Risc mai mare de reinterventie exista pentru recidiva bolii maligne in loji dupa ce s-a facut tiroidectomia totala, dar si asta se face in centrele universitare fara mari probleme.
Buna ziua! Vreau sa intreb daca mai are careva probleme cu vocea la cateva luni de la operatie.Eu am 7 luni dar vocea imi este tot ragusita, gatuita, fara forta.La inceput au fost mai intense dar, totusi persista.Am facut consult ORL, cu endoscopie in gat.Mi -a zis ca este congestie si am urmat un tratament de doua saptamani, ma simt la fel.Mentionez ca am carcinom fara administrare iod.
Multumesc.
Multumesc.
Buna ziua!
Blutux, poate ma poti ajuta cu un raspuns la urmatoarea nelamurire, referitoare la perioada de restrictie dupa trat cu iod radioctiv.
Am facut iod radioactiv, doza de 50, in data de 24 iunie pt un rest de tesut ramas dupa op de tiroida cu rezultat de carcinom papilar. Pe 12 iulie am mai facut o masuratoare si mai aveam radiatii 0, 4 la 1m si 1, 5 la nivelul corpului. Oare acum mai este periculos pt copil. Are 5 ani si as vrea sa stiu daca imi pot relul activ de zi cu zi.
Multumesc anticipat.
Blutux, poate ma poti ajuta cu un raspuns la urmatoarea nelamurire, referitoare la perioada de restrictie dupa trat cu iod radioctiv.
Am facut iod radioactiv, doza de 50, in data de 24 iunie pt un rest de tesut ramas dupa op de tiroida cu rezultat de carcinom papilar. Pe 12 iulie am mai facut o masuratoare si mai aveam radiatii 0, 4 la 1m si 1, 5 la nivelul corpului. Oare acum mai este periculos pt copil. Are 5 ani si as vrea sa stiu daca imi pot relul activ de zi cu zi.
Multumesc anticipat.
Poti relua activitatile dar pentru inca vreo luna evita pe cat posibil contactul cu copilul, bea mai multe lichide si respecta indicatiile privind spalarea veselei si hainelor proprii ca si igienizarea baii si toaletei.
Buna!M am operat de glanda tiroida...nu mai o am.are ceva daca nu mai iau eutirox?ce se poate intampla?sunt operata de 4 ani si ma lupt cu kg.tot de 4 ani.cand zic ca slabesc, atunci parca ma ingras si mai tare.Eu cred ca vina o are acest medicament...poate da cineva un raspuns sincer si direct?ce se intampla daca nu iei acest medicament?
Da trebuie sa iei acest medicament, fara o sa te simti groaznic de rau. Cred k nu poti avea o viata normală fara acest medicament mai ales ca nu mai exista tiroida. Si eu nu am luat dupa operatie vreo luna si mam simti foarte rau, nici nu puteam merge si dupa ce lam reluat am fost foarte bine.
pentru simonica
Sincer si direct este sa evitati sa mai intrebati asemenea prostii ! Cum sa ai tiroida scoasa si sa nu aduci aportul de hormoni tiroidieni prin euthyrox? Eu, sa imi fie cu iertare, nu pot sa cred ca inca citesc asemenea postari ! eu cred ca persoana care a intrebat acest lucru stie foarte bine raspunsul !
Daca vreti sa muriti, nu am nimic impotriva, fiecare face ce vrea cu viata lui.Imi pare rau ca ma repet dar raman stupefiata cand citesc asemenea postari ! Pe viitor, sa imi fie cu iertare, ori intrebati lucruri serioase ori va abtineti de la asemenea intrebari si postari. Eu gasesc de-a dreptul obscur / penibil / indecent / jignitor sa ne intrebati asemenea prostii. Aici se cam discuta chestii serioase.
Medicul care v-a prescris Euthyrox ce v-a spus? Sa il luati toata viata cumva? Si aceasta intrebare a dumneavoastra cam ce logica are? Niciuna? Cum sa aiba Euthyrox-ul efect secundar ingrasarea? Atat timp cat este un hormon tiroidian? Efect de ingrasare are ce mancam, cat mancam, cand mancam, cat sport (nu) facem, intrebari de genul cum sa NU mai luam Euthyrox..
Fara prietenie de aceasta data,
Sincer si direct este sa evitati sa mai intrebati asemenea prostii ! Cum sa ai tiroida scoasa si sa nu aduci aportul de hormoni tiroidieni prin euthyrox? Eu, sa imi fie cu iertare, nu pot sa cred ca inca citesc asemenea postari ! eu cred ca persoana care a intrebat acest lucru stie foarte bine raspunsul !
Daca vreti sa muriti, nu am nimic impotriva, fiecare face ce vrea cu viata lui.Imi pare rau ca ma repet dar raman stupefiata cand citesc asemenea postari ! Pe viitor, sa imi fie cu iertare, ori intrebati lucruri serioase ori va abtineti de la asemenea intrebari si postari. Eu gasesc de-a dreptul obscur / penibil / indecent / jignitor sa ne intrebati asemenea prostii. Aici se cam discuta chestii serioase.
Medicul care v-a prescris Euthyrox ce v-a spus? Sa il luati toata viata cumva? Si aceasta intrebare a dumneavoastra cam ce logica are? Niciuna? Cum sa aiba Euthyrox-ul efect secundar ingrasarea? Atat timp cat este un hormon tiroidian? Efect de ingrasare are ce mancam, cat mancam, cand mancam, cat sport (nu) facem, intrebari de genul cum sa NU mai luam Euthyrox..
Fara prietenie de aceasta data,
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11interpretare analize tiroida
- 9tiroida doare?
- 7diete de slabire
- 3anticorpi tiroidieni
- 2tiroida
- 4Tiroida
- 4Probleme cu tiroida?
- 4Sa fie tiroida?
- 4Tiroida?
- 4operatie la parhon-tiroida
- 2Analize tiroida bune?
- 0afectiuni tiroidiene - epilare IPL
- 13Probleme TIROIDĂ ?
- 4tiroida
- 0tiroida - analize
- 3Rezultatul in urma operatiei de tiroida
- 1Interpretre analize va rog frumos
- 17De unde stiu ca am glanda tiroida marita?
- 3Anticonceptionalele si glanda tiroida
- 2nodul tiroida
Mai multe informații despre: Tiroida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism
- Hipotiroidism
- Tireotoxicoza
- Boala Basedow-Graves-Parry
- Gușa multinodulară toxică
- Tiroidita autoimună Hashimoto
- Disfunctia tiroidiana indusa de amiodarona
- Cancerul tiroidian