Care este starea dupa operatie de tiroida?
Buna tuturor. @Blututx, vreau sa iti cer o parere. Sunt operata din feb 2018 - tiroidectomie totala in urma bolii Basedow. Ultimele analize facute la sfarsitul lunii sept (lab Spitalului Militar Bucuresti), indica urmatoarele valori: FT4: 1.11 (0.70 - 1.48), TSH: 2.6040 (035 - 4.94), ATPO: 25.90 (<5.61 metoda CMIA). Doza de Euthyrox este de 125. Este normala valoarea ATPO? Medicul spune ca ATPO nici nu mai conteaza daca nu mai am tiroida. Multumesc.
Dupa cum s-a mai discutat aici, cantitatea de anticorpi nu se coreleaza direct cu functia tiroidei si pot fi detectati atat AntiTG, cat si ATPO dupa tiroidectomie. Valoarea lor predictiva este redusa. In literatura sunt destule studii care releva factori fara legatura cu tiroida, care pot activa acesti anticorpi ce reflecta o problema de autoimunitate. Nici doza de euthyrox nu influenteaza in mod cert valoarea acestor anticorpi.
In concluzie, nu este neobisnuita prezenta acestor anticorpi dupa tiroidectomie si instituirea tratamentului de substitutie, e de asteptat o scadere in timp, dar nu e necesara urmarirea lor in boala benigna operata pentru ca nu foloseste la nimic, ca sa-l parafrazez pe medicul tau.
In concluzie, nu este neobisnuita prezenta acestor anticorpi dupa tiroidectomie si instituirea tratamentului de substitutie, e de asteptat o scadere in timp, dar nu e necesara urmarirea lor in boala benigna operata pentru ca nu foloseste la nimic, ca sa-l parafrazez pe medicul tau.
Multumesc pt raspuns. Am gasit tot felul de discutii in ceea ce priveste anticorpii dupa indepartarea tiroidei si m-au derutat total. Spuneau unele persoane ca pot oricand ataca alt organ si ar trebui tinut un regim alimentar care exclude lactatele, glutenul si zaharul, acestia fiind inflamatori si influentand cresterea anticorpilor.
Buna seara! Acum 2 zile am primit un diagnostic.. Hashimoto, sunt inca in stare de soc. As vrea sa mai cer o parere si am rugamintea sa-mi recomandati un dr endocrinolog sau daca se poate si nu deranjez sa analizeze blutux rezultatele mele (analize si ecografie) in privat. Multumesc mult!
Buna ziua ! Am trei saptamani de la operatia de tioidectomie totala, am primit ieri rezultatul biopsiei, din care va supun atentiei doar o parte si anume:
Cod 8260/3
Carcinom.papilar tiroidian localizat in lobul drept cu axul lung de 15mm.
pT1b Nx L0V0Pn0
Procesul tumoral se dezv subcapsular si intraparenchimatos, cu infiltrarea minima a capsulei tiroidiene, fara invazia tesutului peritiroidian.Proliferarea tumorala prezinta arhitectura papilara cu axe conj-vasculare si zone foliculare arii de tip oncocitar (Wartin like), redus infiltrat inflamator limfo plasmocitar si reactie giganto celulara de corp strain la cristale de colesterol.
TIROIDITA Hashimoto cu nodularizare!
Tumora trabeculara hialinizanta in lobul stang!
Aa dori sa imi dati un "verdict" si daca e cazul de iod radioactiv!
Cod 8260/3
Carcinom.papilar tiroidian localizat in lobul drept cu axul lung de 15mm.
pT1b Nx L0V0Pn0
Procesul tumoral se dezv subcapsular si intraparenchimatos, cu infiltrarea minima a capsulei tiroidiene, fara invazia tesutului peritiroidian.Proliferarea tumorala prezinta arhitectura papilara cu axe conj-vasculare si zone foliculare arii de tip oncocitar (Wartin like), redus infiltrat inflamator limfo plasmocitar si reactie giganto celulara de corp strain la cristale de colesterol.
TIROIDITA Hashimoto cu nodularizare!
Tumora trabeculara hialinizanta in lobul stang!
Aa dori sa imi dati un "verdict" si daca e cazul de iod radioactiv!
Tumoarea maligna papilara cu arii Warthin-like e o forma mai rara dar cu un prognostic bun.
Forma trabeculara hialinizanta din lobul stang e considerata o tumoare benigna sau cel mult cu un potential malign foarte scazut.
In concluzie, teoretic, nu se indica terapia cu iod radioactiv.
Totusi, in functie de particularitati - multifocalitate, forma neincapsulata, eventual varsta pacientului, medicul poate decide o doza redusa de tratatement cu I131.
Forma trabeculara hialinizanta din lobul stang e considerata o tumoare benigna sau cel mult cu un potential malign foarte scazut.
In concluzie, teoretic, nu se indica terapia cu iod radioactiv.
Totusi, in functie de particularitati - multifocalitate, forma neincapsulata, eventual varsta pacientului, medicul poate decide o doza redusa de tratatement cu I131.
Medicul endocrinolog mi-a explicat ca tot nodulul de 15 mm este malign si de aceea va trebui totusi sa fac o sedinta de iod radioactiv la Cluj, eu fiind din Iasi!
Am 52 de ani!
O sa va mai dau detalii dupa amiaza, am.o analiza anatomo-patologica f detaliata, din care am selectat!
Am 52 de ani!
O sa va mai dau detalii dupa amiaza, am.o analiza anatomo-patologica f detaliata, din care am selectat!
La Cluj, se va mai face ecografia cervicala si se va masura Tiroglobulina stimulata si anticorpii. Daca toate astea nu vor fi suspecte, n-ar trebui si cel mai probabil n-o sa faceti iod. E in functie de gradul de risc de recidiva care se calculeaza aici:
https://www.thyroid.org/professionals/calculators/thyroid-cancer-staging-calculator/
https://www.thyroid.org/professionals/calculators/thyroid-cancer-staging-calculator/
Continuare:
Stroma sclerohialina abundenta ce include calcificari de tip psamomatos, redus infiltrat inflamator limfo-plasmocitar si reactie giganto-celulara de corp strain la cristale de colesterol. Celulele tumorale prezinta nuclei pleomorfi, optic goi suprapusi unii cu incizuri si incluzii.Nu se constata embolii tumorale vasculare si nici invazie perineurala.
Se mai remarca metaplazie cu celule Hurthle, focare de metaplazie scuamoasa, noduli adenomatosi predominant microfoliculari si arii intinse de tiroidita sclerozanta.
CK 19 pozitiv in aria suspecta in foliculii tiroidieni reactivi din vecinatatea infiltratului limfoid si in ariie cu metaplazie scuamoasa
HBME1 Negativ in aria suspecta
CD56-Marcaj neconcludent
Galectin-negativ
Va multumesc mult pt raspunsuri si astept cu nerabdare sa imi raspundeti!
Stroma sclerohialina abundenta ce include calcificari de tip psamomatos, redus infiltrat inflamator limfo-plasmocitar si reactie giganto-celulara de corp strain la cristale de colesterol. Celulele tumorale prezinta nuclei pleomorfi, optic goi suprapusi unii cu incizuri si incluzii.Nu se constata embolii tumorale vasculare si nici invazie perineurala.
Se mai remarca metaplazie cu celule Hurthle, focare de metaplazie scuamoasa, noduli adenomatosi predominant microfoliculari si arii intinse de tiroidita sclerozanta.
CK 19 pozitiv in aria suspecta in foliculii tiroidieni reactivi din vecinatatea infiltratului limfoid si in ariie cu metaplazie scuamoasa
HBME1 Negativ in aria suspecta
CD56-Marcaj neconcludent
Galectin-negativ
Va multumesc mult pt raspunsuri si astept cu nerabdare sa imi raspundeti!
Analiza nu aduce nimic in plus in favoarea iodoterapiei, conform stadiului si scorurilor sunteti de risc scazut, dr de la Cluj va decide in functie si de examinarile de mai sus.
Intre timp au venit rez analizelor facute ieri
TSH=62.04 interval 0.35-4.94
TG=0.42 interval 3.68-64.15 (mai mic de 0.14 atiroidienii)
TSH=62.04 interval 0.35-4.94
TG=0.42 interval 3.68-64.15 (mai mic de 0.14 atiroidienii)
Fara tratament inca!!! Maine incep cu 50 micrograme!
Va multumesc pt toate raspunsurile!
Va multumesc pt toate raspunsurile!
Analiza TG arata o operatie bine facuta, practic n-ar mai fi nimic in loji afara de minim tesut restant nesemnificativ.
Dar TG trebuia insotita de analiza AntiTG, pentru ca prezenta semnificativa a acestora ar face inutila masurarea TG.
Daca si AntiTG sunt in regula, se exclude tratamentul de iradiere cu iod.
Dar TG trebuia insotita de analiza AntiTG, pentru ca prezenta semnificativa a acestora ar face inutila masurarea TG.
Daca si AntiTG sunt in regula, se exclude tratamentul de iradiere cu iod.
Joi sau vineri e gata! O voi posta! Clujul m-a programat pe 30 ianuarie, am trimis toate documentele si la Bucuresti sa vad ce raspuns primesc si de acolo!
Imi dati sperante ca poate scap de acest iod radioactiv!
Apreciez enorm sfaturile dvs!
Imi dati sperante ca poate scap de acest iod radioactiv!
Apreciez enorm sfaturile dvs!
Buna ziua! Pt blutux:
A venit si rezultatul
pt anticorpi anti TG =3.18 interval lab mai mic de 4.11
TG era mai mic de 0.42
In aceste conditii si tinand cont de rez biopsiei de mai sus, pot sa imi permit luxul de a renunta la iodul radioactiv?
Ce efecte negative ar putea apare in timp si ce analize ar trebui sa repet periodic pt a fi sigura ca nu vor exista recidive?
A venit si rezultatul
pt anticorpi anti TG =3.18 interval lab mai mic de 4.11
TG era mai mic de 0.42
In aceste conditii si tinand cont de rez biopsiei de mai sus, pot sa imi permit luxul de a renunta la iodul radioactiv?
Ce efecte negative ar putea apare in timp si ce analize ar trebui sa repet periodic pt a fi sigura ca nu vor exista recidive?
In mod normal, in conditiile date, nu se indica iod radioactiv pentru ca nu aduce nici un beneficiu pentru pacientii de risc scazut, ba chiar poate dauna prin potentialui carcinogen. S-ar recomanda in cazul histologic agresiv sau in prezenta unei invazii de orice fel. Dar dr. de la Cluj isi va spune parerea in functie de toate datele, analizele si examinarile clinice.
Afara de reglarea TSH si FT4, cel putin anual tb facuta o ecografie cervicala si TG + AntiTG sub tratament, iar daca toate sunt in regula, odata la 2-3 ani trebuie repetata si TG stimulata (fara tratament) - pentru a preveni-detecta eventuale recidive locale sau la distanta - oricum foarte rare in cazul de fata (sub 5% maxim, unele studii indica 1-2% din cazuri recidiva).
Afara de reglarea TSH si FT4, cel putin anual tb facuta o ecografie cervicala si TG + AntiTG sub tratament, iar daca toate sunt in regula, odata la 2-3 ani trebuie repetata si TG stimulata (fara tratament) - pentru a preveni-detecta eventuale recidive locale sau la distanta - oricum foarte rare in cazul de fata (sub 5% maxim, unele studii indica 1-2% din cazuri recidiva).
Buna blutux, am 6 luni de la iod și analizele arată așa.crezi ca este totul in regula?
Ac. anti tiroglobulina...
< 3, 0 UI/mL (< 4, 1). Modificare interval de referinta din 06.09.2019!
(ser, CMIA)
Tiroglobulina
<0, 04ng/L (3, 5-77)
Test de confirmare:coeficient de recuperare :104( 70-130%)
Dupa tiroidectomia totala, in cazul pacientilor cu carcinom tiroidian diferentiat, nivelul de tiroglobulina trebuie sa fie nedetectabil (< 0, 04 ng/mL), valorile de peste 0, 04 ng/mL fiind un indicator al persistentei sau recurentei bolii
TSH (hormon hipofizar tireostimulator bazal)...
0, 4240 μUI/mL. (0, 3500 - 4, 9400)
0, 4240 mUI/L. (0, 3500 - 4, 9400)
(ser, CMIA)
FT4 (tiroxina libera)...
0, 99 ng/dL (0, 70 - 1, 48)
12, 74 pmol/L (9, 01 - 19, 05)
(ser, CMIA)
FT3 (triiodotironina libera)...
2, 71pg/mL. (1, 88 - 3, 18)
4, 17 pmol/L (2, 90 - 4, 90)
Tsh-ul a crescut din data de 8/07/2019.de la 0, 2788.sa fie nevoie de modificarea dozei de euthyrox.la medic am programare in Ianuarie.Multumesc, O zi buna
Ac. anti tiroglobulina...
< 3, 0 UI/mL (< 4, 1). Modificare interval de referinta din 06.09.2019!
(ser, CMIA)
Tiroglobulina
<0, 04ng/L (3, 5-77)
Test de confirmare:coeficient de recuperare :104( 70-130%)
Dupa tiroidectomia totala, in cazul pacientilor cu carcinom tiroidian diferentiat, nivelul de tiroglobulina trebuie sa fie nedetectabil (< 0, 04 ng/mL), valorile de peste 0, 04 ng/mL fiind un indicator al persistentei sau recurentei bolii
TSH (hormon hipofizar tireostimulator bazal)...
0, 4240 μUI/mL. (0, 3500 - 4, 9400)
0, 4240 mUI/L. (0, 3500 - 4, 9400)
(ser, CMIA)
FT4 (tiroxina libera)...
0, 99 ng/dL (0, 70 - 1, 48)
12, 74 pmol/L (9, 01 - 19, 05)
(ser, CMIA)
FT3 (triiodotironina libera)...
2, 71pg/mL. (1, 88 - 3, 18)
4, 17 pmol/L (2, 90 - 4, 90)
Tsh-ul a crescut din data de 8/07/2019.de la 0, 2788.sa fie nevoie de modificarea dozei de euthyrox.la medic am programare in Ianuarie.Multumesc, O zi buna
Sa inteleg ca exista posibilitatea ca la Cluj sau Bucuresti sa nu imi indice iodul???? Pare greu de crezut, tinand cont ca am inteles ca la noi toata lumea cu un carcinom mai mare de 1 cm nu scapa!
Presupun, ca dupa toate investigatiile de acolo, daca vreau.sa refuz iodul pe raspunderea mea! Stiu ca toata lumea il accepta si chiar pe acest forum nu am gasit pe nimeni care sa fii refuzat acest procedeu, avand aproximativ ac diagnostic ca al.meu! Pt acest refuz ma bazez pe ceea ce mi-ati spus dvs!
In alta ordine de idei, ceea ce mi-ati raspuns mai sus in partea a 2 a, este ceea ce trebuie sa fac in conditiile in care refuz iodul?
As vrea daca mai exista persoane pe acest forum care au gandit ca mine, sa imi dea un sfat!
Presupun, ca dupa toate investigatiile de acolo, daca vreau.sa refuz iodul pe raspunderea mea! Stiu ca toata lumea il accepta si chiar pe acest forum nu am gasit pe nimeni care sa fii refuzat acest procedeu, avand aproximativ ac diagnostic ca al.meu! Pt acest refuz ma bazez pe ceea ce mi-ati spus dvs!
In alta ordine de idei, ceea ce mi-ati raspuns mai sus in partea a 2 a, este ceea ce trebuie sa fac in conditiile in care refuz iodul?
As vrea daca mai exista persoane pe acest forum care au gandit ca mine, sa imi dea un sfat!
Pentru necesitatea si oportunitatea ierapiei cu iod radioactiv discutati cu dr de la Cluj si in functie de toate datele pro si contra veti decide. E foarte posibil sa spuna ca nu e nevoie de iod, dupa cum e posibil sa indice si alte investigatii suplimentare. Nu trebuie sa va tratati pe internet, sau dupa parerile de pe forumuri.
Foarte multe despre ce doriti sa stiti, daca nu chiar tot, gasiti In GHIDUL ATA 2015, ghid respectat si de medicul din Cluj.
https://www.liebertpub.com/doi/pdfplus/10.1089/thy.2015.0020
In partea a doua este urmarirea bolii indiferent ca faceti sau nu trat. cu iod.
Fiind o boala maligna, nu exista nici o certitudine ca boala va reveni sau nu cu sau fara iod radioactiv, exista doar statisticile in functie de gradul de risc.
Totul gasiti in ATA 2015.
Foarte multe despre ce doriti sa stiti, daca nu chiar tot, gasiti In GHIDUL ATA 2015, ghid respectat si de medicul din Cluj.
https://www.liebertpub.com/doi/pdfplus/10.1089/thy.2015.0020
In partea a doua este urmarirea bolii indiferent ca faceti sau nu trat. cu iod.
Fiind o boala maligna, nu exista nici o certitudine ca boala va reveni sau nu cu sau fara iod radioactiv, exista doar statisticile in functie de gradul de risc.
Totul gasiti in ATA 2015.
@Byanco
Analizele sunt foarte bune si nu trebuie interpretate de laborator ci de medic.
Fraza asta e o prostie cat laboratorul de mare: "Dupa tiroidectomia totala, in cazul pacientilor cu carcinom tiroidian diferentiat, nivelul de tiroglobulina trebuie sa fie nedetectabil (< 0, 04 ng/mL), valorile de peste 0, 04 ng/mL fiind un indicator al persistentei sau recurentei bolii".
Daca esti de risc inalt TSH mai trebuie scazut putin.
Analizele sunt foarte bune si nu trebuie interpretate de laborator ci de medic.
Fraza asta e o prostie cat laboratorul de mare: "Dupa tiroidectomia totala, in cazul pacientilor cu carcinom tiroidian diferentiat, nivelul de tiroglobulina trebuie sa fie nedetectabil (< 0, 04 ng/mL), valorile de peste 0, 04 ng/mL fiind un indicator al persistentei sau recurentei bolii".
Daca esti de risc inalt TSH mai trebuie scazut putin.
Va multumesc pt toate indicatiile si pt timpul alocat!
Buna dimineata! Cate zile se sta la Cluj pt o sedinta de iod radioactiv si analizele aferente? Am inteles ca la Parhon la Buc iti da drumul a patra zi!
@ Blutux,
Buna ziua ! Am fost operata in urma cu doi ani, cancer papilar varianta foliculara.Am facut o singura sedinta cu I131.La analizele facute dupa operatie si iod, Tg a fost mereu 0, 04 ng /ml, ATGL 15.si TSH 0.005.Asta pe tratament cu euthyrox de 100. Endocrinologul mi a modificat doza, in sensul ca doua zile /sapt iau euthyrox de 75.In luna iulie, analizele au fost : Tg <0.1, ATGL 10 si TSH 0, 35.Luna aceasta, din nou mi a cerut sa fac analizele, care sunt: Tg < 0, 2, ATGL <1, TSH 0.624.
Te rog Blutux, oare cresterea Tg, chiar daca e mica, ridica semne de intrebare ? Mentionez ca analizele le am facut la acelasi laborator.
Multumesc !
Buna ziua ! Am fost operata in urma cu doi ani, cancer papilar varianta foliculara.Am facut o singura sedinta cu I131.La analizele facute dupa operatie si iod, Tg a fost mereu 0, 04 ng /ml, ATGL 15.si TSH 0.005.Asta pe tratament cu euthyrox de 100. Endocrinologul mi a modificat doza, in sensul ca doua zile /sapt iau euthyrox de 75.In luna iulie, analizele au fost : Tg <0.1, ATGL 10 si TSH 0, 35.Luna aceasta, din nou mi a cerut sa fac analizele, care sunt: Tg < 0, 2, ATGL <1, TSH 0.624.
Te rog Blutux, oare cresterea Tg, chiar daca e mica, ridica semne de intrebare ? Mentionez ca analizele le am facut la acelasi laborator.
Multumesc !
Nu am inteles unde ati vazut vreo crestere ?!
E o singura valoare exacta pentru TG, adica 0.04, iar celelalte doua sunt estimate a fi mai mici de 0.1 sau 0.2.
Difera valorile pentru ca sunt kituri de analize cu metode diferite, la acelasi laborator, dar, altfel zis, rezultatele sunt echivalente.
Prima metoda e mai sensibila si a masurat exact valoarea minima pe care care o poate detecta, celelalte au dat TG nedetectabila, pentru ca nu pot masura valori mai mici de 0.1, respectiv de 0.2.
Oricum, scopul tratamentului in carcinomul papilar este o TG < 0.2 sub tratament si <1 fara tratament, deci din punctul de vedere al markerului de tesut stati foarte bine.
E o singura valoare exacta pentru TG, adica 0.04, iar celelalte doua sunt estimate a fi mai mici de 0.1 sau 0.2.
Difera valorile pentru ca sunt kituri de analize cu metode diferite, la acelasi laborator, dar, altfel zis, rezultatele sunt echivalente.
Prima metoda e mai sensibila si a masurat exact valoarea minima pe care care o poate detecta, celelalte au dat TG nedetectabila, pentru ca nu pot masura valori mai mici de 0.1, respectiv de 0.2.
Oricum, scopul tratamentului in carcinomul papilar este o TG < 0.2 sub tratament si <1 fara tratament, deci din punctul de vedere al markerului de tesut stati foarte bine.
@Blutux
Va multumesc frumos ! Sunteti un om minunat !
Va multumesc frumos ! Sunteti un om minunat !
@Blutux
Buna ziua ! Indraznesc sa apelez si eu la dumnevoastra si multumesc anticipat !
In cazul meu a fost depistat recent un nodul tiroidian de dimensiuni 7/9/10 si in urma punctiei concluzia este "caracter usor suspect TIR 3b" cu detaliile
"Frotiurile sunt alcatuite din frecvente celule foliculare cu dispunere in microfoliculi si macrofoliculi, cu pleomorfism
minim, rare macrofage si limfocite mici.
Rare celule oncocitare ( Hurtle ) dispuse izolat.
Nu se observa celule atipice pe materialul trimis spre examinare."
Endocrinologul si chirurgul recomanda scoaterea tiroidei (fie partiala, fie totala).
Problema mea este ca eu doresc sa raman insarcinata si imi e teama de situatia in care nodulul este malign si mi se va recomanda iod radioactiv.
Am cateva intrebari, foarte probabil stupide, dar incerc acum sa inteleg cat mai bine ce solutii am:
1) dupa operatie, in situatia in care este malign si se recomanda iod, daca refuz sa iau, care ar fi scenariul cel mai rau ? (banuiesc ca ar reaparea celule tumoroase - ma intreb in cat timp..) Cu tratamentul corespunzator ar fi sanse bune sa duc sarcina cu bine si apoi sa iau iod ?
2) in cazul in care aleg sa nu ma operez si sa raman insarcinata acum, cat de mult ar putea influenta sarcina acest nodul ?
Multumesc din suflet !
Buna ziua ! Indraznesc sa apelez si eu la dumnevoastra si multumesc anticipat !
In cazul meu a fost depistat recent un nodul tiroidian de dimensiuni 7/9/10 si in urma punctiei concluzia este "caracter usor suspect TIR 3b" cu detaliile
"Frotiurile sunt alcatuite din frecvente celule foliculare cu dispunere in microfoliculi si macrofoliculi, cu pleomorfism
minim, rare macrofage si limfocite mici.
Rare celule oncocitare ( Hurtle ) dispuse izolat.
Nu se observa celule atipice pe materialul trimis spre examinare."
Endocrinologul si chirurgul recomanda scoaterea tiroidei (fie partiala, fie totala).
Problema mea este ca eu doresc sa raman insarcinata si imi e teama de situatia in care nodulul este malign si mi se va recomanda iod radioactiv.
Am cateva intrebari, foarte probabil stupide, dar incerc acum sa inteleg cat mai bine ce solutii am:
1) dupa operatie, in situatia in care este malign si se recomanda iod, daca refuz sa iau, care ar fi scenariul cel mai rau ? (banuiesc ca ar reaparea celule tumoroase - ma intreb in cat timp..) Cu tratamentul corespunzator ar fi sanse bune sa duc sarcina cu bine si apoi sa iau iod ?
2) in cazul in care aleg sa nu ma operez si sa raman insarcinata acum, cat de mult ar putea influenta sarcina acest nodul ?
Multumesc din suflet !
Riscul unui carcinom pentru punctia TIR 3b este intre 5 si 30%, nodulul nu e foarte mare, dar pe timpul sarcinii tiroida este stimulata sa creasca, deci si nodulul, asa ca TSH trebuie controlat atent. Pentru un nodul solitar cu tendinta proliferativa s-ar impune intr-adevar cel putin eliminarea acestuia si daca e malign completarea operatiei. Este posibil sa fie benign sau de malignitate redusa, caz in care veti ramane cu o parte din tiroida functionala si/sau nu veti face terapia cu iod radioactiv.Dar daca va fi malign infiltrativ / invaziv, de exemplu carcinom folicular cu celule Hurthle, atunci prioritatea este tratamentul agresiv.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2boli ale glandei tiroidiene
- 1tiroida
- 5cam de 2 saptamani transpir destul de tare noaptea nefiind racita
- 11interpretare analize tiroida
- 7diete de slabire
- 4nu stiu daca am facut bine sa ma operez aici, in Franta
- 4operatie la parhon-tiroida
- 0Analize pentru tiroida
- 4Fibrom la 27 ani
- 0tiroida - analize
- 0interpretare analize tiroida