Care este starea dupa operatie de tiroida?

3521 comentarii 1 2 ..... 272829 ..... 117 118 Înainte ›
0
25-03-2016, ora 22:50
20eli
Nu este medic/terapeut
20eli
Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce hotarare sa iau: am fost la doi doctori si unul zice sa ma operez iar altul nu. Din 201o am fost diagnosticata cu gusa nodulara normofunctionala si am facut punctie cu ac fin la nivelul formatiunii nodulare LS-citologie benigne.
Acum am la nivelul LS nodul dur diam 2-3 cm vascularizat, iar adiecent acestuia un alt micronodul hipoecogen de 0.5/0.5 cm si la LD inf 2 micronoduli hipoecogeni 0.6/0.4 cm respectiv 0.4/0.3 cm.
Multumesc si astept si eu un raspuns.
20eli
0
25-03-2016, ora 23:50
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
20eli, de unde esti? la ce spital ai fost??
0
26-03-2016, ora 14:03
20eli
Nu este medic/terapeut
20eli
Din Campina si am fost la mine in oras si la Parhon.
0
26-03-2016, ora 19:26
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
buna 20eli,
Parerea mea este sa nu stai deloc pe ganduri. Asa am stat eu si am operat prea tarziu.
Acel nodul are toate sansele sa fie malign, chiar si cei mici. Nu se vor dizolva cu nici un tratament ci ii vei avea acolo mereu. Asa fac medicii: iti spun sa ii monitorizezi si apoi te trezesti ca nodulii sunt maligni si ce rost are monitorizarea? Adica sa asteptam sa fie cancer si apoi sa scapam de nodulii cei care stau la panda sa ne distruga viata?
Cu toata frica de Dzeu, sfatul meu este sa ii scoti si cat mai repede. Mama mea este operata de 40 de ani, are 78 acum si e bine mersi. Mult succes !!!
0
26-03-2016, ora 22:39
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Buna 20eli,
Si eu sunt de aceesi parere cu Fran57. Asa a fost si la mine: am avut gusa polinodulara, mi-a spus sa o monitorizez. Acum, am cancer si astept 10 luni(poate mai mult) sa primesc doza de iod. Si eu ma intreb: de ce nu mi-a spus de la inceput sa o operez, ca sa nu mai fiu nevoita sa ma iradiez cu iod radioactiv ???? Nu cumva e cineva care are interes sa se "consume" cat mai mult iod ??? Nu-i intereseaza ca noi ne imbolnavim, ne iradiem, ca ne iradiem si copiii ! Asa ca asculta-ne, sa nu patesti ca noi ! Fi fata desteapta !
0
27-03-2016, ora 00:51
20eli
Nu este medic/terapeut
20eli
M-am hotarat pentru operatie, sper ca intr-o luna sa imi vina randul deoarece eram programata din iulie anul trecut la dr.Ghermigean.Va multumesc pentru sfaturi.
0
27-03-2016, ora 14:33
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Bravo 20eli ! Ai luat decizia cea mai buna. Multa sanatate si mult curaj !
0
27-03-2016, ora 16:31
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
eli20,
FF bine ai gandit. Daca te mai interesezi ai sa vezi fff multe exemple care au monitorizat nodulii si apoi oricum au ajuns la operatie. Ai exemplu meu : am facut biopsie ( dr Zbranca - ff renumit dr.), la inceput rezultatul a fost bun-adica benign, apoi, peste ani , nodulii s-au transformat in cancer.
Niciodata nu am crezut ca pot sa am acest diagnostic care incepe cu litera " C "!!!!!! - deoarece nodulii erau benigni. Chiar si in timpul operatiei, la examenul exemporaneu, dr care m-a operat mi-a zis ca nu a fost nici o problema la mine, este o gusa cu noduli benigni !! Asta la Iasi -sf. Spiridon.
F bine ca te operezi la Bucuresti la acest doctor ff bun. Iti doresc multa sanatate si sa nu iti fie frica deloc- nu e deloc greu- prima data!!!!!
0
27-03-2016, ora 18:25
Flori_vn
Nu este medic/terapeut
Flori_vn
La o examinare ecografica am primit urmatoarele rezultate:
LTD:
Sect. transversala=36/mm/peste 40mm, Sectiune longitudinala = peste 40 mm / depaseste posibilitatile de masurare ale cursorului
Marit in volum
Contur: boselat, ocupat aproape in totalitate de o imagine ovalara, cu diametru de 31 mm/37mm, cu semnal Doppler prezent atat periferic cat si central, structura neomogena, prezinta zone anecogene (ramolisment tisular) si zone cu ecogenitate crescuta calcificari tisulare)
Posterior si lateral drept de aceasta imagine, se proiecteaza o alta formatiune ovalara cu diametre cuprinse intre 19mm si 15 mm
Restul tesutului tiroidian prezinta vascularizatie accentuata
Latero-cervical drept, se proiecteaza sapte imagini hipoecogene, cu semnal Doppler prezent periferic cu dimensiuni cuprinse intre 10mm si 14 mm (Adenopatie).
LTS – aproximativ la fel ca si LTD
Analize:
TSH = 1.2158 µUI/mL (interval de referita 0.35 – 4.94 µUI/mL)
T3 = 1.29 ng/mL (interval de referinta 0.58 – 1.59 ng/ml)
T4 = 6.55 µg/dL (interval de referinta 4.87 – 11.72 µg/dL)
TPO = < 1 UI/ml (interval de referinta < 5.61 UI/ml)
Calcitonina = 3.97 pg/mL (interval de referinta < 5 pg/mL)
Pe 10 martie 2016 am fost la Parhon, m-a vazut medicul Ghemigian, programare operatie. data necunoscuta, revenire cu telefon prin iunie.
Medicul meu endocrinolog imi spune ca este riscant sa intarzii atatea luni operatia "intarzierea operatiei (de ordinul mai multor luni) poate duce la extinderea (in special local, la nivelul gatului) a unui eventual cancer tiroidian" si mi-a recomandat sa ma trimita la Spitalul Militar Central Bucuresti unde ar fi putut sa ma programeze si saptaman viitoare.
Are cineva idee daca ar fi recomandata operatia la acest spital? Are cineva informatii despre operatii de tiroidectomie facute la Spitalul Militar? Sunt destul de ingrijorata.
Multumesc anticipat!
1
27-03-2016, ora 20:37
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Buna Flori_vn,
Am avut ocazia sa stau de vorba cu cineva care se operase la Sp Militar si spunea ca era f multumit. Sunt convinsa ca acolo sunt medici f buni(fiind sp militar). Eu m-am operat la sp Elias, la dr Cosmin Giulea. Un medic f bun(dpv profesional), care iti explica cu f mult calm tot ceea ce vrei sa stii si care mi-a dat f multa incredere ca totul va fi ok(si eram putin speriata) si ca va curata absolut tot, daca va vedea ceva "urat". Si asa a fost.operatia a durat 4h. Asa ca.sfatul meu este sa nu mai stai pe ganduri ! Si sa nu-ti fie frica pt ca operatia este f usoara, mai ales ca vei fi adormita !
Sa-mi spui si mie ce-ai facut.
0
27-03-2016, ora 20:55
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@Flori_vn

Oricine ar opera trebuie sa aiba experienta in tiroidectomii cu disectie ganglionara cervicala.
Tumoarea este mare si suspecta de malignitate. De asemenea, limfo-ganglionii latero-cervicali sunt suspecti de metastaze (in principal vascularizarea periferica a ganglionilor sugereaza asta).
0
27-03-2016, ora 21:45
Flori_vn
Nu este medic/terapeut
Flori_vn
Va multumesc Luiza si Bluetux pentru raspunsuri!
Luiza cum se poate ajunge la Elias? Medicul de care tu vorbesti o fi la fel de ocupat precum cei de la Parhon?
Din ce spune Bluetux chiar ma cuprinde teama. Endocrinologul nu mi-a explicat multe, dar spune ca nu trebuie intarziata operatia.
Multumesc,
Flori ------*

(*modificat de admin)
0
27-03-2016, ora 21:55
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Flori_vn,
eu sunt operata de 6 sapt, am cancer, am avut ganglioni latero-cervicali cu metastaze, mi-a fost scos si o parte din muschiul lateral al gatului. Asa a fost de mare porcaria din gatul meu. Din cauza asta a durat 4h. Am avut incredere in medic pt ca lucreaza si la Sp Regina Maria, iar acolo nu sunt acceptati medici de mana a2-a. Iar eu nu ti-am spus sa te duci la medicul meu ! Eu doar ti-am spus unde si cine m-a operat pe mine.
0
27-03-2016, ora 21:56
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
fran57,

In Iasi sunt multi chirurgi buni, mai ales la spit. particulare...pb mea e de ordin financiar...de ce ar tb sa merg in alt centru universitar pt operatie?
0
27-03-2016, ora 22:25
Flori_vn
Nu este medic/terapeut
Flori_vn
Luiza, te-am intrebat despre acest medic pentru ca ai vorbit frumos despre atitudinea si profesionalismul dumnealui. Sunt derutata, am citit mesajele din cele 28 de pagini ale acestui subiect, am constatat ca marea majoritate din cazuri au fost operate la Parhon, dar... nu cred ca mai pot intarzia asa de mult. Trebuie sa aleg alta varianta si chiar nu stiu pe care din ele.
Multumesc si mii de scuze daca s-a inteles ceva gresit.
Multa sanatate!
0
27-03-2016, ora 22:31
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
CT torace 22-04-2015

Tiroida moderat neomogena la nivelul LTS cu prezenta unui nodul de 10-11mm.
Micro-ADP axilare de 5-8 mm fara aspect patologic.
Micro-ADP mediastinale de 10-12 mm in loja Barety si fereastra aorto-pulmonara, de 6-7 mm infra-carinar si de pana la 10-12 mm hilar drept cu aspect inflamator.
Trahee, arbore bronsic principal de aspect normal.
La nivelul parenchimului pulmonar :minime dilatatii bronsice cu aspect cilindric seg. 4-5LMD si 6 lob inferior bilateral.
Ficat cu dim.in limite normale, omogen, intens steatotic.CBP, VP in limite normale, colecist globulos fara calculi.
GSR dreapta -normal.
GSR stanga-micro-chist corporeal de 10 mm-adenom.
Fara leziuni osoase de tip secundar.

Concluzii:normal pleuro-pulmonarMicro-adenom GSR stanga.

Dr pneumolog a spus ca sunt bine...cel endocrinolog ca nu-s pb prea mari...a doua oara ca tb sa ma operez.Cand am acceptat acest lucru sa mirat ca ma grabesc la operatie...asa ca am apelat la un alt endocrinolog si peste cateva zile merg la control...sunt bulversata...
0
28-03-2016, ora 07:42
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Scuza-ma Flori_vn. Nu stiu ce are calculatorul meu, pt ca aseara nu am avut afisate aceste discutii. Nu cred ca medicul este fff aglomerat, pt ca sunt multe sali de operatie. Daca vrei, pot sa-l sun si sa-l intreb. Pe mine m-a programat cam in 2 sapt, ca nu stiu ce problema a avut. Anunta-ma cand te hotaresti !
0
30-03-2016, ora 13:10
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Buna! Ma poate ajuta cineva cu o informatie? M- am operat pe 23 februarie 2016 de nodul tiroidian destul de mare de 3, 4/2 cm care din pacate a iesit carcinom papilar faza foliculara. Medicul care asigura terapia cu iod a spus sa nu imi fac probleme pentru a nodulul a fost incapsulat si abia in luna decembrie a acestui an voi face o usoara cura cu iod. Problema este ca de o saptamana ma deranjeaza ceva in gat... Ca o flegma asa care ma deranjeaza la inghitit. Am incercat pastile de gat, mancare solida..nimic. Alte remedii aveti cumva? Multumesc
1
30-03-2016, ora 21:16
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Cel mai probabil senzatia asta apare din cauza tesutului cicatricial postoperator si modificarilor din zona lojelor tiroidiene, mai ales ca a fost o tumoare destul de mare.
Daca se inrautateste situatia tb consultat un medic ORL-ist (poate dura si un an sau peste).

Vestea cu incapsularea e foarte buna, daca a fost si fara invazie se poate considera ca nu e un carcinom adevarat. La ora actuala se intentioneaza redenumirea Carcinomului papilar "varianta foliculara" incapsulat neinvaziv in Tumoare foliculara neinvaziva cu hiperplazie de tip papilar. Asta datorita faptului ca aceasta tumoare nu recidiveaza si nu metastazeaza la distanta chiar daca este operat numai un lob al tiroidei: si bineinteles nu se mai indica terapia cu ios radioactiv. Diagnosticul nu se poate face decat chirurgical, altfel nu se poate stabili lipsa invaziei care trebuie decisa de un patolog foarte bun si de rezultatele scintigrafiei si analizei markerilor tumorali dupa tiroidectomie.
0
02-04-2016, ora 13:19
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Buna tuturor! V-am urmarit comentariile inca de acum 10 luni, speriata nestiind ce va urma. In urma unei consulatii endocrinologice si a unei ecografii am aflat ca sunt "posesoarea" a 3 noduli dintre care unul prezenta suspiciune de malignitate. Nu am stat prea mult pe ganduri si am adoptat solutia radicala, adica operatia. Am avut mare noroc, deoarece intr-o saptamana eram gata operata. La examenul din timpul operatiei nu s-a stabilit clar de ce natura sunt nodulii, asa ca dnul doctor a fost foarte precaut si "overprotective" scotand si cativa ganglioni. Rezultatul histopatologic a reiesit:
1. Tiroida prezentand parenchimul nodularizat prin prezente de numerosi foliculi anizomorfi, majoritatea dilatati cu formare de chisturi unele de mari dimensiuni, avand epiteliul aplatizat sau focal moderat hiperplazic, aspect general de hiperplazie nodulara (gusa).
La nivelul lobului stang se identifica un focar subcapsular diametrul de aproximativ 9mm de proliferare foliculara cu moderate atipii nucleare, aspect de (micro) carcinom papilar. (stadiul pT1a). Leziunea este incapsulata.

2. Tesutul conjunctivo adipos ce include 2 limfoganglioni cu aspect reactiv, fara elemente tumorale.

Concluzie:
(micro) carcinom papailar tiroidian incapsulat, stadiul pT1aN0
Hiperplazie(gusa) polinodulara

Am fost foarte speriata in momentul in care am primit rezultatul, norocul meu fiind ca eram la evaluarea de 6 saptamani. Dna doctor endocrinolog m-a linistit, spunandu-mi ca situatia nu este asa de rea. Astfel de cazuri rezolvandu-se in urma operatiei, dar ca totusi ar trebui sa fac o cura de iod radioactiv preventiv. Am fost trimisa la IOB, unde am discutat cu Dna Zamfirescu (o doamna doctor extraordinara) si care a fost de aceeasi parere. Urmeaza sa fac iodul in luna mai. In functie de rezultatele de la scintigrafie vom stabili daca mai este nevoie de inca o doza sau nu. As vrea sa aflu si parerile celor care au mai trecut prin asa ceva sau au avut un diagnostic asemnator. Va multumesc anticipat! Sa auzim numai de bine!
0
02-04-2016, ora 15:40
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Pentru un carcinom papilar tiroidian subcentrimetric incapsulat, fara invazie (capsulara, limfatica, vasculara) NU se indica terapia cu iod radioactiv. Pentru orice dubiu trebuie masurata tiroglobulina stimulata si o scintigrafiea cervicala si a intregului corp (WBS). Daca totul e in regula - tiroglobulina cat mai mica si fara captare in afara lojelor tiroidiene - se face control ecografic la 6 luni/1an, cu masurarea TG si eventual cu WBS.
Daca, in functie de particularitatile pacientului, se insista pentru ablatia cu iod radioactiv, o doza minima (30 mci) este indicata, eficienta si in general fara nici un efect advers pt cei cu risc scazut de recurenta (cum este si cazul dvs, ).
0
02-04-2016, ora 17:35
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Multmesc foarte mult pentru raspuns bluetux. Asa mi s-a spus, ca doza o sa fie intradevar mica. Nivelul tg, pe tratament cu euthyrox, nu s-a modificat de la operatie (sunt 8 luni de atunci), a ramas <=0.2 Nu stiu daca are vreo relevanta masurarea acestuia sub tratament cu euthyrox. De asemenea si antitg a ramas cam la fel 19 la 3 luni de la operatie, respectiv 26 la 6 luni. Sa speram ca nu o sa aiba nici un efect advers acest tratament, tinand cont de faptul ca am 29 ani si imi doresc copii.
0
02-04-2016, ora 18:48
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Prin terapia cu I131 se urmareste obtinerea unor valori ale TG de <0.2 SUB TRATAMENT si < 1 in lipsa tratamentului de substitutie. E considerata OK TG <1 stimulata si nestimulata.
(American Thyroid Association guidelines)
Asa ca din punctul de vedere al TG chiar nu e nevoie de iod acum. Probabil dna doctor are mai multe in vedere (AntiTG poate) si vrea ablatie totala ca sa poata urmari mai bine trendul TG si AntiTG.
Se considera sarcina fara probleme dupa 1 an de la I131, unele studii semnaleaza persistenta radioactivitatii pana la 24 luni.
Efecte adverse nu se pot prognostica, dar daca doza va fi 30 mci, sunt improbabile.
0
02-04-2016, ora 20:55
ginacrl
Nu este medic/terapeut
ginacrl
am fost operat in 26, 03, 2016 la sf spiridon iasi de dr grigorovici si sumt speriata de diagnostic am un ltd micronodul de carcinom paplilar tiroidian cu diametrul de 3 mm cu sclerohialinoza in periferie, localizat subcapsularfara depasirea capsulei. tiroida adiacenta prezinta aspect de gusa nodulara cu noduli adenomatosi hipofuncionali, anizofoliculari, predominant macrofoliculari, cu dilatatii microchistice, sclerohialinoza in interstitiuce include arii de hemoragie in curs de organizare si reactii gigantocelulare la cristale de colesteroș. 1limfonodul cu histiocitoza sinusala, fara metastaze pT1aNXcod oms 8260 3
si acum sunt programata la cluj ptr iod poti sa mi spui ceva despre asta in ce consta tratamentul nu stiu la ce sa ma astept si cum se procedeaza. te rog mult cunosti foarte bine multe lucruri despre tiroida.Multumesc mult
0
02-04-2016, ora 20:59
ginacrl
Nu este medic/terapeut
ginacrl
as vrea sa mi spuna cineva daca a fost cineva la cluj si a facut iod care e perioada de internare si alte informatii care ma pot ajuta va multumesc
0
02-04-2016, ora 22:29
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Pentru nico 2610: si eu am avut acea senzatie in gat. Ma deranja pana si cand inghiteam in sec. Am fost la orl si mi-a recomandat citrolin (apa de gura) pentru a face gargara de 2 ori pe zi ( dimineata si seara). Trebuie facuta cu capul cat mai pe spate, pentru a patrunde cat mai adanc pe gat. Sper sa-ti fi fost de ajutor.
0
03-04-2016, ora 06:43
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@marielenna

Dupa cum reiese din rezultatul de la CT, singura problema legata de tiroida este nodul din lobul stang, despre care CT nu poate "ghici" daca este malign sau nu. O punctie cu ac fin mai poate preciza sau nu ceva elemente de suspiciune, diagnosticul final poate fi precizat numai dupa operatie. Oricum, vorbim de un CT de acum 1 an.
0
03-04-2016, ora 16:41
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
bluetux
Multumesc!!
Problema cea mare e ca tusesc pana imi vine sa vomit...stranut, mi se usuca gatul!
0
03-04-2016, ora 20:54
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Si eu am aceeasi problema cu gatul. Sunt momente in care chiar daca beau sufienta apa la fel patesc. Mi se usica gatul foarte tare. Tare complicata mai este perioada de recuparare...dar nu grea din fericire.
0
04-04-2016, ora 01:16
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
nico2610,

Pb gatului o rezolv cu o bomboana de eucalipt, cumparata de la Lidl, la mine functioneaza, racoreste caile respiratorii si pot respira normal.
Adaugă un comentariu / răspuns
3521 comentarii 1 2 ..... 272829 ..... 117 118 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •