Care este starea dupa operatie de tiroida?

3521 comentarii 1 2 ..... 282930 ..... 117 118 Înainte ›
0
06-04-2016, ora 16:09
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
As dori sa afl daca cineva s-a operat la profesorul Georgescu Stefan, spit. Sf.Spiridon!!
0
06-04-2016, ora 17:00
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Sincer eu recomand cu toata increderea medicii de la Parhon. Sunt cei mai in masura sa trateze aceste afectiuni ale glandei tiroide. Am avut ocazia sa fiu in salon cu o tipa care lucra in Londra in sistemul sanitar. Medicii de acolo i- au recomandat sa vina in tara sa se opereze la parhon. Si dl dr Ioachim de la anatomopatologie este renumit in toata europa.
0
06-04-2016, ora 23:15
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Sunt din Iasi si asa ma descurc greu...cum sa ajung la B. la Parhon??
0
06-04-2016, ora 23:51
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Crede- ma ca merita tot efortul. Desi eu sunt din bucuresti nici mie nu mi- a fost usor. Am descoperit nodulul acum 7 ani cred... Si am amanat din diferite motive dar in principal din motive financiare si pentru ce???? Am rezultat anatomopatologic CANCER!!!! Dar multumesc lui Dumnezeu nu grav. Abia in decembrie fac o cura cu iod care sper sa nu fie nevoie sa o repet. Medicul care se ocupa cu terapia cu iod mi- a spus sa imi vad de viata mea ca sigur problema s- a rezolvat deja chirurgical si ca iod ul il fac preventiv. Dar cine stie. Asa ca cere ajutor tuturor celor care te poate ajuta si vino la Parhon. Vei intalni oameni exceptionali.
0
07-04-2016, ora 20:39
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
nico2610,
ti-ai facut analiza tiroglobulinei? mi se pare foarte mult pana in decembrie. iodul se face si la Cluj si Fundeni. Si mie mi-a spus sa merg acasa ca nu am nimic ( chiar daca tg-ul era in crestere- deci aveam recidiva ) si cand am facut pet -ct am aflat ca veam deja noduli la plamani !!!! - toate din cauza proastei conduitei terapeutice pe care am urmat-o la sfatul doctorilor, fara sa fi ma informat deloc la inceput. Sunt ff multi pacienti, s-au inmultit cazurile si ei te trimit la plimbare daca li se pare ca e un caz usor.
Si eu aveam la inceput PT1NoMo si acum am noduli la plamani !!!!!!
De aceea, te rog, nu sta cu mainile in san si fa ceva mai repede, , e viata ta la mijloc.
0
07-04-2016, ora 20:46
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
si inca ceva;
dc de la iasi, cand a vazut rezultatul dupa operatie a zis: faci o mica doza de iod si ai scapat, e floare la ureche !!! am zis: dle dc, am citit atatea lucruri pe net si mie frica si a zis : nu ai decat sa te tratezi pe net !!!!- si nu mi-a explicat nimic, ce am avut in gat, cum a operat, etc. Apoi sa aflu ca de fapt, a sectionat tiroida in bucati mai mici, fiindca era mare, si astfel, celulele s-au imprastiat . Apoi, dupa un an si jum am avut recidiva !!!!( deci carcinomul era incapsulat si in prima faza -apoi am ajuns la PT4)
Chiar daca te sperii, dar vreau sa spun la toata lumea ca nu e de asteptat, nici cu operatia si nici cu iodul!.
O seara buna tuturor
0
07-04-2016, ora 22:03
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Multumesc frumos pentru informatii. Saptamana urmatoare sunt programata pentru analize. Din pacate la fundeni am gasit programare abia in martie anul viitor. La cluj nu am cum sa ajung. Nu am reusit sa gasesc nicio legatura. Astept sa vad analizele si am sa discut foarte serios cu endocrinologul meu situatia.
0
07-04-2016, ora 22:49
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Buna tuturor. Pe 3 mai sunt programata la iod. Imi poate spune cineva cam ce am voie sa mananc, daca am voie sa beau ceaiuri (galbenele, sunatoare, coaja de stejar), daca am voie sa folosesc ceapa la asa zisa mancare ?
Fran 57 : nu stiu daca te consoleaza cu ceva, dar am mai cunoscut persoane la care a recidivat dupa 2 ani. Nu cred ca trebuie sa ne consolam cu boala.ci trebuie sa ne adunam toate fortele si sa luptam cu ea !
Sa aveti o seara frumoasa !
0
08-04-2016, ora 01:58
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Daca accept operatia in iasi o pot face pana de paste sau dupa data de 10 mai...acum cand am citit atatea chiar ca mor de frica...daca merg la Bucuresti la costurile operatiei se adauga si costurile transportului! Sincera sa fiu, nu-mi pasa daca voi scapa sau nu, nu vreau sa-mi chinui baiatul!! Cum imi pot face o programare la Parhon, la cine si care sunt costurile??Imi poti rsp nico?
0
08-04-2016, ora 06:40
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@luiza 64
Aici e un document stufos cu ce se poate manca inainte de tratamentul cu iod, elaborat de Thyroid Cancer Survivors' Association, Inc. USA

http://www.thyca.org/download/document/231/Cookbook.pdf

sau cauti pe net Low Iodine Cookbook, din pacate e in engleza.

Trebuie mentionat ca nu exista alimente complet fara iod ci doar cu continut foarte scazut.
Medicul de la medicina nucleara trebuie sa-ti dea o lista cu ce NU ai voie sa consumi plus alte recomandari, daca nu ti-a dat trebuie sa mergi la Parhon si sa ceri de la asistenta recomandarile.
0
08-04-2016, ora 14:14
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Marielenna: eu m- am operat la dr Brasoveanu. Hai sa vb pe mail --------*. da- mi tu un mail

(*modificat de admin)
0
08-04-2016, ora 21:56
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
din pacate, nu ne permite adminul.un mesaj pv se poate?
0
09-04-2016, ora 20:41
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Multumesc Bluetux. Sapt trecuta am fost la spital sa-mi fac un control la 7 sapt de la operatie. TSH : 0, 095 microIU / ml (sub euthyrox), Tireoglobulina : 2, 63 ng/ml, IPTH : 36, 79 pg/ml. Si asta nu e tot !!!
Ecografie : Laterocervical dreapta : adenopatie de 0, 52cm, superior de aceasta, adenopatie de 1 cm, superior de aceasta, 2 adenopatii similare, globuloase, de 0, 8/0, 46 cm respectiv o, 87/0, 45 cm, ultimele 2 cu semnal Doppler prezent intranodular.
Bluetux, am nevoie de ajutorul tau ! Te rog, explica-mi de ce am tg mare, ce e de facut in cazul nodulilor "uitati " ? Trebuie sa fac din nou operatie ca sa-i scot ?Acesti noduli pot fi arsi cu iod ?
0
09-04-2016, ora 22:30
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
TG poate fi crescuta datorita extinderii locale a bolii, in ganglionii cervicali, desi metastazele acolo au semnal Doppler periferic sau mixt, intranodular pot fi si adenopatii reactive (benigne). De asemenea mai poate fi si tesut remanent (normal sau malign) in zona lojelor tiroidiene. Poate poti posta rezultatul exact de la patologie.
La prima scintigrafie facuta la trei zile dupa administrarea primei doze de I131 lucrurile vor fi clare. In momentul de fata un CT -gat si torace- ar putea aduce mai multe informatii, dar trebuie stabilit de doctorul de la medicina nucleara pentru a nu amana terapia cu iod radioactiv (datorita substantei de contrast). Medicina nucleara de la Parhon are un aparat performant SPECTSCAN/CT pentru asa ceva.
Iodul radioactiv poate distruge determinarile subcentimetrice, daca metastazele ganglionare sau resturile sunt prea voluminoase reinterventia chirugicala este de preferat unor doze mamut de I131, dar asta o va stabili tot doctorul.
0
10-04-2016, ora 08:44
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Buna dimineata Bluetux. Pe 3 mai sunt programata la dr Goldstein (Parhon) pt iod. Acum ma chinui cu regimul. Deci, tu spui ca nodulii mei pot fi arsi de iod ? Goldstein nu mi-a facut nici o ecografie, dar probabil o sa-mi faca in ziua internarii. Eu ti-am scris exact ce scria pe foaia de iesire (ultima) din spital. Nu am inteles prea bine.tu vrei sa-ti scriu exact ce scrie si pe foaia de la biopsie ? Astept raspunsul tau. Toate cele bune si un weekend placut iti doresc !
0
10-04-2016, ora 09:41
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Ecografia prezentata mai sus nu precizeaza vreun nodul de tiroida sau aspectul lojilor tiroidiene dupa operatie. Tot ce face este sa semnaleze cativa ganglioni limfatici inflamati sau normali, din care 2 cu vascularizare interioara. Deci datele actuale nu pot duce la concluzia certa ca acei ganglioni contin metastaze tiroidiene. La scintigrafie, tot eventualul tesut tiroidian prezent in organism va capta iodul radioactiv. In functie de rezultate (grad de captare, volum, zone, nivelul TG stimulate si anticorpi si mai ales eliminarea resturilor prin I131 la controlulul de la 3 luni dupa iod) doctorul va decide (inca o doza de iod sau reinterventie chirurgicala sau control periodic).
Diagnosticul final de pe raportul patologic dupa operatie (tipul exact al carcinomului, arhitectura, eventualele invazii/depasiri ale capsulei tiroidiene, tipul ganglionilor excizati, etc) poate explica, in parte, o valoare crescuta a TG sub tratament.
0
10-04-2016, ora 11:18
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Dna Luiza ce doza ce euthyrox luati? Eu iau in prezent alternativ 125/150 iar tsh este de 0.2 si t4=2. La doza de 150 zilnic am stari urate si imi este rau. Stiu ca ar trebui sa tin tsh sub 0.1, dar daca mi se mareste doza de euthyrox, imi este foarte rau. Am toate simptomele de hipertiroidism. Pur si simplu nu sunt in stare de nimic. Oricum intr-o saptamana incep regimul pentru iod, dar dupa acesta oare o sa trebuiasca in continuare sa iau doza de supresie? Multumesc!
0
10-04-2016, ora 12:11
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Pt marielenna: nu stiu cum se trimit mesaje pe pv
0
10-04-2016, ora 12:16
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Pt luiza64 : luiza imi poti spune te rog daca am inteles eu bine? Ai 7 sapt de la operatie si pe 3 mai faci iod? De ce asa devreme??? Mie dl dr Goldstein mi- a spus ca imi face eco abia dupa 6 luni si iod la 10 luni de la operatie.
0
10-04-2016, ora 14:27
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Si la mine au trecut 8 luni de la operatie si abia acum incep regimul. Nico trebuie sa nu ai datele confidentiale, altfel nu poti trimite sau primi mesaje private. Si eu am incercat sa-ti dau un mesaj privat dar nu exista optiune pentru asta. Incearca sa debifezi optiunea asta.
0
10-04-2016, ora 15:10
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Nu stiu de ce sunt programata asa. Tot ce pot sa va spun, e ca dr nu i-a placut deloc ceea ce a vazut (am avut noduli cu metastaze, neincapsulati, etc ca a fost cam retinut si nu prea a vb).
Pt Ana.Maria12 : iau euthyrox de 125 si 2 cap de Ca. Si eu ma simt slabita, fara putere, vlaga, dar asta e ! Fac cat pot, apoi iau o pauza mica si tot asa.
0
10-04-2016, ora 15:19
luiza 64
Nu este medic/terapeut
luiza 64
Pt Bluetux : Am carcinom papilar si sclerozant, stadiu pT3. Am avut limfoganglioni cu metastaze si neincapsulati. Multumesc pt raspuns !
0
10-04-2016, ora 16:14
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Am dezactivat optiunile de ascundere date. Astept mail pt cei care vor sa vorbim.in privat
0
10-04-2016, ora 19:42
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@Ana.Maria12
Pentru cei cu risc scazut de recidiva (ex, microcarcinom incapsulat, non-invaziv) TSH trebuie tinut sub 1, cam 5 ani dupa incheierea tratamentului.
Sub 0.1 se recomanda la cei "high risk".
0
11-04-2016, ora 22:07
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
buna seara
0
11-04-2016, ora 22:37
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Buna seara, fran57! Te rog sa-mi spui cum te-ai programat cu dr.Grigorovici?? Singura sau prin endocrinolog??
0
12-04-2016, ora 20:54
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
am scris din greseala aseara "buna seara"- haha, voiam scriu altceva si apoi nu am mai avut timp.
Marielenna, pe mine m-a programat dr endocrinolog dar cred ca poti sa mergi personal la Sf Spiridon - clinica 3 sau 4 si sa incerci sa te programezi acolo. O vara de a mea a fost singura si s-a programat cu ajutorul unei asistente la dr. Danila si operatia a reusit mai bine decat la mine.
Este un dr f bun, vb ff frumos si am auzit ca opereaza bine. Mult succes.
( totul este sa stie inainte ce opereaza !!!)
0
12-04-2016, ora 21:28
marielenna
Nu este medic/terapeut
marielenna
Multumesc fran57, la dr. Radu Danila ma voi programa si o voi facea personal.

Ariel707, iti multumesc din suflet pe sfaturile si mesajele pline de incurajare, esti o pers. deosebita!!
0
12-04-2016, ora 21:52
cleo_clau2003
Nu este medic/terapeut
cleo_clau2003
Bună seara, pe data de 16, fac 2 luni de la extirpare tiroida totala.întrebarea mea este dacă a mai pățit cineva ca mine, adică sa aibă pulsul foarte mic 51_60 cel mult.am văzut în postările de mai sus ca întrebarea cineva de doctorul giulea Cosmin, din Elias. Eu m-am operat cu acest medic, dar nu în Elias ci în Regina Maria. Va pot spune, ca deși acest medicament are doar 39 ani, este un medic super bun, dar și un om extraordinar.
0
12-04-2016, ora 22:13
Flori_vn
Nu este medic/terapeut
Flori_vn
@Cleo_clau2003, daca se poate, te rog sa-mi spui la ce pret se ridica operatia la Regina Maria sau daca acest gen de operatie se poate deconta de Casa de Asigurari?
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
3521 comentarii 1 2 ..... 282930 ..... 117 118 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •