Care este starea dupa operatie de tiroida?
Buna seara, tuturor!
Ma bucur Viorel ca ai reusit sa te operezi la un spit. de elita !! Eu maine voi afla daca voi vizita sala de operatie...Stai calm, rez. o sa fie bun.Va doresc tuturor multa sanatate!!
Ma bucur Viorel ca ai reusit sa te operezi la un spit. de elita !! Eu maine voi afla daca voi vizita sala de operatie...Stai calm, rez. o sa fie bun.Va doresc tuturor multa sanatate!!
@d.viorel
Umflatura, care probabil este un serom format datorita marimii gusei polinodulare operate, se va retrage dupa cum a zis chirurgul.
Raguseala, apare mai ales datorita aerului rece al instalatiei de intubare, va disparea chiar mai repede. Daca persista, tb sa mergi la un ORL-ist.
Umflatura, care probabil este un serom format datorita marimii gusei polinodulare operate, se va retrage dupa cum a zis chirurgul.
Raguseala, apare mai ales datorita aerului rece al instalatiei de intubare, va disparea chiar mai repede. Daca persista, tb sa mergi la un ORL-ist.
@bluetux, mulțumesc pentru răspuns și suport.
@marielenna, operația a fost ușoară, însă pacientul a fost unul cu risc ridicat. Am HTA gr2, apnee obstructiva moderata cu CPAP si intubare dificila 3-4. Sunt coșmarul oricărui medic anestezist, iar fiica-mea e medic rezident ATI. Mulțumesc echipei de anestezie dr. Neicutescu si a celei chirurgicale dr. Stănescu, ca au avut curaj și m-au operat. Uff, pe masa de operație tensiunea era de 19 si nu au început decât atunci când a coborât la 15.
La Medlife Grivița am ajuns special pentru dr Stănescu, nu pentru ca ma dau banii afara din casa.
Am sângerat in plaga foarte mult, pe masa de operație ….
Poate voi ați avut mai multa bafta.
@marielenna, operația a fost ușoară, însă pacientul a fost unul cu risc ridicat. Am HTA gr2, apnee obstructiva moderata cu CPAP si intubare dificila 3-4. Sunt coșmarul oricărui medic anestezist, iar fiica-mea e medic rezident ATI. Mulțumesc echipei de anestezie dr. Neicutescu si a celei chirurgicale dr. Stănescu, ca au avut curaj și m-au operat. Uff, pe masa de operație tensiunea era de 19 si nu au început decât atunci când a coborât la 15.
La Medlife Grivița am ajuns special pentru dr Stănescu, nu pentru ca ma dau banii afara din casa.
Am sângerat in plaga foarte mult, pe masa de operație ….
Poate voi ați avut mai multa bafta.
buna seara.ma numesc claudia si am 37 de ani...va cer ajutorul sau macar catea lamuriri sunt intr-o situatie disperata..a ajuns la limita cu nervii si starea psihica...in urma cu 2 luni am inceput sa ma simt rau...palpitatii, inec cu propria saliva, insomnii, stare de nervii etc etc..am mers la endocrinolog la indemul doamne dr mehic de la spitalul floreasca...am ajuns la doamna dr simona fica...acolo rezulta din analizele hormonale ca am hipertiroidism si boala basedow...mi-sa recomandat tratament cu thyrozol, betalok zok extract de valerianic..am inceput sa ma simt super bine...dupa 2 saptamani am ajuns la chirurg la dl dr stanescu bogdan...aici mi-sa recomandat operatia de tiroidectomie totala...in data de 14 iulie am facut-o...iediat dupa operatie m-am simtit super bine..dar de a doua zi au inceput chinurile...nu puteam dormi ma agitam in pat aveam respiratie grea...la indemnul secretarei dlui doctor am mers la orelistul care mi-a dat acceptul pt operatie aceasta spunandu-mi ca am o coarda vocala paralizata si ca aceasta a survenit in urma atingerii ei in timpul operatiei...de atunci am intrat in depresie...tin sa va spun caciinainte de operatie in timpul tratamentului cu thyrozol am descoperit alergie la el...prima data imi ieseau foc din palme dupa care aceastea au inceput sa amorteasca si sa se raceasca..si ingrasandu-ma aproape 10 kg...cum v-am spus dupa operatie timp de 2 saptamani nam avut decat starile de depresie f urate...am slabit5 kg intr-o saptamana...eu avand greutatea de 140 de kg...am contactat un medic psihiatru si aceasta mi-a dat tratament cu serlift si trittico..intr-un final am reusit sa dorm...acum de vreo 12 zile am niste stari scoase din comun...am ametelii ceva de groaza imi racesc mainile si picioarele gheata dar nu tot timpul zilei, numai simt caldura.imi bate inima cu bataii puternice dar nu rapide si undeva spre seara transpir aproape tot corpul...dl doctor m-a trimis sa redozez hormonii..prima data mi-au iesit cu semnul pericol..dl doctor a spus ca nu poate sa fie reale sa merg sa redozez in alta parte..acum astept rezultatul..tin sa va anunt ca iau euthyrox de 100..betalokul serliftul extratul de valerianic si din cand in cand aspacardin...mai simt o greutate in piept dar nu toata ziua..si tulburarile de vedere care ma sperie cel mai rau...va rog din suflet daca cineva a mai fost in situatia mea sa imi spuna sau daca sunt normale starile acestea pana la acomodarea cu hormonii artificiali...va multumesc si astept raspunsuri urgente...sanatate va doresc!
In lipsa rezultatelor de la analize ar parea o criza tirotoxica („furtuna tiroidiana“).
Tratamentul se poate face cu antitiroidiene de sinteza, betablocante, solutie Lugol (iodid de potasiu), hidrocortizon hemisuccinat, tratamentul febrei (Aspirina este contraindicata!), sedare, tratamentul insuficientei cardiace, a tulburarilor de respiratie. Dar asta va stabili numai doctorul pe baza analizelor de hormoni tiroidieni care trebuie reglati de urgenta.
Tratamentul se poate face cu antitiroidiene de sinteza, betablocante, solutie Lugol (iodid de potasiu), hidrocortizon hemisuccinat, tratamentul febrei (Aspirina este contraindicata!), sedare, tratamentul insuficientei cardiace, a tulburarilor de respiratie. Dar asta va stabili numai doctorul pe baza analizelor de hormoni tiroidieni care trebuie reglati de urgenta.
multumesc bluetux pentru raspuns...am sa va tin la curent cu rezultatul analizelor si daca mai am nevoie de ajutor sper sa ma ajutati!
buna ziua...azi am luat rezultatul analizelor hormonale...ma ajuta cineva?vreau sa stiu daca rezultatele sunr un pericol si ce ar trebui facut...tin sa va spun ca iau euthyrox 100...betablocante...serlift...trittico...si calciu cu vit d3...multumesc si astept grabnic raspunsul vostru
Interval de referinta
TSH
0.2258 µUI/mL 0.35 - 4.94 µUI/mL
Sarcina:
Trimestru I:
0.88 - 2.83 µUI/mL
Trimestru II:
0.20 - 2.79 µUI/mL
Trimestru III:
0.31 - 2.90 µUI/mL
T3
0.47 ng/mL 0.58-1.59 ng/ml
Free T4
0.75 ng/dL 0.70 - 1.48 ng/dL
Interval de referinta
TSH
0.2258 µUI/mL 0.35 - 4.94 µUI/mL
Sarcina:
Trimestru I:
0.88 - 2.83 µUI/mL
Trimestru II:
0.20 - 2.79 µUI/mL
Trimestru III:
0.31 - 2.90 µUI/mL
T3
0.47 ng/mL 0.58-1.59 ng/ml
Free T4
0.75 ng/dL 0.70 - 1.48 ng/dL
TSH e prea mic si nu se coreleaza cu FT4, este hipertiroidism in continuare, de aici si starile mentionate. Tb sa intervina endocrinologul pentru reglarea hormonala.
Am ajuns acasa...operata ! Totul a decurs bine fara complicatii, am vorbit imediat dupa trezire, nu am pb cu vocea, nu am avut dureri...am fost operata de cel mai frumos chirurg din spital, dr.Radu Danila cu echipa lui deosebita.Plecaciune in fata unor medici de exceptie!!
@Marielenna. Ne bucuram alături de tine. Te așteptam cu noi vesti. Însănătoșire grabnica.
@ Marielenna, ma bucur ca ai terminat cu bine i-ti doresc multa multa sanatate
Multumesc mult pt urari! A intervenit ceva, fac frison, cum sa procedez? Medicul e in concediu, mi-e frica de o bacterie ceva.ce ma sfatuiti??
V-ati confruntat cu asa ceva??
V-ati confruntat cu asa ceva??
Marielenna pe iesirea din spital si taratembt post operator nu ti-a pres cris antibiotoc? Eu am luat 10 zile zinat.
nu, fara antibiotic...ce sa fac, sa merg la spital?
Marielenna, eu n-am avut frisoane! Suna-l pe chirurg, nu cred ca-i o infecție, poate doar o dereglare a organismului, din cauza lipsei tiroidei. Eu n-am luat după operație antibiotice, doar Euthyrox și calciu (10 zile).
Buna tuturor!! Dna Marielena ma bucur ca ati scapat cu bine. Asteptarea a fost foarte lunga. Ar trebui sa vb cu chirurgul sau cu endocrinologul. Daca nu, macar cu medicul de familie. Nici eu nu cred ca e caz de antibiotioc. In unele cazuri te mai alegi si cu vreo infectie luata de prin spital, si se da antibiotic.
Daca nu puteti sa luati legatura cu nici unul dintre medici, si aveti frison in continuare, mergeti la urgenţă. Or sa va facă cel puţin o hemoleucograma si veti sti sigur daca aveti infectie sau nu, sau poate va încearcă vreo raceala. Insanatosire rapida si toate cele bune!
Daca nu puteti sa luati legatura cu nici unul dintre medici, si aveti frison in continuare, mergeti la urgenţă. Or sa va facă cel puţin o hemoleucograma si veti sti sigur daca aveti infectie sau nu, sau poate va încearcă vreo raceala. Insanatosire rapida si toate cele bune!
La Parhon asa este protocolul sa se dea antibiotic. Eu una cel putin cred ca l- am luat degeaba dar.asa cum se face iod chiar daca nu e cazul ne indopam si cu antibiotice. Cel mai bine este sa mergi la chirurgul care te-a operat sau la urgenta. Nu mai amana ca nu e ok mai ales ca ai foarte putin timp de la oparatie.
Chirurgul e in concediu dar am luat legatura cu mana a doua, mi-a dat calciu+alpha D3, paracetamol, alcocalmin...am o temere mare, sa nu ma fi pricopsit cu bacteria clostridium, marti voi face analiza evident la cerere pt linistea mea sufleteasca.Ieri a ploua si eu am fost imbracata nepotrivit pt temperatura de afara, cu siguranta am racit.Nu am indraznit sa-mi exprim temerea in fata medicilor sa nu ma creada paranoia.
Organismul meu este f slabit si orice vanticel ma doboara, ma refer la raceala.
Luni e liber...deci vb cu laptop-ul...va multumesc tuturor pt urari !!
Organismul meu este f slabit si orice vanticel ma doboara, ma refer la raceala.
Luni e liber...deci vb cu laptop-ul...va multumesc tuturor pt urari !!
buna seara dragii mei...putin mai devreme m-am simtit f rau...de la tensiune de -16-17 am avut direct 11...m-au luat ametelii zdravene si cel mai rau lucru care ma supara este atunci cand simt ca omuletul din gat ma apasa in interiorul gatului...este o senzatie atat de suparatoare incat nu stiu ce sa mai fac...va rog din suflet daca cineva a mai patit ca mine s aimi lase un comm cu ce tratament a luat s-auce rezolvare a gasit sau dacaeste doar o chestiune de timp pana la vindecarea totala a operatiei..nimeni nu m-a lamurit cu nimk...si sa nu uit...cateodata zimt pieptul mai greu dar nu tot timpul..exact ca si cand ar fi inflamat...multumesc astept raspunsuri...
Claudia, endocrinologul a vazut rezultatele pe care le-ai postat aici? Esti in hipertiroidism iar tensiunea mare, ameteala, durerile de cap sunt simptome ale acestuia. Stiu cum sunt. Trebuie modificat tratamentul. La consultul orl nu ai specificat de problema omuletului?
buna seara.inca astept parerile si comentariile d ela voi..va cer ajutor disperata.am vb mai devreme cu dr stanesc acesta spunandu-mi din nou ca ceva ste in neregula cu analizele hpormonale si ca sa le mai repet odata in noiembrie ori euam stari de imi vine sa mor.ma apuca fiori stari de agitatie..ametelile..tulburarea vederii...ori depresie ori atac de panica...tin sa va spun ca ieu si serlift si trittico ambele medicamente antidepresive...sa fie de la ele? va rog care ati trecut prin stari k ale mele sa imi spune-ti
Claudia, nu cred ca ai vazut mesajul de mai sus. Ia legătura cu endocrinologul care te urmareste. Daca ai fost la Dna Dr Fica e foarte bine, mergi la dumneaei si va stii ce e de facut. Dureaza ceva pana te adaptezi cu euthyrox-ul. Doza poate fi schimbata de mai multe ori. Dupa operatie ar trebui sa ai un medic endocrinolog care sa-ti urmareasca evolutia, nu chirurgul te va urmari.
A doua zi dupa operatie, am discutat cu endocrinologul si am stabilit cum vor decurge lucrurile. Am tinut in permanentă legătura cu dumneaei telefonic. Treci prin multe stari la inceput, si orice chestie mica ti se pare un capat de lume.
Nu poti sta pana in noiembrie asa, esti in hipertiroidism. Sunt foarte urate simptomele de hiper, am trecut si prin hiper si prin hipo. Agitatie, palpitatii, tremor, insomnii, dureri articulare si musculare, simt ca nu respir cum trebuie, dureri de cap, senzatie de nisip in ochi. Cred ca te regasesti in unele dintre ele.
A doua zi dupa operatie, am discutat cu endocrinologul si am stabilit cum vor decurge lucrurile. Am tinut in permanentă legătura cu dumneaei telefonic. Treci prin multe stari la inceput, si orice chestie mica ti se pare un capat de lume.
Nu poti sta pana in noiembrie asa, esti in hipertiroidism. Sunt foarte urate simptomele de hiper, am trecut si prin hiper si prin hipo. Agitatie, palpitatii, tremor, insomnii, dureri articulare si musculare, simt ca nu respir cum trebuie, dureri de cap, senzatie de nisip in ochi. Cred ca te regasesti in unele dintre ele.
multumesc mult ana maria dna doctor abia pe 29 vine din concediu ori eu nu am la cine sa merg decat la chirurg...si acesta raspunde cand poate sau cand are timp liber.sper sa fie doar hiper si sa mai trag de mine pana ajung la dna doctor...
dl doctor in loc sa imi explice si sa stiu ce ma asteapta sau ce am de facut dupa operatia nu mi-a spus un cuvant...cand am ajuns ladansul si i-am spus ca mi-a atins nervul de la coara vocal a zis sa stau linistita ca se reface in maxim 6 luni..si ca el nu este Dumnezeu..asta a fost explicatia..si deatuni frica care se acumuleaza in mine da in atac de panica sau chiar depresie...incerc sa ma calmez singura cat pot...sanatate va doresc la toti si numai bine..
Claudia, daca as fi in locul tau, as lua legatura cu un psiholog sau cu psihiatru.Totul tine de cap, mintea uneori ne joaca feste.Nu te speria, toate au o rezolvare.Multa sanatate!
Claudia, citește aici cum decurge intervenția și riscurile ei:
http://proceduri.romedic.ro/tiroidectomia-subtotala-si-totala
http://proceduri.romedic.ro/tiroidectomia-subtotala-si-totala
buna ziua dragii mei...astazi am fost la rezultatul biopsiei dupa care am mers la medicul stanescu pentru a mi-l citi...spre surprinderea mea imi spune ca am cancer dar care nu este grav ca poate nici macar iod nu imi va da sa fac...mi-a spus sa duc lamele de la anatomiepatologica la parhon si sa repet caci s-ar putea sa fi aparut asa din cauza thyrozolului care l-am luat inainte de operatie...am intrat putin in panica adik putin mai mult dar mi-a ridicat moralul o cunostinta care mi-a spus ca este singurul cancer care nu face rau...numai stiu exact diagnosticul dar sigur incepea cu carcinom.astept commuurile voastr...sanatate va doresc la toti!
nu ai rezultatul la indemana? cum sa uiti ce scrie ?eu l-as invata pe de rost...Claudia, trebuie sa rezolvi pb greutatii, si asta contribuie mult la starile tale.Sa nu uitam ca ai 140 de kg!!
Buna dragilor!Am observat că după acest iod radioactiv îmi cade părul, nu ramin cheala, dar destul cât să mă ingrijorez.Adevarul este că m-am vopsit, poate nu trebuia.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Probleme cu tiroida sau atacuri de panica?
- 3analize glanda tiroida
- 3probleme cu tiroida?
- 4Probleme cu tiroida?
- 3analize medicale.. glanda tiroida
- 4operatie la parhon-tiroida
- 3tiroida nodulara
- 4glanda, tiroidita cronica autuimuna
- 5Glanda tiroida
- 12operatie nereusita de tiroida
- 1tiroidita autoimuna cu formatiune nodulara 1, 2 mm
- 7probleme de tiroida
- 2tiroida autoimuna