Care este starea dupa operatie de tiroida?
Claudia, majoritatea de aici am avut diagnosticul de carcinom. Daca ti-a zis ca nu crede ca ar fi cazul pentru iod inseamna ca a fost intr-un stadiu incipient. Nu inteleg de ce nu a ramas la tine rezultatul anatomopatologic, vei avea nevoie de el. Fii calma, nu este totul atat de rău precum pare. Si eu am intrat in soc cand am primit rezultatul.
Ela, si mie a inceput sa-mi cada parul mai mult decat de obicei. Acum vad ca din ce in ce mai puţin. Cred ca o sa revina la normal totul.
Dna marielena cum va simtiti? Sper ca ati scapat de starile urate pe care le aveati inainte de operatie.
Ela, si mie a inceput sa-mi cada parul mai mult decat de obicei. Acum vad ca din ce in ce mai puţin. Cred ca o sa revina la normal totul.
Dna marielena cum va simtiti? Sper ca ati scapat de starile urate pe care le aveati inainte de operatie.
Buna seara!
Ana.Maria, dupa operatie totul a fost ok cu exceptia racelii contactate, acum transpir la fel de tare, stari nervoase, uneori panica...astept rez. biopsiei care dureaza 2 sapt si urmeaza consultul endocrinologic pt dozarea eutyroxului sper...
Va imbratisez si va doresc multa sanatate!
Ana.Maria, dupa operatie totul a fost ok cu exceptia racelii contactate, acum transpir la fel de tare, stari nervoase, uneori panica...astept rez. biopsiei care dureaza 2 sapt si urmeaza consultul endocrinologic pt dozarea eutyroxului sper...
Va imbratisez si va doresc multa sanatate!
Ela02, si mie mi-a cazut foarte tare parul dupa iod. Dar numai o perioada, dupa care a incetat. Insa mie mi-au aparut si multe fire albe dupa toata povestea. Sanatate tuturor!
Buna ziua
Ela si eu am acelasi probleme cu parul.imi cade intr-o veselie.uneori ma impacientez iar apoi imi spun ca e o reactie a iodului si ca trebuie sa am rabdare, insa cred ca avem mai multe consecinte negative decat am crezut.
Mie de exemplu mi-au aparut firele albe si multe alunite pe corp, gen pete mici ca o alunita.
Chiar voi intreba medicul in septembrie.
Trebuie sa avem rabdare, sper, si sa fim pozitivi!.
Sanatate multa tuturor si bucurati-va de fiecare minut!
Ela si eu am acelasi probleme cu parul.imi cade intr-o veselie.uneori ma impacientez iar apoi imi spun ca e o reactie a iodului si ca trebuie sa am rabdare, insa cred ca avem mai multe consecinte negative decat am crezut.
Mie de exemplu mi-au aparut firele albe si multe alunite pe corp, gen pete mici ca o alunita.
Chiar voi intreba medicul in septembrie.
Trebuie sa avem rabdare, sper, si sa fim pozitivi!.
Sanatate multa tuturor si bucurati-va de fiecare minut!
Alys te cred că ți-au apărut multe fire albe, mai ales după așa un diagnostic soc.
Flo alunițe nu am băgat de seamă dacă am mai multe, dar cu părul mă șochează, am auzit că o să treacă și asta.Da, trebuie să fim pozitivi!Din păcate eu am si o mamă bolnavă, de cînd a murit tatăl meu nu te mai poți înțelege cu ea !Este tot. Ce îmi trebuie acum.nervi, suparare etc.o zi buna să aveți dragii mei
buna seara dragii mei..am sa va las denumirea diagnosticului scris pe hartie si la care am fost indrumata sa il repet din nou la dr ioachim de la parhon..va rog din suflet cei care ati avut sau aveti acelasi diagnostic indrumati-ma ajutati-ma sa pot sa redevin cea dinainte...carcinom papilar tiroidian lobar si istmic multi focal cu dimensiuni variabile de la dimensiuni inframilimetrice la 0.8/0.4 cm situate intraparenchimatos cu margini tumorale de tip infiltrativ, nu se identifica emboli tumorali intravasculari limfatici.La nivelul tesutului adipos peritiroidian se identifica 3 limfoganglioni cu modificari reactive...Stadializare pTN.pT1a(m) NO (istmic).testut tiroidian de fond cu leziuni de gusa polinodulara hipertiroidizata si modificari in contextul tratamentului cu ATS.VA ROG DIN SUFLET CARE MA PUTETI LAMURI AJUTATI-MA...SA STIU CE AM DE FACUT SAU CAT DE GRAV ESTE..SANATATE VA DORESC SI SA AUZIM NUMAI DE BINE..
In principiu, un carcinom multifocal papilar subcentimetric n-ar necesita decat rezectie chirurgicala.
Dar, avand in vedere caracterul infiltrativ specificat, in primul rand trebuie analizate lamele inca o data la Parhon si daca se confirma ar fi indicat totusi tratamentul de ablatie cu iod radioactiv.
Dar, avand in vedere caracterul infiltrativ specificat, in primul rand trebuie analizate lamele inca o data la Parhon si daca se confirma ar fi indicat totusi tratamentul de ablatie cu iod radioactiv.
bluetux cat de grav este?exista sanse sa traiesc? asta in cazul in care ar fi grav, , , multumesc si astept raspuns
Claudia, nu te mai gandi la ce e mai rău!!!!! Intradevar a fost intr-un stadiu incipient. NU E GRAV!!! Si eu am avut cam acelasi diagnostic. Si sunt vie :)) Daca va trebui sa faci iod, il faci si gata. O sa fie ok.
Si eu am paralizat cand am vazut diagnosticul pe foaie. Stiam ce inseamna carcinom. Am luat rezultatul de la anatomie patologica, si am mers pe sectia de endo a spitalului. Dna doctor imi spunea "E bine. E bine" iar eu priveam prin ea si nu-mi dadeam seama daca e real ceea ce aud sau imi imaginez. Sincer nu cred ca mai distingeam realitatea, totul se invartea in jurul meu. Atat de socata eram.
Un asemenea diagnostic vine ca un soc pentru toti cei care il primesc, sunt convinsa, dar este cel mai mic rău dintre toate. Ganditi-va ca suntem unii dintre cei norocosi.
Si eu am paralizat cand am vazut diagnosticul pe foaie. Stiam ce inseamna carcinom. Am luat rezultatul de la anatomie patologica, si am mers pe sectia de endo a spitalului. Dna doctor imi spunea "E bine. E bine" iar eu priveam prin ea si nu-mi dadeam seama daca e real ceea ce aud sau imi imaginez. Sincer nu cred ca mai distingeam realitatea, totul se invartea in jurul meu. Atat de socata eram.
Un asemenea diagnostic vine ca un soc pentru toti cei care il primesc, sunt convinsa, dar este cel mai mic rău dintre toate. Ganditi-va ca suntem unii dintre cei norocosi.
Ana ai dreptate, este un sentiment groaznic cînd afli diagnosticul!!!eu credeam atunci că sa terminat viata ptr.mine, plingeam pe strada, efectiv nu vedeam pe nimeni in fata mea!Cînd am văzut că mi se face rău, eram fără tratament de substituție, miam dat seama că îmi fac rău singură, am început să citesc si sa ma documentez pe net si am aflat că avem șanse mari de vindecare apoi doctoriță mi-a confirmat ce citisem pe net.
ana maria12 iti multumesc pt incurajare din suflet..acest rezultat a venit ca sf pt mine...nu sta nimeni sa iti explice nimik...(ma refer la dl dr)...pe hartia mea nu am observat sa scrie vreun cuvant k belign ori malign..nici asta nu mi-a explicat...nici macar ce inseamna sau unde se poate ajunge cu aceasta boala..nu vreau sa va descriu ce este in inima mea...simt o frica in burta nervii f mari..ma apuca fiori groaznici si incerc singura sa ma calmez pe cat pot...pt ca eu in familie am pe mama bolnava de cancer de col uterin malign..si va dati seama ca frica este de inca 100 de ori mai mare...sunt o femeie care am facut fata m-ai multor dureri chiar si maini sau picioare rupte daca am avut nu m-am speriat si am suportat durerea tacuta...dar atata timp cat nu ti-se explica nimik inainte de operatie cand primesti o veste asa bomba k a mea nu mai sti daca esti om sau mumie..te gandesti la atatea probleme legate de boala...de exemplu acum simt nodul acela in gat care din cand in cand la inghititura ma mai doare..im intrebat medicul despre el si raspunsula fot sa iau calciu..deja iau calciu de 1luna de zile...aici pe acest forum ma mai linistesc cand mai stau de vb cu voi si mai adun informatii despre boala...va doresc sanatate si sa nu trece-ti nimeni prin asa ceva..va multumesc ca vb cu mine...
si va mairog din inima sa imi spune-ti daca dupa operatii atimai avut si senzatia de vedere nisipoasa.nu prea mai vad clar..
Claudia, ai facut un control ginecologic?Nu ti-a recomandat nimeni acest consult?
Astept cu nerabdare rezultatul biopsiei, o sa-l primesc saptamana ce vine!
Astept cu nerabdare rezultatul biopsiei, o sa-l primesc saptamana ce vine!
marielenna nu am facut niciun control ginecologic si nici nu mia fost recomandat..oricum stiu ca am fibrom.ie vreo problema? eu nu prea inteleg ce inseamna diagnosticul meu si asta ma tine k pe foc...multumesc si sanatate va doresc
Si eu am avut uneori vederea incetosata si senzatie de nisip in ochi din cauza hipertiroidismului. Dureaza pana te adaptezi cu euthyrox-ul, depinde de fiecare persoana. Sunt persoane care se adapteaza foarte bine si rămân pe aceeasi doza mereu. Eu abia dupa 7-8 luni am gasit doza de intretinere dupa operatie. Sunt 3 luni de cand am facut iod si deja am schimbat doza de euthyrox de 2 ori. Din cauza diagnosticului pe care il avem trebuie sa tinem tsh mic, sub limita inferioara. Nu toata lumea tolereaza acest lucru bine. Doc mea are o pacienta cu tsh de 0.05 si se simte excelent. Eu la 0.2 deja am o gramada de simptome nasoale, si iau 125 mcg euthyrox. Inainte de iod pe doza de 125 eram cu tsh la 1.
Doc mea inca nu doreşte sa creasca tsh mai mult de 0.5, dar am ft4 cam mult peste limita si nu mai suport simptomele astea urate. Poate Goldstein va fi de acord sa stau cu el la 1.
Nici eu nu am facut control ginecologic înainte sau dupa operatie. L-am facut din proprie initiativa, asa il fac mereu. Nu cred ca are vreo legătură.
Dna Marielena va tin pumnii. Oricum ar fi, o sa fie bine.
Doc mea inca nu doreşte sa creasca tsh mai mult de 0.5, dar am ft4 cam mult peste limita si nu mai suport simptomele astea urate. Poate Goldstein va fi de acord sa stau cu el la 1.
Nici eu nu am facut control ginecologic înainte sau dupa operatie. L-am facut din proprie initiativa, asa il fac mereu. Nu cred ca are vreo legătură.
Dna Marielena va tin pumnii. Oricum ar fi, o sa fie bine.
Claudia, pt ca mama ta are cancer genital, sunt mirata ca nu ai facut un consult de specialitate.Normal chirurgul care a operat-o sau oncologul mamei tale, ar fi tb sa-ti sugereze sa faci o vizita la ginecolog.
Ana.Maria, ms pt incurajari! Va doresc tuturor o zi frumoasa!!
Pt mine e o zi cam agitata, cu transpiratii abundente si reci, usoare ameteli, greturi...ma simt naspa...
Ana.Maria, ms pt incurajari! Va doresc tuturor o zi frumoasa!!
Pt mine e o zi cam agitata, cu transpiratii abundente si reci, usoare ameteli, greturi...ma simt naspa...
Bun gasit tuturor !
In februarie 2016 am fost operata de tiroidectomie totala cu diagnostic de carcinom papilar folicular incapsulat de 2, 3/3, 4 cm, neinvaziv, stadiul I. Am tras o sperietura zdravana din care nu imi reveneam chiar daca atat medicul Dr. BRASOVEANU, asistentele si dr. Goldstein - toti niste ingeri pe pamant ! - imi tot spuneau ca nu este nimic grav, abia cand am citit acest forum am inceput sa sper la mai bine. Si Dumnezeu m-a ajutat ! Am facut terapia cu iod si dr. Goldstein a spus ca acum diagnosticul s-a transformat in adenom...ma rog terapia a avut efect 100 %. Ma simt excelent, terapia cu iod a fost cel mai usor tratament pe care l-am urmat vreodata si nu-mi vine sa cred ca analizele wunt atat de bune. Si totusi.nuv vreau sa imi fortez norocul. Am trecut prin atat de multe in ultimele 6 luni cat intr-o viata intreaga ! De aceea as vrea sa aflu un raspuns la o singura intrebare : ce regim alimentar ar trebui sa urmez, sau daca ar trebui, in situatia mea. Tin sa precizez ca am eliminat sarea iodata si in general tot ceea ce am mai aflat ca ar contine iod. Este oare bine ? Am slabit 15 kg de la operatie si in urma regimului pe care inca il tin dau jos cam 1-2 kg pe luna. ?...acum am 98 kg. Sanatate si speranta !
In februarie 2016 am fost operata de tiroidectomie totala cu diagnostic de carcinom papilar folicular incapsulat de 2, 3/3, 4 cm, neinvaziv, stadiul I. Am tras o sperietura zdravana din care nu imi reveneam chiar daca atat medicul Dr. BRASOVEANU, asistentele si dr. Goldstein - toti niste ingeri pe pamant ! - imi tot spuneau ca nu este nimic grav, abia cand am citit acest forum am inceput sa sper la mai bine. Si Dumnezeu m-a ajutat ! Am facut terapia cu iod si dr. Goldstein a spus ca acum diagnosticul s-a transformat in adenom...ma rog terapia a avut efect 100 %. Ma simt excelent, terapia cu iod a fost cel mai usor tratament pe care l-am urmat vreodata si nu-mi vine sa cred ca analizele wunt atat de bune. Si totusi.nuv vreau sa imi fortez norocul. Am trecut prin atat de multe in ultimele 6 luni cat intr-o viata intreaga ! De aceea as vrea sa aflu un raspuns la o singura intrebare : ce regim alimentar ar trebui sa urmez, sau daca ar trebui, in situatia mea. Tin sa precizez ca am eliminat sarea iodata si in general tot ceea ce am mai aflat ca ar contine iod. Este oare bine ? Am slabit 15 kg de la operatie si in urma regimului pe care inca il tin dau jos cam 1-2 kg pe luna. ?...acum am 98 kg. Sanatate si speranta !
P.S. bluetux...multumesc ! Citind parerile si incurajarile de pe forum, am renascut !
Menelau esti o fericita ca ai scapat atat de repede. Si eu tot in februarie m- am operat mai exact pe 22 si tot la dl dr Brasoveanu. Pe mine dl.dr Goldstein m-a programat abia in decembrie pt iod desi...cotozatie a fost peste tot. Mie mi s-a spus ca dupa terapie se reia alimentatia normala. Multa sanatate tuturor!
Da, am avut noroc cu terapia. Dumnezeu a vrut sa fie un loc pt mine atunci cand am avut nevoie. Alta explicatie nu am. Dr. a considerat ca atunci tb facuta terapia. Oricum, nu ma asteptam la rezultate atat de rapide si atat de eficienta. De aceea spun ca exista un Dumnezeu si o sansa pt fiecare. Totul e sa iti doresti ffff mult sa traiesti. Lupta este mai mult psihologica si emotionala. Consider ca pe mine credinta m-a salvat prin oamenii in care am investit energie pozitiva. Nimic mai mult !
Buna seara! Și mie mi sa spus după operație să maninc normal, fără regim.În fine eu m-am îngrășat, acum încerc o dieta rina bazată pe fructe si legume multe.Oncologul cînd întrebam de regim îmi spunea că am imunitatea scăzută si nu este cazul de așa ceva.
@menelau.
1.Daca diagnosticul a devenit, , adenom, , dupa reclasificare atunci terapia cu iod a fost facuta degeaba. O tumoare benigna nu se trateaza ca un cancer, odata eliminata chirurgical pacientul e vindecat cpmplet.
2. In nici un caz nu tb renuntat la iod in alimentatie care tb sa fie sanatoasa si normala.
1.Daca diagnosticul a devenit, , adenom, , dupa reclasificare atunci terapia cu iod a fost facuta degeaba. O tumoare benigna nu se trateaza ca un cancer, odata eliminata chirurgical pacientul e vindecat cpmplet.
2. In nici un caz nu tb renuntat la iod in alimentatie care tb sa fie sanatoasa si normala.
buna ziua dragii mei...bluetux cum pot comunica cu tine?am nevoie urgent sa vb...multumesc mult si sanatate multa va doresc la toti
Multumesc pentru parere. Totusi, terapia cu iod era necesara pt ca la eco îmi apăreau destule resturi tiroidiene si la scintigrafie a rezultat ca 3 focare de resturi au captat iodul radioactiv. Mai bine sa fi fost degeaba decat necesar si fara aplicare. Multumesc lui Dumnezeu ca pana acum sunt bine. Si endocrinologul mai a spus ca avand in vedere mărimea nodulului si varsta mea (42 ani), a fost mai bine ca am facut o sedinta de iod. important este sa fiu sanatoasa in continuare. mesajul meu este sa fiti increzatori si sa priviti numai spre energiile pozitive din preajma voastra. Orice va sperie intoarceti spatele si cautati intotdeauna vorbele bune. La mine de pare ca a functionat. O fi fost si un pic de noroc, dar oare nu tot energie pozitiva este ? Credeam ca astea sunt baliverne dar acum le vad cu adevarat rostul. Zimbiti si credeti in puterea voastră de autovindecare !
Dupa logica unor endocrinologi ar trebui ca toata populatia sa faca una doua sedinte de iod "de siguranta".
In conditiile astea probabil ca romanii or sa prefere sa se vindece singuri prin gandire pozitiva si alte "vrajitorii" :)
Nici dupa rezectia unei guse polinodulare benigne indiferent de marime nu se face iod radioactiv pentru ca un non cancer nu recidiveaza. Si in cazul asta raman resturi de tesut normal care nu mai ideranjeaza pe nimeni, alea nu sunt "focare" maligne.
In conditiile astea probabil ca romanii or sa prefere sa se vindece singuri prin gandire pozitiva si alte "vrajitorii" :)
Nici dupa rezectia unei guse polinodulare benigne indiferent de marime nu se face iod radioactiv pentru ca un non cancer nu recidiveaza. Si in cazul asta raman resturi de tesut normal care nu mai ideranjeaza pe nimeni, alea nu sunt "focare" maligne.
Probabil că au văzut ei ceva acolo de s-a pretat la terapia cu iod. Codurile de diagnostic au determinat terapia. Eu am încredere in profesionalismul celor de la medicină nucleară. Posibil sa fi fost forțat un pic tratamentul. La o doză de 50 de iod nu cred ca am suferit prea mult. Eu mă bucur ca după 6 luni de la operație ma simt excelent, am călătorit de câteva ori fara probleme, drumuri lungi si de 14 ore si tot plina de energie ma simteam, pot sa conduc fara probleme, intr-un cuvant mi-am recăpătat viața de acum 8 ani cand am avut primele dezechilibre. Poate o fi fost si ceva malign, nu stiu, nici nu vreau sa ma mai gândesc. In ianuarie sunt programată la control, ultimul control fiind in iulie anul acesta. Atunci poate o sa am puterea de a procesa mai multa informație deocamdată...ma vindec
Iodul radioactiv de la Cernobil va disparea conplet peste 3000 de ani.
Sint operata de 1 luna si ma simt mai rau ca pina la operatie. Respir greu si am o raguseala care nu trece deloc.Poate cineva sa ma ajute cu un sfat, ca medicu imi spune ca totul e ok...Mersi
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ingrasare dupa operatia la tiroida
- 7diete de slabire
- 6tiroida - sfaturi
- 3Sunt disperata! Va rog frumos, salvati-ma!
- 9tratament pt tiroida
- 2analize glanda tiroida
- 4nu stiu daca am facut bine sa ma operez aici, in Franta
- 39sa fie tiroida?
- 7gat, flegma vascoasa si tiroida
- 3tiroida?sau ce?
- 0Tiroida interpretare rezultate
- 5Incerc sa slabesc.. pot lua ColonHelp?
- 0tiroida - analize
- 0Tiroida de la anticonceptionale?
- 0TIROIDA
- 2Analiza glanda tiroida
- 5tratament euthyrox
- 2nodul tiroida
- 2probleme cu tiroida
- 1Glanda tiroida, ajuati-ma va rog.
Mai multe informații despre: Tiroida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertiroidism
- Hipotiroidism