Care este starea dupa operatie de tiroida?

3520 comentarii 1 2 ..... 9899100 ..... 117 118 Înainte ›
1
13-03-2019, ora 14:49
Andraela
Nu este medic/terapeut
Andraela
@blutux - sunt ferm convinsa ca actul chirurgical de eliminare a tumorilor este crucial in aceasta situatie; iti multumesc pentru raspuns.

Insa, avand in vedere extinderea la ganglionii laterocervicali si afirmatia chirurgului ca nu vor putea fi scosi toti acum, ma gandesc ca orice amanare a radioterapiei post operator - va conduce la extinderea in organism a adenopatiilor problematice ramase. (Iod I131 imediat nu poate fi adminstrat mai devreme de 3 luni).

Sper macar ca tumorile sa raspunda bine la iodul radioactiv, sa fie un neoplasm tiroidian diferentiat. Imediat dupa ce a facut CT, datorita substantei de contrast ganglionii s-au umflat foarte tare, lucru care ma face sa cred ca sunt sensibili la iod. Exista si aceasta suprapunere cu adenopatiile date de epstein barr si lucrurile sunt usor mai complicate.

Gasisem undeva pe acest forum cateva marturii ale unor doamne operate cu tiroidectomie totala si limfadenectomie, insa nu mai gasesc pagina unde am citit. M-ar fi interesat sa vad cat de repede s-au recuperat si cate interventii au mai fost necesare pentru eliminarea ganglionilor restanti. Poate citeste cineva acest mesaj si imi va raspunde.
Andra
0
13-03-2019, ora 22:54
Ceratim
Nu este medic/terapeut
Ceratim
Buna,
Astazi am intrerupt eutyrox'ul pentru doua saptamani pregatirea pentru terapia cu iod la Cluj.
Va rog frumos daca se poate sa scrieti ce legume si fructe sunt admise. Am tot citit si am nedumeriri. Salata verde altii o consuma altii nu.. (am dat exemplu salata verde).
Doresc sa stiu : mandarine, banane, rosii, ceapa verde, etc.
Am doar 2 saptamani la dispozitie nu 4-5 sapt.
Multumesc!
0
13-03-2019, ora 23:14
miha7
Nu este medic/terapeut
miha7
@blutux in data de 18.02.19 am suferit interventia de tiroidectomie totata si limfadenectomie de compartiment central. In urma rezultatlului citopatologic frotiuri suspect maligne clasa bethesda 5

Rezultatul buletinului histopatologic este:
Macroscopie
A - LTD de 40/23/20 mm, cu mici incizuri la nivelul capsulei, culoarea alb galbuie pe sectiune, consistenta crescuta, structura vag nodulara.
B - LTS de 42/37/20 mm, pe sectiune avand structura similara LTD remarcand in plus un nodul bine delimitat de 15/12 mm, parenchimatos, cenusiu.
C - fragment de tesut, de 6/5/3 mm, culoare bruna. Piesa de tiroidectomie totala.

Microscopie: A + B - au fost examintate multiple esantioane de tesut din ambii lobi tiroidieni remarcand abundent infiltrat limfo-plasmocitar interstitial cu prezenta de foliculi limfoizi cu centri germinativi reactivi, polarizati, alaturi de benzi de fibroza. Nu se evidentiaza leziuni limfo-epiteliale. Foliculii tiroidieni sunt inegali, remarcand prezenta de celule Hurtle. Capsula tiroidiana prezinta zone de ingrosare fibroasa. La nivelul LTS se constata un nodul tiroidian cu arhitectura micro - si medio - foliculara cu celule Hurtle, capsula acestuia fiind groasa, remaniata, inegala, proliferarea foliculara avand zone de infiltrare partiala sau totala a nodulului dar fara aspecte clare de angioinvazie dupa examinarea de sectiuni etajate. Nu se constata modificari nucleare de tip carcinom papilar. Capsula tiroidiana este integra.

Diagn AP: aspectele morfologice sustin diagnosticul de nodul tiroidian folicular cu celule Hurtle, cu potential malign, incert, dezvoltat pe fondul unei tiroidite Hashimoto. Limfonoduli cu arhitectura in general pastrata si hiperplazia ariei paracorticale.

As dori parerea ta @blutux ; consideri ca este cazul sa cer o a doua parere si sa trimit blocurile de parafina la un alt anatomo-patolog, poate la Viena la spitalul Confraternitat Prof. Dr. Johanness Drach?

Multumesc
0
14-03-2019, ora 06:50
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Analiza pare bine facuta, dar o a doua parere de la un patolog cu multa experienta e intotdeauna de dorit.
Trebuie eliminata orice suspiciune de invazie care ar schimba diagnosticul din "tumoarea de granita" prezenta in carcinomul folicular (minim) invaziv cu celule hurthle.
Prezenta invaziei este singura diferenta morfologica dintre un adenom sau tumoare borderline foliculara si carcinomul folicular care ar necesita tratament agresiv.
Conform analizei prezente diagnosticul de carcinom este exclus.
0
14-03-2019, ora 21:12
miha7
Nu este medic/terapeut
miha7
Multumesc frumos pentru raspuns
0
20-03-2019, ora 11:01
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
Bună.
Ceratim, cum te descurci cu dieta? Poți să-mi dai și mie câteva sugestii de făcut mâncare?
De azi întrerup și eu medicația.
Mulțumesc.
0
20-03-2019, ora 14:39
Ionut_IS
Nu este medic/terapeut
Ionut_IS
@Ceratim
Banuiesc ca ai primit informatiile necesare privind terapia cu iod la Cluj. Acolo sunt si eu programat pe 11 aprilie. Am primit asa ceva:
https://drive.google.com/file/d/1MbgBsZOWVeZkQ-Y6x7YtSswSZddFE_0m/view?usp=sharing
0
22-03-2019, ora 08:46
Ardnaxur
Nu este medic/terapeut
Ardnaxur
Buna ziua! Am fost operata in urma cu 2 sapt. extirpare tiroida si ganglioni comp. central in urma unei suspiciuni de carcinom papilar (nodul aprox 3 cm). Sunt in continuare in asteptarea rezultatelor si pana atunci nu am inceput tratamentul de substitutie hormonala. As dori sa intreb daca este in regula si cat pot sa fiu fara acest tratament fara repercusiuni serioase asupra starii de sanatate. De asemenea as aprecia orice sfaturi ref la dieta/ exercitii/ conduita/ analize post-operatorii, atat pentru cicatrice cat si pentru revenire si intarirea corpului/sistemului imunitar. Va multumesc!
0
28-03-2019, ora 17:14
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
Bună. Azi, printre alte analize mi am făcut tsh-ul= 25.53, la 8 zile după întrerupere euthyrox și dieta. În 4 sunt programata la iod.Nustiu dacă ajung la valoarea care trebuie. (50)?
Am respectat, sa zic 90%.Sa fie prea scurta perioada? sau nu fac eu ceva bine?
Ce credeți?
0
28-03-2019, ora 18:23
claudia m
Nu este medic/terapeut
claudia m
Buna seara dupa un timp mai îndelungat revin cp o problema eu zic mai gravă...acum 2 ani m-am operat de carcinom si basedow...am făcut o depresie de care am scăpat in maxim 2 luni...acum revin din nou cu aceeași rugăminte la voi cei cate v-ati confruntat cu o problemă asemănătoare la a mea...in vara tre ura sotul meu a facut un infarct la 45 de ani i sau pus 3 stenturi..supa externare am aflat caci diabetul ia nenorocit rinichii aceasta avans creatinina aproape se dializa..toata aceasta supărare pe mine ma dat total peste cap..am intrat din nou în depresie..dar o depresie fffgf grea si urâta.. de 9 luni ma lupt fara niciun rezultat..frica ia din ce in ce mai mare..imi este frica ca poate muri in orice moment...ma trezesc dimineata direct cu gânduri si imagini greu de suportat..aar putea ca depresia sa aiba legatura si cu operatia de tiroidă?Eu iau 150 euthyrox old nu am facut deoarece dr Stănescu si dna se Goldstain au spus că am fost curățată f bine si nu am nevoie de iod.la analize nu a iesit nimik grav decât tau f putin scazut..va rog mult daca exista cineva care se confruntă sau a trecut prin ce trec eu si a gasit un remediu va rog mult ajutati-ma..va multumesc si sper ca nu v-am deranjat cu povestea mea..sanatate.
0
02-04-2019, ora 14:40
Nume12345
Nu este medic/terapeut
Nume12345
Buna ziua!
Blutux, te rog, daca se poate sa ne spui parerea ta despre tratamentul cu Sorafenib. Am inteles ca a fost aprobat si se poate folosi pt cancerul tiroidian.
Dupa mai multe cure de iod, tiroglobulina mea nu vrea sa scada atat cat ar trebui, ultima valoare, masurata cu intrerupere de Euthyrox este- 30, iar valoarea masurata cu Euthyrox- 0.33. Scintigrafia imi iese negativa, insa mi s-a explicat ca pot exista celule foarte mici, neavide de iod, pe care aparatul nu le poate detecta. Astfel, mi s-a spus ca trebuie sa am in vedere tratamentul cu sorafenib, insa nu stiu exact ce face acest medicament, care sunt reactiile adverse si daca ma pot vindeca cu el, sau pot doar sa tin sub control boala, pt o perioada.
In acest moment nu stiu daca sa merg si in alta parte, pt o alta parere, daca sa accept tratamentul, sau sa monitorizez doar cu analize, fara tratament.
Multumesc frumos!
0
02-04-2019, ora 17:19
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Recomandarea este foarte buna in conditiile in care:
- Valoarea TG dupa intreruperea tratamentului de substitutie nu e influentata de o valoare crescuta a anticorpilor AntiTG, caz in care analiza TG e nula.
- Nu se detecteaza clinic sursa unei TG de 30, deci nu e vizibila nici o tumoare, cu precizarea ca la o TG de 30 cu scintigrafie negativa ar fi foarte indicat un CT-PET scan care poate detecta o tumoare nonavida de iod si atunci prima optiune e chirurgia, a doua radioterapia externa, apoi inhibitorul Sorafenib.

Deci solicita urgent un PET-scan, daca acesta detecteaza o tumoare si aceasta nu e operabila sau nu se preteaza radioterapiei externe, automat va urma sorafenib care poate opri sau elimina boala reziduala, este indicat in carcinomului tiroidian diferentiat.

Nu se exclude nici inceperea deja a tratamentului cu Sorafenib, in paralel cu investigatia de mai sus - consulta medicul in legatura cu toate posibilitatile.
0
02-04-2019, ora 19:26
Nume12345
Nu este medic/terapeut
Nume12345
Multumesc pt raspunsuri. AntiTg este ok, chiar a tinut sa precizeze doctorul faptul ca anticorpii sunt ok, nu au crescut. Intrebarea este la cat timp dupa iod pot face acest Pet-ct si daca este neaparat pet sau pot face doar CT.
Eu am facut un Ct in anul 2017, unde spunea ca nu sunt semne de recidiva, era mentionata acea adenopatie latero traheal si rari micronoduli pulmonari- recomandat de monitorizat imagistic.
In cazul in care singura varianta este Sorafenibul si daca acesta nu distruge tumora, ci doar o opreste, tratamentul cu Sorafenib trebuie urmat continuu? Ma gandesc ca o data oprit tratamentul, celulele se pot reactiva..
Multumesc frumos!
0
02-04-2019, ora 19:43
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
PET-CT nu are legatura cu iodul radioactiv, se foloseste glucoza radioactiva, asa ca-l poti face oricand.
Alternativ, se poate face si CT cu contrast si atunci tb sa treaca vreo 2-3 luni.
Sorafenib se foloseste atat timp cat se observa beneficii pentru pacient - micsorarea / disparitia tumorii confirmata de TG si imagistica sau pana cand apar efecte adverse importante care impun oprirea tratamentului.
Pe plan international au mai aparut si alte medicamente asemanatoare si chiar mai eficace decat sorafenib, trebuie discutata si posibilitatea asta.
Nu e neaparat sigur ca se va reactiva cancerul dupa tratament, pana la urma e unul dintre cele mai indolente, de multe ori se prefera observarea vigillenta cat timp nu progreseaza, dar nimeni nu poate stii ceva sigur in conditiile unor celule necaptante.
0
02-04-2019, ora 21:36
Nume12345
Nu este medic/terapeut
Nume12345
Blutux, multumesc frumos.
Ma gandeam la mesajele postate de Fran, care are o situatie asemanatoare. Imi amintesc ca dansa a fost in Turcia, dupa ce in tara nu a mai primit tratament. Doctorii de acolo au evaluat si i-au recomandat sa nu inceapa inca tratamentul cu Sorafenib, ci sa urmareasca periodic cu analize. Stiu ca dansa avea celule care nu mai erau avide de iod. Ce parere aveti de recomandarea turcilor?
Multumesc !
0
03-04-2019, ora 06:41
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
La o valoare de 30 pt TG n-ar fi o idee buna urmarirea daca exista un tratament verificat ca aduce beneficii.
Si ar trebui sa insisti totusi si pentru un PET scan, e foarte indicat in descoperirea bolii reziduale/recurente.
0
03-04-2019, ora 12:35
Nume12345
Nu este medic/terapeut
Nume12345
Multumesc frumos.
Am sa insist pt un pet-ct.
Banuiesc ca la mine nu e recurenta, ci o determinare secundara, pt ca eu am avut tg la inceput 130.
0
03-04-2019, ora 22:44
miha7
Nu este medic/terapeut
miha7
@blutux revin cu rugamintea sa imi spui parerea ta

Am trimis rezultatele histopatologice la Cluj si mi-au facut programare pentru evaluare; Acum 2 zile am primit rezultatul de la Viena:

pHurthle-cell carcinoma of the thyroid has been diagnosed (follicular carcinoma of the thyroid, oxyphilic type) pT1b, L0, V0, R0
The surrounding thyroid tissue shows a chronic inflammation, with a dense infiltrate of lymphocytes (corresponding to a grade IV according to Williams and Doniach)

Multumesc
1
04-04-2019, ora 05:08
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
E vorba de un carcinom follicular cu celule Hurthle pe fondul unei tiroidite autoimune Hashimoto, tumoare intre 1 si 2 cm, fara invazie vasculara sau limfatica, eliminata complet (margini libere). A fost identificata invazia capsulara si astfel s-a diagnosticat carcinomul. Singura diferenta intre carcinomul folicular si adenomul folicular este aceasta invazie capsulara care se pare ca a scapat patologului din Romania.
In functie de evaluarea tesutului remanent vei face sau nu terapia cu iod radioactiv pentru ca acest tip de carcinom cu celule oxifile e mai agresiv decat cel folicular conventional, in plus, in general e si mai rezistent la aceasta terapie cu iod.

http://www.pathologyoutlines.com/topic/thyroidhurthle.html
0
04-04-2019, ora 07:59
Oticml
Nu este medic/terapeut
Oticml
Pentru blutux:la noua luni de la operație și la sase luni de la terapia cu iod analizele mele arata astfel:tsh=0, 295, ft4=15, 48, tg=0, 05, atg=21, 29, efectuate sub tratament cu eutyrox 125.Sunt îngrijorată pentru valoarea Tg-ului. Pana la controlul de la medicina nucleara va rog să-mi spuneți părerea dumneavoastră. Va mulțumesc
0
04-04-2019, ora 19:21
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Nu inteleg ingrijorarea, cititi postarile despre Tg si recomandarile ATA 2015.
0
05-04-2019, ora 07:59
Marya8
Nu este medic/terapeut
Marya8
Pentru blutux
0
05-04-2019, ora 08:34
Marya8
Nu este medic/terapeut
Marya8
In noiembrie 2018 am fost operata de catre domnul doctor Bogdan Stanescu la Med Life.Tiroidetocmie totala.in uram examenului.histopatologic rezultatul pe scurt a fost carcinom papilar cu celule inalte 15MM PT1b invaziv marginal 13 limfo ganglioni din care unul prezinta metastaza izostructurala N1A invazie vasculara si perineurala.a doua parere iam cerut-o domnului doctor Ioachim la parhon.Rezultatul a fost.Carcinom papilar cu celule inalte si de tip oxifil 30% focar marginal 1.5cm invaziv marginal in tesutul fibroconjuctiv si adipos peritiroidian invaziv pe vase limfatice peritumorale si cu ari de invazie perineurala.parenchim de fond micronodular anizofolicular cu epiteli predominant cubice si plate.16 limfogangliani examinati din care 3 prezinta metastaze izostructurale structura PT hiperplazica si cu lipodistrofie.tesut timic cu lipodistrofie.M 8260/3 PT 3. PN 1a.st 1.L1.n1 am mers cu rezultatele la domnul doctor Goldstein.si dansul mia explicat ca este un tip de cancer mai agresiv si ca o sami dea o doza mai mare de iod de 150.am facut rad iodoterapia pe 21 ianuarie 2019 .rezultatele analizelor inainte de iod cu intrerupere euthyrox 5 saptamani.au fost.Tg 4.80.Anti Tg 17.08 TSH 95.73.Analizele dupa 6 saptamani de la iod au urmatoarele rezultate. Tg 0.04.Anti Tg p10.TSH 1.16. Domnul Golstein mia spus ca nu mai este nevoie de o alta doza de iod in urma rezultatelor.initial el credea ca peste 6 luni ar fi trebuit sa mi mai dea o doza.Tu ce parere ai blutux.crezi ca sunt pe drumul cel bun si am sanse de vindecare ?
0
05-04-2019, ora 13:22
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
Bună ziua. Azi am fost la medicina nucleara (Cluj) și în urma analizelor, nu am făcut iod.
Tg=<0.04. Anti tg= 391 ui/ml interval de referință <sau egal 115. D na dr. mi a explicat cauza valorii crescute dar nu mai rețin.
Oricum e bn. Urmează control în octombrie. Asa cum a zis și Blutux, ma încadrez la risc scăzut. Doamne ajută. Salutari d nei de la Zalau(știu ca urmărește discuțiile) :)
Sănătate la toată lumea.
0
05-04-2019, ora 15:05
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@Marya8
Desi te incadrezi la un grad inalt de risc conform diagnosticului, rezultatele sunt foarte bune, mai ales TG dinainte de iod sugereaza in primul rand o operatie bine facuta in ciuda invaziei si ai multe sanse de vindecare. Ramane ca si rezultatul TG stimulate si ecografia la 9-12 luni dupa iod sa confirme succesul ablatiei cu i131. Doza si mai ales programarea rapida la terapia cu iod au contat mult, ramane sa tii si tsh supresat <0.1 cat timp considera medicul.
1
05-04-2019, ora 17:45
Marya8
Nu este medic/terapeut
Marya8
Multumesc frumos blutux pentru raspuns intadevar Dn doctor mi-a marit doza de euthyrox pentu a-mi scade tsh la 0. Vreau sa precizez ca programarea pentu iod am facut-o destul de repede deoarece am ales s-o fac la institutul oncologic Sanador unde se ocupa tot domnul Doctor Goldstein.La Parhon dura mut mai mult timp mai exact 3 luni
0
07-04-2019, ora 23:08
miha7
Nu este medic/terapeut
miha7
Multumesc frumos blutux pentru raspunsuri.
0
12-04-2019, ora 17:18
Mari39
Nu este medic/terapeut
Mari39
Buna ziua !azi am primit rezultatele markerilor tumorali.TG =o, 15 si anti -TG <10.dupa 2 sapta de pauza tratament.Am avut carcinom, 5 doze de iod dar de 1 an si jumatate au spus ca sunt ok.Este prima data cind fac markerii de cand au spus ca sunt vindecata.Ce spuneti, sunt ok???La eco a spus dr.ca am un rest de tiroida.
0
12-04-2019, ora 18:50
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Esti vindecata cu valoarea asta a TG stimulate, practic nu mai exista tesut remanent activ. Presupun ca si TSH a crescut destul dupa 2 saptamani (>= 30)...
0
12-04-2019, ora 19:56
Mari39
Nu este medic/terapeut
Mari39
Da TSH =37, 5 si FT4=2, 98..Dzca ai stii cat ma bucur sa aud asta.
Adaugă un comentariu / răspuns
3520 comentarii 1 2 ..... 9899100 ..... 117 118 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •