cat poate dura febra?

14-03-2013
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
buna ziua.
baietelul meu de un an si 11 luni a facut febra de sambata. A facut febra 3 zile, pana in 39. I-am dat antitermice. Luni l-am dus la doctor pentru ca inca mai avea febra. I-a dat augmentin si sa continuam cu antitermicele, chiar si la 4 ore zicea doctorita. Precizez ca pe timpul cat avea febra nu intotdeauna ii scadea complet cu tot cu antitermicele. Ii dam augmentin de 2 zile si antitermice de asemeni pentru ca inca mai face febra cu tot cu antibioticele. Doctorita de familie spune ca nu e problema ca ar putea face febra chiar si sambata, ca sa ii dam antitermice in continuare...
Ce parere aveti domnule doctor, nu am dat niciodata copiilor mei o perioada atat de lunga antitermice si nici nu am avut acest caz sa faca febra cu tot cu antibioticul. Este normal ca febra sa continue in ciuda antibioticului?
Este normal sa ia antitermice o perioada asa de lunga- sau mai exact care ar fi perioada maxima?(precizez ca baietelul cand si cand se plange si de burtica, probabil de la antitermice...).
va multumesc
3 comentarii
0
15-03-2013, ora 08:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
depinde de problema..
daca de exemlu este o pneumonie.. da se poate trata 10-14 zile
In concluzie mergeti la ORL..si la alti specialisti si cautati cauza febrei ( daca e simpla viroza sau sa complicat si cu alta afectiune )
0
15-03-2013, ora 11:00
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
doctorita a spus ca e o bronsita. apoi i s-a uitat prin gurita si a zis ca ii ies si maselele asa ca ne-a bagat cu totul in ceata. E clar ca copipilul tuseste si are secretii nazale deci este racit, ii facem aerosoli, ii dam fluimucil, ii mai dam si pivalone.Doar ca febra asta persista si nu stim ce sa credem mai ales ca ne-a bagat si faza cu maselele. Ar putea fi febra de la masele care sa vina peste viroza care se vindeca?
Doctorita lui il vede luni dar imi este chiar groaza daca nu a nimerit antibioticul pentru ca il ia foarte greu, imi este aproape imposibil sa i-l dau si are dureri destul de mari de burtica. de mancat nu prea mananca, am inteles ca nu ii pot da nici pansamente gastrice la varsta asta. Ii dau doar colostru cu probiotice.
un orlist se poate pronunta si legat de masele, adica sa diferentieze ce e de la masele cu ce e de la bronsita?
0
15-03-2013, ora 11:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mergeti la un medic ORL.. care examineaza cavitate bucala cu o sursa de lumina si vede altfel lucrurile
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  •