Ce as putea sa fac?

08-07-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Buna ziua.Ce as putea sa fac daca sufar de schizofrenie paranoida si iau tratament, nu mai am simptome de delir sau simptome paranoide insa problema mare este ca ma concentrez foarte greu si memorez la fel de greu.Am probleme de atentie/concentrare.Cum as putea sa ameliorez aceste simptome care am inteles ca sunt specifice bolii?Cum as putea sa imi imbunatatesc concentrarea si memorarea tinand cont ca iau si tratament medicamentos, adica ce as putea si as avea voie sa iau?Deja iau lecitina dar niciun efect pana acum.Exista medicamente mai bune pentru asta?Am simptome mai degraba de depresie si lipsa atentie/concentrare decat de schizofrenie in momentul asta
Va rog ajutati-ma ca nu reusesc deloc sa ma concentrez si sa fiu atent, nici la invatat (nu pot sa retin) si nici la unele treburi casnice si care necesita atentia si concentrarea.Cateodata ma chinui si sa ma uit la un film, sa il inteleg si sa tin minte anumite detaliile.Va cer ajutorul fiindca mai am o speranta ca in viiitor, in timp, sa mai fac si eu o scoala postliceala sau o facultate macar dar as vrea extrem de mult sa mi se imbunatateasca memoria, atentia, concentraer.Ceva solutii, tehnici, medicamente?Va rog muuult de tot sa ma ajutati.Nu vreau sa imi pierd speranta.Tinand cont ca nu mai am halucinatii si delir as putea functiona la scoala daca n-ar fi simptomele mai sus acuzate.Offf, sunt disperat.
6 comentarii
1
08-07-2017, ora 21:12
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Problemele de concentrare vin din cauza bolii, dar eu cred ca si din cauza medicatiei. Ce iti pot recomanda eu este sa faci psihoterapie cu cineva care are experienta de lucru cu acest diagnostic. Psihoterapia te poate ajuta din mai multe perspective.
2
09-07-2017, ora 12:13
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Ca și colegul meu îți recomand ședințe de psihoterapie. Cât privește medicația, poți discuta numai cu psihiatrul pentru că orice adăugare sau omisiune din schema de tratament ți-ar face mai mult rău decât bine.
0
09-07-2017, ora 21:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vorbeste cu medicul tau psihiatru, poate iti mai scade din tratament si iti da el ceva pentru memorie.
0
11-07-2017, ora 14:15
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Și eu am tulburare psihotica cu manifestări schizofrenice și probleme de memorie si concentrare, mai ales de memorie. Am luat o grămadă de suplimente, piracetam, Neuro Optimizer, lecitina, Ginko Biloba etc dar nu m-au ajutat cu nimic și astfel mi-am luat gândul de la facultate. Însă eu ma pot concentra la filme și rețin cât de cât ce s-a întâmplat. Eu iau Rispolept Consta 50 mg. Poate ar trebui să vorbești cu medicul să-ți schimbe tratamentul. Nici eu nu știu ce să-ți recomand. :(
0
12-07-2017, ora 04:58
Ella.03
Nu este medic/terapeut
Ella.03
Buna! Numele meu este Ella si as dori sa va adresez o intrebare simpla. Deci, eu nu am mai avut o relatie sexuala de 8 luni iar de o saptamana am inceput sa o intretin din nou(tin sa va informez ca am facut-o ne protejat). Menstruatia trebuia sa apara undeva pe 6/7/8 la inceputul lunii. Sa fie cauza ca am intrerupt relatia sexuala atat de mult timp? Sau o posibila sarcina? Doresc raspuns cat se poate de rapid! Va multumesc din suflet!
2
12-07-2017, ora 06:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Făcând sex neprotejat poți să te aștepți să fie o sarcină. Întârzierea nu are nimic de-a face cu faptul că ai avut întreruperea de 8 luni. Dar întârzierea poate fi și din alte motive, de aceea pentru siguranță fă-ți un test de sarcină. Dacă nu vrei copii acum, protejează-te, pentru că lăsându-te la voia întâmplării poate apare oricând o sarcină.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul