ce legatura are lungimea barbiei cu dantura...?

10-05-2014
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Zilele trecute am fost cu fetita mea de 11 ani la stomatolog pt un consult. la care medicul mi-a spus printre altele ceva de genul;
Ati observat ca are barbia prelunga...dar obstructia nu este asa grava cum ma asteptam.LA cum se vedea din exterior am crezut ca e mult mai grav..nu este cazul momentan dar daca o sa fie am sa va spun sa punem un aparat...
Acum vin si eu si intreb daca stie cineva sa-mi spuna...ce legatura are lungimea barbiei cu dantura...? si despre ce obstructie este vorba..? Fetita intr-adevar are fata ovala...
2 comentarii
0
11-05-2014, ora 23:19
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Nu ezitati sa puneti intrebari la consultatie; este bine pentru ambele parti:). Cand copilul are dificultate de lunga durata de a respira pe nas ( "obstructie nazala" prin polipi, congestie nazala ), el va respira pe gura.Atunci, maxilarul este mai putin dezvoltat, fata mai prelunga si anumite modificari ce trebuie corectate de un medic ortodont, dar si de ORL-ist. Se poate sa fie despre asta vorba, sau despre altceva... trebuie vazuta clinic.
0
12-05-2014, ora 17:54
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Multumesc frumos pt. raspuns.Este foarte adevarat ca fetita respira foarte mult pe gura.am observat si ziua lucrul acesta. M-am gandit insa ca e posibil sa fie vorba de polipi si, sincera sa fiu, imi e cam teama sa ai scot daca de asta ar fi vorba... Am auzit diverse pareri despre polipi scosi si regenerati.mi se pare o trauma destul de dura la varsta ei..:((
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul