ce legatura are lungimea barbiei cu dantura...?
Zilele trecute am fost cu fetita mea de 11 ani la stomatolog pt un consult. la care medicul mi-a spus printre altele ceva de genul;
Ati observat ca are barbia prelunga...dar obstructia nu este asa grava cum ma asteptam.LA cum se vedea din exterior am crezut ca e mult mai grav..nu este cazul momentan dar daca o sa fie am sa va spun sa punem un aparat...
Acum vin si eu si intreb daca stie cineva sa-mi spuna...ce legatura are lungimea barbiei cu dantura...? si despre ce obstructie este vorba..? Fetita intr-adevar are fata ovala...
Ati observat ca are barbia prelunga...dar obstructia nu este asa grava cum ma asteptam.LA cum se vedea din exterior am crezut ca e mult mai grav..nu este cazul momentan dar daca o sa fie am sa va spun sa punem un aparat...
Acum vin si eu si intreb daca stie cineva sa-mi spuna...ce legatura are lungimea barbiei cu dantura...? si despre ce obstructie este vorba..? Fetita intr-adevar are fata ovala...
2 comentarii
Buna ziua! Nu ezitati sa puneti intrebari la consultatie; este bine pentru ambele parti:). Cand copilul are dificultate de lunga durata de a respira pe nas ( "obstructie nazala" prin polipi, congestie nazala ), el va respira pe gura.Atunci, maxilarul este mai putin dezvoltat, fata mai prelunga si anumite modificari ce trebuie corectate de un medic ortodont, dar si de ORL-ist. Se poate sa fie despre asta vorba, sau despre altceva... trebuie vazuta clinic.
Multumesc frumos pt. raspuns.Este foarte adevarat ca fetita respira foarte mult pe gura.am observat si ziua lucrul acesta. M-am gandit insa ca e posibil sa fie vorba de polipi si, sincera sa fiu, imi e cam teama sa ai scot daca de asta ar fi vorba... Am auzit diverse pareri despre polipi scosi si regenerati.mi se pare o trauma destul de dura la varsta ei..:((
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Abces obraz dupa extractie molar minte
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.