Chist arahnoidian- derealizare, depersonalizare?

17-02-2009
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Un chist arahnoidian poate provoca derealizare si depsrsonalizare?
31 comentarii 12 Înainte ›
0
20-02-2009, ora 14:43
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Chistul arachnoidian nu provoaca decat dureri, nu stiu de unde si pana unde puteti crede in "derealizare si depersonalizare".Boala in sine este in general greu de diagnosticat, trebuie facut IRM sau myleografie si un bun radiolog sa citeasca radiografiile.Tratament specific pentru arachnoidita, nu exista, la fiecare bolnav in parte, durerea se manifesta altfel, deci trebuie tratat fiecare pacient in functie de densitatea durerii.Eu sufar de chist arachnoidian la coloana vertebrala, am fost diagnosticata anul trecut in aprilie.Tratamentul la care am ajuns acum a fost facut progresiv si cu multe medicamente schimbate.Sunt luata in evidenta la o clinica de tratare a durerii, o echipa de medici se ocupa de cazul meu:un anestezist, neurolog, neurochirurg, asistenta sefa si un psiholog.Atentie!Chistul arachnoidian nu se opereaza, sunt neurochirurgi care spun ca se poate opera, si promit ca dupa operatie nu mai aveti dureri.Nimic mai fals, puteti avea dureri mult mai mari decat inainte!As putea sa va fiu un pic de folos cu niste informatii, trebuie sa-mi spuneti mai multe, ce simtome aveti, etc.Nu sunt medic, dar va pot ajuta sa stiti mai multe despre boala dvs, cum sa girati crizele de durere si unde sa cititi despre boala, asta daca stiti franceza sau engleza, in romana eu nu am gasit nimic.Mult curaj, viata merge inainte!
0
20-02-2009, ora 16:21
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Vă mulţumesc frumos pentru răspuns doamna/domnişoara Rodica! Eu am un chist arahnoidian in cap. Nu ştiam că chisturile se pot afla si la coloana. Eu in urma cu 3 ani mi+am pierdut cunoştinţa şi din clipa cand mi+am revenit, percep lumea ca în vis, ireală, stranie. După o lună de la leşin, pentru ca aveam dureri mari de cap si nu puteam dormi, în urma unui RMN, mi s-a descoperit un chist arahnoidian occipital. Nu ştiu de ce spuneţi dvs. că chisturile nu se operează. Poate nu se operează atunci când nu compresează creierul şi nu fac probleme (dureri). Am fost operat, dar starea de derealizare nu mi-a trecut, în plus m+am ales cu un ţiuit continuu foarte deranjant. Profesorul care m-a operat spune că nu este nici o legatură între chist şi starea mea de derealizare. Am întrebat şi un psihiatru despre această problemă şi a spus că poziţionarea chistului nu justifică simptomele de derealizare. A spus că nu mă poate ajuta. Eu m-am uitat puţin pe internet şi am văzut că mai sunt persoane care s+au operat. Nu ştiu dacă ele (persoanele) au ca şi mine aceleaşi dureri înnebunitoare sau ţiuit 24 din 24 zilnic.
Sunt interesat de materialele despre chist in engleza. Şi, dacă îmi permiteţi o întrebare, de ce se ocupă de dvs. şi un nerochirurg dacă achistul arahnoidian nu se operează?
Încă o dată vă mulţumesc cu sinceritate pentru timpul pe care l+aţi acordat ca să aşterneţi câteva sfaturi.
Dumnezeu să vă dea sănătate!
Doamne ajută!
0
26-02-2009, ora 15:59
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Imi cer scuze de intarziere!Este o mare dezordine in acest site, cand e vorba de chist arahnoidian, s-a scris in categoria:psihice, neurologie, neurochirurgie.Azi a scris cineva, tot despre chist arahnoidian, in loc sa rasfoiasca un pic pe aici, a preferat o noua postare.De ce?Pentru ca suntem disperati, medicii la care apelam nu ne dau lamuriri, sau suntem prost indrumati, pe net nu gasim nimic in romana.Pana acum, din ce am vazut eu pe forumuri, sunt cam 20 de persoane care sau manifestat cu chist arah, sunt ei atinsi de acest chist sau cineva drag din familie.In cele mai multe cazuri, obtinem informatia si dupa aceea nu mai intram sa inpartasim din experienta noastra.E trist dar adevarat!Daca un moderator de pe acest forum citeste postare mea, il rog sa puna toate postarile despre chist arahnoidian in aceeasi categorie, neurologice cred potrivit.In felul acesta putem discuta intre noi, sa inpartasim din experienta noastra, sa dam si la altii informatii serioase si pertinente, care sa-i ajute sa treaca de socul aflarii unei boli despre care nu stie nimic. Mai ales sa se darame zidul de care ne lovim cand intrebam:ce este chistul arahnoidian?cum se manifesta, cum pot sa-l tratez?As dori sa se angajeze intr-o discutie cu mine sau cu noi cei suferinzi, un neurochirurg sau neurolog, ca doar au invatat in facultate si stiu ce este o aracnoidita.Acum, daca vreti sa cititi in engleza domnule Macarie, cu google :arachnoiditis, un alt site este ARACH_FRIENDS, arachnoiditis suport grup, http://www.arachnoidits.com Sunt multe site-uri care vorbesc despre arach, Arachnoiditis Foundation Inc este fondat de profesorul american (anestezist) J.Antonio Aldrete.Are o cariera de 35 de ani, trateaza durerea neuropatica, este recunoscut international.A scris o carte Arachnoiditis:The Silent Epidemic, puteti sa-i vizitati situl sa rasfoiti un pic ce a scris.Daca doriti sa-l contactati, am adresa lui.Dar poate o gasiti dv.Dupa ce cititi, va rog sa scrieti aici, pe forum ce ati aflat, asa putem continua sa facem cunoscut si altora care sufera ca noi.Referitor la ce m-ati intrebat va raspund mai tarziu, acum trebuie sa plec dar promit ca revin, intre timp daca puteti, intrati pe google si.spor la citit.Va doresc numai bine!
0
26-02-2009, ora 17:03
tilda
Nu este medic/terapeut
tilda
Sunt TILDA, cea cu fratele cu chist, fratele meu nu are dureri de cap, dar uneori si le provoaca singur deorece cand il apuca criza de nervi se loveste singur cu pumnii in cap si se zgarie cu unghiile pe maini, pe burta pe unde apuca.
0
27-02-2009, ora 17:01
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Bun venit Tilda!
Sincer imi pare rau de suferinta prin care treceti, vad ca sunt ceva persoane cu chist arahnoidian la cap, eu am la coloana vertebrala.
Domnule Macarie, cum spuneam eu nu sunt medic, sunt suferinda ca si dv, daca am intrat pe aici e pentru ca.sufar, e greu de trait cu arahnoidita.Viata mea sociala e schimbata:nu mai lucrez, la cumparaturi nu pot merge singura, sa accept o invitatie la masa nu pot sti sigur(daca atunci am dureri mari?)sunt dependenta de sot iar menajul care inainte il faceam in 2 ore, acum il fac in 6 ore.Sunt inceata in tot ce fac, lucru care la inceput ma nelinistea, acum stiu ca e de la boala.
Ma intrebati de ce se ocupa de mine un neurochirug?Eu sunt in Belgia, in zona unde locuiesc sunt multe spitale, nu am gasit pe nimeni care sa fie interesat, sau sa cunoasca arahnoidita.Am fost sfatuita sa merg la o clinica in capitala, este la 100km de mine, unde am gasit intelegere pentru boala mea si luata in serios de o echipa de medici.Intai am fost la un prof neurochirurg, care mi-a explicat tot ce implica boala mea, si care nu este operabila, operatia poate agrava, intensifica durerile.El m-a dat in grija clinicii de la durere, a facut un raport despre mine iar in baza acestuia si din istoricul trecutului meu(al sanatatii), au gasit cauza arahnoiditei.Cu toate aceste date am plecat pe un drum nesigur impreuna cu anestezista si sora sefa(aici ii zice infirmiera)sa iau un tratament, care ma ajuta la ora actuala sa nu am dureri mari.Sunt rare zile cand nu am dureri deloc, atunci am de fiecare data speranta ca durerea nu mai revine.
In situatia mea, neurochirurgul mi-a propus tratamentul iar daca boala avanseaza si durerile sunt insuportabile poate sa-mi inplanteze un electrod sau o pompa cu morfina, aproape de locul cu pricina.Dar nu este recomandabil decat in situatii critice, aici nu au voie medicii sa te lase cu dureri insuportabile.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, probabil ca nu am raspuns la tot ce m-ati intrebat dar sunt obosita, pe curand!
PS incerc sa traduc ce a scris pentru noi dr SARAH SMITHS si sa o postez aici
0
28-02-2009, ora 09:25
tilda
Nu este medic/terapeut
tilda
Buna, sunt TILDA, as dori daca se poate sa primesc niste lamuriri si sfaturi de la un medic specialist unde as putea sa merg cu fratele meu sa ne ajute si pe noi cineva.Va rog mult ajutati-ma deoarece suntem la capatul puterilor, mama mea s-a imbolnavit cu inima iar tatal meu a ajuns sa planga ca un copil cand vede ca tot ceea ce a agonisit este distrus de propiul copil in momentele lui de furie.Mentionez ca fratele meu are chist arahnoidian fronta ldrept.
0
28-02-2009, ora 20:59
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Doamnă Rodica, îmi pare sincer rău că această boală vă afectează şi vă ia din bucuria de a trăi. Dumneavoastră aţi spus că persoanele cu chist nu se operează deoarece durerile se pot amplifica, dar aţi spus asta prin prisma răspunsului pe care vi l-a dat doctorul care vă are în grijă. Dacă doctorul dumneavoastră a ajuns la concluzia că o operaţie ar face mai mult rău decât bine nu trebuie să generalizaţi, ajungând la concluzia că chistul arahnoidian nu se operază.
Nu ştiu de ce, numind boala despre care vorbim "chist arahnoidian", parcă totuşi vorbim de două boli diferite. Spun asta pentru că, din cele pe care le-am citit eu până acum pe internet şi din discuţiile mele cu diferiţi neurochirurgi, chistul arahnoidian, în cazul în care acesta cauzează dureri mari, compresează creierul sau alte lucruri care pun în pericol viaţa, se operează. Operaţia chirurgicală înseamnă să deschidă punga aceea cu lichid ca să poată circula liber, sau se introduce un drenaj în cap (un tub) care se termină în vezica urinară. Nu am auzit, până acum de tratamentul pe care îl amintiţi dumneavoastră, deaceea am impresia că vorbim de boli diferite.
Ar fi de mare ajutor poate, dacă sănătatea vă permite, să traduceţi materialul pe care îl socotiţi că ar merita să fie tradus.
Aş vrea să mai adaug că ne-am îndepărtat de la întrebarea care am postat-o eu pentru dezbatere (Poate un chist arahnoidian să provoace derealizare şi deperosnalizare?)
Oricum, cu sinceritate, vreau să apreciez fiecare postare care s-a făcut până acum. Dorinţa de a ne ajuta şi de a fi de folos unul celuilalt poate ajuta mai mult decât un analgezic...poate.

Tilda, obsercă că fratele tău şi-a făcut deja un control de specialitate, din moment ce s-a constatat przenţa unui chist arahnoidian frontal drept. Bănuiesc că cel care a făcut investigaţia a spus şi ce este de făcut. Trebuie operat sau nu?

Dacă sunt persoane pe site care îmi pot spune dacă este vreo relaţie între un chist arahnoidian şi derealizare şi deperosnalizare mi-ar fi de un real folos.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toţi!
0
02-03-2009, ora 14:28
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna ziua!
Domnule Macarie, poate ca aveti dreptate, nu vreau sa contrazic pe nimeni(referitor la operarea chistului arahnoidian)eu mi-am spus parerea influentata fiind de de medicii cu care am discutat despre chistul meu.Am legat prietenii cu persoane care au acelasi diagnostic, chist arahnoidian, sunt inscrisa intr-o asociatie din Franta care reprezinta persoane atinse de acesta boala.Aceasta asociatie m-a ajutat enorm sa trec peste socul aflarii unui diagnostic invalidant.Din tot ce am citit pe net si din schimbul de experienta cu alte persoane serioase, stiu ca nu trebuie atins, operat, chistul arahnoidian.Poate in cazuri extreme?C
um spuneti dv, poate in cazul in care acesta pune viata in pericol!
Nu vorbim de boli diferite, am scris la sfatul medicului in Romania si am intrebat de ce nu au nici o explicatie pentru arahnoidita pe forum si.acum cateva zile am vazut ca am miscat o buturuga, a aparut un mic articol, in dictionarul lor.Cititi si o sa vedeti, informatie care ne edifica un pic asupra arahnoiditei.
Arahnoidita este o boala care poate sa acompanieze chistele de Tarlov sau sa genereze simtome asemanatoare.Arahnoidita este una din cele trei meninge, situata intre dura-mater si pia-mater.Arahnoidita este separata de pia-mater printr-un spatiu numit sub arahnoidian care contine lichidul cefalo-rahidian.Arahnoidita este o membrana intermediara care se aseamana cu o panza de paianjan si care corespunde cu inflamatia de arahnoidita, cate o data reuseste sa formeze chisturi sau sa provoace o grosime localizata pe membrana, care antreneaza la pierderea elasticitatii de membrana in diferite zone ale arahnoidei.Am scris toate acestea pentru a va edifica, arahnoidita deci o putem face la coloana vertebrala sau la cap, lichidul cefalo-rahidian circula in spatiul sub arahnoidian deci.
In legatura cu "un chist arahnoidian poate provoca derealizare si depersonalizare?', am vazut pe alt topic ca ati primit un raspuns de la un medic, fapt ce ma bucurat, asta inseamna ca am tras un semnal de alarma.Eu, sincer credeam ca arahnoidita iti da numai durere dar cautand pe google iata ce am gasit:
1)derealizare-tulburari ale constiintei mediului inconjurator, acesta aparand bolnavului ca ireal, iluzoriu, inert, lipsit de viata si culoare, strain.Apare de obicei, in asociere cu depersonalizarea sau cu afectiunile care produc depersonalizarea.
2)depersonalizare(tulburare de depersonalizare)-consta in alterarea persistenta sau recurenta a perceptiei de sine.
Persoanele cu tulburari de depersonalizare pot raporta ca se simt detasati fata de propriul corp, traind o stare de "vis" sau de "automat".Frecvent descriu si "derealizare" care consta in perceperea obiectelor lumii exterioare ca fiind stranii sau ireale.
Este important de subliniat ca-in mod izolat-experientele de depersonalizare/derealizare sunt un fenomen comun, fara caracter patologic.Studiile arata ca perioade tranzitorii de derealizare/depersonalizare sunt descrise de pana la 70% din populatie.Mai mult, depersonalizarea se descrie intr-o multitudine de afectiuni psihiatrice si neurologice.
Psihiatrice(schizofrenie, depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsiva, manie)
Neurologige(epilepsie, migrena, tumori cerebrale, encefalita)
Metabolice(hipoglicemie, hipoparatiroidism, hipotiroidism, intoxicatia cu monoxid de carbon sau cu mescalina)
Alte situatii(oboseala extrema, deprivare senzoriala, socuri emotionale)
Tratamentul consta in conbinarea terapiei psihanalitice cu agentii anxiolitici.
Sursa acestor informatii luate din site http://www.sfatmedical.ro/Boli_si_afectiuni/Psihiatrie/Tulburarea_de_depersonalizare
Dupa cum vedeti.exista o legatura intre chist arahnoidian si derealizare/depersonalizare.
Acum, sper ca v-am ajutat un pic, eu.am avut ieri o "criza" de mare slabiciune in picioare, cu furnicaturi pe jumatate de cap(stanga)pe tot spatele si picioare(jambe).Am stat toata ziua in pat, odihna totala+medicamente iar azi sunt "bine".Sotul meu s-a speriat foarte tare, nu m-a vazut niciodata asa, el crede ca masajul shiatsu pe care il fac(sambata am fost la a 3-a sedinta)mi-a provocat criza.Eu fac acest masaj pentru moral si mobilitate.
Domnule Macarie, luati un tratament?Aveti o activitate profesionala?
Numai bine si sanatate!
0
08-03-2009, ora 16:30
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna ziua!
Cum va mai simtiti d-le Macarie?Traducerea din pacate nu o pot atasa aici, iar ca sa o scriu.e mult.Va pot trimite pe o adresa?V-am trimis un mesaj privat.Numai bine, si o dumineca placuta!
0
09-03-2009, ora 10:04
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Răspunsul dvs este foarte valoros şi incepe să se facă lumină asupra subiectului.

Eu in fiecare zi mă simt rău sau foarte rău Multă sănătate!
0
04-10-2009, ora 08:46
dgorgan
Nu este medic/terapeut
dgorgan
buna ma numesc dan sant din mures si eu am chist arah. la cap a crescut cu 2 cm in ultimi 2 ani medici nu mi au dat nici un tratament durerile de cap sant dese adica zilnice si destul de tari sincer nu stiu ce sa mai cred se opereaza saunu chistul are 3, 6_4, 8 cm as vrea sa ma duc la baltazar la bucuresti dar nu stiu ce sa fac astept raspunsuri si comentari la aceasta boala am 35 ani -*


(*modificat de admin)
0
04-10-2009, ora 08:55
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Da, chistul arahnoidian se opereaza. Dacă medicii nu v-au operat poate că nu este de operat, şi poate că operaţia ar face mai mult rău decât bine. Puteţi consulta şi alţi medici. Nu vă grăbiţi cu operaţia, pentru că este posibil ca după operaţie să fiţi mai rău decât acum. Nu înţeleg totuşi cum de nu v-au operat văzând că chistul a crescut... Înseamnă că nu aveţi alte simptome mai rele şi că doar aveţi dureri de cap supărătoare. În ce parte a capului aveţi chistul?
0
06-11-2009, ora 09:50
daye_84
Nu este medic/terapeut
daye_84
buna. va scriu in speranta unor sfaturi. sotul meu prezinta dureri in zona ochiului stang de ceva vreme. chiar ieri am facut un rmn si diagnosticul a fost unul neasteptat. chist subarahnoidian temporal anterior stang.singura simptoma este acea durere(ca un tacanit- asa o descrie el) in zona ochiului. pana in acest moment acea durere o tratam cu un paracetamol nestiind cauza si un diagnostic si un apox 30 min ii trecea. mentionez faptul ca are dimeniunea de 3/1.9 cm. nu stim ce sa facem si incotro sa mergem.saptamana viitoare vom face mai multe investigatii si vom consulta mai multi doctori. alimentatia se schimba cu ceva? trebuie renuntat la cafea, nu?va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. va multumesc
0
06-11-2009, ora 09:56
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Dar ce a zis cel care a pus diagonsticul? Nu ati prezentat rezultatele unui neurolog sau neurochirurg? Ei sunt cei mai in masura să va dea un tratament sau să vă spună daca trebuie intervenit chirurgical. Daca aveti posibilitatea mergeti la Spitalul Universitar din Bucuresti.
La cafea trebuie să renunţe şi omul sănătos, cu atât mai mult soţul dvs.
0
06-11-2009, ora 10:03
daye_84
Nu este medic/terapeut
daye_84
Am fost cu rezultatul rmn-ului la neurologul ce l-a recomandat, iar raspunsul lui a fost cat se poate de scurt si concis : mergeti la un neurochirurg. de la intrarea in cabinet pana la iesirea din el nu cred ca au trecut 4 minute. am realizat ca nu stam de vb cu cine trebuie.am inteles ca sunt 2 neurochirurgi buni in Craiova. vom merge cu siguranta si la Bucuresti. am inteles (si din ce am citit pe net)ca prof. Ciurea ar cunoaste mai bine o astfel de boala.
Va multumesc fff mult ca mi-ati raspuns.
0
06-11-2009, ora 10:07
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Poate ca v/a ţinut doar 4 minute pt ca şi-a dat seama despre ce este vorba, şi pentru că nu era de competenta lui v-a trimis unde trebuie. Da, prof A.V.Ciurea este foarte bun. Poate că nu e de operat.
DOamne ajută!
0
03-02-2010, ora 07:09
constanteanul
Nu este medic/terapeut
constanteanul
Daca va ajuta cu ceva am sa va povestesc ce am patit eu, cand de mai bine de o luna aveam dureri de cap iar in ultima perioada aveam si presiune in urechi si tiuit permanent.
Initial am crezut ca este sinuzita, dar nu. Neurologul mi-a zis ca din punctul ei de vedere sunt OK dar ar fi bine sa fac un RMN. A venit ziua cu RMN, surpriza sa primesc diagnoosticul CHIST ARAHNOIDIAN POL TEMPORAL STANG DE 6 cm, combinat cu un HEMATOM. Mi s-a recomandat sa ajung in acea dupaamiaza la un neurochirurg. In urma consiliului de familie s-a luat hotararea sa ajung la Bucursti la prof A.V. Ciurea - cel mai bun neurochirurg din Romania. A doua zi m-a si internat domnul profesor, iar dupa inca 2 zile am fost si operat. Azi 03.02.2010 sunt de mai bine de 2 saptamani acasa, in concediu medical, refacerea merge foarte bine, dar incet, dar sunt o persoana f optimista si am incredere deplica in reusita operatiei si in persoanele care m-au operat prof. Ciurea, dr. Brehar si Dr. Palade. Cei 2 dr desi tineri destul de experimentati si siguri pe ce fac, ptr ca nu pot gresi deloc. Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar totul s-a intamplat incepand cu 04.01.2010, imediat dupa sarbatori.
0
03-02-2010, ora 07:26
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Nu m/a plictisit deloc povestea dvs., ba din contra ma bucur ca inca cineva si/a impartasit experienta cu noi, ca toti sa putem trage vreun fols.
In momentul de fata durerile de cap au incetat? Dar tiuitul, se mai aude?
Eu dupa 4 ani am dureri de cap continue si tiuit 24 din 24.
0
05-02-2010, ora 10:02
constanteanul
Nu este medic/terapeut
constanteanul
Buna ziua, durerile de cap au incetat, tiuit am avut si dupa operatie, dar acum nu il mai aud, sau daca mai este nu ma mai deranjeaza sau nu il mai aud. Oricum acum sunt in refacere, am toata partea stanga amortita si semiamortita, dar oricum am o stare generala buna tinand cont prin ce am trecut. Ne mai auzim dc cineva doreste sa afle mai multe.
0
22-03-2010, ora 17:43
cata_dec67
Nu este medic/terapeut
cata_dec67
Buna ziua si "bine v-am gasit" ca sa fim in ton cu neamul din care ne tragem, facand haz de necaz. Saptamana trecuta am fost internat pentru dureri groaznice de cap, urechile infundate si ameteala continua. Surpriza (neplacuta).
Rezultat tomografie:
-Dilatatie chistica a cisternei occipitale 28/16mm.-
-Fara alte modificari spontan heterodense infra sau supratentorial.-
-Sistem ventricular simetric, situat pe linia mediana.-
-CONCLUZIE:-
-Chist arahnoidian occipital-
In concluzie am expus si eu aici situatia mea, si sa stiti ca sunt si eu alaturi de voi toti. MULTA SANATATE.
Eu sunt din Ploiesti si am fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti la neurologie. Aici am avut si inca o surpriza neplacuta in timp ce asteptam rezultatul de la tomograf (!!!!!!doua zile ca nu eram urgenta si tot stateam la rezerva "LUX" pe bani!!!!) am fost tratat imparateste cu un set de vitaine pentru intarire care era sa ma intareasca de tot deoarece am facut reactie alergica la vitamine (in prag de soc anafilactic) noroc ca eu sunt o persoana de actiune, si cu putina pregatire sanitara din armata plus cursuri de prim ajutor la serviciu, am oprit singur perfuzia si am chemat asistenta care mi-a injectat pe branula 4(patru) fiole succesiv de HIDROCORTIZON HEMISUCCINAT care m-au scos din criza, dupa care de atata sperietura ce a tras asistenta nici nu a mai dat cateva ore prin salon. Viva sistemul nostru sanitar. Dupa asta am ramas si cu o greutate la respiratie dar stiu ca dupa asemenea reactie refacerea dureaza cateva zile. Nu am rezolvat nimic decat ca am primit un tratament. Vedem mai departe. Cine mai stie alt forum cu un doctor sau cum putem pune si "POZELE" poate altii stiu mai multe sau pot fi interpretate de un specialist.
P.S. Prenumele meu e Catalin si am 42 ani, dupa cum am spus, din Ploiesti.
O viata minunata tuturor.
0
22-03-2010, ora 19:20
constanteanul
Nu este medic/terapeut
constanteanul
Draga Victor din Ploiesti. de ce nu incerci la Sp. Bagdasar - Arseni din Bucuresti la profesorul Ciurea.
Este un om deosebit si nu tebuie sa ceri decat trimitere catre el de la neurochirurg si bineinteles externarea din Sp. din Ploiesti.
Multa bafta.
0
22-03-2010, ora 22:04
cata_dec67
Nu este medic/terapeut
cata_dec67
Draga prietene de suferinta am inteles ca tu ai tot respectul pentru domnul doctor Ciurea care practic te-a readus la normalitate, si eu tind sa ajung la dansul dar sper ca va fi cat mai tarziu, deocamdata mai vreau sa caut si alte pareri si mai ales tratamente alternative care au fost de succes. Durerile mele de cap sunt de pe vremea cand eram prin liceu dar acum am constietizat de unde veneau si s-au amestecat si cu ameteala dar fara pierderi de echilibru sau altele efecte mai grave. Practic la mine ameteala a debutat pe fond de stres si oboseala de la serviciu "workaholic" e termenul dar am constatat ca nu merita pentru ca nu mai sunt "tanar ficior" si se vad efectele (am facut o schimbare de stapan acum mai bine de jumatate de an si daca vrei ceva trebuie sa si arati ce poti). Mai astept si mai caut inca alternative nu am ajuns la limita mea de toleranta, deoarece sunt obisnuit cu durerile care afecteaza sistemul nervos, avand hernie de disc (pe care trebuia sa o operez acum mai bine de 6 ani si am refuzat) din care cauza este clampat traseul nervos pe partea stanga in zona lombara (nu doresc nici la dusmani durerile zilnice pe care le am dar m-am obisnuit cu ele fara analgezicele de genul Ketoprofenului (Ketonal) care fac mai mult rau). Concluzionand nu am ajuns la limita, inca mai caut alternative, speranta moare ultima, sunt un optimist cronic.
O viata minunata la toata lumea care este alaturi de alti suferinzi!!!!!!!
Multumesc de atentie, cu respect :
CATALIN
0
22-03-2010, ora 22:10
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Desi intrebarea deschisa de mine este cu totul alta de ceea ce se discuta aici, ma bucur totusi ca putem sa ne fim de folos unul celuilalt.
0
11-06-2010, ora 18:13
Mordor
Nu este medic/terapeut
Mordor
Buna ziua tuturor, as avea si eu o intrebare in special pentru RODICA_JEMEPEPE, caci am vazut ca are cunostinte de cauza , aveti idee ce inseamna sau in ce consta
CHIST ARAHNOIDIAN INFRATENTORIAL, SITUAT PE LINIA MEDIANA!
Am primit analizele de la tomograf dar eram in stare cam pe alta lume in urma unui accident rutier, va intreb poate aveti careva cunostiinta de cauza!
Va multumesc anticipat!
0
12-06-2010, ora 00:38
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Mordor, eu nu pot spune ca stiu foarte multe!De cand am aflat cauza suferintei mele, am avut norocul sa fiu sfatuita si indrumata la doctori care au respect pentru pacient si pentru meseria care si-au ales-o.
In 2 si 3 iulie se tine un congres international in Franta despre chiste de arahnoidita, chiste de tarlov si sindromul coada de cal.Vor participa profesori cunoscuti si renumiti in domeniu, printre care dr Sarah care este atinsa de chist arahnoidian.Sper sa intru in posesia unor rapoarte in urma acestui congres.Este pacat, din Romania nu merge nici un doctor, cel putin asa stiu eu pana la ora actuala desi unii profesori din spitale au fost instiintati, probabil cand au citit PLACHETA si au vazut ca trebuie sa plateasca intrare la congres.cred ca se asteptau sa fie ei platiti.
Macarie te rog sa ma scuzi ca m-am abatut de la subiect, dar asa cum zici, e bine sa facem un schimb de idei
Constanteanu cum te simti, ai dureri?Partea amortita si-a revenit?
0
12-06-2010, ora 21:26
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
Va iert pe toti :) Ma bucur cand cineva poate sa gaseasca un sfat, o indrumare. M/as bucura daca cineva ar putea spune si ceva strict pe subiect...dar se pare ca nu este nimeni...
0
30-12-2011, ora 12:01
cristi14
Nu este medic/terapeut
cristi14
Buna, am si eu o parere de spus in legatura cu boala aceasta pt ca o am si eu :chist arahnoidian occipital.Al meu e benign adica nu mai creste (mi-au spus doctorii de la neurochirurgie din Cluj -dr.Abrudan si prof. dr. Florian ca il am de la nastere) deci operatia ar face mai mult rau decat bine si nici nu ar garanta ca nu o sa mai doara capul dupa.M-am linistit atunci mai ales ca singurele sfaturi ale lor au fost sa fac totul moderat si sa repet un RMN peste 6 luni.Pe parcurs mi-a dat seama ca boala asta imi afecteaza vizibil modul de viata, imi incetineste toate activitatile, ma face sa devin un mediocru in tot ce fac, adica nu pot sa fac nimic la nivel maxim pt ca "ma ia cu nashpa "(scuzati expresia).In concluzie eu cred ca boala asta are legatura cu depersonalizarea si derealizarea.Imi pare rau ca am venit cu o parere pesimista dar eu asa vad lucrurile.

Apropo am vorbit si cu un neurolog si mi-a spus ca boala asta nu e grava, nu avanseaza pe zi trece ducand la moarte (ca de exemplu cancerul, sida), nu e o boala grava, e o boala care iti afecteaza viata poate la fel de mult ca si o boala grava.Se manifesta doar inauntru si nu vede nimeni ca o ai.
Multumesc pt postarile pe care le-ati facut toti, mi-au fost de folos.
0
01-01-2012, ora 10:23
Macarie
Nu este medic/terapeut
Macarie
pentru cristi 14. Toate chisturile arahnoidiene sunt benigne..
Dumneavoastra sigur nu suferiti de derealizare si depersonalizare. Simptomele descrise pot fi incluse ori unde alt undeva, dar cu siguranta nu la derealizare si depersonalizare. Ma bucur pentr dvs. ca nu trebuie sa va operati.
0
28-04-2013, ora 14:00
ioan26-1
Nu este medic/terapeut
ioan26-1
Buna ziua. D-l Macarie, v-as ruga sa-mi scrieti pe adr. de e-mail -*, un nr. de tel. pt. a va putea contacta de urgenta. Va multumesc.


(*modificat de admin)
0
16-07-2013, ora 16:49
ricu
Nu este medic/terapeut
ricu
In urma investigatiei RMN am fost diagnosticat cu

"dilatare chistică (32 x 44 x 43 mm) a spaţiului subarahnoidian temporal pe dreapta".

Neurologul mi-a prescris un tratament care să-mi suprime ţiuitul în urechi, ameţeala şi să-mi îmbunătăţească starea generală. Concluzionează că e rezultatul unei traume de la naştere şi nu-mi recomandă intervenţie chirurgicală, cel puţin la moment.

Nu-mi amintesc ca părinţii să-mi fi spus cândva că am avut traumă la naştere şi, din păcate, nu-i mai pot întreba ca să aflu adevărul.

Aşi fi recunoscător pentru orice informaţie şi recomandări ce mi-ar putea fi de ajutor.

Vă mulţumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.