Chist in gat

28-03-2020
Alynuyza
Nu este medic/terapeut
Alynuyza
Buna ziua, după o sinuzita am observat in gât un chist lunguet, nu stiu structura gatului dar pare sa fie pe arcada palatofaringiana, spre pharynx, partea stângă.
Nu am dureri, insa de cand l.am observat in oglinda am inceput sa il si simt la închiriere.
Desi suntem intr.o situatie de urgenta, am dat o fuga la medicul de familie, insa acesta nu a vazut nimic ( am observat ca acest chist se ascunde) in gât, mi.a recomandat tantum verde.
Am reusit sa fac o poza a acestuia cu telefonul insa nu o pot posta aici. Momentan nu pot merge la un consult orl avand in vedere pandemia. Am luat de la farmacie stepsils spray intensiv si albastru e metil sa fac gargara, plus tantum verde. Insa imi este teama sa nu fie ceva grav sa risc sa ma sufoc in somn. Nasul il simt înfundat in permanenta.
19 comentarii
0
28-03-2020, ora 08:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
fvaleriu atins Hotmail punct com
Atasaza acolo poza
PS
Pentru toți care mai citesc
Nu. Va faceți autoexaminari în nas gat
Dacă nu aveți studii medicale va puneți pe drumuri degeaba și sunt mari șanse de a ajunge la psihiatru cu frica de cancer
Multe din senzațiile ciudate din gat sunt date de acidul gastric
Schimbați alimentația când aveți ceva disconfort în gat.
0
08-06-2020, ora 08:50
Alynuyza
Nu este medic/terapeut
Alynuyza
Buna ziua, am mers la orl, diagnostic papilom val palatin stanga si dreapta, miercuri urmeaza sa fac ablatie. Sunt foarte speriată, dr a spus că în 10 minute sunt gata, după se vor transmite la biopsie, deși în mare sunt benigne, însă au posibilitatea de malignizare.
A spus că taie si cauterizeaza in acelasi timp. Sunt foarte speriată, am uitat a intreb ce se intampla dupa, daca voi avea rana in gura, daca am voie să mănânc. In mare dr a spus că apar dupa o viroza respiratorie tratata incorect. Imi e teama sa nu reapara, după si sa nu doară foarte tare, sunt si depresivă, mi.e teama ca nu o sa pot sa respir pe nas...am divortat de 7 luni si in prezent merg si la psiholog, pentru calmare acum mi.a recomandat extravaleriana insa incerc sa ma calmez eu singura fara pastile. Va doresc o zi linistita!
1
08-06-2020, ora 18:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
depresiile. pot fi ca urmare a unor probleme gastro intestinale.., malabsorbtie intestinala sau alimentatie incorecta, hidratare incorecta..cand sangele devine gros, vascos..nu oxigeneaza si nu alimenteaza corect celulele cerebrale
papiloamele din gat.. se maresc in volum, apar..sau reapar de la refluxul gastro esofagian in somn.cand acidul gastric arde tot pena sus in spatele nasului
asa ca.. inloc sa tremuri de frica... fara sa te ajuti cu nimic
mai bine.Citesti despre Alimentaia corecta..si analizezi daca chear stai bine cu KG si digestia...
0
06-07-2020, ora 18:08
teoteo
Nu este medic/terapeut
teoteo
buna seara…..de ceva timp ma confrunt cu o durere in partea dreapta a gatului, in zona unde a fost amigdala din dreapta pentru ca le am scoase de mult timp.….nu am probleme la inghitire, respiratie sau febra doar durerea jenanta si senzatia de gat iritat…..am fost la medical de familie….am fost la un orl-ist dar acestia s-au uitat doar sumar in gatul meu.la o observatie mai atenta, recent am vazut o excrescenta in zona respective...…...ce ar putea fi si ce trebuie sa fac;am urmat un tratament cu antibiotic dat de medicul de familie dar nu mi-a trecut nici durerea...nici jena…...si acum aceasta excrescenta….poate domnul dr.Flueraru sa ma lamureasca si pe mine...mi-a teama de ce-i mai rau…...nu beau si nu fumez….
0
06-07-2020, ora 22:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Poze. Sa vad și eu...
0
29-07-2020, ora 03:23
George254
Nu este medic/terapeut
George254
Buna seara, am și eu o problema severa, de câteva luni mai exact vreo10 am o umflatura în gat pe partea stanga de 1cm sa zic în drept cu omulețul si iritație roșie în gat, de multe ori ustura un pic sau ragusesc ușor, tin sa precizez ca sunt fumător si de când cu chestia asta in momentele în care fumez respir si greu, problema este ca am si amigdalite un pic umflate cam tot timpul și mai sunt umflat si sub limba în partea stanga si in partea dreapta, am 31 de ani am fost la câțiva doctori nimic concret, doar antibiotic, spray cu Tantum verde si ceva tratament pentru faringita si nu m.au ajutat cu nimic, as dori dacă se poate o părere am mare nevoie, dacă se poate as putea atasa si o poza.
Va multumesc.
0
29-07-2020, ora 03:50
George254
Nu este medic/terapeut
George254
Am uitat sa scriu căci simt nevoia sa beau multa apa sa mestec tot timpul guma căci m.i se usucă gatul, mai am perioade cand ma ustura atunci când am arsuri, uneori simt pana în ureche.
0
29-07-2020, ora 09:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 nu ne uitam NICIODATA in gat.. daca nu ai studii medicale
2 toate simtomele descrise..sunt din cauza unui reflux gastro esofagi in somn
3 citesti pe forum ce am mai postat despre Alimentele interzise seara..., schimbi complet stilul alimentar in unul corect
4 daca nu ajuta regimul.. mergi la Gastrologie pentru investiagtii
0
29-07-2020, ora 17:04
teoteo
Nu este medic/terapeut
teoteo
buna seara


ma confrunt de o buna bucata de timp cu o durere sacaitoare In gat pe partea dreapta…..am fost la 3 medici ORL iar examinarile effectuate de acestia au fost negative in care ….citez:gatul d-voastra dpdnv clinic ORL este normal.analizele de sange si sumar de urina bune…..PSA.bun dar totusi nu-mi dau seama de ce continui sa am dureri…..dorm pe partea dreapta in cea mai mare parte si dimineata cand ma scol gatul este teapan si dureros….mai mult am observant ca daca dorm pe partea stanga dimineata la sculare gatul ma doare in partea stanga spre coada maxilarului sau in locul a migdalelor….nici nu mai stiu….oricum senzatia de discomfort este maxima si ma afecetaza atat professional cat si personal.poate aveti un sfat si pentru mine.
0
29-07-2020, ora 20:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Durerea doar pe dreapta este Simptomul direct care indica reflux gastro esofagian în somn.
Se tratează la gastrologie nu la orl
Dar implica regim și dorința pacientului
Am scris mii de postări pe forum despre asta
0
30-07-2020, ora 17:15
teoteo
Nu este medic/terapeut
teoteo
multumesc mult domnule doctor
0
31-07-2020, ora 20:06
Alynuyza
Nu este medic/terapeut
Alynuyza
Buna ziua, din pacate la mine a recidivat in amigdala, ( conform biopsie este papilom) mai jos putin decat vechea excizie. In ceea ce priveste alimentatia am mers la gastro si am aflat ca am gastrita hiperacidica, urmez tratament cu nexium si regim alimentar.
Insa ma doare gatul radiază in ureche, chiar nu stiu ce sa mai fac. La indicatia medicului de familie am început sa fac gargara cu argint coloidal, insa stiu ca tot la excizie o sa ajung.
Pentru imunitate iau de 2 ani de zile vitamina c, incerc sa mananc cat mai bio, am luat si isoprinosine si astragalus...nu stiu ce sa mai fac.
0
31-07-2020, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu crezi ca Vt C este aceea care iti produce usturimi????
0
31-07-2020, ora 21:38
Alynuyza
Nu este medic/terapeut
Alynuyza
Ba da, stiu ca irita gatul, insa am vazut iarasi papilom in jos pe amigdala. Insa vitamina c o iau pentru hpv...te tratezi de una dai de alta. O sa fac si genotipare orala cel mai probabil de acolo pornește totul...dar daca stiu ca e pozitiv si oral, ce pot sa fac, ma lovesc iar de cuvântul nu exista tratament...
0
20-08-2020, ora 16:01
teoteo
Nu este medic/terapeut
teoteo
buna seara

am o senzatie de mica usturime in gat pe partea dreapta dar fara jena mare, temperatura sau disconfort accentuat…..in zona dreapta se vede o …...nu stiu….depunere alba, insulara….mica dimensional...
am amigdalitele scoase din copilarie…...ce as putea avea, sunt ingrijorat…..pastrez o igiena bucala severa chiar...
0
20-08-2020, ora 17:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Faci reflux gastro esofagian în somn. Schimba alimentația la cina
0
11-12-2020, ora 19:17
George254
Nu este medic/terapeut
George254
Bună seara
După episodul cu gatul am început sa am atacuri de panica, nopți nedormite și frica de moarte, m.am linistit de câteva zile dar au apărut alte simptome, ameteala urechi infundate si parca ma apasă pe frunte am ca un fel de presiune, frunte, ochi, urechi, tensiunea arteriala este buna din ce mi.a spus medicul, nu mai știu ce sa fac, după un asemenea episod am ieșit afara am alergat iar simptomele s.au ameliorat pentru moment.
As avea nevoie de un sfat, o părere va rog, sfaturile dumneavoastră mi.au fost mereu de folos.
Va mulțumesc mult.
0
15-12-2020, ora 21:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
varsta, inaltimea KG ?
ce probleme digestive ai?
stii ca Gandulse materializeaza... si daca gandesti negativ nu poti sa scapi de boala niciodata?
0
19-12-2020, ora 23:40
George254
Nu este medic/terapeut
George254
Am 1.80 m, 83 kg și 31 ani, am luat ceva pt imunitate în ultima săptămână și coenzima Q10, ma simt mai bine și am încercat sa nu ma mai gândesc la lucruri rele, starea de ameteala sa mai ameliorat, totuși mai am momente când se infunda urechea stanga chiar și cea dreapta dar nu atât de des.
Țin sa precizez ca am probleme cu gaze la stomac, si aciditate, ceea ce mi.a și provocat probleme cu gatul, totuși am urmat ce a.ti scris dumneavoastră și cam de 6 săptămâni nu am mai avut arsuri iar simptomele din gat au dispărut aproape complet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •