chist ovarian si Diane 35

10-07-2007
nadiruka
Nu este medic/terapeut
nadiruka
buna.In urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu chist la ovarul drept de 54/54mm.In urma sfatului medicului ginecolog urmez acum tratament cu anticonceptionale DIANE.Pe linga faptul ca menstruatia a fost mai lunga periodic, am si singerari intermenstruale f mici dar frustrante.Trebuie sa urmez tratamentul acesta timp de trei luni si mi-e groaza ca nu sint un fan al anticonceptionalelor si nici macar nu am siguranta ca voi vindeca chistul.vreau sa mai aud pareri si eventual un sfat al unui medic.Multumesc anticipat!
36 comentarii 12 Înainte ›
0
10-07-2007, ora 00:00
soothe
Identitate neconfirmată
soothe
Incercati cu acupunctura si fitoterapie chineza. Daca sunteti interesata va pot furniza cateva amanunte.
0
11-07-2007, ora 00:00
soothe
Identitate neconfirmată
soothe
Indraznesc sa comentez totusi putin, spre a va veni in ajutor.

In medicina traditionala chineza (acronimul este MTC in limba romana sau TCM – termen consacrat in limba engleza) chistul ovarian poate fi produs in principal de trei cauze distincte: “flegma”, “umezeala” sau “stazele de sange”. Terminologia este proprie MTC-TCM.

Existenta in exces a flegmei (senzatie de flegma in gat. sau “colesterol marit”, sau expecoratie cronica) sau/si umezelii (edeme) se datoreaza deficientei energetice ale Splinei (si Pancreasului; MTC-TCM nu facea deosebirea intre cele doua organe anatomice).

Din punct de vedere MTC-TCM energia Splinei este folosita pentru transformarea mancarii in energie vitala (Qi sau Chi – se pronunta “ci”) si in sange. De aceea o Splina deficienta nu va mai putea “produce “ energie Qi si sange. In plus, o Splina “deficienta” va pierde din capacitatea de a “dizolva” phlegma, colesterolul, si inlatura excesul de umezeala din corp. Trebuie sa spunem ca din punct de vedere emotional Splina este afectata de ingrijorari excesive sau/si sistematice.

As doi ca aici sa fac o subliniere: explicatiile MTC-TCM poate nu fac totdeauna sens din punct de vedere anatomic si fiziologic... corespunzator medicinei alopate. MTC-TCM se bazeaza pe experienta, pe precepte filozofice si pe similitudini cu fenomenele naturii. Castigul este indiferent daca explicatia face 100% sens sau nu din punct de vedera alopat, de vreme ce pentru o anumita “afectiune” (noi o numim sindrom) s-a gasit un remediu, care a fost verificat…iar acesta este eficient in mod repetitiv si sistematic de mii de ani.

Dar sa ne reintoarcem la explicatia noastra. In timp, persoanele ce prezinta o “deficienta a Splinei”..noi spunem Deficienta Qi a Splinei, ei bine, acestea nu vor mai primi intreaga energie din alimente.
Ele vor deveni obosite, cu probleme digestive (eventual cu scaune moi sau vor alterna constipatia cu scaunele moi), vor avea tendinta de crestere in greutate (vor deveni persoane plinutze) si vor retine apa (picioare umflate de exemplu). Excesul de umezeala se coaguleaza incet-incet si se transforma in flegma, care se depune in anumite locuri formand umflaturi si mase de tesuturi printre care si chisturile ovariene.

In mod evident, cheia pentru a mentine o Splina sanatoasa este alimentatia. Mancarurile si bauturile reci sau consumarea in exces a legumelor crude afecteaza negativ Splina, care trebuie sa mobilizeze din organism cantitati mari de energie pentru a incalzi respectivele mancaruri la parametri optimi pentru digestie. Este bine sa consumati lichide la temperatura camerei, iar legumele sa le mancati dupa ce le-ati aburit putin inainte de a le servi. De asemenea obiceiul de a manca mari cantitati de grasimi, mancaruri grase, dulciuri sau mari cantitati de alcool poate afecta negativ Splina. Aceasta poate duce la aparitia chisturilor ovariene. Daca mai puneti la socoteala si ingrijorarile care nu lipsesc din viata unei femei, aveti tabloul complet.

A treia cauza majora in aparita chisturilor ovariene (pe langa plegma si umezeala) sunnt stagnarile si stazele de sange. Aceasta inseamna ca sangele nu mai circula la parametri normali de-a lungul vaselor de sange. De fapt stagnarile de sange sunt principala cauza in multe probleme ginecologice cum ar fi in cazul sindromului premenstrual, a infertilitatii dar si in cazul afectiunilor coronariene.

Cand energia Qi sau singele incetinesc si se acumuleaza in anumite zone ale acestea se numesc stagnari de energie respectiv de sange. Staza de sange este o forma grava de stagnare de sange (viteza devine zero..sangele se opreste) care in general ia un timp indelungat ca sa se formeze, dar care incepe intotdeauna prin stagnari de energie Qi.

Asa cum energia Splinei (deficienta acesteia) este cheia in dezvoltarea excesului de umezeala sau de flegma in organism, tot asa tulburari ale energiei Ficatului sunt cheia aparitiei stagnarilor de energie. Ficatul este responsabil de a stoca sangele in organism si de a regla menstruatia, si este de asemenea responsabil de regla emotiile in organism. Supararea este principala emotie asociata cu ficatul. Supararile neexprimate (si nerezolvate) care stau inabusite in sufletele femeilor sunt principala cauza a stagnarilor de energie ale Ficatului si care duc mai devreme sau mai tarziu la staze de sange, respectiv la chisturi ovariene.

De ce va spun toate acestea? Pentru a va explica modul de diagnosticare propriu unui Acupuncturist sau practician de Medicina Traditionala Chineza. Odata pus diagnosticul, MTC-TCM are suficiente mijloace la dispozitie pentru a va ajuta sa rezolvati problema. Insa tratamentul in acest caz nu se poate face de la distanta. Trebuie ca medicul MTC-TCM sa va vada, sa evalueze conditia dumneavoastra (unica!) si sa va trateze. Incercati! Merita deranjul!
0
12-07-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
eu am avut in urma cu 7 ani un chist ovarian de marimea de 2, 5 cm, l-am depistat cind eram insarcinata cu fetita mea.Dupa sarcina s-a micsorat, iar la un consult(cam la 3 ani dupa nastere) chistul avea 1, 7 cm.Mie nu mi-a dat anticonceptinal, ba dimpotriva mi-a dat ceva ce stimula activitatea ovariana(evident si fertilitatea).Pe linga chistul care era mare mai aveam si ceva microchisti.Vreau sa-ti spun ca acel chist mare a disparut si am ramas cu microchistii, care probabil s-au mai imputinat(nu i-a numarat nimeni.) Nici eu nu sint prea prietena cu anticonceptionalele, pot sa spun ca n-am luat decit de vreo 2 ori din cele de dupa...cind nu eram sigura de protectia locala(prezervativ sau pelicule) si nu mi-a fost prea bine.Recunosc ca nici n-am cerut sfatul medicului specialist...Dar nu stiu de ce sint convinsa ca tratamentul meu a fost mai bun decit anticonceptionalele pe care le iei tu.NU MAI STIU cum se numeau, STIU DOAR CA LE LUAM TIMP DE 21 DE ZILE INCEPIND DIN A 10-A ZI DE LA INCEPEREA UNUI CICLU MENSTRUAL
0
07-11-2007, ora 00:00
danacris
Nu este medic/terapeut
danacris
zilele trecute am fost la medsana la d-l doctor Virgil ancar si tocmai am aflat ca am chisturi ovariene
si luna viitoare, in a 10-a zi a ciclului trebuie sa merg sa fac o " poza" - nu stiu la ce se refera
de vreo 2 ani incercam sa avem un copil si nu reusim
poate imi dati niste sfaturi
0
07-11-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
in a zecea zi a ciclului incepe de fapt perioada fertila cind ovarele au activitate.Se pare ca medicul tau e ceva mai destupat la minte si vrea sa faca diferenta intre chistul ovarian functional(cel care se poate remite de la sine ajutat de ceva medicatie) si cel luteal care e mai greu de tratat in sensul ca raspunde greu la tratamente repetate.Se pare ca se specializeaza in sfirsit medicii nostrii !!!Revenind la tine, sper ca medicul tau sa-ti dea ceva gen duphaston(pe care l-am luat si eu si a dat rezultate:chistul cel mare a disparut) si care sa favorizeze activitatea ovariana, deci fertilitatea.Ai grija la tratamentele cu anticonceptionale, am motive sa cred(dupa cum am vazut pe niste site-uri medicale englezesti) ca ar fi contraindicat in chisturi ovariene.De cele mai multe ori agraveaza probleme cum ar fi crestere in greutate, aparitia de par abundent in zone deranjante(spate, mustata, picioare etc.), cosuri, infertilitate, probleme ce apar in chisturile ovariene.
Ai luat anticonceptionale pina acum?
0
09-11-2007, ora 00:00
danacris
Nu este medic/terapeut
danacris
sper sa am noroc
nu am luat niciodata anticonceptionale
0
09-11-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
iti doresc si eu mult noroc
Din ce imi aduc aminte mie mi-a dat si vitamina E forte si refen retard (aveam uterul marit)
Foarte bine ca nu ai luat anticonceptionale, unii medici sint de parere ca ar favoriza cancerul de sin si chiar cel uterin, mai ales luate la intimplare sau date de medici fara o evaluare precisa-cum, din pacate se intimpla sa prescrie medicii nostrii...
0
10-11-2007, ora 00:00
soothe
Identitate neconfirmată
soothe
Totusi eu as incerca si cu medicina traditionala orientala -TCM (acupunctura si fitoterapie orientala).

Exista cateva formule de plante medicinale care lucreaza foarte bine (nu mai vorbesc de ace.."acul este sfant" cum spune un bun prieten care practica de vreo 25 de ani acupunctura).

Trebuie identificata cauza, care din punct de vedere TCM este oarecum simplu. As incerca sa te ajut de la distanta (eu practic in Toronto), adica sa-ti trimit un chestionar si tu sa-mi raspunzi cat poti de bine. Functie de asta stabilim impreuna diagnosticul diferential TCM si iti spun ce ar trebui sa faci din perspectiva mea... desi si in Bucuresti poti gasi practicieni de Medicina Traditional Chineza. Din cate stiu Dr TIsmaneanu face si acupunctura.
Multa sanatate.
0
11-11-2007, ora 00:00
danacris
Nu este medic/terapeut
danacris
credeti ca din cauza acestor chisturi nu am ramas insarcinata?
totusi sunt cam mici iar noi avem vreo 2 ani de cand incercam
0
12-11-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
si eu am chisturi ovariene si vreau sa-ti spun ca nu e o regula sa suferi de infrtilitate.Eu am ramas insarcinata cu fetita cind aveam un chist de 2, 5 cm !!! Ba chiar iti marturisesc ca am facut 2 intreruperi de sarcina ramanand insarcinata in perioade cind ma durea groaznic in zona ovarelor si uterului, ba chiar si sinii ma dureau si imi curgeau...deci...
Acum tu stii ca ai probleme si e posibil sa crezi ca doar tu esti "responsabila", dar sotul tau si-a testat fertilitatea?Chiar mai inainte citem ceva despre acest subiect incercind sa-ti dau un raspuns bine documentat si am aflat ca in cazurile de infertilitate 35% dintre cauze se datoreaza afectiunilor femeii, dar aceiasi 35% se regasesc si la barbati.In restul de 20%, cauza infertilitatii se regaseste la ambii parteneri.Daca iti faci deja probleme, e cazul sa mergeti amindoi la doctor, doar asa se poate stabili de ce nu aveti inca copii.Deocamdata, ocupa-te de chistii ovarieni.
Stiu ca asteptarea pina vei face acea poza ti se pare lunga, dar nu dispera.Daca vrei, sint alaturi de tine si astept si eu sa povestesti ce ti-a spus medicul atunci cind vei merge.
Curaj, nu toate lucrurile sint asa de negre precum le vedem cind sintem ingrijorati...
0
12-11-2007, ora 00:00
danacris
Nu este medic/terapeut
danacris
mersi mult pentru sfaturi si abia astept luna viitoare sa vad care este raspunsul medicului
oricum sa vedem ce ne sfatuieste pentru ca vreau ca si sotul meu sa-si faca o spermograma
0
14-11-2007, ora 00:00
cycy
Nu este medic/terapeut
cycy
am probleme cu ovarul drept la frig ma doare.la varsta de 14 ani am fost diagnosticata cu chist ov.n-am facut nici un control trecand de atunci 6 ani.luna aceasta mi-a intarziat ciclul, am facut test care a iesit negativ si un control ginec manual fara ecograf.un medic ursuz mi-a spus ca nu pare a fi sarcina, despre ov n-a zis nimic si mi-a dat un tratament cu duphaston.mentionez ca ultimul ciclu a fost in 8 oct si nici acum in 14 nov nu mi-a venit.nu stiu cata incredere sa am in test si mi-e teama ca nici dr nu-si da seama doar la mana.stie careva din a cata sapt se poate pune clar diagnosticul de sarcina?s-au chistul din copilarie abia acum isi arata coltii si imi provoaca dereglari pe care nu le-am avut pana acum.cat despre duphanston l-a folosit cineva si ce-mi poate spune.va rog mult sunt tare tematoare sa nu fie vb de o sarcina si sa cred altceva.oricum nici de chist nu ma bucur dar am mari temeri.va multumesc anticipat!
0
14-11-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
exista teste de sarcina performante, dar nu stiu daca si in farmaciile noastre.De obicei se face un test sigur la 10 zile de la data la care trebuie sa vin ciclul normal.Daca nu ai incredere in ceea ce a zis medicul incearca inca un test...
Si sa stii ca si un chist iti poate deregla ciclul in sensul intirzierii, dar si o 'raceala' sau o infectie iti poate intirzia ciclul...
Parerea mea e ca nu esti insarcinata, dar...un control pentru chistul ala ar fi indicat si chiar obligatoriu...
0
14-11-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
dar sa ai grija cu duphastonul ca printre altele favorizeaza aparitia unei sarcini...Daca deja ti-ai inceput viata sexuala(cam devreme la 14 ani-dar poate sint eu demodata...)ar fi bine sa folosesti prezervativul indiferent de nazurile pe care le poate face partenerul...Nu conteaza nimic mai mult decit sa te protejezi de o sarcina si chiar de boli transmise sexual.Esti inca prea tinara si nu ai nevoie de complicatii, nu?
0
14-11-2007, ora 00:00
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
scuze, am crezut ca esti mai mica, de abia acum am realizat...
Dar totusi ramine sfatul de a te proteja...
0
15-11-2007, ora 00:00
cycy
Nu este medic/terapeut
cycy
imi poate spune cineva in ce constau analizele papa-nicolau mai precis ce diagnostce se pot pune.am facut testul papa dar nu exista dialog medic- pacient sunt grabiti si te pun in situatia pacientului mut...stiti voi mai bine.va multumesc!
0
11-01-2008, ora 00:00
mari81
Nu este medic/terapeut
mari81
scuze ca va intrerup dar vi-ati pus intrebarea din ce cauza aveti chist? danacris ai facut niste analize amanuntite hormonale? Eu fac tratament de 2 ani ptr. infertilitate si abia de vreo 6 luni mi s-a pus diagnosticul de sopc(sindromul ovarelor polichistice) care nicidecum nu se trateaza cu duphaston si alte minuni.Am tercut prin multe inclusiv o operatie pe ovare dar nici un rezultat.Credetima medicii nostri nu sunt inca pregatiti indeajuns.Mai revin cu amanunte ptr. cei interesati.Oricum acum am ajuns la szeged ei macar m-au diagnosticat corect.
0
11-01-2008, ora 00:00
doina_pusha
Nu este medic/terapeut
doina_pusha
si eu am avut un chist pe partea stanga la ovar doar k eu nu am avut durerii mam dus pentru o apendicita si era acuta si ma operat si de chist binenteles e am stiut mie mia expliact doctorul k un chist folicular apare intodeauna inaite de ciclu menstrual si k daca nu ma duceam la timp ar fi putut sa se sparga si sa dau in cancer si k e mai bn sa ma operez.chistul meu a fost asa cum a zis doc folicular si nu mai creste daca stiu sa am grija de mine.la mine i sa facut si anliza la chist si a iesit folicular.cred k chistu pe care cycy la avut la 14 ani era folicular.daca nu lai tratat atunci acum cred k a crescut mai mare.mentionez k eu nu am avut durrii marii la CM si nu am avut scurgerii abundente sau chiaguri cum ma intrebat medicu.pur simpplu era pe partea stanga si nu as fi aflat de el de nici o culoare k nu provoca nici o durere.acum sunt bine nu am nici ovarele scoase si pot sa fac o intreaga echipa de fotbal:)):-p:-*
0
11-01-2008, ora 00:00
danacris
Nu este medic/terapeut
danacris
am facut analizele ( FSH, ESTRADIOL, .)si o sa merg saptamana viitoare la medic sa-mi spuna ce reprezinta rezultatele ca eu nu ma pricep.
0
12-01-2008, ora 00:00
mari81
Nu este medic/terapeut
mari81
iti recomand sa citesti ceva si despre sopc poate de acolo primesti mai mult raspuns la faptul ca nu ramai insarcinata si o sa sti pentru ce sa te tratezi ca altfel medici te poarta pe drumuri si problema ta va ramane din pacate.Eu dupa 2 ani abia acum am pornit pe drumul cel bun.Pana acum doar sperante, iar medicii fac experimente pe tine si buzunarul tau.Iti doresc succes si sper sa revi cu vesti bune.
0
06-03-2009, ora 15:19
roxy_ela1
Nu este medic/terapeut
roxy_ela1
buna la toata lumea. eu am 25 ani si acum am reinceput tratamentul cu Diana dupa ce l-am intrerupt pentru un an. La ultima ecografie (interna) am descoperit strugurasii in care s-au transformat ovarele mele. Nu mai avusesem ciclu de aproape jumatate de an dar toata viata mea a fost asa. Mi s-a spus de la doctorul din Bucuresti de la o mica clinica ca astea nu se vindeca niciodata si ca doar le tii sub control. Tenul meu este tot varza cum a fost descris de predecesoarele mele si trece de la binishor la horror..gatul imi este afectat foarte tare de 1 an incoace. Ma transform, e clar:( Ma tem de momentul cand imi voi dori un copil. Sper sa mai treaca nebunia ovarelor mele. Voi urmari in continuare mesajele voastre. Multumesc.
0
30-04-2009, ora 19:00
Marianna^_^
Nu este medic/terapeut
Marianna^_^
Buna. Am avut (sau inca mai am) un chist de 7 cm, dar eram speriata de operatie si am incercat tot feluri de tratamente naturiste. am citit pe net de acupunctura, si m-am gandit sa incerc si pe ala. am gasit un "doctor" care facea acupunctura, care mi-o bagat 4 ace in picioare si dupa aia unul in chist.. Mi-o durut tare, dar dupa aia mi-o trecut. acum simt parca ceva ma inteapa acolo. e normal sa spargi chistul? nu pot sa am complicatii? multumesc
0
08-09-2009, ora 16:19
didi@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
didi@yahoo.com
buna.am 21 de ani.mi sa descoperit ca am chist la ovarul stang 45/40/30 mm.domnul doctor mi-a dat sa iau duphaston tablete 10.a spus ca dupa ce o sa imi vina menstruatia sa incep cu microgynon folic.daca imi vine menstruatia m-ai repede si nu am terminat duphaston ce fac?le iau si iau si microgynon folic sau renunt la duphaston si incep anticoceptionalele?si parca a spus ca dupa ce termin anticoceptionalele fac pauza 7 zile si apoi incep iar si tot asa.am inteles eu gresit sau le iau in continuare pana ma duc iar la control?ma duc la control peste 3 luni.
0
08-09-2009, ora 17:36
danacris
Nu este medic/terapeut
danacris
din fericire nu am chisturi-nu am nici o problema- sotul meu are oligoastenospermie- si e greu de gasit solutia. Deja a facut tratamente si.nu s-a imbunatatit situatia. Nici nu stiu unde sa mai incercam.
0
09-09-2009, ora 01:17
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
Din pacate am avut dreptate cu posibilitatea ca sotul tau sa aiba probleme.Eu o sa mai caut informatii despre afectiunea sotului tau si, daca gasesc, ti le impartasesc...Multa sanatate pina atunci si nu dispera...
0
09-09-2009, ora 01:27
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
Am gasit ceva tot pe acest site:

fratele meu a fost diagnosticat cu oligoastenospermie.intrebarile mele sunt:1 )daca aceasta poate fi influentata de oboseala?, deoarece inainte a muncit mult fizic si cu o noapte inainte a dormit doar 4 ore; 2)ce sanse are cumnatica sa ramana gravida pe cale naturala daca acest diagnostic este corect?
astept si un raspuns de specialitate daca se poate si opinile celor care au trecut prin asa ceva.
va multumesc anticipat
/////////////////////////////////////////////

1. da.. oboseala poate influenta cantitaea si calitatea spermei.. la fel cum si cantitatea de lichid consumata in acea zi!
2. o sa se stie mai sigur daca diagnosticul este corect dupa ce o sa se odihneasca, o sa se alimenteze corespunzator si o sa faca un tratament.. dupa care repetati analiza!
Va recomand..
3. 2-3 litri de lichide( apa plata si ceaiuri ( verde si cu ginseng..s.a.)pe zi
4.Protein forte 2com. la 8 ore minim 3 saptamani
5.Gemoderivat de Stejar.. cate 1 doza la 12 ore..( ambele preparate de la Hofigal)
0
09-09-2009, ora 01:28
michaela2007
Nu este medic/terapeut
michaela2007
o sa mai revin cu ceea ce mai aflu dupa ce ma mai documentez si de pe alte sit-uri si...la o ora mai decenta...
0
10-09-2009, ora 20:00
didi@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
didi@yahoo.com
buna.am 21 de ani.mi sa descoperit ca am chist la ovarul stang 45/40/30 mm.domnul doctor mi-a dat sa iau duphaston tablete 10.a spus ca dupa ce o sa imi vina menstruatia sa incep cu microgynon folic.daca imi vine menstruatia m-ai repede si nu am terminat duphaston ce fac?le iau si iau si microgynon folic sau renunt la duphaston si incep anticoceptionalele?si parca a spus ca dupa ce termin anticoceptionalele fac pauza 7 zile si apoi incep iar si tot asa.am inteles eu gresit sau le iau in continuare pana ma duc iar la control?ma duc la control peste 3 luni.in cat timp o sa-mi vina menstruatia dupa ce termin duphaston-ul ca sa pot incepe microgynon?imi poate raspunde si mie la intrebariile care le-am pus?va rog frumos cine stie.merci
0
11-09-2009, ora 11:42
mari81
Nu este medic/terapeut
mari81
Buna. Nu am intrat de mult pe forum si vad cat tot mai multe fete sunt care au probleme cu chisturile ovariene. Am intrat in special sa l-e linistesc pe cele care isi doresc un copil si cred ca nu vor putea avea. Si eu am avut probleme si uite totusi azi ma mandresc cu un baietel care saptamana viitoare va avea 1 anisor. Cand v-am scris ultima oara eram si eu tare suparata si necajita, caci de 2 ani ne-am dorit un bebe si nici cum nu am reusit, dar ce nu aveam sa stiu era ca eram insarcinata deja de 2 saptamani iar pe 19 sept. am nascut un baietel frumos si sanatos.Nu a fost usor caci am avut si eu multe chisturi, ba mai mult ovarul stang avea acei strugurasi de care vorbea si roxi_ela1.Medicii din Szeged m-au sfatuit sa fac o operatie de indepartare a chisturilor caci altfel risc sa pierd o eventuala sarcina. Am avut noroc sau ei nu au avut dreptate dar chisturile nu mi-au facut nici un fel de probleme ci din contra sarcina le-a rezolvat. Am avut alte probleme dar nici decum cauzata de chisturi.Am nascut cu bine si am reusit si sa alaptez 11 luni. Cum am intrerupt alaptatul au inceput sa apara din nou chisturile.Singura solutie este o noua sarcina sau cotraceptivele. Eu am mai luat contaceptive si nu am avut probleme deci voi lua din nou. V-am povestit toate acestea sa nu va necajiti din cauza lor.Intradevar se ramane mai greu insarcinata dar nu provoaca infertilitate daca mergeti regulat la contol medical si le tineti sub supravegere. Multa sanatate la toate.
0
11-09-2009, ora 22:06
anaigroeg23
Nu este medic/terapeut
anaigroeg23
buna, imi cer sucze k incec sa ma bag in seama dar am si eu o problema, sa incep cu inceputul k sa intelegeti ce vreau s zic, ma tot dureau ovarl ingrozitor, am fost l control si doctorul mi-a recomandat anticoncptionale melleva 35, amun chist mare p ovarul stang si mai multe dar mai mici p cel drept, am fost l control p 29 iulie, mi-a venit ciclul pe 31, am luat pastilele din prima zi de ciclu asa cum mi-a zis doctorul, au trcut 11 zile si tot imi mai curge, dar nu curge mult, curge ca si cum ar curge o secretie normala( sau cel putin asa cred eu), sincera sa fiu sunt un pic speriata, dar tot intreb pe toata lume dar nu primesc nici un rasp d l nimeni, c s fac s mai astept k asa este normal s curga prima data d l anticonceptionale, sau sa merg de urgenta l doctorul care mi-a prescris aceste pastile?si pe deasupra mai si miroase trebuie s ma spal ori de cate ori am timp( cel putin 2 ori p zi) va rog s imi zice-ti dar sincer k nu stiu c s mai fac. s auzim d bine
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Realizarea atlasul ovarului uman cu rezoluție la nivel celular - un pas spre crearea ovarului artificial
  •