Cofoza urechea dreapta

09-09-2009
Rhaine
Nu este medic/terapeut
Rhaine
Exista vre-o procedura pentru a remedia aceasta problema? Am aflat ca am cofoza la urechea dreapta, cea stanga fiind normala...as vrea sa stiu daca se poate face ceva sau nu exista nici o metoda de amelioare a situatiei.

multumesc
3 comentarii
0
01-10-2009, ora 21:23
simamirco
Nu este medic/terapeut
simamirco
Acelaşi tip de cofoza îl am şi eu, însa din păcate nu se poate face nimic pentru a rezolva aceasta problema. Am fost sfătuit de către prof. dr. Ataman Traian, de la spitalul Dr. D. Hociotă, sa evit zgomotele, înotul(deoarece apa pătrunsa în urechi afectează), meseriile de poliţist, jandarm, militar, etc. Aceleaşi sfaturi ţi le recomand cu mare plăcere. In reste daca te protejezi cum trebuie nu vei avea absolut nici o problema cu urechea stânga. Inca ceva, iarna poarta un fes pe cap, NU FOLOSI CAŞTI PENTRU A ASCULTA MUZICA, încearcă sa reduci cât mai mult convorbirile telefonice, daca ai masina evita sa mergi cu geamul deschis, afectează. Sănătate multa!
0
02-10-2009, ora 10:33
Rhaine
Nu este medic/terapeut
Rhaine
Multumesc pentru sfaturi,

e ciudat sa stii ca nu se poate face nimic. Nici nu stiu din ce cauze a aparut..oricum se pare ca e din nastere...
totusi speram sa pot purta macar un aparat.
Problema mea e ca vreau sa inot, nu port niciodata fes iarna, si in facultate ascultam multa muzica la casti pe autobus... la telefon vorbesc foarte rar...dar imi place mult sa merg la concerte rock...:(
sper sa pot sa ajung la un compromis
multumesc din nou.
am si eu o intrebare..cum v-ati obisnuit cu ideea? La mine nu stia nimeni de problema mea pana recent cand a inceput sa ma deranjeze..iar acum unii oameni reactioneaza ciudat.
Era amuzant si putin jenant cand cineva care nu stia de problema, venea sa imi spuna ceva soptit la ureche si tocmai la drepata...iar eu aveam de ales..sa ii spun sa repete la cealalta ureche sau sa ma fac ca am inteles si sa vad ce se intampla.
Sanatate si dvs.
0
02-10-2009, ora 21:44
simamirco
Nu este medic/terapeut
simamirco
Cauzele ce pot determina apariţia cofozei sunt multe, însa una dintre cele mai des întâlnite este otita, în special cea netratata corespunzător. Poti merge la concerte rock dar stai mai departe de boxe şi, ştiu ca suna ciudat, dar baga un dop de urechi în urechea buna, sau vata, pentru a proteja în oarecare măsura. Întradevăr si eu m-am obişnuit mai greu cu ideea, nici acum nu m-am obişnuit pe deplin. Ai dreptate, unii oameni reactioneaza ciudat cand afla, un timp evitam sa mai vorbesc cu persoanele din jurul meu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.