col uterin lezionat (lezat) desi la ecografie transvaginala a fost ok !

14-02-2013
corn3l
Nu este medic/terapeut
corn3l
Azi am luat rezultatele de la analize ale prietenei mele. Si ii scria col uterin lezat ( sau lezionat nu am prea inteles scrisul doctorului) desii la ecografie i-a iesit totul ok, ba mai mult i-a spus ca are si un uter frumos si e ok. Ce ar putea sa fie lezat ? Plus ca ii mai scria ca ar avea si o inflamatie + stafilococ sau ceva de genul. Intrebarea mea este daca se poate trata aceasta rana ? Ar putea fii o cauza a ranii si candida ?? Mentionez ca mai face candida din cand in cand..! Orice raspuns e welcome !
3 comentarii
0
14-02-2013, ora 22:20
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
La eco nu se vede decat "in mare" colul, ranile si alte inflamatii se vad la control, prin PAP si cu ajutorul colposcopiei.
Trebuie sa mearga la ginecolog cu toate rezultatele si sa-i dea tratament si ei si tie, sa faceti simultan, altfel va reinfectati reciproc la nesfarsit. Si candida si stafilococolul pot da inflamatii si apoi rani pe col.
Deci, tratament si refacerea analizelor pana se normalizeaza PAP si analiza secretiei.


Ar fi beutiful sa scrii cuvantul "desi" cu un singur i si "fii", tot cu unul daca nu se subantelege "tu". Adica" fii mandru", e cu doi de i, "care ar fi cauza" e cu unu singur. :)
0
15-02-2013, ora 13:31
a0109
Nu este medic/terapeut
a0109
@Pink Freud - multumesc. Cele 2 greseli de gramatica se datoreaza faptului ca m-am grabit. Dar apropo eu ce analize trebuie sa imi fac ca sa vad daca am strafilococ sau altceva ??
0
15-02-2013, ora 17:30
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Cu placere!
Poti merge la orice clinica (sau cu trimitere de la medicul de familie) sa faci o cultura flora totala din secretie uretrala plus cultura fungi secretie uretrala si o urocultura. Poti cere si antibiograma/antifungigrama, adica daca iese ceva sa iti spuna direct si ce medicatie iti poate da medicul. Intreaba la telefon ce trebuie sa faci, cat costa etc, dupa ce ai ales clinica unde sa mergi. Sau, cum spuneam, te poate indruma medicul de familie.
Sa nu cumva sa luati medicamente aiurea si fara indicatie, va puteti face mai rau, sa devina stafilococul sau ce o mai fi, rezistent la medicamente!
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia transvaginală - indicații, procedură, informații pacient
  •