complicatii in urma chimioterapiei

27-01-2009
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
dupa diagnosticarea cu neplasm mamar drept am urmat 6 cicluri chimioterapie schema EC, iar pe 15 ian am fost operata, sectorectomie mamara dreapta si limfadenectomie axilara dreapta. in urma celei de a treia sedinte de chimioterapie am facut tromboza venoasa profunda la membrul superior drept, am trecut pe SINTROM, iar urmatoarele 3 sedinte de chimio mi s-au facut in bratul stang. acum si el este afectat, imi simt venele f tensionate, nu imi pot indrepta bratul. dupa operatie am inceput sa iau si DETRALEX 2p/zi. venele de pe brate arata f rau in continuare, tromboza persista de luni bune. as vrea sa imi spuna cineva daca este o problema care va trece cu timpul, daca o voi avea toata viata, daca in afara trat. pe care deja il fac, as putea face ceva mai mult. M-ar interesa deasemenea daca terapiile anticelulitice cu ultrasunete, masajele, impachetarile la cald sunt contraindicate in situatia mea.
4 comentarii
0
28-01-2009, ora 17:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sigur ca-ti va trece, cu timpul, dar deabea ai fost operata, stai linistita si lasa deocamdata masajul, terapiile anticelulita etc., urmeaza doar tratamentul indicat si sfaturile specialistilor ce au grija dce tine.Detralex este foarte bun, el te va ajuta in aceasta tromboza.Ai grija sa nu fumezi, sa nu consumi alcool si sa nu faci efort cu membrele superioare, nu ai voie sa ridici si sa tii in maini greutati, trebuie sa te feresti de frig si de caldura excesiva.Numai bine!
0
28-01-2009, ora 18:12
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Multumesc pt raspuns. Cred ca ma cam grabesc sa imi reiau viata de dinainte de cancer. Trebuie sa invat sa am rabdare.
0
10-07-2009, ora 23:22
balan_nela
Nu este medic/terapeut
balan_nela
Draga mea rada69..nu mai stiu nimic despre tine...ai plecat la cluj...ce ai mai facut?
0
11-07-2009, ora 13:25
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Cum se manifesta acum tromboza de la bratul drept si ce simtiti la bratul stang?Cele 6 sedinte au fost facute toate inainte de operatie?Detralex luati de 6 luni-ce efect a avut?Daca nici unul, nu-l mai luati.trebuie schimbat tratamentul

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.