O nouă combinație de medicamente pentru cancerul pulmonar

©

Autor:

O nouă combinație de medicamente pentru cancerul pulmonar
Un studiu recent prezintă o nouă combinație de medicamente deja disponbile și aprobate, unul care țintește receptorul factorului de dezvoltare epidermal (EGFR) și altul ce țintește factorul de necroză tumorală (TNF), care ar putea fi eficientă pentru aproximativ 85% dintre cancerele pulmonare curente.
Cu mai puține efecte adverse decât chimioterapia standard, noul tratamentul urmează să intre în faza 2 de testare, într-un studiu clinic pe subiecți umani în următoarele 12 luni.

Cercetări recente prezintă rolul receptorului factorului de dezvoltare epidermal EGFR în cancerele pulmonare. Noile medicamente ce inhibă EGFR au fost dezvoltate și aprobate pentru tratarea cancerelor pulmonare cu celule non-mici, dar au prezentat din nefericire de cele mai multe ori eficacitate limitată, de doar 10-15%.

Blocarea EGFR a fost studiată în ultimii ani, ca opțiune pentru tratamentul cancerului pulmonar. Cercetătorii au arătat că blocarea EGFR duce la creșterea nivelului unei proteine numite factor de necroză tumorală TNF.

Studiile pe animale au arătat că tumorile pulmonare cu celule non-mici sunt mai sensibile la inhibitorii EGFR când TNF este blocat. În aceste studii incipiente s-a utilizat un medicament numit talidomida ca inhibitor TNF primar.

În faza 2 de studiu se vor avea în vedere nu doar cancerele pulmonare, ci și glioblastoamele, un tip de cancere asociat cu EGFR.

Dacă strategia este eficientă, ar putea fi aplicată împotriva tuturor cancerelor asociate cu EGFR, inclusiv cancerele cerebrale, cancerele de colon sau cancerele din regiunea capului și gâtului.

Cancerele pulmonare cu celule non-mici reprezintă aproape 85% dintre toate cancerele pulmonare, fiind dificil de tratat. Rezultatele cercetării au fost publicate în The Jorunal of Clinical Investigation.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 04-04-2018 | creare: 04-04-2018 | Vizite: 3188
Bibliografie
Promising new lung cancer treatment combines two pre-existing drugs, link: https://newatlas.com/new-drug-combination-treat-lung-cancers/54062/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • Terapia cancerului pulmonar ar putea afecta sănătatea inimii
  • Antibioticele ar putea influența eficiența terapiilor anticancer
  •