Comportament deviant la copil de 8 ani | Forumul Medical ROmedic

Comportament deviant la copil de 8 ani

25-04-2012
santindra
Nu este medic/terapeut
santindra
Ce parere aveti despre urmatorul caz? Un copil in varsta de 8 ani se automutileaza, se loveste singur si isi creeaza rani pe fata atunci cand nu vrea sa-si faca temele. E vorba de un copil cu tulburari de concentrare, dislexie, simptome de isterie. Copilul este intr-o permanenta miscare, e foarte agitat, nervos, revoltat, nu isi gaseste locul, tipa, e agresiv, minte foarte mult. Are un comportament deviant. Are momente in care se taraste pe jos si pare ca intra intr-o transa, nu mai e prezent, priveste undeva in departare, dupa care isi revine. Lucrurile astea se intampla din senin. Are rezultate slabe la scoala.
Parintii nu vor sa constientizeze faptul ca fiul lor are putea avea probleme si paseaza starile copilului pe bona, pe invatatoare si pe colegii lui. Niciodata copilul nu este de vina pentru greselile pe care le face, se cauta intotdeauna tapi ispasitori. Copilul nu este atentionat pentru nici o greseala pe care o face. Parintii il cearta doar de forma in fata celorlalti, dupa care vin si ii spun copilului ca nu trebuie sa bage in seama ce i-au zis mai inainte, pentru ca au fost obligati sa-l certe, dar ca nu vorbesc serios. Copilul a fost dus la consiliere o singura data doar pentru ca invatatoarea a insistat.

Nelamurirea mea: este vorba de proasta crestere sau copilul sufera de ceva mai ingrijorator decat tulburarile normale ale varstei?
4 comentarii
0
25-04-2012, ora 23:57
ioana_mla
Nu este medic/terapeut
ioana_mla
Cu siguranta, din pacate, acest copil sufera de ceva mai mult decat tulburarile "normale". Nu am o pregatire anume, dar sunt pasionata de acest domeniu. Din cate am citit eu ar putea fi vorba despre o tulburare de personalitate numita Borderline.
Cauzele acestei afectiuni ar putea fi neglijenta parintilor, lipsa de afectivitate sau poate chiar a fost mostenita ( in cazul in care mai exista cazuri similare in familie). Un alt motiv ar putea fi chiar si anomaliile cerebrale, spre exemplu serotonina nu functionaza normal, fapt ce dupe la schimbarea incontrolabila de dispozitii.
Consider ca parintii nu acorda destula atentie acestui aspect, care poate parea inofensiv sau le pot considera "alintaturi"ale copilului. E clar ca o problema exista din moment ce invatatoarea a recomandat consiliere acestui copil. Rezultatul consilierii care a fost? Un copil care se automutileaza are sigur o problema pe care nu si-o poate rezolva singur. As recomanda si o sedinta de consiliere parintilor pentru a constientiza pericolul in care se poate afla starea mentala a copilului lor, mai ales la o astfel de varsta;trebuie ca ei sa constientizeze si sa accepte situatia si sa-i ofere ajutor cat mai curand posibil. Sper sa ajute la ceva comentariul meu ! O seara frumoasa !
0
26-04-2012, ora 11:10
santindra
Nu este medic/terapeut
santindra
Multumesc pentru comentariul tau. Din pacate, am aflat amanunte noi despre acest caz. Tatal copilului este...violent verbal si fizic cu acesta. Mama sa neaga faptul ca fiul ei ar avea vreo problema. Am incercat sa-i atrag atentia in legatura cu anumite comportamente ale copilului, insa ea nu accepta ca el ar avea vreo problema, gasind mereu "explicatii" pentru comportamentul copilului.
0
26-04-2012, ora 13:02
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt. santimbra
ma bucur ca, iata, mesajul meu trimis in privat a confirmat CEEACE am scris.
comportamentul tatalui.si DOAR banuiam
(la un moment dat..o banuiam SI pe bona..)ma bucur ca s-a aflat CINE-I."cauza".
poate, ASTA, daca se stia de la inceput..era super ok.
Cele bune,
0
28-04-2012, ora 13:35
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Santindra, nu se pune diagnostic de tulburare de personalitate de tip borderline la copii. Din ce prezentati dumneavoastra, copilul sufera de o forma grava de ADHD. Necesita terapie comportamentala si medicatie (cu non-stimulante), altfel evolutia personalitatii sale va avea de suferit si poate avea probleme grave la maturitate!

Incercati sa-i convingeti pe parinti ca fiul lor are nevoie neaparat sa-l vada un medic!

Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: