Confuzie tratament hipovitaminoza D

02-09-2017
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Buna ziua,

Acum 2 luni am avut o criza de ametela si stare de rau si am ajuns la urgente, unde mi-au facut niste analize sumare si mi-au identificat un nivel al calciului usor sub cel normal si mi-au recomandat sa iau Calcidin o luna si Magneziu. Am facut acest tratament dar starea mea parca se inrautatea, in sensul ca aveam din ce in ce mai des ameteli. Am inceput sa fac o serie de investigatii la diversi specialisti (neurologie, endocrinologie, ORL, Oftalmologie, cardiologie). Singurele probleme identificate au fost un prolaps de valva mitrala, care insa nu explica starea mea, in special ametelile si oboseala, slabiciunea musculara. Apoi am dat de un medic care nu putea sa-si explice de ce analizele mele erau bune (si nivelul calciului s-a reglat dupa tratament) dar eu totusi ma simteam rau, asa ca mi-a sugerat sa imi verific nivelul vitaminei D. Dupa analiza aceasta am descoperit ca nivelul vitaminei D este extrem de scazut (de 4, 7), lucru care l-a socat pe medic si apoi pe medicul meu de familie. M-am intors la endocinolog cu aceste rezultate si mi-a recomandat sa iau magneziu in continuare si VIGANTOLETTEN 1000 UI (cate 3 pe zi), timp de 3 luni, apoi cate 2 pe zi inca o luna si sa refac analiza. Cu aceasta recomandare am venit si la medicul de familie si mi-a spus sa nu mai iau magneziu iar VIGANTOLETTEN sa iau cate o pastila pe zi. Cand am fost la farmacie pentru a-mi cumpara medicamentele, dna farmacista mi-a spus la fel, ca VIGANTOLETTEN-ul se ia cate o pastila pe zi. Am incercat sa le explic si ei si dnei doctor de familie ca deficitul meu in vitamina D este extrem de mare si ca medicul endocrinolog s-a mirat ca inca mai pot sta in picioare, dar mi-au recomandat in continuare doar cate o pastila pe zi. Eu am inceput acest tratament asa, insa nu ma simt mai bine. Am aceleasi ameteli, si uneori am chiar senzatia ca voi lesina sau ca ma prabusesc. Care este de fapt varianta cea mai buna, cea recomandata de endocrinolog (de 3 pastile de VIGANTOLETTEN pe zi) sau cealalta (de o pastila)? Sincer, am citit pe internet mai multe articole despre hipovitaminoza D si am gasit ca pentru un nivel sub 35 ng de vitamina D se recomanda chiar si peste 5000 de UI pe zi in privinta medicatiei. Care ar fi recomandarea pentru nivelul meu de vitamina D identificat (de 4, 7)?
Multumesc!
120 comentarii 12 3 4 Înainte ›
1
05-09-2017, ora 01:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!

R2H,
Fă cum ţi-a recomandat medicul endocrinolog.
Trebuie să ştii faptul că, în anumite situaţii, ca fapt divers (situaţii care includ şi o carenţă precum cea prezentă la tine), în SUA, naturopaţii prescriu şi concentraţii de 10.000 UI de vitamina D3 pe zi (chiar mult mai mari de atât, de până la 40.000 UI - 100.000 UI pentru scleroză multiplă). 3000 UI pe zi, pentru tine, dar nu numai, nu este o doză toxică. Am citit un studiu care atestă negru pe alb că vara, când ne expunem la soare, sub acţiunea ultravioletelor, din colesterol, se secretă în piele o concentraţie de vitamina D3 care la majoritatea oamenilor sănătoşi ajunge şi la 20.000 UI pe zi. Deci, doza pe care ţi-a prescris-o medicul endocrinolog nu este nici pe departe exagerată sau prea mare, cu atât mai mult cu cât ai un deficit extraordinar de mare.
Să iei Vigantolettenul ÎNTOTDEAUNA în timpul mesei. Vitamina D3 are nevoie de grăsimi ca să se absoarbă optim. Deficitul va dispărea după MINIM o lună de tratament.
Ţine legătura constant cu medicul endocrinolog care te are în grijă.
În rest, nu uita de suflet. În ecuaţia sănătăţii Dumnezeu este indispensabil.
Multă sănătate!

Toate cele bune,
Mr. Nick
1
05-09-2017, ora 06:28
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Multumesc mult pentru raspuns, Mr. Nick. Am inceput de 2 zile sa iau cate 3 pastile pe zi, asa cum mi-a spus endocrinologul si continui sa iau si Magnerot, asa cum mi-a prescris medicul cardiolog. Magnerotul ma ajuta foarte mult in privinta extrasistolelor provocate de prolaps. Sper sa fie totul bine la un moment dat. ma sperie mult aceasta carenta, mai ales pentru ca ii simt efectele. Nu mai am forta musculara aproape deloc, parca si cand scriu la tastatura degetele mele se misca necontrolat, ma simt slabita, cu toate ca mananc mai mult acum, si ametelile acestea imi dau mult de gandit. Sper ca ele sunt cauzate doar de aceasta carenta...uneori am ganduri mai sumbre si ma gandesc sa nu fie ceva mai grav. O zi buna tuturor si numai bine!
0
06-02-2018, ora 17:21
TheTruth
Nu este medic/terapeut
TheTruth
R2H nu ai mai revenit cu un raspuns sau ceva, cum te mai simti?
Ai continuat tratamentul cu vitamina D ? ti s-a schimbat starea fizica ?
Te simti mai bine ? Din cate vad au trecut mai mult de 4 luni de cand ai inceput tratamentul.
Sa stii ca ii poate ajuta foarte multi pe altii informatia despre cum a decurs tratamentul tau, daca a avut vreun efect, daca de la deficit te simteai atat de rau.
Asteptam un raspuns :-).
0
06-02-2018, ora 18:28
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Buna seara,

Nu m-am gandit ca ar interesa evolutia :))

Ca rezultate pot spune ca am urmat tratamentul dat de endocrinolog, si anume: 3 pastile de Vigantoletten de 1000u pe zi (pentru carenta de vitamina D), 3 capsule de ulei de peste pe zi, 2 pastile de calciu lactic (nu aveam nevoie de calciu, dar medicul s-a gandit ca avand o carenta mare de vitamina D sa nu imi scada si calciul pe perioada tratamentului pana revine la un nivel normal vitamina D, si de aceea mi-a dat un calciu slab) si cate 2 pastile de Magnerot (acesta era de la cardiolog pentru prolapsul de valva mitrala gasit).
Ca si o concluzie, tratamentul a fost unul foarte bun. Mi-am repetat analizele la inceputul lui ianuarie si nivelul meu de vitamina D care initial era de 4, 7 a ajuns la 36 (ceea ce reprezinta un nivel optim), cu calciul stau bine (aproape de nivelul maxim admis), iar cu magneziu stau bine (cu toate ca nu inteleg de ce nivelul de magneziu mi-a ramas undeva la 1 si ceva cu toate ca initial era cam la fel si pe tot parcursul tratamentului am luat si Magnerot despre care am auzit ca e cel mai puternic in concentratie pentru ce exista pe piata in privinta magneziului). Oricum, medicul endocrinolog mi-a zis ca e bine, dar ar fi indicat sa mai continui acelasi tratament pana in iulie apoi sa repet analizele. Per total pot spune ca ma simt foarte bine, nu mai am ameteli, nu mai sunt obosita (dimpotriva, uneori parca am prea multa energie :)) ), merg la serviciu, la facultate si am revenit la o viata normala. nu mai sunt nici speriata de ceea ce a fost. Uneori, ce-i drept mai am extrasistole, cauzate de prolaps, dar simt ca Magnerotul ma ajuta foarte mult, in sensul ca acum sunt mult mai rare (poate o extrasistola la cateva zile). Nu stiu ce voi face dupa ce termin acest tratament.si aici ma refer la Magnerot.ma tem ca daca renunt la el o sa reincep sa am extrasistole des. Oricum trebuie sa revin si la cardiolog in vara pentru asa mi-a indicat, pentru a-mi face un control din nou, mai precis o ecografie cardiaca si probabil voi discuta atunci despre acest lucru. Nu cred ca mi-ar face rau daca as lua mereu Magnerot...pe prospect nu scrie cat timp poate fi luat si cand trebuie oprit.si la analize vad ca oricum nivelul meu de magneziu nu creste...e cam la fel.
Sper ca v-am raspuns la intrebare. Oricum, toata experienta asta pentru mine a fost o lectie si mi-am mai schimbat putin si stilul de viata, in sensul ca incerc sa ma consum mai putin in situatiile stresante si sa ma bucur mai mult de ce este in jurul meu, de oameni, de activitati, de timpul liber.
Sper ca si voi sunteti bine, si va doresc multa sanatate tuturor atat in noul an cat si in cei ce vor urma!

Poate as mai avea o curiozitate, si poate cineva imi va raspunde. Medicul meu de familie a spus ca prolapsul de valva mitrala se poate vindeca. Eu una n-am auzit pe la cineva asta si nici cardiologul nu mi-a spus asa ceva. Am cautat si pe Internet, pe site-uri medicale si am mai citit pe forum-uri pe aceasta tema si n-am vazut ca undeva sa scrie ca ar fi vindecabil, ci doar in situatiile complicate se poate proteza cu o valva metalica, dar in rest nu. As fi curioasa de raspunsul unui medic la aceasta intrebare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri si sfaturi si va doresc numai bine tuturor! :)
0
05-09-2018, ora 13:01
Pacienta100
Nu este medic/terapeut
Pacienta100
Buna, am citit cazul tau si ma bucur ca te simti mai bine, in cazul meu este mai complicata situatia ca in principiu aveam sindrom de tunel carpian dar toate analizele erau normale drept urmare mi-au dat medicamente puternice pentru ceva ce in principiu nu aveam ajunsesem de la 44 kg la 40 kg intro saptamana iar in 3 saptamani la 52 kg, administrata cu o substanta mica de morfina, imaginativa schimbarea, timp de 1 an fara ameliorari. Ulterior un reumatolog a insistat sa nu ma operez de tunel carpian si sa fac analize de sange mai profunde unde au descoperit deficitul de vitamina D sub 5 ca si tine, pe mine ma dor mainele si picioarele ingrozitor de tare intr-un cat nu pot face curat in casa si nu pot tasta fiind muncitoare ce petrece cu orele la calculator, fac 20 minute curat ca sa nu am dureri de maini nu pot merge pe jos dupa 30 minute de mers cad in genunchi de durere si toate de la lipsa de vitamina d 3, in principiu doctorul meu nu vazuse ca am sub 5 si nu s-a alarmat si am inceput un tratament de 2 pastile de Vigantoletten de 1000u pe perioada de vara ea doar vazuse deficit de vitamina d 3, iar durerile sau ameliorat instantaneu, am fost uimita de rezultat. Dupa 3 luni de administrare am inceput cu 1 pe zi unde durerile au revenit din nou, cu ameteli si oricat de mult dorm nu ma odihnesc, iarasi cu dureri de maini si picioare inclusiv durere de spate. Am ajuns din nou la reumatolog unde a descoperit ca aveam sub 5 si tot asa mi-au zis ca cum inca ma pot misca si voi realiza analizele de sange maine din nou si daca continua la mine cu deficitul de vitamina d voi trece pe injectie de Vitamina D de 20.000 ui. Sper sa reusesc sa imi revin si sper si tu sa nu ai probleme cand intrerupi tratamentul totusi mie mi-a prescris vitamina d 3 permanent. O zi frumoasa
0
05-09-2018, ora 14:25
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Buna, imi pare rau ca nu te simti prea bine. Dar macar este bine ca ai identificat bine problema, de data aceasta. Eu sunt foarte bine. Dupa aproape un an de Vigantoletten (cate 3 pe zi, de 1000u) am ajuns la o valoare a vitaminei D de 72...si aici m-am oprit cu tratamentul. Cred ca nu trebuia sa te opresti. Din cate mi-a zis mie medicul endocrinolog, nivelurile sunt cam asa: sub 12 este carenta severa, intre 20-30 nivel optim, si peste 30 este nivelul cel mai bun, iar peste 100 se considera a fi toxic. Eu dupa 6 luni de tratament am repetat analiza la vitamina D pentru a vedea care este schimbarea, si ajunsesem la 38, dar medicul mi-a zis sa continui la fel, cu o doza de 3 pastile pe zi, inca 6 luni. Deci cred ca poti lua pana ajungi la o valoare de 100. Eu chiar daca acum sunt bine, mi-am propus si am vorbit cu medicul ca in fiecare an, in timpul iernii, cand am inteles ca mai toate nivelurile de vitamine din corp scad sa fac o, , cura" cu vigantoletten de cateva saptamani, asta in caz ca am, , pierderi" pe parcursul anului. Eu nu aveam dureri osoase cand aveam acel deficit sever, in schimb simteam o oboseala maxima musculara chiar daca ma odihneam si ma hraneam bine.si cei-i drept imi cam pocneau oasele la orice miscare mai brusca. Si acum imi mai poscnesc oasele dar am observat ca numai in anumite parti ale corpului, mai precis la glezne, atunci cand cobor scarile. Am citit si eu despre posibilitatea tratamentului injectabil, dar mie nu mi-a recomandat asta.poate e mai eficient si mai rapid ca efect. Sper sa te faci bine si multa sanatate in continuare. Apropo, la mine probabil totul se intensifica ca stare fizica si din pricina starii mele emotionale. Eu sunt o fire mai anxioasa, gandesc mereu mai negativ si catastrofez cam orice lucru marunt. Am incercat in ultimul an sa fiu mai pozitiva si sa ma linistesc si emotional... am cautat sa fac si activitati care imi faceam placere sa ma relaxez prin ele. De multe ori, daca nu mai mereu, mintea e cea care, , dicteaza" organismului. Incearca sa citesti despre Psihosomatica, sunt carti destul de accesibile ca limbaj (nefiind unul foarte specializat) care explica legatura dintre minte si corp si in special declansarea bolilor. Sistemul vegetativ uman este cel mai adesea dezechilibrat de emotiile negative, stres, anxietate, conflicte. Chiar si medicii mai nou au inceput sa puna diagnostice de tipul, , tulburare vegetativa somatoforma" acelor stari care nu au cauze organice in declansarea lor. Mult noroc si sa auzim de bine!
1
24-10-2018, ora 00:41
Carina 6
Nu este medic/terapeut
Carina 6
Buna R2H
Am citit cu mult interes postarile tale, deoarece si eu ma confrunt cu o problema oarecum similara.
In luna noiembrie 2015, in urma unor analize date de un medic endocrinolog, mi s-a gasit un PTH (hormon paratiroidian) aproape dublu fata de normal (96, 9 pg/ml, interval de referinta 7, 5-53, 5). S-a presupus ca ar fi din cauza unui deficit sau a unei lipse de vitamina D. Mi s-a dat tratament cu Alfa D3 ( 1 tableta de 0, 5), pe care l-am urmat pana in aprilie 2016, cand mi s-au facut din nou analizele. De data aceasta PTH a mai scazut putin, ajungand la 74, 53pg/ml. Mi s-a prescris apoi Vigantoletten 1000 UI/ zi, timp de aprox. 6 luni.
M-am prezentat la evaluare in septembrie 2016, cand, dupa aproape un an de tratament cu vitamina D, la cererea mea, mi s-a dat sa fac in sfarsit, contra cost, analiza 25-hidroxi Vitamina D. Atunci mi-a iesit 22, 6 ng/ml. Am continuat tot cu 1000 ui /zi, alte 6 luni. In ianuarie 2017, am repetat aceasta analiza si mi-a iesit 21, 2. Apoi, pentru urmatoarele 6 luni, mi s-a prescris doza dubla de Vigantoletten, adica 2000 ui/ zi. Am venit la control in mai 2017, cand analiza 25-hidroxi Vitamina D a iesit ceva mai bine, adica 25, 9 ng/ml. Pentru ca deja eram in luna mai si venea vara, mi s-a injumatatit doza zilnica, recomandandumi-se doar 1000 UI/zi. Dupa 3 luni, mai exact in septembrie 2017, am decis sa imi schimb medicul. M-am suparat pe doamna doctor deoarece mi s-a parut incorect sa imi micsoreze din nou doza de vitamina D, din moment ce abia acum, dupa aproximativ doi ani de tratament zilnic, am reusit sa ridic cat de cat nivelul acestei vitamine.
S-a dovedit ca am avut dreptate, deoarece, noua doamna doctor m-a pus sa repet analiza 25-OH Vitamina D, care de data aceasta, numai dupa 3 luni in care am luat doar1000 UI/zi, mi-a scazut la 17, 5 ng/ml.
De data aceasta mi s-a dat 3000 UI/zi 2 luni, apoi 2000 UI/zi 4 luni, dupa care reevalare.
Sincer am obosit de atata alergatura si de atatea controale.mai ales ca nu se prea vad rezultate.
La ultima evaluare, facuta in aprilie 2018, rezultatul analizei 25-OH Vitamina D, a fost 24, 42 ng/ml, dar, spre dezamagirea mea, mi s-a spus ca trebuie sa iau 1000 UI /zi in lunile mai-septembrie si apoi 2000 UI /zi in lunile octombrie-aprilie. Sincer, eu am inceput sa iau 2000 UI inclusiv in septembrie.
Trebuie sa mentionez ca am fost diagnosticata in 2014 cu poliartrita reumatoida seronegativa, lent evolutiva, diagnostic pus in urma unei internari de cateva zile, la Spit. Cantacuzino din Bucuresti. Dupa 2 ani de tratament si de evaluari la fiecare 6 luni, m-am decis sa cer o a doua opinie unui alt medic reumatolog, deoarece am constatat ulterior ca nu mi se facusera in spital anumite analize destul de importante pt. stabilirea acestui diagnostic, mai exact testul ANA, profilul ANA extins - Blot, anticorpii anti CCP, precum si o ecografie la maini, deoarece aveam un sindrom de tunel carpian avansat, pentru care aveam inca din 2012 recomandare de operatie (am facut electomiografia in 2012 dar si acum in 2018). Acest al doilea medic reumatolog mi-a dat dreptate. In urma tuturor investigatiilor facute, mi-a spus ca diagnosticul de poliartrita reumatoida este deocamdata incert, intrucat nu sunt indeplinite criteriile respective, conform carora se pune diagnosticul. Spun toate acestea, deoarece sunt aproape sigura ca problemele articulare si durerea generalizata pe care o am la nivel musculo-scheletal, are legatura cu insuficienta vitaminei D. In plus trebuie sa adaug ca am pierdere semnificativa de masa osoasa la nivelul mainilor. In plus am si osteopenie. Durerile pe care le am sunt generalizate si foarte greu de suportat. Markerii de inflamatie imi ies mereu foarte mari. Cel mai recent VSH, si cel mai mare din ultimii 10 ani, mi-a iesit 87 (interval de referinta <30), proteina C-reactiva =8, 31mg/L (interval de referinta <30), creatinkinaza CK=194 U/L (interval de referinta <192 sau=192), analize facute la Synevo.
Ceea ce nu inteleg eu, este de ce atata reticenta din partea medicilor endocrinologi, cand e vorba sa administreze vitamina D unor pacienti care se vede clar ca au o problema in ceea ce priveste absorbtia acestei vitamine?
Se stie ca intervalul de referinta este 30-100 ng/ml. Peste tot scrie ca un nivel optim ar fi de 40-50 si chiar 60 ng/ml.
Eu ma chinui de trei ani cu problema aceasta si mi se pare ca bat pasul pe loc. Am inceput cu 22, 6 ng/ml in 2016 si dupa 3 ani de tratament zilnic, de controale periodice si de bani cheltuiti, fiind sub supravegherea atenta a unor medici de altfel cotati foarte bine, am reusit sa ajung abia la 24, 42 ng/ml. Mi se pare descurajant. Eu, sincer, sunt profund dezamagita de aceasta experienta, Ma intreb ce face medicina in cazurile mai grave, atata timp cat nu poate rezolva in timp de 3 ani o banala carenta a unei vitamine?
Scriu pe acest forum cu speranta de a mi se recomanda un medic endocrinolog bun din Bucuresti, care sa fie in masura sa gestioneze corect si cu oarecare rezultate o astfel de problema.
0
24-10-2018, ora 01:07
Carina 6
Nu este medic/terapeut
Carina 6
Rectific: proteina C-reactiva =8, 31mg/L (interval de referinta <5)
1
25-10-2018, ora 12:13
Pacienta100
Nu este medic/terapeut
Pacienta100
Buna Carina,

Medicii nostri nu sunt pregatiti :)) am fost la 7 reumatologi si 4 neurologi, si nimeni nu a stiut sa ma rezolve pana cand am dat de un reumatolog ft bun de la regina maria si de la ea a inceput recuperarea mea. Am fost diagnosticata cu sindrom de tunel carpian si administrata cu morfina eram zombie la munca dormeam pe scaun si cadeam in genunchi de dureri si ma obligau sa muncesc fara concediu medical. Dupa 1 an de morfina au descoperit ca nu am sindrom de tunel carpian si eram aproape de operatie bine ca nu au vrut sa ma opereze, aveam doar un deficit de vitamina D. Deci cazul tau inca este fericit se poate intampla mai rau si sa fi administrata cu medicamente nocive.

Trebuie sa ai rabdare, asimilarea vitaminei D depinde foarte mult de corp eu dupa 6 luni pe timp de vara de la sub 5 am crescut la 20 si inca nu este suficient deoarece trebuie sa am 80. La mine durerile se amelioreaza odata ce iau 2 pastile de vitam D, daca iau doar o tableta durerile cresc. Pe perioada de vara luam tot 2 si in plus stateam 30 de minute la soare in fiecare zi, chiar daca a fost vara eu una am mentinut doza deoarece mi-a zis reumatologul ca este important sa creasca cat mai repede. Acum sunt din nou la 2 capsule in plus mi-a dat niste pastile rheumatabs sa iau de 3 ori pe zi plus sa imi pun plasturi Rheumatoplast cand ma dor si ma simt minunat, fata de cum eram sunt si eu om din nou.

Sper sa iti revin si sa gasesti medici buni, mie imi este si frica sa mai patesc ceva. Incearc sa mananc cat mai sanatos si sa mananc multe fructe si legume.
0
25-11-2018, ora 14:44
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Buna Rh2 imi poti descrie mai detaliat acele simptome care le ai avut si dupa cat timp de tratament si dispărut ametelile?Si eu am valoarea mica la vitamina d, 16 o am si am inceput sa iau de o lună vigantolete 2cp/Zi, însă tot am ameteli, ma dor ochii, oboseala si o presiune in ceafa.
0
25-11-2018, ora 19:32
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Buna... eu am descoperit hipovitaminoza (de 4, 6) in iulie 2017 si am facut tratament 1 an cu vigantoletten de 1000U cate 3 pe zi. Simptomele mi-au disparut cam tarziu. abia din primavara (cred) eram mai bine. Partea proasta la mine e ca dupa acest an de tratament am repetat analiza la vitamina D si aveam un nivel foarte bun, doar ca de cateva saptamani iar am inceput sa am usoare ameteli ca in perioada respectiva si, din curiozitate am repetat iar analiza si nivelul meu a scazut foarte rapid dupa incheierea tratamentului.deci din vara aceasta pana acum cateva saptamani a ajuns la 30, 3. Teoretic este inca un nivel optim, doar ca uite, eu simt din nou ameteli. Am discutat imediat cu endocrinologul si mi-a recomandat sa reiau tratamentul mai ales ca vine iarna si de obicei in aceasta perioada, in mod normal, nivelul vitaminei D scade la toata lumea. Deci, in concluzie, sunt din nou la tratament. Medicul mi-a zis sa continui tratamentul pe toata perioada iernii si a primaverii. Ce observ la mine, la organism, este ca dupa ce iau o pastila de vigantoletten pentru cateva ore (cam jumatate din zi sa spunem) nu simt deloc ameteli, dar dupa aceasta jumatate de zi incep sa simt, pana iau din nou o pastila. Deci probabil, organismul meu are pierderi foarte mari de vitamine in general. endocrinologul mi-a zis ca de acum incolo, pe perioada iernii si a primaverii sa iau mereu vitamina D pentru ca mereu voi avea aceasta problema. Deci, sunt condamnata la acest tratament mereu.
Dar poate este doar o chestiune ce tine de organismul fiecaruia. Eu sunt o peroadan tanara ca varsta (fac 30 de ani curand), cam 1, 75m si 52 de kg. Niciodata nu am reusit sa ma ingras, cu toate ca mi-as dori. Mananc mult, 3 mese pe zi + gustari intre de tot felul, si in special multe dulciuri. Dar din cate observ, organismul meu nu asimileaza mai nimic, probabil asta se intampla si cu vitamina D. Cat iau tratament sunt bine, iar la cateva luni dupa incheierea tratamentului incepe sa scada destul de repede. Nu pot sa-mi explic. mi-am propus sa ma documentez mai mult legat de metabolism. cred ca este mult prea rapid si de asta ard repede calorii, vitamine etc.
Multa sanatate si sper sa fii bine!
0
26-11-2018, ora 18:10
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Dar dureri de cap ai avut si niste stări mai ciudate adica o stare de neliniște?
0
26-11-2018, ora 19:07
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Dureri de cap, slava Domnului nu am avut. Stare de neliniste eu am permanent aproape, dar asta este o problema emotionala (cel putin la mine). Eu sunt de fel, mai anxioasa, mereu ma ingrijorez din mai nimic, ma sperie cam orice mi se pare neobisnuit. Probabil si la tine e la fel. iti constientizezi simptomele si asta te nelinisteste. Incearca sa te calmezi si sa fii mai relaxata. La urma urmei ai descoperit cauza simptomelor tale si le tratezi, nu ai de ce sa te sperii, vei fi bine. Incearca sa nu te stresezi sau sa te consumi prea mult. sa nu incepi in felul acesta sa dezvolti si atacuri de panica. Eu am facut de cateva ori atacuri de panica, pe la inceput cand ma speriam foarte tare la orice sezatie ciudata a corpului, dar apoi mi-am spus ca stiu de unde provine si ca iau un tratament si voi fi bine.
Eu in acea perioada am facut multe investigatii: de la cardiologie, endocrinologie, ORL, Oftalmologie, Ginecologie si RMN cerebral, asta ca sa fiu sigura ca nu e si altceva pe langa deficitul de vitamina D.
0
26-11-2018, ora 20:19
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Si eu am facut encefalograma, ekg, analize tiroida, radiografie plămâni si cervicala, eco abdominal mai am programare la oftalmolog ca parca mici la distanta nu mai vad oke adevarat ca ma sperie orice simptom pt ca am avut suficiente, eu care până acu 3 luni nu am avut nici o problemă, acum am avut tensiune palpitatii presiune in ceafa si amețeala, mi se infurnica câteodată picioarele si imi dau o stare de neliniște și agitație in acelasi timp.am citit ca deficitul de d poate da si schimbari bruște de comportament.Cum s au manifestat atacurile de panica?ma mai liniștesc cand discut c cineva care a trecut prin asta.
0
27-11-2018, ora 06:18
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
pai lamine prima data s-a intamplat pe strada. Am inceput sa ma simt deodata ca parca ma prabusesc.nu stiu cum sa explic. Un fel de ameteala brusca amestecata cu o slabiciune musculara brusca. Apoi m-am panicat, m-am asezat pe o bordura de trotuar si am inceput sa tremur, sa plang si sa am niste extrasistole puternice. Am sunat singura la 112 si am ajuns la urgente, unde mi-au facut niste analize sumare si mi-au pus o perfuzie. Analizele lor au iesit foarte bine, n-a fost nici macar o cadere de calciu. Ei mi-au zis sa ma hidratez mai bine si sa ma odihnesc. Apoi mi s-a mai intamplat o data in somn, cand m-am trezit brusc cu o senzatie de sufocare, dupa care m-am panicat iar. Si a treia oare s-a intamplat exact ca prima data (adica aceleasi senzatii) doar ca eram acasa. Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa ma linistesc singura, ca nu am nimic. M-am intins in pat si in cateva minute m-am calmat. De atunci, cand mai aveam vreun simptom ma linisteam inainte sa imi declansez un atac de panica. Atacurile de panica ni le declansam singuri atunci cand interpretam in mod exagerat si ne speriem din cauza unei senzatii ciudate a corpului. Daca neurologul si ceilalti specialisti ti-au zis ca esti sanatoasa medical, si nu ai gasit altceva decat acest deficit de vitamina D, eu zic sa te linistesti. Iei tratament si atunci vei fi bine. Cel mai probabil sunt doar niste simptome date de acest deficit si in rest, este doar anxietatea ta legata de senzatiile corporale.
0
27-11-2018, ora 09:23
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Mai mult ca sigur asa e, eu nu am avut atacuri de panica, sper sa fie mai ok dupa 3luni repet analiza
0
27-11-2018, ora 14:16
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Va fi bine cu siguranta. Mie dna doctor mi-a zis sa fac 6 luni tratament, apoi sa repet analiza. Ia in consideratie si faptul ca vin iarna si primavara, perioade in care, din cate am inteles, vitamina D scade, in mod normal la toata lumea.
Mie mi s-a mai recomandat (si am si luat) pe langa vigantoletten si ulei de peste (luam cate 3 capsule pe zi, dupa mese).
Multa sanatate si sa auzim de bine! :)
0
28-11-2018, ora 11:32
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Multumesc la fel!Tinem legatura!
0
24-01-2019, ora 13:48
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Buna am refăcut analiza a crescut la 26 dupa 3 luni, trebuie sa iau in continuare, însă starea de moleseala si amețeala tot o am si mai nou am si o presiune in urechi si câteodată simt acea stare de moleseala de parca sunt foarte obosită si simt slăbiciune si in picioare, chiar ieri mi s a intamplat, bine eram si Nemancata si parca senzatia era mai accentuată.
0
24-01-2019, ora 14:15
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Buna si La multi ani pentru 2019!

Si eu iau in continuare Vigantoletten de 1000 unitati, dar cate una sau 2 pastile pe zi (medicul endocrinolog mi-a zis sa iau pe perioada iernii si a primaverii). Ma simt bine in general. Si eu observ ca dupa 3-4 ore de la servirea mesei ma izbeste o foame si o stare de usoara ameteala sau moleseala. Tind sa cred ca e o chestiune de metabolism (cel putin in cazul meu). Cred ca ard caloriile mult prea repede.si nu fac efort fizic! Cred ca din acest motiv am dificultati cu mentinerea nivelului de vitamina D. Ceva din mine iroseste toate mineralele, si din acest motiv cred ca ma si ia foamea asa des si simt slabiciune...asta pana mananc ceva. Si nu iti imagina ca sunt supraponderala (am 52 kg la o inaltime de 1, 70). Asa ca o data la 3-4 ore trebuie sa mananc ceva mereu.si mai ales ceva dulce. Dulcele parca ma face mai energica.
Multa sanatate in continuare!
0
24-01-2019, ora 15:05
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Multumesc la fel!!!
0
13-02-2019, ora 09:20
catalina 93
Nu este medic/terapeut
catalina 93
Buna!
Si eu am ameteli si o stare de moleseala si rau, dureri de oase cam de 2 luni si mi-am facut analiza de vitamina d si am un deficit.mi-a iesit 10, 7 analiza.
Astept sa merg la medic sa vedem ce imi zice.Voi cum va simititi?
Oare la mine ametelile sa fie de la lipsa asta de vitamina? Vineri sunt programata si la rmn cerebral.
0
13-02-2019, ora 13:47
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Buna, posibil sa fie starea de amețeala de la lipsa de d3.eu acum iau detrical 4000ui.am fost la neurolog si mi a zis ca e posibil starea de amețeala sa fie si din cauza demineralizarii oaselor. Urmează să fac si eu un rmn pt linistea mea
0
13-02-2019, ora 14:04
catalina 93
Nu este medic/terapeut
catalina 93
Sper sa fie din cauza la vitamina.
Momentan nu iau nimic. Luni merg la neurolog.
Cat va iesit analiza ? Luati de mult suplimentul de vitamina ?
0
13-02-2019, ora 15:02
Mi2019
Nu este medic/terapeut
Mi2019
Prima dată 17 iar dupa 3 luni de tratament 26
0
13-02-2019, ora 15:32
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
Buna tuturor,

Eu continui tratamentul cu Vigantoletten de 1000u cate o pastila pe zi. Am sa il urmez pana la inceperea verii. Oricum, in cazul meu, cred ca va fi un tratament continuu (pe perioada de iarna-primavara) pentru ca dupa ce am ajuns la un nivel foarte bun de vitamina D, dupa primul deficit, am inceput sa am din nou probleme, deci cred ca in permanenta am sa ma confrunt cu oscilatii de genul acesta. Oricum, acum eu ma simt bine, nu am ameteli. In prima faza (cand am descoperit prima data deficitul mare de 4, 7) aveam niste ameteli groaznice, chiar si atunci cand stateam asezata, simteam ca, ceva in mine se destabiliza pentru cateva secunde. De multe ori ma speriau senzatiile respective. Am facut si eu in acea perioada un RMN ptr linistea mea, dar a iesit ok, deci era doar deficitul. In acea perioada eram atat de panicata incat am mers si la ORL, Oftalmologie, Cardiologie, endocrinologie. M-am gandit la tot ce ar putea cauza ameteli si asa am facut controalele :))
Oricum, va doresc multa sanatate si va fi bine.
Eu, in primul tratament (cand am descoperit acel deficit foarte mare) am mai luat, pe langa Vigantoletten, care este ptr vitamina D si multe capsule de ulei de peste. Am facut acest tratament de vigantoletten (atunci luam cate 3 capsule pe zi) si ulei de peste (tot cate 3 pe zi) timp de un an.si ajunsesem la un nivel extrem de bun de vitamina D. Problema a fost ca, dupa terminarea tramentului, la peste jumatate de an, nivelul a inceput sa scada din nou.
0
13-02-2019, ora 16:36
catalina 93
Nu este medic/terapeut
catalina 93
Si eu sunt panicată.
Am făcut o grămadă de analize .mai am rmn si consult la orl.
Oricum ma simt obosită rau, amețită, am o stare proasta.
0
13-02-2019, ora 17:41
catalina 93
Nu este medic/terapeut
catalina 93
După începerea tratamentului, cam in cat timp se observa o ameliorare a simptomelor?
0
13-02-2019, ora 18:11
R2H
Nu este medic/terapeut
R2H
cred ca depinde de cat de repede asimileaza organismul...nu prea ai de unde sa stii inainte.
la mine ametelile au mai tinut cateva luni dupa inceperea tratamentului, doar ca nu ma mai speriam eu asa tare ptr ca stiam de la ce provin.
0
13-02-2019, ora 19:58
catalina 93
Nu este medic/terapeut
catalina 93
Am inteles!
Multumesc mult pentru toate răspunsurile
Adaugă un comentariu / răspuns
120 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.