Copilul meu are senzatii de voma de cam 10 ori pe zi

13-06-2008
ATAPELEA
Nu este medic/terapeut
ATAPELEA
Andrei s-a nascut pe 18-12-2006 in Craiova prin cezariana de 3450grame, o lungime de 50 cm, cu o circumferinta la cap de 33 cm, si de 33 la torace primind nota 10
Conform testelor de la ecograf trebuia sa se nasca normal in jurul datei de 25 (de craciun), dar alegerea a fost a mamei sa nasca prin cezariana (dupa ce sa nascut am aflat ca oricum nu se putea naste normal deoarece avea capul dat pe spate).
Mama nu a avut lapte la nastere el sugand la biberon.
Mamei i-a venit laptele la san dupa 3 zile iar, Andrei nu a mai acceptat sanul, deoarece s-a invatat lenes, sa nu suga, fiind hranit in continuare cu biberonul.
Timp de o luna jumatate a fost hranit cu lapte matern, acesta fiind muls si administrat cu biberonul (manca foarte bine, incercam sa ii gasim cele mai mici tetine).
Dupa aceasta perioada i s-a introdus laptele Nan1, timp de o luna.
Am observat ca a inceput sa vomite (nu regurgitat) si am crezut ca este din cauza laptelui, pe care l-am inlocuit treptat cu Milupa.
Dupa nastere a fost inscris imediat la un medic de familie care ne-a recomandat sa ii administram 2 picaturi de vigantol pe zi si calciu fiola (nu mai stiu cate la inceputul lunii).
In jurul varstei de trei luni a inceput sa refuze sa manance, prin urmare am efectuat un control la un medic pediatru.
Acesta a constat ca, are fontanela aproape inchisa, ne-a recomandat sa nu ii mai administram vigantol si calciu, si ne-a dat trimitere la LSM.
Mentionez, ca dupa controlul efectuat de medicii specialisti de la LSM, circumferinta craniana era in parametrii normali pentru acea perioada.
Apoi am efectuat un alt control la varsta de 6 luni (tot la LSM) si din nou circumferinta craniana era in parametri normali.
Trebuie sa mentionam, ca in aceasta perioada am fost foarte atenti la toate produsele care contineau calciu, pe care le-am redus.
In toata aceasta perioada pofta de mancare era foarte redusa fiind hranit mai mult fortat.
Totodata s-au accentuat starile de voma, copilul fiind constipat si neluand in greutate.
Din luna a 8 la sfaturile unui alt medic pediatru, am inceput sa ii administram calciu si fier.
A avut o perioada mai buna in ultimile 2 luni ale anului 2007 cand nu a mai vomitat asa des si manca mai cu pofta, luand si in greutate.
In ciuda tratamentelor efectuate, simtomele de voma nu s-au diminuat, din contra s-au accentuat.
De cate ori incearca sa vomite, ii administrez apa cu biberonul astfel de cele mai multe ori reusesc sa il fac sa nu mai vomite.
Andrei are acum 70cm si 11 kg

Eu cred ca are o boala si am sa explic de ce:
1 - are senzatii de voma, de cam 10, ori pe zi, de 6, luni (pur si simplu ii vine sa vomite);
2 - dimineata cand se scoala, se opinteste saracu sa vomite de ii dau lacrimile si atunci ii dau apa cu biberonu, dupa ce bea, se opreste dar dupa o perioada (cam 10 minute) ii vine iar si reuseste sa vomite chiar apa de a bauto. Ii dau apa, caci alfel nu se poate opri, cred ca isi vomita stomacu asa de rau face. Mentionez ca de obicei senzatia de dimineata e cea mai violenta;
3 - dupa aceea, in timpul zilei aceste senzatii apar, dar ele se oresc de obicei (cate o data efectiv nu se poate opri si vomeaza) dupa ce ii dau apa cu biberonul;
4 - aceste senzatii de voma, se materializeaza in vomitata pur si simplu, cam o data la 2 zile (DAR ACEASTA E O STATISTICA SI DOAR ATA) in anumite perioade, aceasta pote sa fie si in fiecare zi sau chiar de doua ori pe zi;
5 - senzatiile de voma au inceput in ultimul timp sa apara si noaptea;
6 - in timpul zilei, (cam de 10 ori pe zi) stand in picioare isi pune barbia in piept lasand capul in jos si strange din ochisori ca si cum ar avea o durere cre il apasa o senzatie de acru pe gat;
7 - daca reuseste sa vomite la un interval mic de timp dupa ce a macat atunci ii dam sa manance din nou, iar de cate ori ii vine sa vomite nu il las, dandui apa cu biberonul si incercand sa alung senzatia de voma, sa nu o las sa se materializeze de aceia copilu are greutatea pe care o are;
8 - Andrei are putine momente intro zi canda manaca cu pofta, cam o masa, restul le mananca putin cam fortat (nu este un copil care sa il vad si eu o data ca ii este foame sa planga dupa mancare sa ia si el ceva sa bage in gura sa manance).

Alimentatia copilului:

DIMINEATA (CAM ORA 9-10)
-lapte de vaca cu paine
-lapte de vaca cu biscuiti
-laote de vaca cu cereale pentru copi
-gris cu lapte de vaca in care se pun fructe de sezon sau din compot

LA PARNZ (CAM ORA 13-14)
-supe in care i se pune paine
-ciorbe in care i se pune paine

DUPA AMIAZA (CAM ORA 17-18)
-fructe de sezon cu biscuoti
-2 iaurturi danonino
-un biberon de suc (150 ml) pentru copi sau nectar de pere (prigat sau alta marca)
- un biberon de lapte (150 ml)
-peste ton maruntit de la conserva
-fructe de sezon cu biscuiti

SEARA (CAM ORA 20-21)
-in mare acelasi meniu ca dimineata

Mentionez ca dimineata, se scoala in jur de ora 9-10, iar dupa masa doarme cam 2-3 ore, iar seara, se culca cam pe la 9-10.
Cantitatile de mancare sunt cam in jur de 200-250ml la o masa (cu exceptia dupa amieazii cand aceasta nu depaseste 150 ml)

Am rezultate analizelor si retetelor, scanate si foarte bine arhivate dar pe care nu le pot atasa -si sunt logat la internet, de dimineata, pana la 17, va rog, datimi o adresa de mayl, unde sa va trimit fisierele.

Am consultat specialisti pediatri din Craiova:
-pana in luna august, anul trecut, am fost la vreo 4
-din luna august, anul trecut, nu mergem decat la unul
-in total 5 fara rezultate din pacate, Andrei tot vomita.

Eu imi doresc sa imi spuneti unde pot sa fac, niste investigatii foarte precise, (endoscopie, manometrie, monitorizarea PH-lui, ecografie, etc.) sau altele pe care le credeti dumneavoastra de cuviinta pentru as se poate pune un diacnostic foarte precis, pe care sa incercam sa il tratam.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
6 comentarii
0
17-11-2008, ora 11:30
deni_golumbina
Nu este medic/terapeut
deni_golumbina
draga atapelea, sunt o mamica a doi copii si as vrea din suflet sa te pot ajuta dar nu am trecut prin aceasta din fericire dar vezi pe internet, -* si acolo daca te inregistrezi ai dreptul la o fisa medicala lunar unde iti pui diagnosticul si un doctor iti va raspunde negresit poate vei afla mai multe in leg cu simtomele micutului si as vrea sa tinem leg si sa-mi spui si mie daca si cum s-a rezolvat. iti doresc numai bine si tie si micutui si sa auzim vesti excelente. pooop



(*modificat de admin)
0
28-04-2011, ora 17:34
valy2010
Nu este medic/terapeut
valy2010
Buna ziua,

Dupa mute cautari pe net am dat de mesajul dumneavoastra.
Vroiam sa va intreb cum ati rezolvat problema baietelului dumneavoastra. prcizez ca si eu am un baiat de 1 an si 3 luni, care de la 6 luni imi face aceleasi probleme. Nu stiu ce sa-i mai fac. I-am facut eco, copro toate sunt ok, dar el vomita in continuare. Va rog, poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi. Vad ca baietelul este mai mare. Cum s-a rezolvat problema. -*
Numai bine

(*modificat de admin)
0
15-05-2011, ora 18:59
PatryL
Nu este medic/terapeut
PatryL
Mes este de mult timp, nu puteti reveni cu amanunte.fetita mea are aceleasi simptome si i-au pus diagnostic de fiere sugrumeta...in termeni populari, la eco...acum sa vedem ce solutii gasim...
0
18-05-2011, ora 12:19
ATAPELEA
Nu este medic/terapeut
ATAPELEA
Buna ziu
Baietelu meu a crescut si a disparut problema.
sa povestim :
-am fost cu el la Bucuresti (MARIA SKLODOWSKA CURIE (Budimex), la doctorul Ciobanu) pt. investigatii dar acolo aparatura nu avea consumabile din lisa de fonduri si nu am putut sa facem nici o investigatie.
-medicul de acolo ne-a dat niste sfaturi (sa il culcam pe o perna mai inalta, sa manance cu 2 ore inainte de culcare, etc.) chesti babesti care nu fac rau dar nici nu pot sa zic ca vindeca.
-cred ca in jurul varstei de 3 ani (nu mai retin precis) vomitatul a disparut de tot treptat fara a face ceva special
Acum am descoperit ca baietelul are scolioza (coloana stramba) sub forma literei "s" de gradul 3 si s-ar purea ca stomacul si esofagul sa fie influentate de aceasta proplema si deranjul la stomac sa fi provenit de acolo. Banuiesc ca odata cu inaintarea in varsta organele s-au dezvoltat mai bine si s-au asezat in noua structrura a corpului care este "stramba", iar vomitatul sa fi disparut din aceasta cauza de la sine.

Este foarte important daca copilul ia in greutate.
Nu neglijati aceasta problema, pot fi simtomele unei boli mult mai grave ca in cazul meu.
Consultati mai multi specialisti in domeniu, informativa dupa internet, faceti analize si investigatii serioase aferente acestei probleme.
MULTA SANATATE
0
12-09-2012, ora 00:21
fzuzu
Nu este medic/terapeut
fzuzu
Doamneee..stiu c e f tarziu..au trecut ani de la acest topic dar nu ma pot abtine in speranta ca poate vei vedea..-*...ce mancare era aia pt un prichindel..peste ton la conserva danonino si prigat :)).saracul copil...dar oare nu ai avut un dr pe langa u cineva din fam sa te invete...ii distrugeai flora intestinala pe zi ce trecea normal ca vomita.nu ai pomenit nik de piept de pui...peste proaspat..ma mir ca ii dadeai ciorba


(*modificat de admin)
0
12-09-2012, ora 22:27
ATAPELEA
Nu este medic/terapeut
ATAPELEA
Doamneee... bine ca esti tu desteapta..mai bine te abtineai.. bine ca nu vomita din cauza ta MAREA NUTRITIONISTA.. experta in piept de pui si peste proaspat
Vreau sa sti ca acest copil nu este sarac deloc.
Nu n-am avut pe nimeni.. cel mai mult mi-ai lipsit TU.
Da nu am pomenit nik (INVATA SA SCRI) de piept de pui...peste proaspat, nu mi-am propus sa editez mniul copilului meu pe o sa ptamana, am scris doar cateva exemple sumare. Casca ochii bine si zim si mie unde am scris eu cuvantul "CIORBA"
Ii distrugeai flora intestinala pe zi ce trecea HAI NU ZAU. pune mana si citeste.

Principalele cauze care pot duce la dezechilibre ale florei intestinale normale sunt:
Consumul excesiv de antibiotice mai ales pe care orala (bucala) - cu aparitia asa-zisei colita de antibiotice
Administrare de citostatice
Laxative administrate excesiv
Inghitirea de germeni microbieni care nu se gasesc in mod normal in intestin (de obicei di napa sau alimente)
Boli intestinale care modifica conditiile locale de la acest nivel, noile conditii fiind nefavorabile florei intestinale normale
Alimentatie prelungita prin perfuzii, cu lipsa sursei de hrana pentru flora intestinala
Scaderea aciditatii sucului gastric, de diferite cauze
Regimuri alimentare neobisnuite, care pot favoriza sau inhiba anumite specii de bacterii, ducand la aparitia unor dezechilibre intre ele
Modificarea tranzitului intestinal (constipatia sau diareea excesiva), indiferent de cauza
Deficite imunitare- in special cele de imunoglobulina A (care este factorul local de aparare a mucoaselor)
Interventii chirurgicale pe tubul digestiv, care pot modifica circuitul normal al alimentelor, pot exclude unele segmente de tub digestiv din tranzitul normal, sau prin rezecarea unor segmente de tub digestiv pot modifica echilibrul local care este necesar florei intestinale normale
Consumul excesiv de alimente conservate chimic
Anxietatea (creste ritmul miscarilor intestinale cu tendinta la diaree) sau depresia (scade miscarile intestinale putand duce la constipatie

Care sunt simptomele date de modificarea florei intestinale?

Simptomele pot fi numeroase, dar nu sunt specifice, putand sa apara si in alte boli ale tubului digestiv sau boli extradigestive:
Balonare abdominala
Diaree sau constipatie
Dureri/ crampe intestinale
Dureri articulare cronice
Tulburari de vedere pe timpul noptii
Anemie
Scadere in greutate, uneori severa
Hipocalcemie cu manifestari de tip tetanie
Sangerari anormale mucoase
Rarirea oaselor (osteomalacie)
Tulburari neurologice periferice
Edeme

-*


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •