cum se poate evita recidiva pentru apa la plamani

07-08-2007
albimona
Nu este medic/terapeut
albimona
tatalui meu i s-a "scos"prima data lichidul acela pleural acumulat, iar dupa 2 saptamani a aparut din nou. se pare ca, de data asta, un alt medic a diagnosticat - pleurezie inchistata dreapta.acest medic mi-a spus ca vrea sa faca, dupa terminarea tratamentului, o incizie toracica pentru a preleva probe din acel lichid ca sa descopere cauza. dar si prima data s-au luat probe...si s-a luat cu o siringa cu un ac special.acum de ce este nevoie de o toracospie?nu inteleg. va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa facem?acum se simte bine, nu mai are febra, este posibil sa nu mai apara apa asta nenorocita?
2 comentarii
0
04-12-2007, ora 00:00
Dr. Roxana Garbia
Nu este medic/terapeut
Dr. Roxana Garbia
Recidivele apar in momentul in care nu este solutionata cauza care a dus la instalarea pleureziei.Aceste afectiuni au o etiologie variata(numeroase afectiuni cardiace, pulmonare, infectii virale, neoplazii etc), de aceea protocolul de investigatii necesita repetarea anumitor probe, in special atunci cand lichidul reapare.Toracoscopia este necesara pentru o explorare de ansambru a cavitatii toracice.Ea este subdivizata in toracoscopie diagnostica(procedurile care presupun stabilirea etiologiei unui revarsat pleural) si terapeutica(se pot lua masuri de corectare a cauzei o data ce aceasta va fi identificata).Absenta febrei si disparitia simtomelor initiale este de bun augur dar nu implica sistarea acestor investigatii, absolut necesare pentru a impiedica refacerea colectiei lichidiene.
0
27-10-2009, ora 14:03
ccc0109
Nu este medic/terapeut
ccc0109
Fratele meu a fost depistat cu pleurezie, la analiza citologica a lichidului pleural nu este suspect de tbc, dar va fi trimis la spitalul de boli infectioase.
Ce tratament trebuie sa urmeze (acum are piroxicam si augmentin) dar nu stie ce trebuie sa faca sa mearga la spitalul de boli infectioase, la endoscopia pulmonara nu mai este lichid.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clarificare: ce este apa la plămâni (termen popular)
  •