Cum se trece peste neimpliniri !!!

16-09-2020
Kristin28
Nu este medic/terapeut
Kristin28
Daca nu avem ceva care ne dorim si simtitm suferinta des, cum se rezolva daca nu putem rezolva problema aia ?! Cum facem sa fim bine si fara chestiile alea !!? Am ceva neimpliniri exact pe ce imi doream mult si mereu am suferinta sufleteasca, orice am facut nu merge asa ca se tot repeta. Nu pot rezolva acea problema sub nici o forma adica nu exista posibilitatea confirmat si de cei din jurul meu nu doar ca am eu aceasta impresie sa zic ca ar fi falsa, nu doresc sa spun despre de e vorba ca nu conteaza. Am fost la medic si a zis ca trebuie rezolvata problema cum ca nici un medicament nu rezolva asta, psihologul la fel, eu nu pricep cum altii sunt bine si daca n-au nimic, se drogheaza cumva cu hero sau coca ? Aurolacii se drogheaza asta e clar dar restul ? Aia care au datorii si alte chestii.
5 comentarii
1
16-09-2020, ora 10:52
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Contează mai puțin cum sunt alții. Diferența o face felul în care fiecare se raportează la problemele care apar.
Încercați sa va concentrați pe ceea ce puteti face, nu pe ceea ce nu puteți face.
Spre exemplu: o persoana are înălțimea de 170 cm. La ce-i poate folosi sa se gândească ca i-ar fi plăcut sa aibă 180 cm? Nu va putea niciodată sa obțină asa ceva. Însă se poate concentra pe a avea un corp armonios, lucru pe care îl poate obtine/controla.
1
16-09-2020, ora 11:33
Kristin28
Nu este medic/terapeut
Kristin28
Pai eu am zis ceva, ca nu pot trece peste asta orice as face ! E una ce gandesc constient si alta este ce simt, altfel nu mai puneam problema caci stiu si eu ca nu e ok ce se intampla si ca trebuie sa ma bucur de ce am si sa nu ma preocupe ce nu pot face. Ceva nu este in ordine.
0
16-09-2020, ora 13:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Datoria ta e să faci tot ce depinde de tine, dar nu poți gestiona totul. Nici măcar Dumnezeu nu poate face ca totul să fie bine. Încearcă să vorbești cu un psihoterapeut să te ajute să te descoperi, să-ți înțelegi limitele și să găsești o corespondență între gândire și ceea ce simți.
Va trebui să înveți să accepți ceea ce nu se poate schimba, pentru că uneori lucrurile nu TREBUIE să se întâmple cum vrei tu.
Așa cum ți-a spus și colegul meu, încearcă să nu te mai compari cu alții, pentru că nici altora poate nu le reușesc lucrurile pe care tu le faci bine. Fă un tabel în care să pui în dreapta lucrurile pe care le faci bine și în stg. cele în care nu reușești. Ai să vezi că vei avea mai multe împliniri decât dezamăgiri, dar stă în firea omului dacă are o nemulțumire să omită tot ce-l mulțumește.
0
17-09-2020, ora 13:49
Kristin28
Nu este medic/terapeut
Kristin28
Limitele le-am inteles de mult. Realizarile sunt mult mai jos decat neimplinirile, normal ca si asta am analizat, era de bun simt doar. Daca realizarile erau mai mari ca esecurile era culmea sa ma fi simtit aiurea, nu-s genul sa nu apreciez chestiile bune, numai un om slab de minte nu apreciaza si reusitele care-s mai importante si mai multe decat 1-2 nereusite, e in firea omului redus asta.
Am fost la psiholog cam sase luni. Tabelul cu reusite-nereusite a dat pe minus adica se cam considera ca era normal sa ma simt asa, si se incerca cumva sa gasesc metode sa rez problema, deci tot la asta se ajungea. Insa limitele mele nu au putut fi depasite din pacate asa cum s-a incercat. Adica spunea ca sa creem resurse pentru a rezolva problema, nu sa-mi accept asta. Pentru ca dupa cum arata tabelul cu minus si plusuri nu prea aveai cum sa fi okey, era prea dezechilibrat, nu arata ca la un om mediu. Am si niste probleme de sanatate care m-au impiedicat sa am realizari macar ca un om okey.

Am intrebat ca nu cumva sa fie de psihiatru, in caz de ceva sa ma duc si la altul pentru ca am fost doar la unul pana acum si a zis ca nu e nevoie de pastile insa nu-s sigura.
2
18-09-2020, ora 15:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ce iti doresti de fapt mai mult Kristin si nu ai? Caci discutia de mai sus e foarte nespecifica.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul