Deficit atentie, concentrare mare

04-04-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, Daniela ma numesc, am 31 ani, un copilas de 2ani.
de cand am nascut nu mai lucrez, practic stau cu copilasul si nu imi mai pun mintea la contributie sa zic asa, si cred ca am, adica sigur am probleme mari cu concentrarea, atentia si memoria.
ce sfaturi imi puteti da in acest sens, pt a putea reveni la starea dinainte.
Dinainte insemnand ca eram o fata foarte inteleapta..nu ca acum nu sunt dar ma exprim mult mai greu..mult mult mai greu, uneori nu imi gasesc cuvintele (cuvinte uzuale..am trait si in strainatate..poate si de aia), aveam concentrarea mult mai buna, cu atentia intr adevar..mereu am stat mai prost dar nu ca acum.
incerc sa invat din cursurile ce le mai am din facultate, am facut si masterul si imi amintesc bine cat de greu imi era, dupa o pauza de invatat, sa invat din nou in sesiune..era greu..dar acum..dupa o pauza atat de mare, se vede si faptul ca citesc destul de putin carti..iar activitatea mea e 90%casnica.
precizez ca ador sa citesc, inebunesc daca nu invat ceva nou zilnic, citesc articole medicale, spirituale, de tot felul, sunt de felul meu foarte curioasa si daca as avea o situatie financiara buna, as invata toata viata, as face cursuri si facultati..toate care mi ar place.
Dar sunt si oarecum lenesa as zice eu, si nu imi place sa fiu intrerupta cand citesc. As citi cu orele dar reusesc doar 20..30min seara inainte de culcare, dupa ce adoarme copilul, si daca citesc 30min e mult caci cad rupta de somn.

eu banuiesc ca aceasta problema mare de concentrare si de memorie e cauzata, in mare parte, de oboseala so extenuarea ce le simt aproape zilnic, durerile de oase, de spate, care ma fac sa ma simt ai usor depresiva, desi sunt o persoana foafte activa si energica..de fapt, tocmai pt ca sunt prea energica si plina de viata, ajung sa lucrez prea mult, sa stau treaza noaptea tarziu citind diferite minuni, nu doar carti, si ajungand deseori la extenuare.
Nu mai zic de lipsa somnului care e f prost in ultimul an si jumatate, ma trezesc noapte de noapte de min 2..3 ori la copil.

Sfatuiti-ma, va rog, ce si cum sa fac sa imi imbunatatesc limbajul, concentrarea, atentia.

sa nu uit: citesc din cursurile din facultate si, ca si intr o discutie mai ampla, cand ascult pe cineva, ma pierde duoa 1a fraza, prima idee. uit rapid ce spune omul, cand citesc mereu imi zboara mintea in 1000 parti. cam asa am fost mereu, am o imaginatie bogata si imi vin zeci de idei intr o secunda..
incerc sa citesc cursuri de management financiar de ex, si sunt termeni si termeni acolo..trebuie atentie multa, iar eu citesc de 5 ori o fraza si nj ma pot concentra...
Va multumesc pt sfaturi si pt proasta exprimare poate..
O zi buna !
Ce exercitii sau medicatie imi puteti recomanda?
5 comentarii
0
05-04-2021, ora 09:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E bine pentru început să vă faceți o evaluare psihologică pentru a ști exact dacă aveți o tulburare anxios-depresivă, pentru că aceasta dă tulburări de concentrare și atenție.
Poate fi și pe fond de oboseală și-atunci o igienă a somnului și timp mai mult petrecut în aer liber ar aduce o îmbunătățire.
În funcție de evaluare veți hotărî ce faceți mai departe.
0
17-04-2021, ora 00:38
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
va multumesc frumos, incerc din rasputeri sa dorm cat mai mult, iau si melatonina de ceva timo..nu foarte mult si..se simt imbunatatiri. am observat ca la oboseala sunt asa, cand sunt odihnita bine de tot sunt foarte surprinsa de cst de bine ma pot simti...sunt uinita de a dreptul, e minunat sa fii practic..treaz! atent, rabdator.
o sa merg si la un consult psihologic daca nu vad schimbari dupa ce reusesc sa ma odihnesc mai bine.
Va multumesc inca o daga!
0
17-04-2021, ora 09:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Evaluarea psihologică e bine să o faceți pentru a ști structura psihologică, modul de funcționare, dacă sunt anumite scheme cognitive disfuncționale, ce nevoi aveți, dacă există predispoziții la stres sau diverse tulburări psihologice, pentru a preveni pe viitor anumite schimbări de dispoziție.
1
21-04-2021, ora 09:03
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
va multumesc frumos! da, stresata sunt de fel.
mi a albit parul, mult in ultimii 5 ani, mai ales in urma examenului de disertatie care a durat 10h..asteptarea. A fost cel mai lung stres din viata mea.
Va multumesc!
1
21-04-2021, ora 10:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Puși în fața unei situații oamenii reacționează diferit. Când situația e percepută ca un stres major, e bine de văzut care sunt cauzele care provoacă stresul. Interpretarea situației este determinată de anumiți factori ce trebuie depistați.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: