Deficit de atenție ?

06-08-2021
AlbertRo
Nu este medic/terapeut
AlbertRo
Bună ziua! Mă numesc Albert, am 25 de ani si nu pot să învăț, nu ma pot concentra...când vreau sa citesc, parca apare o senzatie de “frână” dupa ce citesc 2-4 cuvinte...Nu consum cafeina, nicotină sau alte stimulante/medicamente...Fac sport de 2-3 ori pe saptamana 1-2h pe sedință...Cu somnul e o altă problemă, seara dorm 4-5 ore apoi mă trezesc, stau treaz încă 1-2h, apoi iar dorm 3-4 h, ca să functionez “normal” la 8-9 h de somn, nu pot sa dorm 8h pe noapte legat...Pot sa stau treaz dar cand vreau sa citesc apare care o frână. Care ar putea fii cauza ? Mulțumesc de răspuns.
4 comentarii
1
06-08-2021, ora 18:39
Psiholog Patru Monica Daniela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Patru Monica Daniela
Bună ziua. Pentru un adult cele 8 ore de somn ar trebui sa fie suficiente pentru a avea o viață de profesionala și personală de calitate. La dvs., probabil, somnul nu este odihnitor și de aceea puteți avea deficit de concentrare și atenție.
Insomnia, dificultatea de a va concentra, deficitul de atenție sunt simptome care pot ascunde o depresie sau niște gânduri negative perturbatoare sau ceva ce va tulbură sau va nemulțumește.
Ca recomand să mergeți la psiholog, ca să puteți înțelege și rezolva cauza.
1
06-08-2021, ora 21:23
AlbertRo
Nu este medic/terapeut
AlbertRo
Bună seara! Dacă ar fi fost o depresie, nu ar trebui să fiu incapabil sa mai fac sport ?
1
07-08-2021, ora 07:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot fi simptome de depresie. Faceti orientativ test de depresie online si daca iese pozitiv, adresati-va unui psihiatru si unui psiholog. Nu e necesar sa faceti toate simptomele de depresie. Pot fi doar cele de care va plangeti.
1
09-08-2021, ora 10:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psiholog clinician sau psihiatru pentru evaluare. Un diagnostic sigur se poate pune numai în cabinet, pentru că pot fi simptome care apar în cadrul mai multor tulburări.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pierderea atenției - probleme de concentrare (la adult)
  • O practică de concentrare a atenției poate reduce rătăcirea mentală
  •