deficit de prolactina

14-03-2017
Anca7
Nu este medic/terapeut
Anca7
Buna ziua,
In urma unor investigatii, am descoperit ca am prolactina scazuta.
Simptome sunt multe dar totul a pornit de la faptul ca de doi ani din sanul stang imi curge o secretie galbuie(clara), medicul ginecolog mi-a dat sa fac analiza la prolactina.Ieri am luat rezultatul si a iesit 4.20 ng/ml(valorile de referinta ale laboratorului 5-35 ng/ml).Mentionez ca in momentul recoltarii eram in a doua zi de menstruatie.Plus ca in acea noapte dormisem destul de mult(in jur de 11 ore).Nu stiu daca influenteaza rezultatul.
As dori sa stiu ce este cu aceasta prolactina scazuta, cele mai multe detalii se dau pentru cea marita.
Multumesc frumos!
5 comentarii
0
20-03-2017, ora 14:32
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Mergeti mai bine la endocrinology pentru ca pot sa fie multe variante si primul pas va fi oricum sa repetati analiza sa se confirme ca este tot scazuta!
0
24-03-2017, ora 13:23
Anca7
Nu este medic/terapeut
Anca7
Buna ziua,
am fost la endocrinologie, mi s-au depistat cred ca 5-6 noduli din care unul lichidian 1.5/2.3mm, altu de 7.5/9/7mm, un altul de 10/10/12.5mm si unul de 2/2.8mm cu microcalcificare(sau microcalcifiere)de perete si mai sunt si altii.
Mentionez ca la mine in familie tatal meu si-a scos glanda tiroida acum un an din cauza unui nodul, iar sora lui a avut probleme cu tiroida de cand o stiu...Deci cred ca este ereditar..
Mi-a dat domnul doctor o gramada de analize la sange de facut pentru glanda tiroida si de asemeni sa repet prolactina.
Am avut grija ca timp de o saptamana sa nu iau nici o pastila sau ceva care sa poata afecta analizele.Insa cu 13 ore inainte de recoltare am mancat peste(sarat) fiert cu usturoi...Fara sa ma gandesc la analizele de a doua zi dimineata..Credeti ca ar putea influenta sarea si usturoiul rezultatele?
Poate e o intrebare putin stupida, dar ma macina..
Va multumesc tare mult!
0
25-03-2017, ora 09:43
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Nu va afecteaza analizele cu siguranta!
0
27-03-2017, ora 14:02
Anca7
Nu este medic/terapeut
Anca7
Buna ziua,
am luat rezultatele analizelor si toate au iesit in limite normale.
Anti-tiroglobulina 15 UI/mL < = 115
Anti-TPO 7UI/mL < 34
Estradiol 574.3 pmoI/L (ultima menstruatie 08.03.2017;penultima 11.02.2017)
FSH 3.7 mUI/mL
LH 7.6 mUI/mL
Progesteron 67.57 nmoI/L
Prolactina 194 uUI/mL 127-637
FT4 14.9 pmoI/L 10.6-22.7
TSH 1.49 uUI/mL 0.27-4.2
Analizele au fost facute pe 25.03.2017(deci cred ca in faza luteala, recoltarea a fost facuta pe data de 25.03.2017) la Synevo.
Nu inteleg cum analizele au iesit normale cat timp la ecograf au iesit atatea chisturi si noduli...si la tiroida, si la sani..
Ce este de facut in cazul acesta? Sunt tare confuza..
Multumesc frumos!
0
30-03-2017, ora 14:23
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Analizele normale inseamna ca functia este normala iar modificarile ecografice le veti urmari prin controale periodice!
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Întreabă un Ginecolog sau Urolog online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Principiul care stă la baza reglării secreției de hormoni
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.