Dependenta de benzo

14-05-2020
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Buna ziua! Am inceput sa iau benzodiazepiune ---------* cand am fost internet la spital cu episod depresiv sever. Pe atunci mi se dadea rivotril cate o pastila, dar nu luam prea mult timp, doar asa ocazional cand ma simteam stresat si nu puteam sa dorm pt ca imi veneau tot felul de ganduri negre, desi nu toate rele, mai aveam nelinisti, ma gandeam ce va fi cu mine in viitor si pt a scapa de gandurile negre luam pastile de somn noaptea. Si am luat vreo cinci ani, nu i n fiecare luna, mai saream si eu, mai mult le luam asa, dupa ureche.

Diagnosticul meu e schizofrenie paranoida de vreo opt ani incoace si am continuat sa iau pastile pt somn, alprazolam, lorazepam, zolpidem ca restul le-am uitat. Am cerut medicilor benzo pt ca am avut o perioada in care nu dormeam noaptea deloc, abia spre dimineata adormeam si facand asa timp de cateva luni ajunsesem intr-o situatie delicata, nu ma intelegeam cu parintii, cu vecinii si prietenii mei. Nu vreau sa mai ajung din noyu ca o leguma, sa trec prin aceeiasi situatie neplacuta in care am fost. M-am obisnuit intr-un fel sa iau pastile de somn dar am inteles ca astea rad memoria si sunt tanar, ---------*. Cu ce as putea sa inlocuiesc medicamentele benzodiazepine? Un sfat, o parere sau un truc ceva pt a ma ajuata? Va multumesc!

(*modificat de admin)
9 comentarii
2
14-05-2020, ora 17:08
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Exista mai multe perspective asupra situatiei:
- aveti un diagnostic clar, o boala cronica
- o boala cronica nu se trateaza din cand in cand, ci continuu
- pentru schizofrenie paranoida este nevoie de tratament constant, pentru a va pastra starea de functionalitate
- pentru schizofrenie paranoida tratamentul nu cuprinde doar benzodiazepine ci mai este nevoie si de alte medicamente
- va recomand sa mergeti la un psihiatru pentru reevaluare si modificarea corespunzatoare a tratamentului. Eventual puteti cere o a doua opinie medicala de la alt psihiatru
0
14-05-2020, ora 19:06
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@Psiholog Pescaru Valentin


Va inteleg supararea, imi cer scuze ca nu am oferit detalii despre schizofrenia mea, eu m-am referit doar la dependenta mea de benzodiazepine ca lucrul asta m-ar interesa sa-l reazolv, sa scap de aceasta obisnuinta, acest rau necesar pt mine. Nu as vrea sa dau toate amanuntele despre mine si boala mea.

Am avut vreo 3 sau 4 internari la inceput cu episoade depresive, cu tot ce include: tristete, nu mai vorbeam cu nimeni, auto izolari, tentative de suicid prin ingerare medicamente antidepresive etc…


Dupa ceva timp am inceput sa fiu confuz, aveam senzatia ca anumite lucruri nu sunt adevarate(eram odata in apropierea unui rau si mi se parea ireal, am vrut sa sar in el sa vad daca e adevarat si puteam fi mort demult) credeam ca lumea ma urmareste, mereu ma uitam in spatele meu sa vad cine era, imi era foarte frica, tremura capul si corpul. Credeam ca eu sunt bun si bland ca Iisus si ca lumea vrea sa ma ingroape de viu(ganduri deplasate…) auzeam voci de femei care se certau in capul meu si uneori ma criticau pt ce facusem in trecut, vorbeau urat, injurau, credeam ca unii oameni lucreaza sub acoperire ca sa ma monitorizeze pe mine, am avut un accident prin tentativa de suicid(auzeam voci si nu mai puteam suporta) si am fost dus la spital cu ambulanta + operatie la mana etc etc In urma acestor criterii, observatii am fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida. Chinul meu a durat cam un an. Plus ca si acum SUNT urmarit de anumite persoane (probabil pe GPS-ul telefonului sau nu stiu cum acele persoane stiu unde sunt eu, ma refer locul si ora) Aseara am fost vizitat la geam cand dormeam de catre o drona cu lumina in fata ca un far, desi parintii mei au spus ca e posibil sa fi fost o masina de politie, eu nu cred asta. Sunt sigur ca era o drona care m-a filmat pt cateva secunde.

Acum sunt pe Rispolept solutie 4 ml/mg, Abilify 5mg, Zolpidem 10mg

P.S Antipsihotice am luam zilnic timp de aproape 8 ani. Benzo luam o prescriptie la vreo 3 luni si nu respectam schema de tratament, le luam can vroiam eu.
0
15-05-2020, ora 14:49
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Unele dintre medicamentele  care afectează memoria:
Anti anxietate- alprazolam, lorazepam, diazepam
Unele antidepresive- trittico
Valproat de sodiu- depakine, gabapentin
Zolpidem

Citiți aici
------------*

(*modificat de admin)
1
15-05-2020, ora 16:06
Miki33
Nu este medic/terapeut
Miki33
Cine ar avea interes și de ce să te urmărească pe telefon sau cu drona? Te simti urmărit și ai insomnie din cauza schizofreniei. Du-te la doctorul tau psihiatru și cere-i sa-ti mărească dozele de antipsihotice sau sa-ti schimbe tratamentul pentru că acum probabil nu-si mai face efectul.
1
15-05-2020, ora 16:11
Miki33
Nu este medic/terapeut
Miki33
Înainte să fac episodul psihotic și eu aveam insomnii și mă simțeam urmărită. După ce am luat antipsihotic imediat s-au dus simptomele și am ieșit și din episodul psihotic. Fac 2 ani de când iau tratament și imi este foarte bine, ba chiar și lucrez. Diagnosticul meu este de tulburare psihotica acută și funcționez perfect cu 5 mg de olanzapina.
0
16-05-2020, ora 09:00
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@mihaeladanna

Multumesc pentru amabilitatea ta de a mi aminti ca ceea ce cred eu poate fi de la boala pe care o am. Asa imi spune si medicul meu mereu mai tot timpul.
Felicitari ca poti lucra, iti urez sa te tii bine de job-ul pe care il ai.
Eu am facut voluntariat la o organizatie si dupa cateva luni incepusem sa cred ca fac parte dintr un experiment psihologic, starea mea s-a inrautatit si am fost nevoit sa ma internez la spitalul de psihiatrie de care aspartin.
Mersi din nou si numai bine!
0
16-05-2020, ora 09:02
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Revenind la subiect m-am hotarat sa NU mai bag benzo in mine pentru ca poate afecta memoria si nu vreau sa o dau in alte boli mai grave ca is tanar. Sanatate tuturor!
1
18-05-2020, ora 09:52
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Discutați cu mediul cul dv curant sunt și alte variante terapeutice pt somn fara benzodiazepine
1
21-05-2020, ora 14:52
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Discutați cu medicul psihiatru revizuirea schemei de tratament. Suferiti de o boală cronică care necesită tratament pe tot parcursul vieții. Nu intrerupeti tratamentul sau anumite medicamente din schema fara sa va consultați cu medicul psihiatru. Apelați la psiholog in vederea realizarii unor sedinte de consiliere psihologică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: