Depresie - anxietate

23-06-2016
Alina-Roxana Ailincai
Nu este medic/terapeut
Alina-Roxana Ailincai
Buna ziua,
Va rapesc cateva minute, daca veti avea timp sa cititi si sa imi raspundeti. Tatal meu de 48 de ani, in urma cu 6 luni, si-a fracturat femurul, a fost operat, dupa care a facut un cheag de sange, ce a urcat intre plamani si inima (in limbajul meu...). Dupa greul prin care a trecut, a ramas cu dificultati de respiratie, stare generala de rau. Am mers la diferiti medici pt. a elimina orice cauza biologica, se pare ca nu mai are nimic. In urma tratamentului anticoagulant, cheagul s-a risipit si aerul circula fara probleme, conform CT. In cele din urma, am mers la neurologie, de unde i s-a dat Stresclin. L-a luat pe tot, insa doamna dr. de familie ne-a recomandat sa mergem si la un medic psihiatru. De acolo, i s-a dat Coaxil si Anxiar. Problema este ca cele 2 ii creeaza somnolenta si ameteala, pare ca ii fac rau. Intrebarea mea este: Acel Stresclin, tratamentul initial, le-ar putea inlocui pe cele 2, care au si multe contraindicatii? Alte tulburari nu are. Mersul inca nu l-a reluat complet, tot ajutat de carje. Ia in continuare Sintrom si Vessel Due, cu verificarea regulata INR. Acesta a si iesit modificat de cand ia cele 2 pastile. Multumesc!
6 comentarii
0
23-06-2016, ora 16:48
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este foarte probabil ca cele doua ii provoaca somnolenta datorita dozelor prea mari. Doar medicul care le-a prescris poate reformula schema de tratament, in functie de situatia pe care o constata.
Stresclinul este un produs naturist, pe cand celelalte doua sunt produse chimice (medicamente). Tratamentul prescris este in functie de intensitatea simptomelor; daca sunt de intensitate usoara poate fi utilizat un produs naturist. De la intensitate moderata in sus se apeleaza la medicamente. Indiferent cum, aceasta modificare de tratament se face doar de catre medicul curant. Daca nu sunteti multumita aveti dreptul la o a doua opinie medicala.
0
23-06-2016, ora 19:33
Alina-Roxana Ailincai
Nu este medic/terapeut
Alina-Roxana Ailincai
Sa inteleg ca cele doua nu pot fi intrerupte fara aprobarea medicului? Am mai vazut pe forum pacienti care luau si nu mai puteau „scapa” de ele. Tatal meu nu se panicheaza, nu gandeste negativ, pur si simplu i se pune ca un nod si simte ca nu are aer cateva ore. De aceea as crede ca sunt prea puternice pt. el. Vom merge si la un alt medic, va multumesc mult pt. lamuriri!
0
23-06-2016, ora 23:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Poate lua doar unul din ele pe care il tolereaza mai bine si cu frecventa optima pt dansul nu neaparat de 3 ori pe zi !
0
24-06-2016, ora 00:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Chiar daca nu se panicheaza, are somatizari de anxietate. Anxietatea are zeci de simptome. Nu numai panica.
0
25-06-2016, ora 12:14
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Are dreptate Clara, are dreptate și domnul psiholog, e necesar tratamentul medicamentos cu ajustarea dozelor, pentru a preveni reacțiile adverse exagerate.
0
25-06-2016, ora 13:27
Alina-Roxana Ailincai
Nu este medic/terapeut
Alina-Roxana Ailincai
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul