Depresie și anxietate | Forumul Medical ROmedic

Depresie și anxietate

07-01-2019
00Lyra00
Nu este medic/terapeut
00Lyra00
Buna ziua, de vreo săptămâna jumătate am atacuri de panica, am insomnie, ma doare sufletește și fierea și simt ca înnebunesc. Nu știu ce sa mai fac, nu mai simt ca sunt eu, mi-e frica sa nu înnebunesc de tot. Am fost la psihiatru și mi-a spus ca am o tulburare anxioasa și început de depresie cauzate de toc. Nici apetit prea mare nu am din cauzele astea. Dl psihiatru și părinții mei mi-au spus ca nu e nimic grav și ca frica sa nu înnebunesc este data de anxietate pentru ca nu am avut persoane bolnave psihice in familie plus ca sunt foarte lucida. Totul a început in vara anului anterior, nu prea mai simțeam emoții, nu ma mai atrăgea nimic, dar nu am băgat de seama. Anul acesta dau bacul, mi-e frica ca nu-l iau, mama mea nu s-a simțit bine și m-am speriat rău, am făcut prostia sa ma fac vegana și n-am mâncat cât și ce trebuie, familia mea a avut probleme financiare și a trebuit sa ma opresc din a mai face ceea ce fac de mică și era planul meu de viața tenisul, și mai de curand, înainte de atacurile de panica, am căpătat o viroză cu amețeli și toate cele și m-am speriat sa n-am nimic grav, deci in concluzie a fost o perioada stresanta pentru mine. Părinții meu spun sa termin și sunt supărați pe mine pentru ca ma comport așa, eu ma simt tare vinovata ca le fac rău și ii dezamăgesc, și spun ca e o copilărie peste care trebuie sa trec. Sa ma Menționez ca dl psihiatru mi-a dat medicație pe care eu sunt dispusă sa o iau dar părinții mei nu ma lasă sa o iau, și dl psihiatru mi-a mai zis sa fac psihoterapie cognitiv comportamentala dar ei spun ca nu trebuie și de fiecare data când o Menționez ei se supăra pe mine și acum mi-e frica sa le mai spun(depind financiar total de ei deci nu ma pot duce singura). Mai nou ma sperii sa nu îmi fac creierul ferfeniță prin disociere pentru ca nu mai simt nimic(am obsesii). Sunt o persoana foarte retrasa, fricoasa și timida de fel și dintotdeauna m-am închis in mine de frica sa nu dezamăgesc lumea deci faptul ca scriu aici arată ca sunt disperata și destul de singura in problema asta. Încerc din răsputeri sa ma fac bine singura, a mers astăzi preț de câteva ore, dar pe urma a apărut frica ca nu pot dormi și ce o sa ma fac eu mai departe in viața dacă nu-mi mai place nimic. As mai vrea sa Menționez ca am avut probleme mari cu bullying-ul im gimnaziu și exact înainte de manifestarea virozei și am avut și am stima de sine scăzută și o părere proasta despre mine. Chiar vreau sa redevin eu însămi. Ce pot face? Am vreo speranța de a ma face bine? Chiar am nevoie de ceva pozitiv la momentul dat. Va multumesc mult pentru atenție și timpul acordat. O zi frumoasa va doresc.
2 comentarii
0
08-01-2019, ora 15:10
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Le spui parintilor ca anunti protectia copilului daca iti mai interzic sa iei tratamentul recomandat de medic ! In plus poti sa le mai spui ca ai aceste simptome tocmai din cauza lor pt ca si-au neglijat sanatatea si ti-au transmis si tie simptomele lor insa mult accentuate probabil !
0
14-01-2019, ora 18:15
00Lyra00
Nu este medic/terapeut
00Lyra00
Buna seara, multumesc de răspuns. Sunt majora deci nu fac acest lucru plus ca nu e vina lor. S-a dovedit ca sunt obsedată ca nu dorm, obsesie bineînțeles data de toc. Deocamdată iau somnifere și mâine am programare la psihoterapeut și sper sa ma ajute plus ca ma simt mult mai bine. O săptămâna plăcută va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •