Despre schizofrenie afectiva. Urgent!

14-06-2010
academis
Nu este medic/terapeut
academis
Buna seara oameni buni cine ma poate lamurii si pe mine in privinta bolii ecestea.am un frate de 31 de ani bolnav de la 25 de ani. ne-a distrus pe toti psicologic.face totul contrariu la cea ce-i zicem. nu e autosuficient, maninca, doarme, cere bani mereu pretinde sa fie intretinut nu vrea sa lucreze nici pe perioade mai scurte.sa-u sa faca cerere pt. ajutor social, sa-u la somaj. nu vrea sa faca nimic... insulta mai sparge cite ceva prin casa...nu are respect de nimeni si de nimic. parca a-r fi intrat dracul in el... eu i-mi pun intrebarea oare intradevar boala asta se manifesta cu cu indiferenta si raceala cu familiari sa-u e si smecher cam profita... i-i face zile fripte mamme-i noastre e in visrta si e si bolnava.vroiam sa stiu si eu cum va descurcati voi...sa fac si eu o comparatie sintem disperati. va multumesc astept raspuns
33 comentarii 12 Înainte ›
1
15-06-2010, ora 00:51
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cu ceva autocorectii prin Office si corectii manuale, parca e mai inteligibil:
_
Buna seara oameni buni! Cine ma poate lamuri si pe mine, in privinta bolii acestea. Am un frate de 31 de ani bolnav de la 25 de ani. Ne-a distrus pe toti psihologic. Face totul contrariu la cea ce-i zicem. E autosuficient, maninca, doarme, cere bani mereu, pretinde sa fie intretinut, nu vrea sa lucreze nici pe perioade mai scurte sau sa faca cerere pt. ajutor social sau la somaj. Nu vrea sa faca nimic... Insulta, mai sparge cite ceva prin casa, nu are respect de nimeni si de nimic. Parca ar fi intrat dracul in el... Eu imi pun intrebarea oare intradevar boala asta se manifesta cu indiferenta si raceala cu familia sau e si smecher cam profita... Ii face zile fripte mamei noastre e in visrta si e si bolnava.vroiam sa stiu si eu cum va descurcati voi...sa fac si eu o comparatie sintem disperati... Va multumesc, astept raspuns.
_


Identic, eram eu pana acu vreo cativa ani, dar abia dupa 18 ani de ratacire am gasit singur solutia.
Este foarte posibil sa nu fie el vinovat de acest comportament, poate este doar "drogat".

Daca vreti sa il ajutati, mentionati obiceiurile alimentare (exista surse de omega 3?)
Cum s-a manifestat in adolescenta?
0
15-06-2010, ora 00:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
aaa si de unde aveti diagnosticul asta asa exact, a fost la medic?

Vedeti si aici!
http://forum.romedic.ro/prod/O_mam%C4%83_disperat%C4%83!_042779.html
0
15-06-2010, ora 08:35
academis
Nu este medic/terapeut
academis
ASA L -AU DIAGNOSTICAT...NU SE STIE NICIODATA. FACE TRATAMENT DAR NU PREA MERGE TREABA. UNDE SA-L MAI DUC SI EU..ARE GINDIREA UMU-I ADOLESCENT. OARE EXISTA UN TEST UNDE SE POATE VERIFICA GRADUL LUI DE INTELIGENTA VOI STITI CEVA, DACA SE POATE DEPISTA O INTIRZIERE MINTALA . LA VOILA ESTE O CLINICA UNDE POATE RAMINE MAI MULT INTERNAT AVETI VRE-O ADRESA DE LA VRE-O CLINICA UNDE A-S PUTEA SA-L INTERNEZ PT A-L REABILITA SOCIAL SINTEM DIN BUCURESTI .IN AFARA DE OBRECEA SI ESTUAR MAI E CEVA -? FACE TRATAMENT CU MIRZADIN SI SOLIAN MOMENTAN. TU CUM TE-AI DESCURCAT? I-TI MULTUMESC PT RASPUNS
0
15-06-2010, ora 15:11
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Va rog schimbati CapsLock pe litere mici, este posibil sa ma enervez si nu cred ca ar ajuta pe cineva!

-
Va asigur ca tratamentul medicamentos este in general cea mai ineficienta solutie, iar cei care privesc bolnavul cu mila si compasiune, dar sustinind tot felul de de chimicale cu efecte secundare sunt ei insusi niste oameni demni de mila, niste orbi.

Ce se intampla pe teremen scurt cand opioidele din lactate si mai ales paine, ajung la creier?
Perturba activitatea creierului, iar in ziua aceea te simti ALTFEL, depresiv, inert, fara nici un interes pentru noutate, comunicare.

Pe Wikipedia zice in felul urmator: http://en.wikipedia.org/wiki/Gluten-free, _casein-free_diet
-
Reichelt a emis ipoteza că expunerea pe termen lung la aceste peptide opiacee poate avea efecte asupra maturizarii creierului si contribuie la stangacia socială şi izolare. Pe această bază, Reichelt si altii au propus o dieta fără gluten si cazeină (GFCF), persoanelor care suferă de autism pentru a reduce acumularea de peptide opiacee.
-
Daca ati citi Dangerous Grains (Cereale periculoase), James Braly sustine ca apar anticorpi ce afecteaza structura creierului. Se formeaza calcificari ce favorizeaza distructia neuronala, daunele fiind vizibile abia la varste inainte.

A manca paine, inseamna sa fii mai mult sau mai putin victima unui mecanism de dependenta, neputand decat doarte greu sa te desprinzi de acest obicei, fie chiar si de proba, fiindca exista o RECOMPENSA CHIMICA: "Cum sa nu mananci paine??"

In profilul meu, veti intalni doua topicuri foarte interesante - cu dieta si axa HPA.

O discutie ce ar merita citita

http://forum.romedic.ro/prod/ajutati-ma_, _mi-e_rau!_028952.html/3

blogul unui dr american:
http://heartscanblog.blogspot.com/2009/12/this-is-your-brain-on-wheat.html

Iata un studiu preluat si tradus la repezeala:
_

1. In 1960, mai multe constatari au condus la idea ca schizofrenia, boala celiaca, intoleranta la gluten implica niste gene commune. Astfel, a fost studiat rolul glutenului in schizofrenie.
2. Studii epidemiologice demonstreaza o vizibila corelatie intre aportul de grau si
frecventa schizofreniei. Nu exista date asupra laptelui de vaca.
3. Studii clinice si cazuri concrete, demonstreaza ca glutenul este toxic pentrut schizofrenicii in faza acuta si remisa, insa doar uneori cei cu boala conica, reactioneaza la introducerea sau eliminarea lui.
4. Consecutiv rezultatelor mentionate anterior, peptidele cu activitate opioida semnificativa au fost cautate si localizate in digeratul enzimatic al glutenului, derivati de gliadina si a-cazeina din lapte. Aceste opioide au fost denumite exorfine.
5. Excretia urinara a derivatilor acestor peptide in schizofrenie este mult crescuta. Unele provin se pare din gluten, cu proprietati neuroactive, incluzand efecte tip drog.
6. Un anumit derivat din gliadina, ce in doze crescute este psihoactiv in celiachie, cauzeaza stereotipie comportamentala si convulsii ale membrelor dupa injectare
a intracraniana.
_

Pai indiferent de cum ar reactiona unii sau altii, mai intai trebuie SA TESTEZI cateva luni. Ori dr nu recomanda asa ceva :) Deci cine este de fapt rupt de realitate?
0
16-06-2010, ora 01:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
V-am citit mesajul de pe alt topic, spuneti ca fratele are "vedenii".

Zilele aceste am discutat cu cineva care cu 10 ani in urma a inceput sa tina "post cu paine", exact ca sfintii. A inceput sa vada demoni si alte alea.

Daca va uitati pe topicul meu, aveam halucinatii auditive si vizuale, in conditiile in care mancam in principal fructe si cereale de porumb. Comprimatele de ginkgo aduceau glutenul.
Elementul comun?? Deficitul proteic, implicit glutamina, ceea ce a determinat permeabilizarea excesiva a intestinului.

Ar trebui sa aveti rabdare cel putin o saptamana doua si efectele se vad cu siguranta daca exista vigilenta si ati eliminat complet sursele de gluten si cazeina.
_
Conform acestei ipoteze nou formulate - ipoteza excesului de opioizi, aceste peptide opioide exogene ar perturba neurotransmisia si rolurile reglatoare normale exercitate de peptidele opioide endogene (endorfine/enkefaline).
*** Argumentele in sprijinul acestei ipoteze sunt atat de ordin clinic, derivate din observatia ca pacientii cu astfel de tulburari neuropsihice la care se restrictioneaza consumul de alimente care contin exorfine, vor inregistra ameliorarea simptomatologiei. ***
Pe de alta parte, studii realizate pe animale de laborator cu administrarea de exorfine au demonstrat instalarea unui tablou comportamental care prezenta similaritati cu cel din autism sau schizofrenie (33).
_
Mi s-ar parea mult mai normal sa reglez si proportia intre omega 6 si 3 - ofera beneficii neasteptate.
Sa elimin aportul de dulciuri rafinate. Abuzul de carbohidrati este de multe ori asociat cu manifestarile acute in schizofrenie.

SI iar revenim la glutamina.
Este un aminoacid, ce printre altele moduleaza pofta pt dulce, alcool. De aceea regimurile dezechilibrate, cu mult prea multi carbohidrati si prea putina proteina (respectiv glutamina, este tot o proteina), te arunca din ce in ce mai mult intr-o zona periculoasa si incepi sa mananci dulciuri fara control.

acelasi lucru se intampla cand nu exista o rezerva de alcalinitate, iar organismul nu mai scoate glutamina din masa musculara, fiindca ar acidifia si mai mult sangele.
Sau daca individul nu are masa musculara, si deci nu prea are cum sa depoziteze glutamina. Deci aport tzapan de glutamina, alcalinizare si activitate!

http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm
http://www.bitterpoison.com/archive/calculate-acid-alkaline-with-pral-formula/
0
16-06-2010, ora 08:36
academis
Nu este medic/terapeut
academis
CIAO LIFE IS PAIN I-TI MULTUMESC PT SFATURI.DAR NU PREA CRED CA SA-R REZOLVA PROBLEMA FRATE-LUI MEU NUMAI PRIN FAPTUL DE -A NU MAI MINCA PIINE.AM CITIT SI EU CARTI DESPRE MEDICINA ALTERNATIVA. ..DAR PROBLEMA ESTE CA NU PREA INTELEG MESAJUL CARE VREI SA MI-L TRANSMITI...VREI SA-MI SPUI CA TE-AI FACUT BINE NUMAI PRIN FAPTUL CA-I FACUT DIETA?? NU PREA ESTI COEERENT.TU CE DIAGNOSTIC AI SI CU CE TE TRATEZI LA MOMENTUL DE FATA?
0
16-06-2010, ora 15:24
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Stimata doamna/domnisoara, placerea este de partea mea.

Daca eu sunt incoerent, pentru numele lui Dumnezeu, vreti sa nu mai scrieti cu majuscule? Sau comunicati in stilul "strigat"?
V-ati ales numele "academis", presupun ca sunteti intelectual. deci ar trebui sa fiti capabila sa cititi un banal studiu stiintific. Mi s-a spus ca am schizofrenie in forma hebrefrenica.

VORBITI ENGLEZA???

Diet and schizophrenia

http://findarticles.com/p/articles/mi_m0FDL/is_1_13/ai_n17212624/?tag=content;col1

Fiindc am citit niste studii serioase, am tinut dieta cel putin 2 sapatamani, am luat omega 3 +vit E si C+ probiotic, glutamina si in general o dieta sanatoasa (multe alcalinizante)
Nu conteaza ce credem noi, niste neinstruiti, conteaza sa casti bine ochii si sa asiguri conditiile normale de functionare ale organismului.
Deja incep sa par cu adevarat nebun, eu tot postez linkuri, va zic despre topicul cu dieta din profilul meu, insa dvs aveti o linie de urmat se pare, indiferent ce as zice eu...
Probabil ca fiecare avem o cruce de dus, ar fi absurd sa incerc sa va conving ca eu "am reusit".

Sanatate!
0
16-06-2010, ora 17:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ academis

Probabil ca fratele dumneavoastra nu isi ia tratamentul sau tratamentul este insuficient.
Sunt foarte curioasa cata miligrame de Solian ia.
Cat despre celalalt medicament nu am auzit de el si nu scrie nici pe net. Poate ati vrut sa scrieti mirtazapina.
In orice caz el trebuie sa mearga la consult in fiecare luna la medicul psihiatru care ii va ajusta dozele in functie de modul in care se simte el si de cum apreciaza parintii starea lui. Pentru ca el poate sa nege ca se comporta asa.
Dar modul in care el se manifesta constituie parte a bolii. Nu prea am auzit (in sensul ca deloc) de persoane cu boala ca a lui care sa lucreze. E foarte greu sa te concentrezi daca treci prin asa ceva, asa ca fiti mai ingaduitori cu el. Cat despre o minima sursa de venit poate obtine foarte usor certificat de handicap si indemnizatie de handicap de 234 lei lunar. Are dreptul legal la acest lucru la diagnosticul lui. Daca el nu vrea sau nu poate sa mearga, mergeti dumneavoastra sau parintii pentru el si faceti-i dosar.
Dumneavoastra aveti impresia ca el daca ia medicamente, este o persoana sanatoasa sau se poate comporta ca atare. Este complet fals. Boala te macina foarte tare cu toate medicamentele pe care le iei. Lasati-l in pace sa duca o viata linistita ca daca el isi va reveni o sa vrea sa mearga singur sa munceasca. Iar daca nu ii merge bine cu acest tratament (dar sa fiti convins ca il ia), schimbati tratamentul. Sa stea acasa dar macar sa fie linistit si sa se comporte frumos cu cei din jur.
Puteti sa il mai internati doar cu acordul lui la Spitalul Sfantul Stelian din Crangasi. Dati Search pe Google ca sa aflati informatii despre el.
Va doresc multa sanatate si dumneavoastra si fratelui dumneavoastra.
Cu pace,
Clara
0
17-06-2010, ora 20:54
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Eu am fost diagnosticat cu tulburare schivo afectiva in evolutie.Dupa 3 internari a cate o luna fiecare la Socola.Nu prea pot muncii pt ca nu m-am adaptat social la societatea din ziua de azi.am citit ceva de o indemnizatie de handicapat, ma incadrez si eu in asta?acum stau numai in casa, in rest mai fac treaba prin gradina ca stau la casa.Acum iau Seroquel 800mg pe zi dar nu prea ma ajuta.
0
17-06-2010, ora 23:45
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pai iti recomand sa revezi propozitie cu propozitie discutia de pe topicul asta. ce a zis unu si ce raspunde altul.
Si nu uita: nu orice zboara este si bun de mancat!

Altfel, ca sa dau un exemplu, singura solutie ar mai fi sa produci omega 3 prin transmutatie biologica din calciu, (prin rugaciuni, psalmi, imnuri, eventual totul online, LOL!).

Capcitatea de a simti bucuria vietii(ai trait-o vreodata?), depinde de o pensie ridicola sau de niste chimicale?
0
18-06-2010, ora 10:10
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Adica mai pe scurt raspunsul este, , nu, ,.
0
18-06-2010, ora 20:57
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Merci pt lamurire dar varianta asta o iau ca pe ultima solutie.incerc sa ma angajez si sa vad ce iese din asta intai.dar pornesc de la inceput pesimist pt ca am mai incercat si nu a dat rezultate, nu am putut lucra cu alti oameni.
0
18-06-2010, ora 20:59
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Am uitat sa mai intreb ceva, am permis de conducere cat B dar nu am mers cu masina de vreun an.ce fac cu el mi-l retrage politia daca primesc indemnizatia de handicapat?
0
20-06-2010, ora 11:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ cobra

Doar daca te duci tu sa anunti la politie. In rest ei nu se sesizeaza singuri.
0
22-06-2010, ora 10:12
academis
Nu este medic/terapeut
academis
doamna clara v-a rog frumos a-s avea sieu o intrebare. cum sa-l conving pe fratele meu sa faca cerere pt, indemnizatie...? de-oarece refuza...orice fel de ajutor social nici macar nu se inscrie la somaj...e total inconstient.probabil nu reuseste sa lucreze 8 ore...cel putin sa -si gaseasca un parte time, un serviciu uunde nu este nevoie de concentratie.. de exemplu la spatii verzi, i-i gasisem si eu...dar refuseaza.e o persoana imposibila, nu te poti intelege cu el.nu are nici un pic de maturitate..e adult nu e adolescent. asa a fost el si innainte de-a se imbolnavii...nu-i place sa studieze, nu-i lpace munca, cel putin daca sta acasa...sa puna mina la treburi... nu sa astepte totul la nas...lasa totul pe capul mame-i lui in virsta si bolnava.e o mare povara... am vazut ca alti bolnavi ca el, totusi cite ceva fac... e l refuza tot maninca, doarme. se mai duce pe la prostituate.. la pescuit. exact ca la hotel...am impresia ca profita...eu nu sint in tara din pacate... iar mama nu reuseste sa obtina mai nimic de la el.. a avut un caracter cam egoistic si innainte de-a se imbolnavii...i-mi pare f.rau ca mama sufera mult... o s-o distruga pina la urma...nu are respect de nimic si de nimeni cu toate ca a fost ajutat din tot-deauna economic si psihologic, dar pt. nimic. in srainatate nu sint ciini cu covrigi in coada cum crede el, fiecare avem problemele noastre.
0
22-06-2010, ora 10:25
academis
Nu este medic/terapeut
academis
cobra ciao i-mi pare rau ca nu am putut sa-ti dau sfaturi...de-oarece nu sint in tara nu prea cunosc drepturiile bolmnavu-lui. dar ma-m interesat intre timp...de exeplu asigurarea medical, transportul, medicamentele sint gratis si 235 de ron...decit nimic... vad ca tu esti constient si responsabil nu ca fratele meu... tu totusi ai ambitie vad... i-mi spune-ai ca lucrezi la gradina... e f important sa faci ceva... te-i gindit vre-o data sa lucrezi la spatii verzi ?in strainatate e o meserie bine platita.. aceelasi lucru i-am spus f.m... ca orice munca innobileaza...si chiar daca nu se cistiga suficient.. important este SA FACI CEVA... in felul acesta te simti NORMAL si esti mereu in contact cu societatea.
1
23-06-2010, ora 21:56
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Am incercat sa-mi caut de munca dar nu pot, sunt prea inchis social.Acasa la mine sunt doar eu si gradina.Si eu ii fac probleme lu maicamea.ma enervez repede si atunci la nervi imi tai venele si o sperii pe maicamea.dupa aceea imi dau seama ce am facut.
0
24-06-2010, ora 21:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Roag-o pe mama ta sa ia buletinul fratelui tau si toate biletele de externare pe care le are si sa mearga la comisia de handicap de care apartine. Sa sune la Primarie si sa vada unde are sediu comisia. Chiar daca nu merge el personal sa le spuna la doctoritele de acolo si sa se ocupe ea de dosar.
Cat despre lucru, e foarte greu sa te concentrezi cu boala pe care o are el. Chiar si la spatii verzi. Cine nu a trecut prin asta nu are de unde sa stie. Nu trebuie condamnat. Noua ne cam fac rau iesirile in public. Trebuie sa stam mai izolati, cum zice si Cobra. Avem nevoie de liniste. La orice stres oricat de mic ar fi halucinatiile pot aparea si in mintea noastra se petrece un calvar.
Umblati un pic dupa certificatul de handicap ca sa isi poata lua indemnizatia si nu il mai fortati la nimic.
Repet: fratele tau nu poate din cauza bolii, nu ca nu vrea.
Nu vreau sa ma fac gresit inteleasa dar trebuie sa treci macar o zi din viata ta prin ceea ce trece el ca sa il intelegi, ceea ce nu se poate. Asa ca ia ca atare lucrurile. Da-i liniste ca sa nu mai faca episod psihotic acut. Daca i-ati face certificat de handicap ar avea dreptul si la pensie de urmas dupa parinti.

@ Cobra

Nu te mai enerva cu orice fleac. Ia si tu un anxiar, in caz ca se intampla. Sa vezi cum te linistesti in 10-15 de minute. O sa simti dupa aceea ca totul n-a fost decat o furtuna intr-un pahar cu apa.
0
29-06-2010, ora 09:25
academis
Nu este medic/terapeut
academis
doamna clara v-a multumesc pt raspuns...accelasi lucrul i-am spus mamei..dar daca afla f.m ca a fost sa i-l inscrie la handicapati..nu se stie cum poate reactiona ?? poate sarii si la bataie... poate face mama, actele astea pe ascuns??? fara sa stie el? cum se procedeaza?? v-a multumesc
0
29-06-2010, ora 09:49
academis
Nu este medic/terapeut
academis
doamna clara am uitat sa precizez ca f.m. a fost cam din tot-deauna cam rasfatat de mama fiind cel mai mic dintre frati.este si obisnuinta, in afara bolii.si innainte de-a se imbolnavii erea asa comod la toate.inteleg ca este boala dar nici macar nu se duce pe la centre... cit erea cu mine sa mai dus sa lucreze. cite ceva mai facea.dar acum cu mama a gasit terenul slab. i-i placea sa si lucreze in strainatate... dar ereau temporan... l-as mai aduce, dar nu are drepturi... aici. mai bine in tara lui ca mai intelege limba.el tot repeta ca asteapta sa se faca bine... si dupa care se va duce la lucru. dar cit sa mai asteptam??boala lui este de-a nu face nimic in casa? boala lui este de-a cere bani pt. kent ? de ce nu fumeaza carpati...?boal lui este sa manince pe la restaurante, cinnd trbuie sa faca economie.eu am ramas somera nu prea il mai pot ajuta... nu-l intereseaza...
0
29-06-2010, ora 15:16
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Schizofrenia este o boala grea si trebuie controlata farmacologic, daca nu se poate o internare obisnuita, se poate face si o internare fortata, nevoluntara, daca se intrunesc anumite criterii(e un pericol pentru el sau pentru ceilalti).Trebuie convins sa mearga intr-un spital de psihiatrie, unde sa-i fie stabilit clar un diagnostic si sa i se regleze dozele de neuroleptic.Nu prea sunt multe de facut din punct de vedere social, atata vreme cat boala nu este controlata.Cand i s-a pus diagnosticul?Ce ia in prezent?De cate ori merge la medic?
0
29-06-2010, ora 15:22
academis
Nu este medic/terapeut
academis
NU ESTE ADEVARAT, DACA ESTE CONTROLATA SI AI NOROCUL DE-A GASII UN DOCTOR CAPABIL SA TE -TI GASEASCA BOALA ADEVARATA SI I-TI DA MEDICAMENTELE ADECVATE SI DOZAJUL ADECVAT MAI POTI SA SI LUCREZIIIIIII
0
29-06-2010, ora 15:24
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Pai asta spun si eu, dar el face asta?Trebuie sa-l intelegeti daca nu poate lucra, eu am doar o depresie majora si obosesc foarte repede, dar in anumite cazuri, controlat terapeutic, pacientul poate lucra.Lasati medicul sa decida!
0
29-06-2010, ora 15:25
academis
Nu este medic/terapeut
academis
ACUM 5 ANI A FOST TRATAT CU HALDOL DOCTORII CREZINND CA ESTE O DEPRESSIE BIPOLARA DAR A-U GRESIT. DE DE VRE-O 3, 4 ANI UA SOLIAN ETC... ANTIPSIHOTICE... EL AFOST INTERNAT IN SPITAL DE MAI MULTE ORI... TU CE BOALA AI ?
0
29-06-2010, ora 15:26
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Iar trebuie sa polemizez?Asta afirm si eu.Ce nu ati inteles, concret?
0
29-06-2010, ora 15:59
academis
Nu este medic/terapeut
academis
OF DOAMNE VREI SA STI CEVA?SI EU DIN CAUZA STRESULUI FAMILIAR AM CAZUT IN DEPRESIE DE ANXIETATE.AM LUCRAT NORMAL CHINUINDU-MA... TININDU-MA DE PERETI, CA-MI VENEA SA CAD PE STRADA. FOARTE RAU I-MI EREA DAR AVEAM RESPONSABILITATI SI VOINTAAAAAAA BOLIILE ASTEA SINT SI PUTIN PSICOSOMATICE. DEPINDE, TREBUIE TU SA -TI CREEZI SITUATII PLACUTE, SA-TI CULTIVEZI INTERESELE.DAR NU AM FOST NICI-ODATA PSIHOTICA .PROBABIL LA PSIHOZE E MAI DIFICIL, DAR SE POATE FACE CEVAAAA.FOLOSIND PUTINA IMAGINATIE.
0
29-06-2010, ora 20:16
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Domnule Academis

pentru toti e destul de greu sa recunoasca boala, odata ce tratamentul este asa, antipsihotic si rivotril, aceasta deja depaseste o depresie majora, si dupa amiaza te trezesti cu o oboseala(anxietate si fobii, iar de problemele psihotice se folosesc antipsihotic)
0
29-06-2010, ora 20:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Este anormal ca dupa ce ti se atrage atentia referitor la majuscule, sa nu intreprinzi nimic in sensul asta.
Decat sa repeti greseala, mai bine inveti sa taci...
Presupun ca savantii deja lucreaza la un remediu tintit pentru inertie si ochelari de cal.
0
29-06-2010, ora 22:02
academis
Nu este medic/terapeut
academis
vad ca nu te-ai facut bine.i-mi pare rau de tine.
0
29-06-2010, ora 22:09
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Nu stiu ce se intimpla cu Germont?poate e in perioada evolutiei, spre rau sau bine.

Academis, dac te refereai la mine, o parere"Ma simt atat de bine in cat imi vine sa ma laud"sunt multumit de situatia mea cat financiara cat psihica.
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
 • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
 • Schizofrenia
 • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
 • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
 • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
 • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
 •  
   
   
  Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
  Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.