Despre sinucidere

27-05-2018
sherban
Nu este medic/terapeut
sherban
Bună dimineața
Dacă o persoana are o tentativa de sinucidere înseamnă ca are automat și probleme psihice?
De exemplu un elev care nu reușește sa-și ia bacul și din aceasta cauza are o tentativa de sinucidere atunci este bolnav psihic?
4 comentarii
0
27-05-2018, ora 11:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Nu neapărat probleme psihice, dar are o structură fragilă, toleranță scăzută la frustrare, nu-și poate gestiona emoțiile, nu poate suporta eșecurile, nu are încredere în el că poate gestiona situațiile, etc. E nevoie să meargă la psiholog pentru o evaluare și psihoterapie.
Poate să învețe destul de mult și să aibă o inhibiție emoțională care să-l blocheze în anumite situații și atunci nu se poate concentra, nu poate găsi soluții la probleme, poate avea blocaje pe cognitiv.
De aceea e nevoie de psiholog care să-l ajute să dobândească acele competențe cu care să poată depăși situațiile dificile.
0
27-05-2018, ora 12:05
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Tentativa de suicid poate apărea la anumite tipuri de personalitate instabil emoțională.In spatele tentativei poate fi o depresie ne tratata.Tentativa poate avea și rol stimulativ
0
03-07-2018, ora 21:15
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună seara.

O persoana care are o tentativa de suicid nu are neapărat o tulburare psihica. Asa cum au spus și colegii mei, poate avea o structura mai sensibila. Recomand sa fie văzut de un psiholog pentru evaluare și psihoterapie.
Multa sănătate!
0
28-03-2021, ora 21:22
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
A zis bine doamna psiholog Ciuperca, nu trebuie sa aiba probleme psihice, dar e mai fragil psihic doar, are toleranta mica la frustrare, iar daca in viata are probleme mai multe decat ce are pozitiv de la viata, poate alege sa puna punct suferintei prin care trece de fapt, suferinte care depasesc pragul de suportabilitate, de aia vorbim de o structura fragila.

S-a zis ca ai prob psihice daca vrei asta, ptr ca, cam 90 % din suiciduri apar in depresii, desi nu e neaparat nevoie sa ai o depresie ca sa nu vi deloc multumit de viata ta, si sa alegi democratic ce sa faci cu viata ta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: