dismenoree - nicio solutie fara anticonceptionale?

09-03-2009
miha ela
Nu este medic/terapeut
miha ela
Buna ziua, refuz sa cred ca nu exista niciun remediu impotriva dismenoreei (inafara de anticonceptionale, nu-mi sunt recomandate). In prima zi am niste dureri insuportabile, dr. ginecolog mi-a spus sa iau un antiinflamator, dar nu mereu isi face efectul. Trebuie sa-l iau dupa ce incepe sa ma doara, l-am luat cu punti inainte si nu si-a facut efectul.Pun o sticla cu apa calda, dar durerea tot isi face de cap. Uneori am senzatii de voma, ca nu pot respira, si incep sa tremur, sa-mi fie frig si cald, dar pe rand si nu intr-o ordine exacta.
As vrea sa stiu daca nu se poate face nimic fara anticonceptionale.
3 comentarii
0
09-03-2009, ora 19:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Formele usoare de dismenoree se trateaza numai cu antalgice si antispastice.Dar in formele de dismenoree in care acestea nu-si mai fac efectul, se da tratament hormonal [ pilule contraceptive combinate ] sau inhibitori de prostaglandine, cum ar fi acidul mefenamic [ preparatul numit Vidan ], 500 mg la 8 ore.Acesta din urma reduce contractiile uterine si durerea.Fizioterapia poate de asemeni ajuta.Dar dismenoreea poate persista sub forme foarte dureroase si atunci cand ai o infectie pelvina sau genitala cronica, netratata.Numai bine!
0
10-03-2009, ora 11:13
miha ela
Nu este medic/terapeut
miha ela
Va multumesc pt raspuns, dar mai am unele nedumeriri.. Mi-am facut o ecografie abdomen+pelvis, nu a iesit rea, doar ca as avea (probabil) uterul bicorn, nu se stie inca, dr ginecolog m-a trimis sa-mi fac o ecografie transvaginala. Am fost la 3 dr, 3 pareri diferite, ca am chist la un ovar, ba ca n-am nimic, dar nici unul nu a fost in stare sa imi spuna care este cauza durerii si ce as putea lua inafara de anticonceptionale pt ca nici nu vreau si nici nu-mi sunt recomandate.
0
29-07-2009, ora 16:00
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Poti incerca si un remediu din plante mai exact uleiul de primula ce contine un acid gras GLA (ac. gama linoleic). Exista niste suplimente nutritive ce se administraza cu cateva zile inainte si amelioreaza foarte bine durerile menstruale ca de altfel si celelalte simptome asociate(emotional, somatic si comportamental).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri menstruale puternice - cauze, tratament, remedii, sfaturi utile
  •