Dupa 20 zile de la operatie

08-09-2024
nucred1
Nu este medic/terapeut
nucred1
Bună ziua,

Am fost operat de amigdale cu radiofrecvență la Cluj, la Regina Maria.

Astăzi este a 20-a zi postoperatorie și de 3-4 zile au apărut pe amigdale mici puncte roșii, asemănătoare unor răni mici. În plus, există o „rană” care arată ca un firicel de păr. Nu știu dacă este normal sau nu, însă teoretic, după ce au căzut crustele, zona arăta mai curată. Acum au apărut aceste semne.

Pe ambele părți, aspectul nu este neplăcut, dar întreb pentru a ști dacă ar trebui să fiu îngrijorat. Pe partea dreaptă nu mă deranjează deloc, însă pe partea stângă simt un mic disconfort (uneori mai accentuat dimineața) la înghițirea salivei. De asemenea, din când în când, la înghițire, simt o înțepătură pe partea stângă. Toate aceste simptome sunt minore, dar ciudat este că uneori nu simt nimic, iar după 20 de minute poate apărea acea înțepătură, care durează 3-4 ore și apoi dispare.

Sunt normale aceste simptome?

Mulțumesc!
4 comentarii
0
09-09-2024, ora 09:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
gatul si amigdalele.. anatomic.. fac parte din tractul digestiv
au acelas sistem limfatic si acelas nerv (n. Vag).. cu tot tractul digestiv
e posibil acele simptome si senzatii sa aiba legatura cu inflamatia gastro-intestinala
0
09-09-2024, ora 11:35
nucred1
Nu este medic/terapeut
nucred1
E posibil, pentru că în ultimele 3 luni am luat 3 cutii de Augmentin. Acum, după operație, am mai primit o cutie, deci în total 4. După ce am terminat antibioticul Augmentin, luat timp de 7 zile, am avut afte sau herpes și am mai luat 6 zile câte 5 pastile pe zi de Aciclovir, deci în total vreo 14 zile m-am „umflat” cu medicamente. Acum, de 4-5 zile, nu mai iau nimic, deoarece am terminat tratamentul.

Mă ajută pastilele probiotice? Locuiesc în Austria și în mod normal primesc Bioflor.

Din câte îmi amintesc, de fiecare dată după antibiotic rămâneam cu o iritație în gât, o senzație de răgușeală dacă vorbeam mult, și usturime, care apoi trecea.

Mulțumesc!
0
09-09-2024, ora 13:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa faceti testul la helicobacter
sa fiti atent ce consumati seara lacina si dupa cina.. uneori simplele greseli in alimentatie pot provoca refluxul gastro eosfagian in somn
0
09-09-2024, ora 14:05
nucred1
Nu este medic/terapeut
nucred1
Adevărul este că acum sunt în concediu și, după masa de la ora 12, merg direct în pat. De câte ori dorm, nu mă trezesc bine după ce am mâncat mai mult. În mod normal, am o problemă cu alimentația; atunci când mănânc seara sau la prânz și mă pun direct în pat, am șanse mari să fac reflux gastric sau să am diaree când mă trezesc. Acum, că sunt în concediu, nu am fost atent la ora la care mănânc, dar de obicei am ultima masă între orele 18:00-19:00, urmată de minimum o oră de activitate, și așa mă simțeam foarte bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: