Durere brat stâng

18-12-2020
pufix12
Nu este medic/terapeut
pufix12
Bună seara, am 18 ani și de câteva ore am o durere în bratul stâng. Aceasta iradiază de la gat, alte simptome n am, e o durere enervanta și nu știu ce ar putea fi.. Probabil ca nu am mai făcut sport? De la un timp stau numai în casa și învăț și nu prea mai fac alte activități. Sper să-mi dați un răspuns cât mai repede. Mulțumesc de înțelegere.
4 comentarii
0
18-12-2020, ora 23:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Dupa simptomele mentionate, putem banui un sindrom compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Se impune o examinare clinica la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-12-2020, ora 19:50
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu te speria, ai stat foarte mult pe partea stinga solicitind foarte tare articulatia. Fa miscare cu bratul sting si-ti va trece in citeva zile.
0
17-02-2021, ora 20:53
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
Am avut o accidentare la fotbal acum 4 ani jumătate, am simțit durere după acea contra când am ridicat amândoi in aer piciorul pentru a atinge mingea, am continuat jocul chiar daca aveam disconfort. Acasă mi s-a umflat piciorul dar mi s-a dezumflat zilele următoare, eu zicând tot timpul ca osul de la glezna, maleola mare, sau osul principal nu știu cum se numește ca a rămas umflat, asa mi se pare și acum ca acel os mare de la glezna e mai proeminent decât cel de la stângul și cred ca am avut fractura sau o entorsa serioasa la maleola dar nu am fost tratat, adică nu mi s a spus sa îmi imobilizeze piciorul atunci. Am fost la doi medici în acest interval, i am arătat o radiografie la al doilea medic care am fost cam la 2 ani după accident, și a zis ca poate trebuia sa îmi imbolizeze atunci piciorul primul medic, a zis ca nu ar fi nimic inneregula, și lui I s a părut glezna puțin mai proeminenta, și a zis dacă ma doare sa fac fizioterapie, nu am făcut. Daca totuși as mai juca fotbal îmi simt glezna când dau în minge ca trosneste acolo, se aude ceva.Sau dacă stau pe vine începe sa ma doara glezna, și simt ca nu am echilibru asa cum aveam odată pe glezna. Dacă merg repede sau alerg, ma doare în talpa, adică simt o căldură mare, simt disconfort la tibie, os in același timp. Am făcut recent o radiografie după câțiva ani și mi-a venit rezultatul la radiografie gleznă dreaptă
Topograma efectuată la nivelul gleznei drepte evidențiază:
-Raporturi anatomic normale la nivelul segmentelor osoase surprinse.
-Fără traiecte de fractură recente la nivelul segmentelor osoase.
Este posibil sa nu fi surprins ceva la glezna și sa fie inneregula? Dacă am avut fractura și osul s-a sudat vicios(adică nu bine) nu s-ar fi văzut ca osul gleznei nu e poziționat corect? Adică radiografia am făcut-o după mult timp de la lovitura și ma gândesc ca poate am avut fractura și osul nu s-a sudat bine acolo. S-ar fi văzut poziționare incorecta?
Vă mulțumesc!
0
17-02-2021, ora 22:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
O radiografie poate fi relevanta numai prin studierea directa a imaginii, in timpul examinarii clinice efective.
Cel mai adesea "interpretarea" radiologului este total diferita fata de cea a ortopedului, care o coroboreaza cu examenul clinic.
Cum sa "interpretam" impresia altuia, fara sa vedem imaginea propriu zisa?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: