Durere cervicală

16-09-2018
Ely.
Nu este medic/terapeut
Ely.
Bună ziua,

Mă confrunt cu o "problemă" de aproximativ 2 săptămâni, și nu știu care ar putea fi cauza.
Totul a început când într-o dimineață m-am trezit cu o ușoară durere de spate (zona dintre umeri). Nu i-am dat prea multă importanță, am zis că o fi de la curent sau ceva de genul. Însă, pe parcursul zilei, durerea s-a mutat în zona gâtului, dar nu era vreo durere intensă, așa că nici acesteia nu i-am acordat atenție.
Dar, din acel moment, durerea a continuat zilnic, și este localizată în principal în partea stângă a cefei.
Cum se manifestă: dimineața când mă trezesc, parcă aș avea gâtul amorțit (ca atunci când stai într-o poziție mai ciudată, și trebuie să miști din cap de 2-3 ori ca să-ți pui mușchii în mișcare). Mă "dezmorțesc" în câteva minute și e totul ok. Nu mai am nicio problemă până în momentul în care ajung la serviciu și mă proptesc în fața calculatorului. Menționez că îmi petrec aproape 9h pe scaun, în fața calculatorului (doar cu pauza de masă luată).
Eh, și după câteva h de muncă, începe chinul. Simt o tensiune îngrozitoare îndeosebi în partea stângă a gâtului, dă spre senzație de durere, însă nu e chiar durere. Este mai mult ca o încordare, nu știu cum să explic. Ideea e că îmi este foarte greu să-mi țin capul drept, aș sta cu el numai aplecat în față. Iar dacă încerc să-mi las capul pe spate, mă ține foarte tare. În fine, reușesc cu chiu, cu vai, să rezist până la sfârșitul programului, când în sfârșit mă pot ridica de pe scaun și senzația aceea îngrozitoare se estompează.
M-am gândit că poate fi de la poziție incorectă pe scaun, sau de la mișcările repetitive ale capului. Am schimbat job-ul cu 3 săptămâni în urmă, și deși job-ul anterior presupunea tot timp îndelungat în fața calculatorului, n-am mai avut această problemă. Singura diferență la actualul job este că trebuie să stau aproape în permanență cu ochii pe niște documente, și deci fac mișcări continue de aplecat capul -> monitor.

Va rog, dacă se poate, să mă ajutați cu niște păreri și sfaturi. Și dacă este cazul de medic, unde ar trebui să merg?
Mulțumesc, și îmi cer scuze pentru prezentarea amplă.
1 comentarii
0
17-09-2018, ora 18:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au evaluat eficiența lidocainei pentru durerile cervicale
  •