durere coaste

14-01-2011
angel83
Nu este medic/terapeut
angel83
Salut! sunt prima data pe forum si am mare nevoie de ajutorul vostri intr-o problema. Acum vreo 3 luni, dintr-o greseala copilareasca, m-am lasat cu coastele (cu toata greutatea) pe bara unui carucior de cumparaturi( din acela mare din hipermaket). In secunda 2 am simtit o durere f mare pe linia coastelor atat in dreapta cat si in stanga. Durerea din stanga a fost f mica deoarece greutatea s-a dus mai mult spre dreapta. Durerea din dreapta m-a lasat fara aer.!!!Nu am dat importanta. M-am frectionat putin, am tras de 2 ori aer in piept, si am mers mai departe. Apoi am inceput sa am o durere (nu stiu sa spun daca imediat, de a doua zi sau mai tarziu a aparut aceasta durere deoarece nu prea dau mare importanta durerilor) chiar pe linia coastelor.cum sa explic mai bine... exact in parte stanga a liniei de mijloc a sanului stang (sper sa intelegeti). Aceasta durere (seamana cu o durere surda de febra musculara) apare si in momentul in care car ceva sau ridic sau daca dau cu aspiratorul, daca ma intorc brusc. Cand am ceva in mana si car pe o distanta mai lunga 1-2 km (imi place sa vin pe jos de la serviciu) disconfortul se duce roata pe linia coastelor pana in spate.Mi-am facut toate analizele si totul este ok. M-a chinuit si o mica gastrita dar am rezolvat-o. Splina, pancreas sunt ok k am facut ecografie. Radiografie pulmonara mi-am facut prin ian - feb 2010 (de control nu ca am avut probleme!). Am fost la medicul de familie si mi-a zis f vag: lasa draga k e o. tendi... nu stiu cum! Poate reusiti voi sa ma ajutato cu un sfat sau o parere. Va multumesc frunos!
12 comentarii
0
14-01-2011, ora 12:18
angel83
Nu este medic/terapeut
angel83
distante de la stern, pe linia coastelor, pana la locul dureros este de 12-15 cm. asta ca si completare la explicatia cu "..cum sa explic mai bine... exact in parte stanga a liniei de mijloc a sanului stang (sper sa intelegeti) "
0
14-01-2011, ora 15:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este absolut imposibil de precizat originea suferintei fara un examen clinic. Poate fi vorba despre o fractura costala, dar si despre o nevralgie intercostala, de o pleurezie/pneumonie sau alte zeci-sute de cauze posibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-01-2011, ora 15:45
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Am patit asa ceva acum 2 ani. Mi s-a facut RADIOGRAFIE ca sa poata medicul sa vada dimensiunea problemei ( vezi raspunsul dl doctor ) Durerile au tinut 6-7 luni , mi s-au prescris antialgice si antiinflamatoare - atat. NU frectii cu nici un fel de gel. Mergi din nou la medic. Sanatate
0
14-01-2011, ora 15:47
angel83
Nu este medic/terapeut
angel83
Va multumesc frumos pt raspunsul dvs! de pleurezie/pneumonie nu poate fi vorba deoarece medicul mi-a ascultat plamanii si sunt ok, in plus nu mai exista si alte simptome. disconfortul acesta este singura chestie care ma supara. Am uitat sa mentionez ca mi se pare ca este si putin umflat. Locul "dureros" este la aprox 15 cm de stern si umflatura este la aproximatin 10-12 cm. Plus ca ma mai tine cand respir adanc (nu la fiecare respiratie, cred ca depinde si de pozitia corpului). La respiratie profunda senzatia de disconfort se simte din fata pana in spate pe linia coastei. O zi buna!
0
14-01-2011, ora 15:52
angel83
Nu este medic/terapeut
angel83
multumesc armina! pai si a trecut asa.. singurica? dupa antiinflamatoare? din ce cauza aparuse? problema e k nu ma sacaie non stop! dar se simte. si se mai si plimba cateodata! la un moment dat ma tinea putin si pe sub san. vad ca disconfortul scade de la zi la zi. sper sa scap de el.
0
14-01-2011, ora 23:59
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Am facut-o lata din neatentie. Stam la curte , sm aruncat in tomberon -din cel mare de 240 l- frunzele uscate dar si o lopatica, m-am aplecat peste tomberon s-o iau si asta a fost.Fisura costala, vazuta pe radiografie. Durerea trece cate putin si da, a tinut cam 6 luni. Nu au ce sa dea altceva si masajul este interzis ptr ca tocmai prin apasare poti agrava..Daca nu ai facut radiografie poate ar trebui ptr confortul tau psihic.
0
20-01-2011, ora 11:58
angel83
Nu este medic/terapeut
angel83
salut! tinand cont de faptul ca am avut gastrita este posibil ca locul, descris mai sus, in care simt eu disconfortul sa fie stomacul?
iata ce am scris mai sus : ".distante de la stern, pe linia coastelor, pana la locul dureros este de 12-15 cm. asta ca si completare la explicatia cu "..cum sa explic mai bine... exact in parte stanga a liniei de mijloc a sanului stang (sper sa intelegeti) "
multumesc!
0
20-01-2011, ora 17:17
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Din propria experienta nu cred ca stomacul te poate deranja in partea stanga asa de sus In general durerile provocate de organele situate pe partea stanga( splina, pancreas, colon) nu iradiaza asa sus. Disconfortul nu a cedat deloc? Daca ai avut o gastrita stii deja pe propria piele care sunt simtomele.
0
18-02-2012, ora 19:04
AnghelIulian
Nu este medic/terapeut
AnghelIulian
Buna ziua!
De 2-3 zile simt o durere in parte dreapta la coaste dar nu sub coasta.. catedata putin mai jos sa san cateodata mai sus si este o durere mic una care doar se simte nu este una puternica.. dar nu stiu din ce cauza ar putea fii si cateodata se mai muta si in partea stanga tot la fel cu dureri mici dar tine in jur de 4-5 minute, Vreau sa mentinonez ca am probleme cu acidul gastric iau medicamentul pentru acidul gastric de 4-5 zile dar simtomele privind durerea coastelor sau cel putin sper ca este o durere a costelor.. pt ca de obicei cand apas in zona in care ma doare pe coste nu ma doare mai rau sau mai usor durerea ramane aceeasi.. am incercat chear sa ma lovesc usor..sa vad daca durerea va fii mai mare dar tot asa este, CE AR PUTEA FII?
Mentionez ca sunt si fumator dar nu unul inrai 5-6 MAXIM pe zii
Va rog mult sa ma ajutati..
Multumesc Anticipat
0
18-02-2012, ora 19:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Poate fi vorba despre o problema pulmonara, hepatica, gastrica, intestinala etc.
Cel mai corect ar fi sa consultati un specialist in boli interne.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-02-2012, ora 15:23
AnghelIulian
Nu este medic/terapeut
AnghelIulian
Domnule Dr.Marius Uscatu se poate sa fii intoxicat si ficatul? pentru ca mi sa dat un sirop pe care trebuia sa il iau.. se numeste "EpicoGel" si are un fel "paharel" si nu am fost atent la ce scria si trebuia sa iau cam un sfert din paharul acela.. maxim 40% din cantitatea aceea si eu luam una plina.. care e foarte puternica la gust si foarte lipicioasa.. chear simt ca imi "bolboroseste stomacul" sar putea sa fii intoxicat ficatul? sau sa fie o problemaa din cauza frigului? tin sa mentionez ca sunt un tanar de 18 ani care locuieste cu mama si bunica si luna aceasta am fost nevoit sa ma trezesc de dim la 6-7 sa dau zapada, sa sparg lemne si tot asa..se poate sa fie si din cauza frigului? sa se contracte muschii sau ceva in genu?:D
Tin sa va anunt ca atunci cand dorm pe partea dreapta unde simt intepaturi simt intepaturile pana imi schimb pozitia si imi simt coastele cum sa va spun.. asa.. moi..ca si cum sar indoii si simt ceva ciudat in capul pieptului ca o bila ceva.. inauntru.. dar nu mere cateodata.. senzatia aceea de bila poate sa fie din cauza esofagului?:)
0
21-02-2012, ora 17:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Poate fi vorba despre o problema pulmonara, hepatica, gastrica, intestinala sau alte zeci de cauze posibile etc.
Cel mai corect ar fi sa consultati un specialist in boli interne.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: