Durere cronica la baza gatului

31-12-2014
Daniel2014
Nu este medic/terapeut
Daniel2014
Buna Ziua Dl. Doctor,

De peste 6 luni de zile simt o jena/ durere la baza gatului sub marului lui Adam.

Diagnosticul orl a fost rinita, faringita cronica, deviatie de sept, candida spp

Analize de sange : helicobacter pylori, anemnie usoara.

Ecografie abdominala ptr durere in partea stg. Sub coaste rezultat - splina usor marita fara tratament.


Sa intervenit chirurgical ptr amigdale si deviatie de sept in urma cu 3 saptamani si tratament cu controloc si antifungic ptr candida.

Din pacate durerea jena, senzatia de nod la baza gatului persista.

As dori sa stiu unde credeti ca ar trebuii sa continuu investigatiile ( ct, rmn, gastro, tiroida ) ?

Multumesc.
10 comentarii
0
31-12-2014, ora 16:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 SIGUR NU e nevoie de aruncat bani pe investigatii
cauza este veche si tine de tractul digestiv... care direct ( prin reflux) sau indirect prin nervul Vag. afecteaza si esofagul si mucoasa faringelui
2 este necesara multa rabdare si alimentatie corecta fara acru, acidulat, citric, lactate.s.a alimente care inntretin problemele gastrice
3 gasesti pe forum cum se fac tratamente locale pentru Faringita
cu aerosoli, inhalatii, aromoterapie, salinoterapie
tab de supt cu uleiuri volatile si fara lamie si vit C
spreiuri pentru faringe si solutii uleioase care sa hidrateze mucoasa faringelui
0
19-02-2015, ora 11:50
Daniel2014
Nu este medic/terapeut
Daniel2014
Buna Ziua Dl. Doctor,


Revin cu durerea cronica intermitenta la baza gatului, aceasta persista de mai bine de 8 luni de zile si din pacate nu am in acest moment nici un diagnostic dupa numeroase controale la orl inclusiv operatie de amigdalita si sept, gastro si endocrinologie.

Endoscopia digestiva inclusiv ct-ul abdominal nu au descoperit nici un fel de urma de reflux iar medicul gastroenterolog nu poate lega durerea de gat de probleme gastro, totusi a fost urmat si un tratament profilactic ptr reflux la fel si controlul clinic la endocrinologie.

Orice parere sau sfat este mai mult decat binevenita.

Multumesc anticipat
0
19-02-2015, ora 19:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ce tratamente locale, pentru mucoasa faringelui, recomandate mai sus.. ati facut????
0
23-02-2015, ora 19:48
Daniel2014
Nu este medic/terapeut
Daniel2014
Buna Ziua,

Hexoral spray, tablete faringosepr si tantum, regim alimentar si aerosoli

Durerea este intermediara locata sub marul lui adamin in zona tiroidei.

Multumesc
0
23-02-2015, ora 20:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 o ecografie cervocala si consult la endocrine ?
2 VIt A uleioasa, 5 pic cu putina miere de tinut in gura pana se topeste lent de mai multe ori pe zi
0
25-02-2015, ora 20:19
Daniel2014
Nu este medic/terapeut
Daniel2014
Buna Seara,

Consult endocrinologie :

Clinic ok, fara noduli
ft4 : 14.26 - ( ref. - 10.6 / 22.7)
Tsh : 2.02 - ( ref. 0.27 / 4.2 )

Dintre multitudinea de analize prescrise de endo si gastro le mentionez pe cele iesite din interval :

Vit d : 12.2 ( niv. Insuficient 10-30, optim 30-100)
insulina : 24.4 (ref.2.6 - 24.9)
alt / ast : 68.3/60(ref. mai mic de 41 / 60)
ct abdominal : ficat gras

Urmeaza ecografia cervicala ( este cumva denumita si Dopler? ), avand in vedere endoscopiile nazale si digestiva efectuate credeti ca ar mai relevant un un rmn cap - gat??

Multumesc anticipat de raspuns
0
25-02-2015, ora 21:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea mea NU conteaza aici
medicul care va consulta, care are in mana si tabloul clinic corelat cu analizele si rezultatul investigatiilor.. poate sa se pronunte
0
21-11-2015, ora 17:35
marian geo
Nu este medic/terapeut
marian geo
Salut daniel Lasa_mi ceva de contact e, mail sau nr de tel sa putem discuta mai multe
0
21-11-2015, ora 19:17
marian geo
Nu este medic/terapeut
marian geo
Daniel imi poti spune ce remediu ai gasit cu durerea de gat
Sunt in aceiass situatie si nu ii pot da de cap
Sunt in culmea disperari
0
22-03-2017, ora 20:15
Anissia2016
Nu este medic/terapeut
Anissia2016
Ati reusit cumva sa tratati jena din gat? O am pe partea stanga cand inghit si este foarte suparatoare. Mentionez ca nu am fost racita, nu sunt ragusita, nu am nimic altceva, decat aceasta jena in gat la inghitire ca si cum as fi zgariata. Va multumesc !!
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.