Durere de genunchi

19-03-2019
VCarmen
Nu este medic/terapeut
VCarmen
Bună seara!

Problema mea se referă la faptul că am o durere la ambii genunchi cam de o săptămână. Este clar că această durere nu este de ligamente sau mușchi, ci de rotulă. Nu mă doare în spatele genunchilor, ci doar în față, și cam doar atunci când cobor sau urc scările, când sar, când fac genoflexiuni, sau când stau doar în puterea genunchilor, în poziție de așezat. În ultimele săptămâni programul meu din timpul zilei a fost foarte sedentar, stând pe scaun ore în șir din cauza muncii, după care seara, de 3 sau 4 ori pe săptămână, mergeam la sală pentru activități destul de intense, precum box, bodybombat, etc. Nu am simțit ca sportul să îmi facă rău în vreun fel, nu am suferit vreo lovitură sau ceva de acest gen, nici nu am avut dureri acute după sport. Mă întreb dacă discrepanța între sedentarism și mișcare ar fi putut să fie cauza acestor dureri, și care ar putea sa fie diagnosticul și tratamentul.

Vă mulțumesc mult!
3 comentarii
0
25-03-2019, ora 19:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Poate fi vorba despre un sindrom de supra-solicitare articulara (efort excesiv), poate fi vorba despre distrugerea genunchilor (gonartroza) cauzata de efortul sportiv excesiv, poate fi o afectiune inflamatorie auto-imuna sau orice altceva.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-03-2019, ora 22:32
Gnusmas
Nu este medic/terapeut
Gnusmas
Eu zic sa nu o speriem cu o afectiuni auto imune, ar trebui sa o doara mai multe articulatii nu doar genunchii si pana nu-si face un set de analize de sange sa nici nu amintim asa ceva.

Carmen, to doare cumva si cand stai in sezut mai mult timp fara sa iti intinzi picioarele? Ar putea fi o displazie patelara, ceva problema in mecanica, rotula nu culiseaza cum ar trebui din diferite motive. Cauta un ortoped bun pentru un consult, sanatate multa!
0
26-03-2019, ora 09:47
VCarmen
Nu este medic/terapeut
VCarmen
Vă mulțumesc amândurora pentru răspuns! Da, mă doare dacă stau mult pe scaun și apoi îmi întind picioarele. Voi merge la medic pentru o consultație.
Numai bine și multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: