Durere permanenta in gat, de cateva luni

11-10-2020
roxana1511
Nu este medic/terapeut
roxana1511
Durerea a aparut la sfarsit de iunie, dar a fost o durere usoara. Apoi intr-o seara a inceput sa ma doara tare, iar dupa un ceai a cedat. Au mai urmat dureri suportabile, dar intre timp, am baut ceai de Ghimbir cu miere si lamaie, am luat Fluend Extrem, Tamtum verde, Proposept, iar dimineata am inceput sa observ o pielita alba pe buze.

Am mers la doctor si mi-a dat sa fac analize, hemoleucograma completa, VSH, Exudat faringian, Cultura fungi, Fibrinogen, ASLO cantitativ, Proteina C reactiva. Modificări au ieșit doar la hemoleucograma, hemoglobina 12, 0 g MCHC 31, 8 g si Eozinofile 630/mm3. Am luat tratament Sinosun supliment alimentar 3 pe zi timp de 10 zile, Azitrox antibiotic 1/24 h 5 zile, Xyzal antialergic 1 seara 10 zile si spray oral Vea Oris de 2-3 ori pe zi.
Însă durerea nu a trecut, si am fost iarăși la doctor. Mi-a dat Celebrex, 1 după masă si neuromultavit 3 pe zi, ambele timp de 10 zile. Gatul este inflamat, simt mancarime, durere, iritare, dimineata si seara durere insuportabilă, iar acum a aparut o durere si o mancarime la ureche.

Incepand de azi dimineata, durerea s-a amplificat, chiar inainte sa incep noul tratament, iar seara aceasta continua cu derere si usturime, la diferite intensitati, dar sunt momente cand durerea este puternica si insuportabila.

In concluzie, din iunie pana acum, in octombrie, durerea nu a disparut, iar doctorii se pare ca nu stiu ce sa zica, iar tratamentele nu dau niciun rezultat. Ce as mai putea incerca ? Va multumesc !
10 comentarii
0
12-10-2020, ora 09:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am mai scris pe forum
Gatul face parte din Tractul digestiv
are acelas nerv si acelas sistem limfatic de la varful limbii pana la colon
durerea din gat este provocata de alimentatia incorecta seara.. când se produce un reflux gastro eosfagian in somn si acidul gastric irita gatul
tratamentul se incepe al gastrologie si dupa la ORL daca sunt si ceva schimbari locale.
dar cauza este jos in abdomen si in farfurie
1
20-04-2021, ora 15:09
roxana1511
Nu este medic/terapeut
roxana1511
Am revenit cu o continuare a investigatiilor facute.

Am mers la Gastroenterologie pentru a vedea daca problema mea cu gatul poate fi de la Boala de reflux am urmat tratament cu : Relitaz 1 pe zi, timp de 30 de zile si Gerd off 1 pe zi timp de 7 zile, am facut si o endoscopie diagnosticul fiind fara leziuni esofagiene, neavand boala de reflux.

Am mers la Alergologie am facut analize nefiind alergica la ceva anume, analizele fiind: Panel alimentar si testare cutanata Prick.

Am mers la Neurologie, am facut o ecografie a gatului unde mi-au iesit pe partea dreapta 3 noduli mici de (4 mm, 5 mm, 7 mm). Intre timp am facut un RMN cerebral si altul la regiunea cervicala (gat). La RMN-ul cervical mi-au iesit Adenopatii latero- cervicale bilateral ( maxim 2, 2/1 cm) cu caracter reactiv. Dr. Neurolog spunandu-mi sa ma adresez la ORL, deoarece o infectie ar putea declansa adenopatia.

Am mers la Endocrinologie, am facut analize pentru glanda tiroida si mi s-a spus ca este sanatoasa si nu necesita tratament. A mai adaugat ca glanda nu doare si nu are legatura cu durerea mea, fiind necesara doar o observatie periodica a evolutiei noduliilor. Deci, nodulii nu au legatura, si din nou mi s-a recomanda sa merg la ORL, cu adenopatia si durerea.

Dr ORL-ist mi-a spus ca nu este nici o problema. Tin sa mentionez ca am mers la 2 medici ORL. Am ajuns la capatul investigatilor si nu stiu ce sa mai fac, deoarece la fiecare specialitate mi s-a spus ca nu am nimic. Durerea și usturimea fiind in continuare acolo, ma tem ca voi face un an fara a afla un diagnostic concret si a intra in posesia unui tratament corespunzator si eficient

Vă mulțumesc !
0
20-04-2021, ora 17:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Din păcate tractul digestiv nu se termina la Stomac
Mai exista duaden. Pancreas. Fiere. Intestin subțire și colonul
Toate au acelas nerv. N. Vag..
Senzațiile din gat pot fi și din partea inferioara a abdomenului
ATI exclus oțet. Lamai. Citruce. Laptele. Prăjelile. Aluatul cald din Alimentație??
0
20-04-2021, ora 18:01
roxana1511
Nu este medic/terapeut
roxana1511
Înafară de lapte, le-am exclus pe toate. Dar și când beau, beau doar lapte vegetal. Menționez că doamna doctor de la Gastroenterologie, care mi-a spus ca nu am nimic si mi-a facut endoscopia are și specialitatea Interne.

De ce specialitate considerați că ține această problemă ? Efectiv nu mai știu unde să mă duc sau ce investigații să fac, pentru că peste tot mi s-a spus că nu am nimic.

M-ar ajuta enorm un sfat și orice detaliu care mi-ar putea elimina durerea. Vă mulțumesc din suflet, pentru răspuns !
0
20-04-2021, ora 19:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
O Ecografie Abdominala ați făcut??
Vârstă. Înălțimea. Câte kg aveți??
Descrieți amănunțit durerea. Simptomele
Cedeaza la antiacide de supt??
0
20-04-2021, ora 20:26
roxana1511
Nu este medic/terapeut
roxana1511
Ecografie abdominală nu am făcut, deoarece nu mi-a recomandat niciun doctor. Am 23 de ani, 1.52 înălțime și 43 KG. La antiacide de supt, durerea nu cedează. (am luat Gerdoff)

Când durerea este prezentă, am dureri la înghițire. Când strănut, începe să mă mănânce gâtul. Durerea apare permanent, în fiecare dimineață și aleatoriu, în timpul zilei, fiind mai accentuată pe partea dreaptă. (În această zonă, sunt nodulii și adenopatia). Pe o scară de la 1 la 10, durerea atinge 6.

Simultan sau aleatoriu apare mâncărime și usturime în gât, iar mâncărimea o simt și în interiorul urechii, fiind și aici mai accentuată la urechea dreaptă.
0
20-04-2021, ora 21:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Durerea apărută dimineața. Cu mancarime în gat. Mai mult pe dreapta
Sunt 3 simptome.. Care confirma ca faci Reflux în somn. Pe dreapta stomacul se întoarce cu fundul în sus.. Și prin o hernie hiatala. Acidul gastric urca.
Dar poate radia durerea și de la colecist pana în gat.
Dai clic pe numele cabibetului
Găsești adresa de hotmail
Îmi descrii o zi Completa.. De la trezire.. La cukcare.. Pe ore.. Tot.. Ce lichide. Medicamente. Câte mese. Ce consumi
Inclusiv mic dejun. Prânz cina. După cina
Să văd.. Unde e problema
0
20-04-2021, ora 22:17
roxana1511
Nu este medic/terapeut
roxana1511
Mulțumesc pentru implicare, o să notez și vă dau email.

Totuși, am o intrebare. După endoscopie mi s-a spus ca nu am boala de reflux și nu am reacționat nici la medicamentele care ar fi trebuit să o elimine, în cazul în care o am. Refluxul în somn nu s-ar fi observat la endoscopie ?
0
21-04-2021, ora 08:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
depinde si cine face Endoscopiea
ce experienta are..
0
29-05-2021, ora 08:30
Mm
Nu este medic/terapeut
Mm
Oare ați rezolvat problema cu gatul, același problema o am de 1 an și 5 luni dacă da, cu ce tratament ms.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •