Durere in gat, gat uscat si umflat + durere la inghitire
Buna ziua,
La jumatatea lunii februarie sotul meu (40 ani) a facut niste analize care au iesit bine, doar proteina c reactiva a fost pozitiva (+) si aslo 400.
Dr de familie i-a recomandat sa repete analiza dupa 2 saptamani crezand ca poate e o greseala. A repetat si aslo crescuse la 600. A fost trimis la orl, intrucat el acuza de mai multa vreme o durere de gat dar la exudat nu a iesit niciodata ca ar avea streptococ.
Doctorita i-a prescris Klacid 500mg- 1 capsula /12 ore timp de 10 zile Sterimar si Biorinil. Apoi injectii cu moldamin (o fiola /saptamana timp de 4 saptamani).
A incercat si cu picaturi Rinoil.
Gatul continua sa-l simta uscat, il simte umflat, jena la inghitire.
A repetat acum analiza aslo si rezultatul este 400..
El simte ca i se scurge un lichid din nas in gat si nasul se infunda des iar dupa ce a folosit Sterimar cand a suflat nasul dintr-una din nari au iesit niste urme de sange si acum de cate ori sufla dimineata nasul se intampla la fel. Poate s-a ranit el singur, ori a suflat prea tare nasul in perioada aceea si si-a provocat o rana?
Ce sfat puteti sa-mi dati?
La jumatatea lunii februarie sotul meu (40 ani) a facut niste analize care au iesit bine, doar proteina c reactiva a fost pozitiva (+) si aslo 400.
Dr de familie i-a recomandat sa repete analiza dupa 2 saptamani crezand ca poate e o greseala. A repetat si aslo crescuse la 600. A fost trimis la orl, intrucat el acuza de mai multa vreme o durere de gat dar la exudat nu a iesit niciodata ca ar avea streptococ.
Doctorita i-a prescris Klacid 500mg- 1 capsula /12 ore timp de 10 zile Sterimar si Biorinil. Apoi injectii cu moldamin (o fiola /saptamana timp de 4 saptamani).
A incercat si cu picaturi Rinoil.
Gatul continua sa-l simta uscat, il simte umflat, jena la inghitire.
A repetat acum analiza aslo si rezultatul este 400..
El simte ca i se scurge un lichid din nas in gat si nasul se infunda des iar dupa ce a folosit Sterimar cand a suflat nasul dintr-una din nari au iesit niste urme de sange si acum de cate ori sufla dimineata nasul se intampla la fel. Poate s-a ranit el singur, ori a suflat prea tare nasul in perioada aceea si si-a provocat o rana?
Ce sfat puteti sa-mi dati?
3 comentarii
sa faceti o radiografie SAF.. pentru a exclude o sinuzita !
Sa consultati medicul de familie sau un gastrolog.. pentru a exclude posibilitatea unui Reflux gastroesofagian.. care duce la uscarea mucoasei faringelui!
sa continuati Moldamina min 3 luni !
Sa consultati medicul de familie sau un gastrolog.. pentru a exclude posibilitatea unui Reflux gastroesofagian.. care duce la uscarea mucoasei faringelui!
sa continuati Moldamina min 3 luni !
A facut SAF si dr care a facut radiografia a spus ca totul e bine, dr de la Orl spunea ca e putin ceva modificat dar aproape normal.
A facut si o radiografie acum 5 ani (atunci au aparut aceste dureri de gat, la apx un an dupa ce a renuntat la fumat ) si nu are reflux gastroesofagian.
El simte ca se scurge ceva pe gat, dimineata are nasul infundat iar gatul il doare continuu.
Nu stiu ce e de facut ca sa scape de aceasta durere.
A facut si o radiografie acum 5 ani (atunci au aparut aceste dureri de gat, la apx un an dupa ce a renuntat la fumat ) si nu are reflux gastroesofagian.
El simte ca se scurge ceva pe gat, dimineata are nasul infundat iar gatul il doare continuu.
Nu stiu ce e de facut ca sa scape de aceasta durere.
de unde stiti ca nu are reflux?
pote sa aiba reflux in somn.. dupa cina! si sa nu constientizeze.. trebue sa faceti investigatiii si la gastrologie !
pentru nas.. este bine sda faceti in fiecare seara Inhalatii pe nas.. si dupa ce se mai raceste ceaiul.. sa faca si Spalaturi nazale cu acel ceai!
pote sa aiba reflux in somn.. dupa cina! si sa nu constientizeze.. trebue sa faceti investigatiii si la gastrologie !
pentru nas.. este bine sda faceti in fiecare seara Inhalatii pe nas.. si dupa ce se mai raceste ceaiul.. sa faca si Spalaturi nazale cu acel ceai!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nu pot sa inghit
- 4Ma doare NUMAI in partea dreapta a gatului cand inghit
- 5ma doare ingrozitor de tare gatul nu pot sa imi inchid nici propria saliva...
- 4dificultate la inghitire
- 3flegma in git
- 4Repiratie urat mirositoare si gat uscat
- 1Dificultate la inghitire
- 3Durere umar + gat
- 23nasul f.f.f. uscat, secretii clare dar care parca dor si usuca.
- 2Jena in gat
- 6dureri soc in gat si ureche
- 2Gat uscat
- 1Dureri de gat persistente
- 2Durere de gat - torticolis - cred, nu sunt expert.
- 3Gat uscat
- 3Cancer in gat
- 4Helicobacter, simptome esofag
- 2URGENT - Durere dubioasa la nivelul gatului
Mai multe informații despre: Durere de gat gatul uscat inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: