Durere insuportabila (zona maselei de minte)

27-07-2016
Damian John
Nu este medic/terapeut
Damian John
Buna-ziua ! De o saptamana mi-a aparut ceva in zona maselei de minte in partea stanga de jos (pe care nu o am), se afla chiar sub, se vede foarte greu ce este acolo dar in prima faza am tratat-o ca pe o afta, tin sa mentionez ca am mai avut afte doar de doua ori, ele erau insa sub buza in partea stanga, se pare ca aici este ceva nou, tin sa mentionez ca tot de pe partea stanga am avut o masea ce mi s-a plombat, dar nu maseaua de minte, acea afta(cred) este localizata dupa cum am spus (oarecum) sub maseaua de minte, nu cred ca este o infectie sau ceva de genul. In primele 2 zile am avut dureri medii spre mici, pentru ca am tratat cu bicarbonat(foarte putin) si cu glicerina boraxata(foarte putin), a trecut oarecum pentru 2 zile in care nu am avut probleme. Vine si minunea, ma trezesc intr-o dimineata cu toata partea stanga amortita(un fel de afta sau o bubita rosie), tin sa mentionez ca in momentul acesta este ceva rosu, in primele 2 zile culoarea era alba oarecum, dar durerea este mult mai mare. Am luat ketonal (durere amortita pentru 1 ora, doar atat), bicarbonatul nu prea isi face efect deloc, iar glicerina boraxata (durere amorita pentru 20-30 de minute). Chiar nu stiu ce este, insa e clar ca este o durere insuportabila, e ca si cum cand incerc sa mestec din partea stanga e ceva acolo care simt(si doare). La viziune nu pare ceva periculos, este doar ceva rosu, dar durerea este ingrozitoate, varsta mea este de 17 ani.. Va multumesc !
6 comentarii
0
27-07-2016, ora 21:04
Dr. Vacaru Marius
Stomatologie, Iasi
Dr. Vacaru Marius
Buna seara. Din relatarea dvs nu inteleg daca aveti sau nu molarul de minte. Prezenta acestiua se poate decela doar pe radiografie dentara. Presupun ca este un molar de minte inclus care nu a erupt pe arcada. Cu stima dr Vacaru Marius.
0
27-07-2016, ora 21:08
Damian John
Nu este medic/terapeut
Damian John
Va multumesc pentru raspuns ! Nici eu nu stiu personal daca am sau nu molarul de minte pentru ca nu am facut o radiografie.., acea "chestie" rosie nu se afla pe zona maselei de minte (fix pe ea), este localizata in zona ei, pe partea stanga..
0
27-07-2016, ora 22:57
Damian John
Nu este medic/terapeut
Damian John
Daca dumneavoastra stiti vreun tratament, ceva de la farmacie ce ar putea rezolva acest lucru..
0
28-07-2016, ora 22:58
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
Pentru a avea un diagnostic clar si un tratament adecvat trebuie facuta o vizita la un medic dentist, si eventual o radiografie panoramica pentru a se vedea daca exista molar de minte pe partea respectiva si daca acesta este in eruptie. Avand in vedere varsta, este foarte posibil sa fie vorba de un molar de minte...
Mergeti la un dentist, in mediul online nu veti afla decat pareri, nu certitudini...
0
29-07-2016, ora 03:08
Damian John
Nu este medic/terapeut
Damian John
Am inteles, maine voi face acest lucru si am sa revin, am luat un fel de glicerina boraxata, dar diferita, care curata sau ceva de genul, durerea s-a mentinut mai tare, dar spre exemplu in momentul de fata nu mai simt exact la fel, parca e in trecere.
0
04-08-2016, ora 10:13
Damian John
Nu este medic/terapeut
Damian John
Se pare ca de 2-3 zile durerea s-a dus de tot, inca mai doare la mancare.
Am tratat doar cu un tip de glicerina boraxata pe baza de dezinfectat, si se pare ca a trecut, probabil o afta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •