Durere mana pumn stang la indoire 90 grade

21-07-2011
Narcis D.
Nu este medic/terapeut
Narcis D.
Buna ziua,
am devenit constient de problema cand m-am apucat de exercitiile fizice acum mai bine de doi ani, mai exact la incercarea de a face flotari normale in palme, doare incheietura mainii stangi zona carp. Mai detaliat durerea apare la orice miscare in care apas pe palma indoita la 90 de grade fata de antebrat in sus. Singura varianta in care pot face flotari este in pumni fara nici o problema si nici o durere. Daca nu indoi palma ci doar o folosesc normal cu indoire pana la 45 de grade nu doare. Am facut C.T. si doctorul ortoped mi-a spus ca nu se vede nimic pe pozele de la Computer Tomograf insa uitandu-se si pe discul atasat pe care am inregistrarea C.T. pare sa fi vazut o mica fisura abia vizibila. Ca recomandare am urmat un tratament de 10 sedinte de fizioterapie, dupa fiecare sedinta fizioterapeutul facea masaj zonei cu un unguent antiinflamator. Dupa aceste 10 sedinte durerea nu a disparut si nici nu s-a diminuat. Am mai asteptat asa cum mi-a recomandat fizioterapeutul inca jumatate de an in speranta ca problema se va rezolva, insa nu s-a rezolvat, iar acum nu stiu ce sa fac in continuare. Cu respect!
11 comentarii
0
21-07-2011, ora 22:34
tufenaruanamaria
Nu este medic/terapeut
tufenaruanamaria
Buna ziua, va recomand sa incercati Crema pentru dureri Aloe Heat Lotion de la Forever Living Products, o sa uitati de problema.-*


(*modificat de admin)
0
22-07-2011, ora 10:17
Narcis D.
Nu este medic/terapeut
Narcis D.
La recomandarea dvs. am inceput sa citesc despre aceasta emulsie si am inteles ca este recomandata pentru masaj relaxant in cazul oboselii sau a contractiei si durerilor musculare. Nu vad cum ar putea ajuta in cazul meu din urmatoarele doua motive:
1-Tinta acestui produs pare a fi tesutul muscular, iar in cazul meu descriu exact problema ca apartinand zonei carp, zona formata din o aglomerare de 8 oase si aproape deloc tesut muscular.
2-Cand am facut cele 10 sedinte de fizioterapie despre care am scris, una din substantele folosite in fiecare din aceste sedinte a fost si un produs emulsie asemanator celui recomandat de dvs. care avea efectul respectiv de emolient cu agenti de incalzire locala. Si asa cum am scris aceste sedinte nu au avut nici un efect. Cu respect!
0
30-07-2011, ora 21:51
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Narcis, daca tratamentele de pana acum nu au avut efect si dupa cum descrii simtomele, e posibil sa nu fie o cauza osoasa ci o inflamatie articulara data de toxinele unor bacterii.
Posibil sa fi i avut cumva o sinuzita, faringita, sau chiar o infectie urinara mai veche, care sa nu fi fost tratata corespunzator si s-a cronicizat, nu mai te deranjaza local dar, bacteriile continua sa emita toxine provocand dureri articulare.
Nu rezolvi nimic cu unguente locale ci trebuie sa gasesti cauza acestor dureri.
Trebuie sa faci niste analize pentru a depista focarul -. Urocultura cu antibiograma, Exudat faringian cu antibiograma si exudat nazal cu antibiograma.
Nu te gandi din start ca nu ai nimic, e posibil sa fie ceva cronic si sa nu mai ai simtome local. Durerea, asa cum o prezinti tu, mai ales ca alte tratamente nu au avut un rezultat favorabil indreapta atentia catre aceasta latura. Cel mai probabil este o infectie pe undeva. Oricum, sa faci analizele pe care ti le-am scris undeva de unde sa iti dea si antibiograma, eventual la o clinica - intrebi si tu - ca altfel le faci degeaba. Nu exclude varianta mea, oricum analizele trebuie facute periodic si daca am dreptate, o sa te si vindeci.
Eu cred ca am dreptate, mai mult ca sigur! Drept sa-ti spun, facand flotari cam stai cu nasul pe jos... ai de unde sa tot culegi bacterii... Fa-ti analizele si multa sanatate! La cat mai multe flotari!
0
31-07-2011, ora 21:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este extrem de simplu: prin acele flotari v-ati suprasolicitat articulatia, determinand leziuni osoase, cartilaginoase sau ligamentare.
Singura solutie este evitarea totala a unor asemenea eforturi teribil de agresive pentru articulatia pumnului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-08-2011, ora 15:30
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Totusi, ar putea fi o Tenosinovita -poti citi informatii despre asta chiar pe acest site la adresa:
http://www.romedic.ro/tenosinovita
Uneori, o infectie poate disemina infectand teaca tendoanelor.
Narcis, ar fi bine sa citesti acest articol si mai ales sa vezi pana unde se poate ajunge prin complicatiile care apar intr-un timp mai lung sau mai scurt.- la pierdera miscarii articulatiei si chiar mai rau. Toate acestea pot avea ca si cauza o infectie la nivelul mucoasei tractului genital, rectului sau faringelui.
Oricum, analizele despre care vorbeam mai sus, sunt niste analize de bun simt pe care noi toti ar trebui sa le facem anual, tocmai ca sa nu se ajunga la complicatii.
Tu spuneai ca ti-ai dat seama de limitarea miscrii si de durere atunci cand ai incercat sa faci flotari si nu dupa, ca urmare a efortului efectuat.
Poti sa faci un repaos dar sa-ti faci si analizele si gandeste-te ca, daca eu am cumva dreptate, o sa scapi de problema.
0
02-08-2011, ora 12:22
Narcis D.
Nu este medic/terapeut
Narcis D.
Buna ziua,
in primul rand va multumesc dl./dna. tema si domnule doctor Marius Uscatu pentru raspunsuri.

Raspund pe rand:
1- @tema: sunt de acord ca trebuie sa gasesc cauza acestei dureri care se manifesta doar la ridicarea palmei in sus si niciodata altfel. Voi face aceste analize.

2- @Dr.Uscatu: mi-am dat seama de durere chiar cand am inceput antrenamentul pentru ca am intrat in pozitia respectiva in care palma si antebratul fac un unghi de 90 grade, pozitie in care nu mai pusesem mana pana atunci. Astfel cred ca problema exista inainte de a forta articulatia pentru ca am realizat asta la inceput si nu dupa o perioada de antrenament. Si astfel chiar de la inceput am facut partea respectiva de antrenament in varianta flotari in pumni pe care le pot executa fara nici o problema. Pot spune astfel ca nu am suprasolicitat articulatia pentru ca vazand ca ma doare nu am mai indoit-o in asemenea pozitie, decat odata la cateva luni de zile cand incerc sa fac o flotare standard in acea pozitie ca sa vad daca s-a ameliorat. Nici o ameliorare in 2 ani, doare la fel ca la inceput.
Revenind la ideea dvs. totusi as vrea sa cred ca o flotare standard in palme nu este un exercitiu daunator articulatiei, fiind un exercitiu fizic simplu si de baza in majoritatea antrenamentelor. Totusi daca dvs. aveti o parere diferita ne puteti explica va rog in limita timpului disponibil acest lucru?

3-@tema: am citit articolu despre Tenosinovita si nu mi-am regasit problema nici in descrierea vreunei variante si nici la semne si simptome. Ca idee am 34 de ani si o rinita cronica hipertrofica (la care caut rezolvare inca) insa nu cred ca are legatura.

Va multumesc pentru timpul dvs.
Cu respect!
0
02-08-2011, ora 13:57
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ma bucur ca ai luat in considerare si varianta mea.
Spui ca ai o rinita mai veche. Ai facut cumva o analiza din care sa rezulte ca este cu adevarat rinita?
Dupa cum vezi, fara ca tu sa spui asta, am stiut ca trebuie sa ai o infecie mai veche, cronicizata la nivelul nasului sau gatului. Tocmai de aceea ti-am propus sa faci exudatul nazal si faringian - neaparat cu antibiograma. Altfel le faci degeaba! Nu exclude nici partea urinara deoarece si acolo poate fi ceva, chiar si fara simtome. O urocultura cu antibiograma ar fi necesara deasemenea.
In general, astfel de manifestari sunt date de steptococul beta hemolitic sau de e-coli. De ex un guturai mai vechi sau o infectie urinara pentru care a fost facut un tratament neadecvat sau insuficient, se pot croniciza si in timp, apar aceste inflamatii la nivelul articulatiilor. Nu totdeauna se manifesta foarte zgomotos si mai depinde si se la om la om. Tu probabil ca ai o imunitate mai mare si corpul tau lupta si tine bacteria in anumie limite dar toxinele tot reusesc sa irite cate ceva, pe ici, pe colo. Spre exemplu, la genunchi ar fi fost mult mai rau deoarece aceasta articulatie este mai folosita si presiunea exercitata este mai mare.
Oricum, vezi ca, mai ales daca iti iese ca ai streptococul, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile, ca altfel nu trece si il faci degeaba. Orarul dupa care iei pastilele trebuie deasemenea respectat, daca mai uiti si depasesti ora la care trebuia sa iei pastila, exista riscul ca bacteria sa devina rezistenta la acel antibiotic si iarasi ai facut degeaba tratamentul. Multa sanatate!
0
20-08-2011, ora 18:16
Narcis D.
Nu este medic/terapeut
Narcis D.
Am reusit sa iau rezultatul analizelor:
Exudat faringian: realizata
- Levuri: Absent
- Staphiloccoc: Absent
- Streptoccoc: Absent
Exudat nazal: Flora bacteriana fara semnificatie patogena.
- Urocultura: 80000UFC/ML flora de contaminare. necesita repetare.
Nu stiu ce sa fac in continuare.
0
25-08-2011, ora 15:23
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Esti sigur ca ai recoltat urina corect ? adica: sa te speli bine inainte de recoltare si fara sa te stergi cu prosop sau hartie igienica si nici sa curga picaturi de apa in recipient ( se poate contamina urina) - eventual te stergi cu o compresa sterila - se recolteaza doar jetul din mijloc din timpul urinarii, nu chiar de la inceput si bineinteles recoltarea se face in recipient steril cumparat de la farmacie.
Pentru ca este flora de contaminare, posibil sa fie ceva genital. Daca esti sigur ca ai recoltat urina cum am spus, este posibil sa se fi contaminat de undeva din zona. Mai bine faci o analiza de secretie, nu cumva sa fie o ciuperca sau altceva. Intreaba la laboratorul de analize cum trebuie sa procedezi
Daca repeti acum urocultura, este posibil sa iasa iar flora de contaminare pentru ca urina se contamineaza de undeva. Oricum, analiza spune ca este ceva in zona genitala.
0
25-08-2011, ora 21:44
tema
Nu este medic/terapeut
tema
M-am uitat la un laborator si analiza se numeste asa :
- Secretie uretrala: cultura (incl. antibiograma) - si aici iese daca ai infectie bacteriana. Eventual poti sa faci si antifungigrama.
Este posibil ca urina sa se fi contaminat de pe uretra.
0
24-08-2015, ora 21:42
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Cu mare intarziere, insa fiind un forum poate va ajuta pe cineva in viitor.

Simptomatologia descrisa este cel mai des cauzata de:
1. o pseudoartroza de scafoid ( care se vede pe CT, nu exista ca dupa aceasta investigatie sa avem diagnostic de "o fisura abia vizibila ")
2. o leziune a ligamentului scafo-semilunar sau a septului dintre capsula articulara si acest ligament. Din pacate aceste leziuni sunt des subdiagnosticate, iar diagnosticul se pune in urma unei examinari clinice amanuntite si a unor incidente speciale radiografice si RMN

Vestea buna este ca se poate trata aceasta problema, insa in cazurile neglijate foarte mult timp pot sa apara modificari artrozice in articulatia pumnului care sunt din pacate ireversibile.

Cu stima,
Mitrulescu Catalin, medic specialist ortoped
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: