Durere sold drept zona inghinala si picior

19-02-2019
Pacient 80
Nu este medic/terapeut
Pacient 80
Buna seara, de aproximativ 2 sapt. Ma supara o durere intensa (cu impulsuri uneori la anumite miscari) in zona inghinala, capat femur dreapta, dar numai cand stau in sezut. Nu ma doare/deranjeaza la mers, la genuflexiuni cu picioarele departate, dar in schimb cand ma asez la birou sau in masina am senzatia ca ceva se deplaseaza / se atinge in sold si apoi incepe durerea inghinal si coboara pe picior pana la genunche, uneori si pe gamba/fata dar nu ajunge la talpa.Mentionez ca la sfatul medicului de familie am urmat un tratament de o saptamana cu Mydocalm si Tador, durerea se ameliora cat tinea efectul medicamentelor. Apoi am facut o radiografie COloana Lombara si am consultat un medic ortopedie si traumatologie unde am mai facut o radiografie bazin si una de sold...unde nu s-a observat nimic suspect.drept urmare dl. Doctor a apreciat ca este vb de un sindrom de "piching"(nu stiu daca am pronuntat corect, dar am inteles ca este o inflamatie a cartilagiului din zona capat femur).si de o saptamana iau brufen si paracetamol si nu am simtit ameliorari.ar putea fi altceva? Am 38 ani, inaltime 1, 92 m si 115kg.Multumesc
1 comentarii
0
23-02-2019, ora 16:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Poate fi o coxatroza (distrugerea cartilaului articular coxo-femural), poate fi un sindrom compresiv vertebral, poate fi o leziune de ilio-psoas etc, toate perfect explicabile in contextul celor 30 kg in exces.
Se impune, evident, reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos) pana cand renuntati la cele 30 kg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: