Dureri articulare genunchi si umeri | Forumul Medical ROmedic

Dureri articulare genunchi si umeri

10-11-2018
Master10
Nu este medic/terapeut
Master10
Bună seara!

Domnul doctor va rog frumos sa cititi si postarea mea. Să va prezint o scurtă anamneză:

-durerile la genunchi au apărut începând cu genunchiul drept la care am si avut un traumatism la nivelul rotulei cand am cazut cu destul de mare viteză cu rolele si mi-am rașchetat pielea de pe rotula dar fără complicații osoase, probabil cartilaginoase dar nediagnosticate. Dăm timpul cativa ani inainte si incep dureri articulare surde la genunchiul drept apărute in urma unui drum la mare in care am stat prelungit in pozitia șezândă. Nu le-am dat importanta pentru ca nu erau foarte intense desi nu au incetat sa apara.

-greutatea este de 65kg si inatimea 1, 95m

-in anii terminali de facultate adica acum 2-3 ani au inceput intr-adevar sa nu mai suport durerile acestea sâcâitoare si am mers la un Ortoped in orasul meu micut. Cum RMN-ul nu mai mergea in spital si nu mai exista asa ceva in oras am facut doar o radiografie cu raze X la genunchi. Doctorul a spus ca nu este nimic in neregula la nivel osos si a ramas sa imi fac RMN in alt oras ceea ce nu am mai facut. Mi-a facut o infiltratie cu ceva substanta care mi-a amortit acolo zona dar care s-a resorbit intr-o saptamana. A fost super bine dupa acea infiltratie, parca zburam sincer, si uitasem cum e sa nu ai o durere permanenta in corp.

-fiind slab pot sa imi palpez foarte usor articulatia, si am observat ca tendonul cvadrcepsului femural care se insera pe rotula ma doare exact pe laterale cum il apuc cu policele si indicele.Mai pe romaneste exact deasupra de rotula, acel tendon.

-de ajutor sau nu, in perioada liceului am inceput sa am in cat niste mici graunte alb-galbui urat mirositoare si de consistenta unei paste.M-am gandit sa fie niste banali tonsiloliti si nu le-am dat importanta.

-de ajutor sau nu, inca din perioada copilarie am prezentat cracmente la nivelul articulatiei piciorului intre tibie si talus si falangelor.

-in momentul de fata ma dor si genunchii si umerii, ambele articulatii prezinta cracmente articulare.

-nu fac niciun fel de sport in momentul de fata, am mai facut sala ocazional, maxim am facut 8 luni continuu.

-si in perioada cand faceam efort, adica mers pe jos intre facultati in jur de 10-15-20km zilnic (conform pedometrului telefonului) ma dureau rau genunchii.

-descrierea unei genoflexiuni in momentul de fata: o patrime din coborarea se face fara dureri, apoi incep durerile de la jumatate in jos. La ridicare durerile sunt semnificativ mai mari.

Ce ar putea fi ? Ce investigatii paraclinice sa efectuez ? Ce ma indrumati sa fac. Momentan ma automedichez de 3 saptamani cu glucozamina acid hialuronic si vit.D.

Astept raspunsul dumneavoastră.
Cu respect Cristi.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă dor articulaÅ£iile (mă lasă una ÅŸi mă ia alta)
  • Prevenirea È™i tratamentul durerilor articulare
  • Preparate topice pentru ameliorarea durerilor articulare
  • Dureri articulare generalizate cronice (persistente, nu trec)
  • Dureri articulaÈ›ii - durerea în mai multe articulaÈ›ii
  •