Dureri coloana lombara..zona toracica

19-11-2013
simona-
Nu este medic/terapeut
simona-
Buna ziua!!Sunt o proaspata mamica(6 luni si jumatate), si de cand am nascut ma confrunt cu o durere de spate groaznica! Pana de curand ma durea doar dimineata inainte de a ma ridica din pat, iar de vreo saptamana ma doare groaznic si ziua ! Ziua "m-a taiat in spate " doar ridicand o mana! Vreau sa stiu ce proceduri sa urmez, durerea nu este lombara, jos, e la mijlocul spatelui undeva la T9 T 10..Mentionez ca am nascut cezariana cu rahianestezie(la 35 de ani aam 2 rahianestezii si o anestezie generala, dar la celelalte anestezii nu am avut asemenea simptome).Va rog, sa-mi ziceti cu ce sa incep;Va multumesc!!!!!
4 comentarii
0
19-11-2013, ora 15:00
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
buna simona


din cate am inteles din descrierea ta...problema cea mare este durerea de spate(undeva la mijloc)probabil te confrunti cu aceasta durere dupa ce ai nascut pentru ca nu ai folosit acele"curele, 'centuri pentru spate...exista asa ceva si pot sa zic ca au efecte foarte bune pentru viitoarele mamici...nu este recomantat sa mai astepti mai ales ca de acum incepe treaba de mamica si ai nevoie sa fi foarte abila si tot pe fuga...asa ca recomandat este sa mergi la un medic si sa vezi despre ce este vorba...ce tratament sa urmezi si te tratezi...daca nu o faci vei avea probleme mai mari pe viitor si ar fi pacat!!!!cam asta ar fi sfatul meu pentru tine si sper sa te ajute!!!sanatate multa si tie si la bebe:)
0
19-11-2013, ora 15:13
simona-
Nu este medic/terapeut
simona-
Merci de sfat..intradevar trebuie sa iau legatura cu un medic...ce-i drept, am purtat putin "braul"respectiv, probabil este ceva si mai special:) !! Multumesc!!
0
19-11-2013, ora 20:36
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@simona-

Problema dvs cel mai probabil este consecinta situatiei in care va aflati actual: cea de mama. Fara a putea realiza un consult, imi bazez raspunsul doar pe afirmatiile dvs. De cele mai multe ori, durerile de spate nou aparute in perioada imediat urmatoare unei sarcini la tinerii parinti se datoreaza tocmai ingrijirii copilului. Acestia iau posturi nefiziologice in timpul alaptatului, schimbatului, jocului cu copilul etc. Purtatul in brate este, de asemenea, un factor care determina deseori dureri de spate. Acestea sunt de natura musculara, trecand odata cu eliminarea cauzei si agravandu-se pe masura ce copilul ia in greutate daca se pastreaza posturile incorecte.

Evident ca un consult de specialtate este cel mai recomandat sfat. Acesta poate sa va ofere informatii bazate pe ceva real, nu pe presupuneri. Puteti sa cititi mai multe despre pozitia ergonomica la alaptat, sa va achizitionati mobilier si accesorii care sa va permita sa va menajati fizic (masa de schimbat inalta, ham de tip esarfa pentru purtarea copilului, scaun inalt pentru copil etc). Trebuie evitate pozitia de tip cifotic (aplecarea din coloana vertebrala asupra copilului pentru a-l schimba, schimbatul scutecului in pat, plimbatul excesiv in brate etc) si incercat in permanenta mentinerea spatelui drept cu umerii dati inspre spate si pieptul scos inspre inainte.

In perioada de dureri acute, urmarea sfaturilor de mai sus, medicamentele de durere, antiinflamatoare, decontracturantele musculare, caldura locala si folosirea de aparate de stimulare musculara de tip TENS vor duce la o ameliorare rapida. Apoi se recomanda exercitiile fizice pentru tonifierea musculatura extensoare a coloanei vertebrale, muschiul trapez, musculatura umarului. Corsetele, braurile si alte astfel de metode de contentie pentru imobilizare sunt total contraproductive pentru ca impiedica activitatea musculaturii trunchiului si fac exact contra a ceea ce am prezentat anterior.

Invata ce sa faci ca sa te poti bucura de copil si in acest proces sa nu te doara nimic! ;)
0
19-11-2013, ora 21:05
simona-
Nu este medic/terapeut
simona-
Multumesc!!!!!!! Intradevar, nu am respectat toate lucrurile acestea..si tind sa cred ca de acolo a pornit!!! Au inceput ca o usoara febra musculara si au tot continuat! O sa vad ce medicamente sunt permise (inca mai alaptez).Saru'mana de raspuns!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.