Dureri musculare și articulare generalizate!!! | Forumul Medical ROmedic

Dureri musculare și articulare generalizate!!!

02-07-2016
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Buna ziua. Sunt femeie si am 33 ani. Sufăr de migrene si sindrom vertiginos, colon iritabil si hernie hiatala cu reflux gastric. Acuz dureri îngrozitoare de mușchi, oase și articulații. Am o durere continuă de febra musculara sau cum ai incuba gripa de trei luni deja. În final mi-au dat programare în august la reumatolog și un neurolog m-a consultat și a spus ca nu e neurologic ca poate fi sau reumatismal sau o infecție în corp. Singura analiza ce a reușit sa-mi facă doctorul de familie este factorul reumatoid care a ieșit negativ și CK în limite valoare 60. De câteva zile mi s-au inflamat degetele la mâini la radacina unghiilor unde este falange distal este umflat și roșiatic dar profund nu ca o boală dermatologica. AM o slăbiciune în mâini nici nu pot tine o cana în mână și picioarele fără forță și mă lasă de la genunchi și simt ca pic și mă dor pana și tălpile și degetele de la picioare. Trebuie sa mișc intruna pentru ca în repaus îmi amorțesc mâinile și picioarele și când dorm mă trezesc intruna de dureri în tot corpul și amorțeli. Am slabit in 6 luni 23 kg cu dieta recomandata de medicul gastroenterolog pentru ca am avut ficatul imflamat și esteatoza.Acum analizele de ficat sunt în limite normale. Imi troznesc toate incheieturile si imi zvâcnesc mușchii maini si picioare. Am un tremurat continuu în corp mai puternic când mă trezesc dimineața. Sunt disperata am cerut programare și la psiholog pentru ca aici nu au la asigurare medicala psihoterapeut. Au sau psiholog sau psihiatru și am preferat întâi să mă consulte un psiholog înainte de a-mi da iar tratament antidepresiv cum nu îl tolerez. O doctorița în urgență mi-a dedicat mai mult timp decât de obicei și mi-a explicat ca poate fi sau reumatism, infecție în corp, dereglare hormonala sau o neuropatie periferică și ca investigatiile durează dar ca dacă se descarteaza toate acestea se poate diagnostica fibromialgie. Îmi doresc nespus dacă se poate părerea unui specialist dar și persoane ce se regăsesc în suferința mea despre cazul meu. După simptomele descrise ce considerați ca ar fi? Poate fi și psihosomatic chiar dacă am și extremitățile degetelor vizibil afectate?Vă mulțumesc anticipat.
30 comentarii
1
02-07-2016, ora 17:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este foarte posibil sa va confruntati cu o maladie inflamatorie-reumatologica (de tip auto-imun).
Diagnosticul este eminamente clinic si presupune o consultatie la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-07-2016, ora 18:17
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Vă mulțumesc din suflet domnule doctor pentru răspunsul prompt. Am sa încerc sa urgentez programarea la reumatolog pentru a începe investigațiile necesare. O zi plăcută va doresc.
1
03-07-2016, ora 11:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va precizam ca diagnosticul este eminamente clinic, deci nu trebuie sa incepeti investigatii, ci doar o examinare clinica la un reumatolog priceput.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-08-2016, ora 12:02
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Vă mulțumesc din suflet domnule doctor pentru raspuns. InvestigațiiLe și analizele reumatologice sunt normale. Doctorii pun pe seama unei anxietății generalizate aceste dureri. Sunt în tratament cu Lorazepam. O zi plăcută va doresc!
1
14-08-2016, ora 11:58
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna ziua, din ce ati povestit d-voastra inclin catre un sindrom somatoform. evident acesta este un diagnostic de excludere, ceea ce inseamna ca trebuie exclusa o boala reumatologica. Ceea ce este intr-adevar ciudat este simptomatologia de la nivelul degetelor, ar fi bine venita o poza cu articulatiile inflamate. ( oricum un sidrom somatoform poate coexista ).

Din ce ati povestit, echilibrul d-voastra psihologic este precar. Va sugerez inainte de a reveni la medicamente antidepresive sa incercati unul din cele mai bune tratamente antidepresie- SPORTUL: ieftin, eficient, fara efecte adverse. Ideal este efortul fizic aerob. Sauna sau baile fierbinti va pot fi de ajutor.

Sanatate!
0
14-08-2016, ora 12:20
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Vă mulțumesc pentru răspuns domnule doctor. Inflamațiile de la degete deja nu le mai am. Am sa va urmez sfatul. Dorința mea este sa depind cât mai puțin de ansiolítice și antidepresive. O zi frumoasă!
0
14-08-2016, ora 13:11
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Am uitat sa menționez rezultatele analizelor reumatologice: CK 81, proteína C reactiva <1, factoreponedora reumatoid 4, ac.anti nucleari negativ (Elisa), ac. Antipeptide citrulinat negativ, TSH 1.74, PTH intacta 38, 25-OH-Vitamina D3 22.7. Singurele analize ce sunt alterate sunt la electroforeza fracținea Albumina 4.8, GGT 57 și VSG 36 mm/1a ora (1-20) cred ca este VSH eu locuiesc în Madrid și unele denumiri diferă. IgG 931, igA 236, Igm 159. În urma acestor analize și radiografii mâini și picioare ce au ieșit normal specialistul reumatolog mi-a spus ca se descarta o afecțiune reumatologica. DE asemenea m-a consultat și un neurolog ce mi-a spus ca nu am nici o afecțiune neurologică. Dumneavoastră domnule doctor ce mă sfătuiți ar trebui sa mă vadă și un traumatolog sau este nevoie de electromiograma sau este totuși psihosomatic?Menționez ca de o luna sunt în tratament cu Lorazepam 1mg jumătate de 3 ori pe zi. Doctorul de familie mi-a prescris și amitriptilina de 25mg dar prefer sa vad numai cu lorazepam. Menționez ca am observat unele ameliorări în ceea ce privește durerile și anxietatea. Psihiatrul ce mi-a dat tratamentul cu Lorazepam m-a sfătuit sa dau timp tratamentului și ca este optimist în cazul meu. La mine totul a debutat în decembrie când au început durerile abdominale și nu găseau cauza. AcuM o luna în sfârșit mi s-a diagnosticat litiaza biliara și în maxim o luna mă operează laparoscopic. Toate aceste dureri și incertitudini mi-au produs o stare de anxietate generalizată. Am speranța că după operație se ameliorează starea mea de sănătate. Nu în ultimul rand menționez ca din România sunt tot din Timișoara .Vă mulțumesc încă o data și aștept răspunsul dumneavoastră.
1
14-08-2016, ora 14:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul : ce greutate/inaltime aveti si ce eforturi practicati la ora actuala (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-08-2016, ora 15:05
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Sunt o femeie de 33 ani am 1.58cm înălțime și 45 kg (menționez ca în decembrie cântarea 72kg). Actualmente nu depun nici un efort fizic sI nu lucrez. Mers pe jos moderat. Va mulțumesc.
1
14-08-2016, ora 16:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Sfatul meu este sa efectuatii un consult clinic la un alt reumatolog (poate evitati recursul la anxiolitice sau antidepresive).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-08-2016, ora 17:15
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Domnule doctor dumneavoastră considerați ca ar mai fi necesare și alte analize pe lângă cele realizate și ca poate fi totuși o afecțiune reumatologica?Din păcate nu pot cere din nou programare la reumatolog deoarece acesta a considerat ca nu mai am nevoie de programare la dumnealui și singură posibilitate ar fi la particular dar momentan nu îmi permit aici în Madrid este foarte scump un consult particular. Nici nu vreau sa mă amăgesc singura punând durerile pe seama unei afecțiuni organice deoarece am observat ca atunci când mă enervez, stresez sau îmi da un atac de panica durerile se accentuează. Și aceste durerI au debutat brusc când m-au interna în spital la gastroenterologie ne mai acuzând niciodată asemenea dureri înainte. VA mulțumesc încă o data pentru sfaturile si timpul dumneavoastră mai ales ca astăzi este duminică.Apreciez nespus atenția ce o acordați cazului meu și îmi este de mare ajutor.
1
14-08-2016, ora 18:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Bolile reumatologice nu se diagnosticheaza prin analize, ci prin examinare clinica directa (analizele pot, uneori, confirma o maladie reumatologic-inflamatorie de tip auto-imun).
Daca asteptam ca analizele sa reflecte prezenta afectiunii reumatologice (diagnosticata prin examinare clinica), va fi prea tarziu: articulatiile vor fi deja distruse de procesul inflamator.
Nu aveti nevoie de analize, ci de o examinare clinica atenta si competenta.
Nu este exclusa o problema de tip somatiform, insa ar fi pacat sa uzati de anxiolitice sau antidrepresive in cazul in care ar fi vorba despre o afectiune reumatologica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
1
14-08-2016, ora 18:22
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Durerile de tip inflamator reumatologic sunt prezente de obicei dimineata si se amelioreaza cu punerea in miscare a articulatiilor dupa minim 30 de minute.

Raman la parerea exprimata mai sus- va poate strica o cura de 2 saptamani de alergat sa vedeti efectul?
0
14-08-2016, ora 19:11
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Aveți dreptate domnule doctor. Începând cu această seară când se mai racoreste căci aici sunt niște călduri mari am sa încerc o cura de alergare. Sigur mă v-a ajuta pentru ca am și slăbit 27kg din decembrie și nici condiție fizica nu mai am. Va mulțumesc încă o data pentru răspuns.
0
15-08-2016, ora 00:19
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Domnule doctor Marius Uscatu am sa fac tot posibilul sa ma mai consulte un alt reumatolog. Intre timp am sa urmez și sfatul domnului doctor Mitrulescu Cristian și am sa încep o cura de alergare zilnica pentru a vedea dacă observ vreo ameliorare. VA mulțumesc la amândoi din suflet pentru consultațiile necondiționate pe care le oferiti. În cazul meu cel puțin sunt foarte importante.O seară plăcută.
1
15-08-2016, ora 10:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Chiar daca sfaturile noastre sunt total contradictorii, puteti tine cont de ambele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-08-2016, ora 16:27
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Chiar dacă sunt contradictorii venite din partea unor profesionali ce o fac cu cele mai bune intenții și pentru a mă ajuta merita luate în seamă. Din păcate sistemul medical de aici și doctorii sunt expeditivi Îți fac un set de analize și se spală pe mâini trimițându-te la alt specialist și tot așa de aceea am și ajuns în aceasta stare de anxietate. Va mulțumesc din suflet. Orice mă poate ajuta este bine venit.
1
15-08-2016, ora 17:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti dreptate: din pacate, in Romania medicii au cam uitat de examinarea clinica, preferand analizele sofisticate sau investigatiile imagistice de tip RMN etc.
Este si motivul pentru care pacientii solicita, in cvasi-totalitatea lor, investigatii inainte de a fi examinati clinic...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-08-2016, ora 18:17
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Eu din fericire în România nu prea am avut probleme medicale dar din puținele am fost consultată de medici profesionali ca și dumneavoastră. Vorbeam de experiențele neplăcute pe care le-am avut în Spania și mai exact Madrid din 2007 de când locuiesc aici. Acum câțiva ani când au debutat migrenele de care sufăr și azi dar iau tratament și sunt controlate am fost nevoită după luni de chin sa ajung tot în Timișoara la neurolog pentru a primi tratament. Și din fericire doamna doctor neurolog Bednar de la Spitalul Județean Timișoara cum am intrat în cabinetul dumneaei m-a examinat și mi-a prescris tratamentul ce îl iau și în ziua de azi. Cu părere de rău am aflat anul acesta cand am incercat sa o contactez pentru a discuta despre tratament ca a decedat. Asemenea medici din păcate aici nu am întâlnit. Multe aparaturi și analize sofisticate cum spuneți și dumneavoastră dar nu le folosesc adecvat...
0
15-12-2017, ora 14:30
AND26
Nu este medic/terapeut
AND26
Ati rezolvat doamna problema? SI eu ma confrunt cu aceeasi situatie.
0
19-12-2017, ora 20:01
florin berdila
Nu este medic/terapeut
florin berdila
buna seara am nevoie de ajutorul dumneavoastra simt muschi feselor cami pulseaza odata cu bataile inimi si in acelasi timp muschi coapsei posteriori dar mai accentuat muschi feselor simt bataile inimi ce sa fac un sfat va rog
0
03-01-2018, ora 16:17
florin berdila
Nu este medic/terapeut
florin berdila
Ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns la intrebarea de mai sus
0
09-01-2018, ora 15:40
Madalina1404
Nu este medic/terapeut
Madalina1404
Buna ziua. In cele ce urmeaza vreau sa scriu despre o experienta de-a mea ce vreau sa o impartaesc cu voi in scopul de a va ajuta. Am avut probleme foarte mari musculare, ajunsesem sa fiu o leguma. Am fost la foarte multi medici cheltuit o avere pana ce am dat de un medic strain foarte bun.Dr. Ali este unul dintre cei despre care se spune că au "mâini unice" și "mâini de aur".
Se poate spune chiar mai mult decât că este excelenta din domeniul său de vindecare, mâinile lui înlocuind aparatul RMN și radiografia !
Terapia manuală este cunoaștere științifică a anatomiei umane și cunoașterea profundă a relațiilor sistemului nervos central cu mușchii.
Dr.Ali pune mâinile pe fiecare vertebră pentru a verifica, pentru a înțelege problema reală a fiecărui pacient. În primul rând și cel mai important pentru dumnealui, trebuie să simta - să simta cu mâinile sale. A diagnosticat probleme ale coloanei vertebrale cu degetele sale. Și atunci când există un „al șaselea simț“, atunci acest lucru este posibil... În cazul în care există o problemă, există o reacție. Dezechilibrul evident duce la un proces inflamator care trebuie eliminat. Acesta este principiul sau de lucru.
Acest tip de tratament ca al sau l-a dobandit invatand in multe locuri - în Rusia, Thailanda, Germania, Marea Britanie, Singapore și China.
Este medic doctorand și doctor în medicină, iar mare parte din pasiunea sa si intelegere a corpului uman provenind din perioada petrecuta in Templul Shaolin. Aici a inteles conceptul de bază al terapiei manuale, unde a învățat să-i ajute pe bolnavi fără cuțit. A avut acolo cei mai buni profesori cu putinta.
Educația formală a unui terapeut manual se concentrează asupra faptului că practicanții învață cum să găsească, să identifice și să corecteze dezalinierea spinală și tulburările musculare, o coloana vertebrala deformata putand provoca zeci de boli care la prima vedere nu par a fi similare. Terapia manuală este predată cu tehnici specifice de ajustare. Se pune, de asemenea, un accent deosebit în procesul de predare a terapiei manuale pe corpul uman și capacitatea sa înnăscută de a se vindeca.
Tratamentul sau cu ajutorul terapiei manuale are beneficii incredibile pentru corp și minte!
De ce?
Deoarece sistemul nervos central situat în coloana vertebrală controlează fiecare celulă din corpul uman. Atunci când coloana vertebrală este libera de interferențe, sistemul nervos central este liber să funcționeze la maximum. Aceasta înseamnă că întregul corp poate funcționa la maximum!
Îi place să fac lucrurile simple și ușoare pentru pacienții sai, majoritatea cazurilor cu probleme mari, care au in spate ani de suferinta si incercari esuate de rezolvare prin metode clasice...
Pe dansul il puteti contacta aici:------*

(*modificat de admin)
0
21-02-2018, ora 08:07
florin berdila
Nu este medic/terapeut
florin berdila
Domnilor ajitațimă vă rog cu un răspuns că o iau razna vă rog mult ma dor mușchi coapselor mușchi anterioru la amundouă picioare am facut fel de fel de analize miau ieșit bine ce să am noaptea cand mă odihnesc nu mă dor dar dimineața la trezire după primi pași mă ia mă gândesc numai acolo și durerea apare durere surda si imi pulseaza uneori parca as fi alergat la maraton ce sa mai fac va rog pentru numele lui Dumnezeu ajutațimă
0
21-02-2018, ora 09:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
V-am explicat de nenumarate ori: organismul D-voastra "se revolta" impotriva agresiunilor la care este supus: greutate excesiva, efort exagerat.
Prin urmare, nu aveti nici o sansa de rezolvare daca refuzati sa tratati cauzele: greutate, efort.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-02-2018, ora 12:31
florin berdila
Nu este medic/terapeut
florin berdila
Domnule doctor eu înțeleg că greutatea e devină dar mai sunt și oameni grași și nui dor eu am 106 nu ma durea când aveam 123 si mă doare acum o sa merg și la un neurologic
0
21-02-2018, ora 13:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Ok, D-voastra stiti mai bine daca excesul ponderal distruge sau nu articulatiile.
Eu mi-am exprimat opinia si nu este obligatoriu sa fiti de acord cu legile fizicii elementare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
27-02-2018, ora 16:55
Wtania
Nu este medic/terapeut
Wtania
Buna ziua, acum 5 luni am facut o infectie respiratorie dupa care s-au tinut lant alte chestii urate (rinita, sinusita). La un moment dat am facut parestezii pe partea stanga, mana, picior, fata. Este adevarat ca faceam si atacuri de panica ( m-am speriat de raceala care nu mai trecea). Am mers la un neurolog, am facut CT si mi-a sugerat sa consult un psiholog. La scurt timp au aparut si dureri articulare ( adica fix acum 2 luni). Am mai consultat un neurolog care mi-a zis ceva despre somatizare. Am facut RMN cerebral si a iesit ok. Am mers la un reumatolog, am facut Mycoblasma, Ureaplasma, Helycobacter Pylori, Chlamidia- toate negative. ASLO negativ. Anticorpi ANA-negativ. Anticorpi Anti CCp si Anti ADN dc negativi. Proteina C reactiva scazuta, (am repetat si acum o saptamana). Vitamina D foarte buna, doctorita a zis ca intilneste rar pacienti cu Vitamina D atat de ok. Scintigrafia osoasa wholebody a detectat inflamatie pe articulatiile mici ale mainilor, umeri, genunchi, coloana si pe sacroileita. Am primit diagnostic de Spondiloartrita Seronegativa Nedeferintiata. Acest diagnostic l-am primit la Chisinau. Am facut si EMG care a iesit buna. Am mers la Timisoara unde am fost la alti doi reumatologi, sa imi reevalueze tratamentul, primisem medicatie care nu se gaseste in Ro. Ambii au negat diagnosticul. Au zis ca e mai degraba somatizare sau fibromialgie. Nu sunt intepenita, am mobilitate foarte buna, imi trosnesc insa incheieturile si ma sperie foarte tare. Am mai facut si exsudatul faringian si mi-a iesit Stafilococ Auriu. Pana acum am luat doar 10 zile de Xefo si fac kineto si fizio, exercitiul fizic ma ajuta foare tare. Dar nu imi dispar durerile, ce e drept s-au ameliorat putin. Fac atacuri de panica din cauza asta. Am impresia ca mi se distruge ceva. La kineto iarasi au fost uimiti cand le-am zis de Spondiloartrita, mi-au zis ca am articulatiile foarte ok. Acum imi programez sa mai caut un reumatolog bun, oi fi eu paranoica dar sa ma asigur ca am grija de sanatatea mea.
Am 25 ani, 48 kg, 1, 64
Am facut aerobic, pilates si sala fara sa exagerez timp de 5-6 ani
0
04-03-2018, ora 21:33
Nick1
Nu este medic/terapeut
Nick1
Buna, aproximativ la fel ma simt si eu prima data m-au durut picioarele de la genunchi in jos pe interior intretibie si muschi doar la palpare nu deranja la mers apoi au aparut mici dureri cu intepaturi sau sageti de la cot spre incheietura si se muta durerea.nu tine mult si nu este puternica la fel si prin corp .am facut febra la muschii fesieri fara sa fac mare efort si simteam o durere slaba spre genunchi ca niste sageti.am fost la reumatolog am luat tiossen pt nervii picioarelor dar fara rezultat, am facut ct totul ok analize singe si urina aprox bune colesterol hdl mic32 si triglicerite mari243.glicemie110 vit d 21 acum iau vitamine doar korill.cod liver oil.canah.lecitina detrical si alfa d3 la indrumarea medicului.vit iau de o saptamina.in urma cu 7 luni.am avut in trecut o interventie chirurgicala un abces perianal iar dupa o suparare mai mare acu5 luni am facut zoster si am slabit vreo 12 kg in 2luni.de3 luni stau la aceeasi greutate am 42 ani 171 inaltime si 89 kg.dati- mi un sfat ce investigatii as putea sa mai fac sau poate din cei care a-ti scris si voi v-ati mai rezolvat problemele.va multumesc!
0
11-03-2018, ora 18:07
Nick1
Nu este medic/terapeut
Nick1
Buna ziua domnule doctor Marius Uscatu.
Am postat un articol cu problema mea si inca nu am primit nici un raspuns. Dintre pacientii dvs de pe forum cu probleme asemanatoare in decursul timpului au reusit sa isi rezolve problemele ?va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă dor articulaÅ£iile (mă lasă una ÅŸi mă ia alta)
  • Prevenirea È™i tratamentul durerilor articulare
  • Preparate topice pentru ameliorarea durerilor articulare
  • Dureri articulare generalizate cronice (persistente, nu trec)
  • Dureri articulaÈ›ii - durerea în mai multe articulaÈ›ii
  •