Dureri zona pieptului

26-03-2018
Dalex
Nu este medic/terapeut
Dalex
Buna seara.
Nu am folosit niciodata forumurile medicale desi urmaresc de ani intregi discutii si topicuri in cautarea unui raspuns la problemele mele.
Am 28 de ani, corporatist. De cativa ani, mai exact 4-5 ani, ma confrunt cu niste disconforturi in zona pieptului. De obicei, merg si masez cu un deget zona respectiva, durerile fiind pe suprafete foarte mici. Intr-un limbaj plastic, ne-medical, simt ca si cum problemele mele ar fi la intersectia coastelor cu sternul sau a cartilajeor care le unesc cred, nu stiu daca m-am exprimat corect si imi cer scuze daca nu happy.
Pe plan cardiologic, prima oara am fost la o doamna cardiolog, care mi-a pus diagonosticul de angina pectorala. Desi acest diagsnostic a fost anulat de urmatorii 4 cardiologi, care mi-au zis ca nu am nimic la inima, din acel moment am format un fel de ipohondrie foarte mare si totodata o anxietate.
Sunt o fire foarte activa si cu umor, insa in desele momente cand imi apare un disconfort, devin foarte prapastios si ma precipit, ma sperii.
Am incercat niste fizioterapie, vreo 8 sedinte dar nu am simtit nici o ameliorare. Am inteles cu timpul ca trebuie sa ma adresez unui psiholog deoarcere problemele mele ar fi pe fond psihic ( Stres, nervi, munca ) si am avut niste sedinte insa, citind multe lucruri de-a lungul timpului atat pe parte medicala cat si pe parte psihologica, parca nu erau asa "ajutatoare" acele sedinte, cata vreme primeam toate informatiile care le stiam deja sau le citisem.
Ideea e ca in sinea mea, desi stiu ca nu e ceva cu inima, in fiecare moment, parca am un delay si nu mai pot fi rational, ma sperii destul de repede si uit orice m-ar putea ajuta la nivel psihic.
Totusi, ca un om realist, incerc sa ma gandesc de cele mai multe ori, ca durerea asta fizica trebuie sa fie provocata de ceva, numai ca m-am saturat sa ma tot duc la generalisti, cardiologi, care sa nu aibe un raspuns cat de cat precis.
Cum as putea sa aflu si unde ar trebui sa merg pentru a-mi fi investigate exact structura si oasele sternului sau ceva cat mai aproape de ceea ce cred eu ca poate fi?
Va multumesc
7 comentarii
0
27-03-2018, ora 00:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu cred ca durerile dv sunt somatizari de anxietate. Mergeti sa vorbiti cu un medic psihiatru despre ele.
0
04-11-2019, ora 16:20
Banica Cristina
Nu este medic/terapeut
Banica Cristina
Bună ziua, vă rog îmi puteți spune și mie cum mai vă simțiți, și eu mă confrunt cu această problemă de mai bine de 7, 8 ani am făcut nenumărate controale la cardiologie ecografii cardiace, ecg am ajuns să fac și CT toracic cu substanța de contrast, rezultate "NIMIC" dar durerea tot este prezentă. Nu știu dacă ați găsit cauza dureri dv, dar eu sunt disperată nu știu ce mai pot face să aflu de unde pleacă aceasta durere sâcâitoare care nu-mi da pace
0
06-11-2019, ora 19:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Banica Cristina

Exista tratamente care amelioreaza senzatia de durere de la psihiatru. Nu antiinflamatoare sau algocalmin. Merita sa incercati. Eu ma confrunt cu o boala cu dureri ale muschilor si articulatiilor si iau un astfel de tratament. Sanatate multa!
0
07-11-2019, ora 11:01
Banica Cristina
Nu este medic/terapeut
Banica Cristina
Ce ma sfătuiți să fac să merg la un psihiatru, nu știu ce să fac aș încerca sincer dacă aș găsi rezolvarea la problema mea și să scap de aceste dureri sâcâitoare care mă deranjează zi de zi, durerea la mine este persistentă zi de zi, și mă ține și câte 2, 3 săptămâni după dispăre de la sine, și după aproximativ 1, 2 reapare din nou asta mă cam sperie pentru că mă doare foarte des, acum câțiva ani nu aveam atâtea episoade de durere ca acum asta mi se întâmplă de aproximativ doi ani, înainte mă durea o dată de doua ori pe an vă rog ce mă puteți sfătui, ce pot avea?? Unde mă pot duce?? Pentru că mă panichează acesta problemă..
0
07-11-2019, ora 15:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La un Reumatolog ati fost?
Daca nici Reumatologul nu va pune diagnostic si nu va da tratament, mergeti la un psihiatru sa va dea tratament sa suportati mai bine durerea.
0
16-09-2020, ora 13:36
Raluca212
Nu este medic/terapeut
Raluca212
Clara ai găsit vreo soluție știi exact acum de la ce vine durerea sunt în aceiași situație disperata
0
16-09-2020, ora 13:36
Raluca212
Nu este medic/terapeut
Raluca212
Scuze Bianca???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici