ecografie cervicala

30-12-2011
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Buna ziua,
Ma numesc Alina si am 40 de ani. In data de 19-12-2011 mi-a aparut o umflatura in partea stanga la baza gatului. mi s-a prescris de catre sectia ORL o ecografie cervicala care are urmatoarele rezultate.

LD; 24/21/47/33; structura granulara, neomogena, fara modificari de vascularizatie
Istm: 3mm, usor neomogen
LS: 24/21/32, structura similara; cu 2-3 imagini nodulare hipoecogene9 cea mai mare de 6-7 mm-situata spre versantul lateral in 1/3 medie)
La polul inferior se evidentiaza o imagine chistica, cu continut omogen, cu contururi boselate, (cu septuri in interior nevasvularizate) care comprima vena jugulara si deplaseaza posterior carotida comuna. Nu pot excude complet Originea tirodiana a leziunii chistice
Fara imagini de adneopatii laterocervicale cu caracter infiltrative

Intrucat pana pe 7 ian 2012 nu are cine sa-mi interpreteze aceste rezultate asi fi recunoscatoare persoanelor care pot sa-mi spuna despre ce este vorba.
Va multumesc din suflet
11 comentarii
0
31-12-2011, ora 15:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o formatiune chistica la care nu se stie originea ( dar nu conteaza)..
tratamentul oarecum este numai chirurgical.. si intimpul interventiei o s ase depisteze si cauza si locul aparitiei
nu necesita tratament antiinflamator sau antibiotic.. decat daca se inflameaza, doare sau se inroseste pielea.
imedict dupa sarbatori va internati la ORL sau maxilo-facial
0
01-01-2012, ora 12:07
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Multumesc pentru raspuns.
Sper ca nu este o operatie dificila.
Va doresc un an nou numai cu bucurii, prosperitate, sanatate si tor ce va doriti sa vi se-mplineasca. La multi ani! Alina
0
17-01-2012, ora 17:29
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Revin cu noi informatii despre evolutia starii mele de sanatate.
Asa cum mi-ati recomandat dupa sarbatori m-am internat la o sectie de ORL. In urma investigatiilor facute se pare ca analizele la sange sunt in limite normale inclusiv analizele pentru tiroida.
In data de 17-01-2012 se parctica punctie aspirativa formatiune chistica cervicala anteriara lichid limpede "apa de stanca". Mi se face externarea cu suspiciunea de chist hidatic, urmand sa ma internez la alt spital la sectia Parazitologie dupa cel putin 48 de ore.
V-as ruga mult domnul Doctor Flueraru Valeriu sa-mi spuneti daca este posibil sa am chist hidatic in regiunea cervicala anteriara, si daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi sau sa va spuneti o parere vizavi de acest caz. va multumesc anticipat
Cu stima si respect
Alina
0
17-01-2012, ora 18:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din pacate se poate orice in medicina
localizarea chistului hidatic poate fi foarte divers. dar deja trebuie sa faceti si ecografie abdominala pentru a exclude localizarea hepatica. radiografii pulmonare..s.a investigatii
trebuie sa urmati tratament antiparazitar de durata ( naturist) dar din pacate chisturile formate nu se reabsorb si trebuie inlaturate chirurical
0
18-01-2012, ora 09:11
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Va multumesc mult.
Am inteles ca operatia chirurgicala ar fi cu ceva riscuri atat pt medici cat si pentru pacient.
Presupun ca operatia chirurgicala se va face dupa tratamentul antiparazitar.
Mi-ati putea recomanda un spital din tara unde se opereaza aceste chisturi hidatice, tinand cont ca localizarea la nivelul gatului este foarte rara?
Cu stima si respect
Alina
0
28-01-2012, ora 20:27
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
In urma analizei lichidului extras prin punctie la test de viabilitate protoscolecsi s-a constatat ca nu exista elemente parazitare. De asemenea si analizele de sange au fost negative. Totusi nu s-a ridicat suspiciunea de chist hidatic. Astfel am ajuns de unde am plecat. Tb interventie chirurgicala si daca cumva va fi chist hidatic( desi nu-nteleg de ce ar fi) sa intervina cu medicamente. Oare am nimerit unde trebuie. Cine tb sa ma opereze? Este normal sa ma opereze un chirurg de chirurgie generala sau tb sa merg la ORL sau endocrinologie? Sau tb sa caut o echipa de ORL-chirurg-endocrinolog?
La CT cerebral mi-a iesit urmatorul rezulatat:
Formatiune chistica rotund -ovulara, bine delimitata, cu diametre axiale maxime de 5/3.4 cm, dezvolatat la nivelul polului inferior al lobului stang tiroidian, cu perete subtire, regulat si continut cu densitati fluide.
Formatiunea descrisa se extinde caudal parasagital stanga pana la nivelul trunchiului venos branhio- cefalic, anterior vine in raport direct cu tegumentul, medial are usor efect de masa asupra traheei iar lateral exercita efect de masa si usor efect compresiv asupra ACI stangi si venei jugulare interne.

Dupa acest rezulatat ce fel de chist credeti ca este tirodian sau de ORL?
Va multumesc
Alina
0
28-01-2012, ora 20:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tiroidian.
0
28-01-2012, ora 20:50
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Chiar daca analizele pt tiroida au iesit bune? Precizez ca Free T4 este 15 pmol/L (12-22) TSH este 1.46 Ui/ML (0.27-4.2) iar FT3 este 3.9 Pmol/L(3.9-6.7). In paranteze sunt valorile normale. Trebuie sa merg la chirurg sau la endocrinolog in cazul acesta sau si la unul si la altul?
Multumesc
0
29-01-2012, ora 07:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la chirurgie
0
29-01-2012, ora 08:50
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Multumesc,

Multa sanatate si tot binele din lume din partea mea
Alina
0
13-09-2014, ora 15:11
gabriela 10
Nu este medic/terapeut
gabriela 10
buna ziua ma numesc gabriela ma intreb daca te-ai operat la ganglionul aparut si unde ai facut aceasta operatie?
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.