ectopie exocol

Buna seara. Am facut un control ginecologic la care mi s-a spus ca am eroziune pe col. Am facut analiza de secretie si papanicolau si mi-ai iesit levuri, flora saprofita si ASC-US, am facut tratament cu cervugid 12 zie, iar dupa 7 zile de la terminarea tratamentului am facut colposcopie. La colposcopie au aparut zone aceto albe, s-a vazut si o secretie abundenta, verziue.diagnostic: ectopie extinsa la nivelul exocolului si vaginoza., recomandari- genotipare HPV. Am facuut genotiparea ADN_HPV si mi-a iesit nedetectabil.
Am terminat ieri tratamentul cu tergynan (10 zile), mi-a recomandat ginecologul sa fac pauza, eventual pana ce trece menstruatia si apoi sa continui cu cerviron, iar la 7 zile dupa ce termin tratamentul sa merg la doamna Damian Dorina cu toate analizele sa vorbesc pentru ERAD.
Intrebari:
1. Daca termin tergynon-ul pe data de 18-XI si menstruatia imi vine cam pe 5-6-XII astept pana trece menstruatia si iau cerviron sau pot face o pauza de 10 zile si iau cerviron-ul pana vine menstruatia?
2. Am voie contact sexual intre tratamente? sau in timpul tratamentului(pana acum nu am avut contact sexual in timpul tratamentului)?
3. De la ce poate proveni rana pe exocol(ADN- HPV-negativ)?
4. Exista posibilitatea ca acea ectopie sa se vindece cu tratamentul pe care-l urmez si sa nu mai fie nevoie de ERAD?
5.Cam cat costa ERADUL si tot ce mai trebuie facut in acest caz: anestezie, biopsie etc...?
Am terminat ieri tratamentul cu tergynan (10 zile), mi-a recomandat ginecologul sa fac pauza, eventual pana ce trece menstruatia si apoi sa continui cu cerviron, iar la 7 zile dupa ce termin tratamentul sa merg la doamna Damian Dorina cu toate analizele sa vorbesc pentru ERAD.
Intrebari:
1. Daca termin tergynon-ul pe data de 18-XI si menstruatia imi vine cam pe 5-6-XII astept pana trece menstruatia si iau cerviron sau pot face o pauza de 10 zile si iau cerviron-ul pana vine menstruatia?
2. Am voie contact sexual intre tratamente? sau in timpul tratamentului(pana acum nu am avut contact sexual in timpul tratamentului)?
3. De la ce poate proveni rana pe exocol(ADN- HPV-negativ)?
4. Exista posibilitatea ca acea ectopie sa se vindece cu tratamentul pe care-l urmez si sa nu mai fie nevoie de ERAD?
5.Cam cat costa ERADUL si tot ce mai trebuie facut in acest caz: anestezie, biopsie etc...?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: